0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sıfır garantili araba almanın faydası. Ya ikinci el aldığınız araba da bu başınıza gelseydi Geçmiş olsun. Bu tarz olmasa da skoda da aracın dışında ön camın önündeki plastik ızgaranın içinde bulunun su tahkiye delikleri tıkandığı vakit dolarak yükselen su havalandırma girişinden arabanın içine dolduğunu biliyorum.
Haklisiniz. Şükür garantisi var. Garanti bitince elden cikarmak lazim
Arkadaslar merhaba; 2014 model dizel corolla sahibiyim. Active paket.Araci alali 1 yil filan oldu ama size basimiza gelen cok enteresan bir olayi anlatacagim. Araci temizlerken, bundan yaklasik 7 ay evvel filan icerde sag ön diregin tam tavan ile birlesme noktasinda sarimsi bir leke farkettim. Toz olmustur diye bez ile guzelce temizledim. Yaklasik 1 ay evvel filan kar yagisinin bir ara istanbulda cok yagdigi sirada aracin uzerinde kar var, bir baktim ki dedigim nokta oyle bir islanmis ki su damlayacak neredeyse. Sasirdim kaldim. Araci islerim yogun oldugundan dolayi bir turlu servise goturemedim. Bugun firsat bulup goturdum. Garanti uzmