Gönderen Konu: Yeni corollama su basti :)  (Okunma sayısı 4230 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 8900
  • Model Yılı: '14
  • 30 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Yeni corollama su basti :)
« : Şubat 10, 2015, 20:59:00 »
Arkadaslar merhaba;
2014 model dizel corolla sahibiyim. Active paket.Araci alali 1 yil filan oldu ama size basimiza gelen cok enteresan bir olayi anlatacagim. Araci temizlerken, bundan yaklasik 7 ay evvel filan icerde sag ön diregin tam tavan ile birlesme noktasinda sarimsi bir leke farkettim. Toz olmustur diye bez ile guzelce temizledim. Yaklasik 1 ay evvel filan kar yagisinin bir ara istanbulda cok yagdigi sirada aracin uzerinde kar var, bir baktim ki dedigim nokta oyle bir islanmis ki su damlayacak neredeyse. Sasirdim kaldim. Araci islerim yogun oldugundan dolayi bir turlu servise goturemedim. Bugun firsat bulup goturdum. Garanti uzmanlari tarafindan gerekli incelemer yapildi ve toyota turkiyeye bir mail attilar( fotograflari cekip) onay maili ardindan aracin cam fitillerinden su aldigini gerekli degisimin yapilip aracin bir gun sonra bize teslim edilecegini soylediler. Nasil istir anlamadim. Arac daha 10 bin kmye bile gelmedi.  Simdi boyle ise ilerde nasil olur tahmin etmek bile istemiyorum. Daha once boyle bir problem ile karsilasan oldumu acaba? Aracimda aslinda bu zamana kadar bunun haricinde bir sorun yasamadim. Ancak bu durum midemi cok bulandirdi. 93 corollamiz vardi. 20 sene bindik. Tik demedi. Servis yuzu gormedik. 70 bin para ver arac hakkini vermesin. Yazik diyorum. Bu araci almayi dusunen arkadaslar lutfen iyice inceleyip oyle alin. Tavsiyemdir.
Aracin dis kasasi vs super. Resmen kendini  bundan dolayi sattiriyor.

Toyota Club Türkiye

Yeni corollama su basti :)
« : Şubat 10, 2015, 20:59:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni corollama su basti :)
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2015, 21:04:45 »
Abi araci serviste aldiktan sonra herhangi bir ozel serviste inceletme imkaniniz varsa iyi olur. Aracin o kisimlarinda direklerinde filan oynama veya boya varmi diye. Cunku artik gunumuzde sıfır diye satilan araclarda bile hasari onarilmis sekilde cikabiliyor
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2015, 21:11:52 »
Dogru soyluyorsun ilker. Araci alir almaz herhangi bir ozel serviste inceletecegim. Diyorum ya midem bulandi bir kere. Forumun iyi bir takipcisi oldugumu dusunuyorum. Sifir arac alip sonrasinda neler ile karsilasiyor insanlar. Hepsini okuyup takip ediyorum. Toyota ne yapmaya calisiyor anlamiyorum. Kalitesini arttiracagi yerde ozellikle corolla kasalarinda git gide bu kaliteyi dusuruyor. Bir eski kasada bile bence kullanilan malzeme daha iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2015, 21:33:48 »
Ben toyotanin 2006 yilindan sonraki kasalarina hic isinamadim :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2015, 21:51:28 »
Sıfır garantili araba almanın faydası. Ya ikinci el aldığınız araba da bu başınıza gelseydi :)
Geçmiş olsun.
Bu tarz olmasa da skoda da aracın dışında ön camın önündeki plastik ızgaranın  içinde bulunun su tahkiye delikleri tıkandığı vakit dolarak yükselen su havalandırma girişinden arabanın içine dolduğunu biliyorum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2015, 21:59:24 »
Sıfır garantili araba almanın faydası. Ya ikinci el aldığınız araba da bu başınıza gelseydi :)
Geçmiş olsun.
Bu tarz olmasa da skoda da aracın dışında ön camın önündeki plastik ızgaranın  içinde bulunun su tahkiye delikleri tıkandığı vakit dolarak yükselen su havalandırma girişinden arabanın içine dolduğunu biliyorum.

Haklisiniz. Şükür garantisi var. Garanti bitince elden cikarmak lazim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2015, 22:22:55 »

Haklisiniz. Şükür garantisi var. Garanti bitince elden cikarmak lazim :)

O tarz tanıdığım insanlarda var illa garantili araba olacak. Garanti bitince değiştiriyorlar.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2015, 22:46:54 »
Arkadaslar merhaba;
2014 model dizel corolla sahibiyim. Active paket.Araci alali 1 yil filan oldu ama size basimiza gelen cok enteresan bir olayi anlatacagim. Araci temizlerken, bundan yaklasik 7 ay evvel filan icerde sag ön diregin tam tavan ile birlesme noktasinda sarimsi bir leke farkettim. Toz olmustur diye bez ile guzelce temizledim. Yaklasik 1 ay evvel filan kar yagisinin bir ara istanbulda cok yagdigi sirada aracin uzerinde kar var, bir baktim ki dedigim nokta oyle bir islanmis ki su damlayacak neredeyse. Sasirdim kaldim. Araci islerim yogun oldugundan dolayi bir turlu servise goturemedim. Bugun firsat bulup goturdum. Garanti uzmanlari tarafindan gerekli incelemer yapildi ve toyota turkiyeye bir mail attilar( fotograflari cekip) onay maili ardindan aracin cam fitillerinden su aldigini gerekli degisimin yapilip aracin bir gun sonra bize teslim edilecegini soylediler. Nasil istir anlamadim. Arac daha 10 bin kmye bile gelmedi.  Simdi boyle ise ilerde nasil olur tahmin etmek bile istemiyorum. Daha once boyle bir problem ile karsilasan oldumu acaba? Aracimda aslinda bu zamana kadar bunun haricinde bir sorun yasamadim. Ancak bu durum midemi cok bulandirdi. 93 corollamiz vardi. 20 sene bindik. Tik demedi. Servis yuzu gormedik. 70 bin para ver arac hakkini vermesin. Yazik diyorum. Bu araci almayi dusunen arkadaslar lutfen iyice inceleyip oyle alin. Tavsiyemdir.
Aracin dis kasasi vs super. Resmen kendini  bundan dolayi sattiriyor.

Toyota acil olarak tüm fabrikalarında ki QA/QC ekibini elden geçirmeli  sanırım bir çoğu daimi kulaklıkla geziyor  :islik: :islik:  :D geçmiş olsun
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 10, 2015, 23:05:43 »
Geçmiş olsun.

Mehmet aynı olay benim arkadaşın başına geldi, Sıfır Renault Megane aldı, buralarda meşhurdur yol üstündeki lokantaların önünde arabaları yıkamak için su akar, onun altına girmiş, girmesiyle birlikte arkadaşın ayaklarına pedalların olduğu yerden ne kadar su varsa girmiş, araba birde çalışır halde olunca arkadaş paniklemiş ne yapacağını şaşırmış :) Neyse kendine gelip suyun altından çıkana kadar arabanın dibi resmen su dolmuş artık yanlarında ne varsa bardak kova falan suyu boşaltmışlar arabadan... Çok kötü bir olay.

Ha bunu neden anlattım, Toyota haricinde başka arablarda da var  yada olabilir diye değil. Toyotada olmasıda yanlış, geçenlerde bende bir yerde ıslaklık hissettim ama nemlenmeye vermiştim bakayım şimdi ne olacak şu anda kar yağıyor araba yine karın altında kaldı :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 10, 2015, 23:06:59 »
O tarz tanıdığım insanlarda var illa garantili araba olacak. Garanti bitince değiştiriyorlar.
Ne yazikki bu tarz yasanan sorunlardan dolayi bu hale geldi insanlar. Cok fazla abartmak istemem ama bu ulkede hem kasa olarak saglam,hemde paket olarak en zengin arabalar 2000 ila 2005 yillari arasinda yapildi. Simdi hersey para. Su hale bak su toyotamda arka lastiklerin uzerinde davlumbaz bile yok. Opsiyonel satmaya baslamislar. Iki adet plastik parcaya 400 tl para istiyor servis.
ilk sifir arabam olmasindan dolayi ve araci dis gorunus olarak cok begenmemden oturu acele edip inceleme yapip arastirma yapmadan araci satin aldim.
Eski bir toyota kullanicisi olmam ve eski aracimin bana uzun yillar sikinti cikarmamasindan dolayi guvendim bu markaya aldim ama sunu gordum toyota hala daha 93-98 yillarinda urettigi o eski cekik gozlu corollalar sayesinde ekmek yiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 301122
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 10, 2015, 23:22:30 »
Malesef ülke standartımız düşük. Sıkıyosa avrupada satsınlar böyle araç. Adamlar görünür görünmez veya opsiyonel herşeyin standartını yüksek tutuyorlar. En ince ayrıntısına kadar standartları var. Ama bizde öyle değil. Zamanında satılan kuş serisi mantığı ülkemizde devam ediyor. Şuan doblo amerikaya tank gibi ve ful donanımlıolarak gönderiliyor. Fakat ülkemize bin çeşit opsiyonlu satılıyor. Ülke araç kriteri değişmediği sürece su alan, orasından burasından ses gelen, davlunbaza para isteyen arabalara binmeye devam ederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 10, 2015, 23:32:21 »
Malesef ülke standartımız düşük. Sıkıyosa avrupada satsınlar böyle araç. Adamlar görünür görünmez veya opsiyonel herşeyin standartını yüksek tutuyorlar. En ince ayrıntısına kadar standartları var. Ama bizde öyle değil. Zamanında satılan kuş serisi mantığı ülkemizde devam ediyor. Şuan doblo amerikaya tank gibi ve ful donanımlıolarak gönderiliyor. Fakat ülkemize bin çeşit opsiyonlu satılıyor. Ülke araç kriteri değişmediği sürece su alan, orasından burasından ses gelen, davlunbaza para isteyen arabalara binmeye devam ederiz.
:tamam: :tamam: :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 10, 2015, 23:37:38 »
Mehmet aynı olay benim arkadaşın başına geldi, Sıfır Renault Megane aldı, buralarda meşhurdur yol üstündeki lokantaların önünde arabaları yıkamak için su akar, onun altına girmiş, girmesiyle birlikte arkadaşın ayaklarına pedalların olduğu yerden ne kadar su varsa girmiş, araba birde çalışır halde olunca arkadaş paniklemiş ne yapacağını şaşırmış :) Neyse kendine gelip suyun altından çıkana kadar arabanın dibi resmen su dolmuş artık yanlarında ne varsa bardak kova falan suyu boşaltmışlar arabadan... Çok kötü bir olay.

Ha bunu neden anlattım, Toyota haricinde başka arablarda da var  yada olabilir diye değil. Toyotada olmasıda yanlış, geçenlerde bende bir yerde ıslaklık hissettim ama nemlenmeye vermiştim bakayım şimdi ne olacak şu anda kar yağıyor araba yine karın altında kaldı :)

Abi ani su girişlerin de oluyor kar yavaş yavaş eridiğin den fark edemeye bilirsin. Malum yaprak börtü böçek her yer inşaat toz toprak su giderleri tıkanıyor yada daralıyor ve ani bir suda su havalandırmadan içeri giriyor. Bizde önce tam anlamadık nedeni ni ancak plastik ızgarayı sökünce gördükkü nerdeyse bir kamyon çamur :) sen de istersen müsait bir vakit söküp temizle abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Kilometre: 16000
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 10, 2015, 23:40:52 »

Sakaryada uretilen Corolla avrupaya da satiliyor yanlis bilmiyorsam. Olayin ulke standardi ile alakasi oldugunu dusunmuyorum. Eger Toyota bizim ulke standartlarimizla arac uretiyor olsaydi Toyota olmazdi zaten :)
Kalite sureclerinde uretilen her urunun belirlenen kalite standartlarina %100 oraninda uymasi beklenemez. % 99.99 gibi bir oran olabilir. Gercekten arkadasin yasadigi durumu hic kimse yasamak istemez ama seri uretimde bazen boyle aksakliklarin gozden kacmasi mumkundur.

Toyota kalite anlayasi ve uygulamalari, kitaplara/tezlere v.s. islenmekte, universitelerde derslerde anlatilmaktadir. Eger yanlisim varsa duzeltin, bildigim kadariyla Sakaryadaki fabrika kalite anlaminda Toyota fabrikalari arasinda ust siralardaydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 10, 2015, 23:42:48 »
Ne yazikki bu tarz yasanan sorunlardan dolayi bu hale geldi insanlar. Cok fazla abartmak istemem ama bu ulkede hem kasa olarak saglam,hemde paket olarak en zengin arabalar 2000 ila 2005 yillari arasinda yapildi. Simdi hersey para. Su hale bak su toyotamda arka lastiklerin uzerinde davlumbaz bile yok. Opsiyonel satmaya baslamislar. Iki adet plastik parcaya 400 tl para istiyor servis.
ilk sifir arabam olmasindan dolayi ve araci dis gorunus olarak cok begenmemden oturu acele edip inceleme yapip arastirma yapmadan araci satin aldim.
Eski bir toyota kullanicisi olmam ve eski aracimin bana uzun yillar sikinti cikarmamasindan dolayi guvendim bu markaya aldim ama sunu gordum toyota hala daha 93-98 yillarinda urettigi o eski cekik gozlu corollalar sayesinde ekmek yiyor.

Eee osman adamlar ne yapsın sıfır arabadan kazandıkları bişey yok. Servis ve parçadan kazanıyorlar. Baktılar arabalar bozulmuyor aşırı sağlamlıktan vazgeçtiler. sadece toyota için değil çogu marka eski gibi değil. Nerde eski volvo audi mercedes.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 10, 2015, 23:46:09 »

Eee osman adamlar ne yapsın sıfır arabadan kazandıkları bişey yok. Servis ve parçadan kazanıyorlar. Baktılar arabalar bozulmuyor aşırı sağlamlıktan vazgeçtiler. sadece toyota için değil çogu marka eski gibi değil. Nerde eski volvo audi mercedes.
Cook haklisin. Bir cok markada kronik sorunlar var artik. Mesela dsg sanzimanli bir cok aracin sikinti cikardigini biliyorum. Dizel yeni versiyon bir cok markada yag yakma probleminin yasandigini biliyorum. Dedigim gibi kullanip cok yipranmadan arac elden cikarmak en dogrusu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 10, 2015, 23:56:50 »
Fitil yerine iyi oturtulmamis vey fitilde uretimden kaynakli hata olabilir.Cogu firmada olabiliyor.Ne arizalar cikarabiliyor kul yapimi.Buyuk sorunlar.cikarmadan farketmisiniz.Bununla gecmis olsun
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 11, 2015, 08:21:01 »
Geçmiş olsun, sinek ufakda olsa mide bulandırıyor işte.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 301122
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 11, 2015, 08:44:21 »
Sakaryada uretilen Corolla avrupaya da satiliyor yanlis bilmiyorsam. Olayin ulke standardi ile alakasi oldugunu dusunmuyorum. Eger Toyota bizim ulke standartlarimizla arac uretiyor olsaydi Toyota olmazdi zaten :)
Kalite sureclerinde uretilen her urunun belirlenen kalite standartlarina %100 oraninda uymasi beklenemez. % 99.99 gibi bir oran olabilir. Gercekten arkadasin yasadigi durumu hic kimse yasamak istemez ama seri uretimde bazen boyle aksakliklarin gozden kacmasi mumkundur.

Toyota kalite anlayasi ve uygulamalari, kitaplara/tezlere v.s. islenmekte, universitelerde derslerde anlatilmaktadir. Eger yanlisim varsa duzeltin, bildigim kadariyla Sakaryadaki fabrika kalite anlaminda Toyota fabrikalari arasinda ust siralardaydi.

Sakaryadaki fabrikayla ilgili herhangi bir şüphem yok. Hatta şunu söyleyebilirim, bursadaki tofaş, fiatla anlaşamadım vw ile anlaştım jettayı üretecem desin çok rahat üretir. Böyle konuştuğuma bakmayın tofaşta çalışmıyorum :) ama gerçek böyle. Maserati, ferrari dahil kalıpların çoğu bursadaki tofaş fabrikasında üretiliyor. Mesele üretilen fabrika veya ülke değil, mesele ülkenin kabul kriteri. Örnek verecek olursak, sizin hiç farkında olmadığınız ve ömür boyu farkedemeyeceğiniz akü bağlantı braketi TR'ye farklı FR'ye farklı gidiyor. Peki bu neden böyle? Çünkü FR'nin çarpışma testi kriteri ayrı, ABD çarpışma testi kriteri ayrı, TR'nin çarpışma testi kriteri ayrı. Bu trim içinde böyle, yalıtım içinde böyle.

Sonuç; sakaryada, kocaelide, bursada, çinde ülkelerin istediği standartta araç üretiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 11, 2015, 09:13:04 »
Toyota acil olarak tüm fabrikalarında ki QA/QC ekibini elden geçirmeli  sanırım bir çoğu daimi kulaklıkla geziyor  :islik: :islik:  :D geçmiş olsun
çok doğru laf  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Mesaj Birleştirildi: Şubat 11, 2015, 09:14:49
@Osman Anık (30613) peki leke tavan döşemesinede gelmişmiydi yoksa plastik demi bitmişti.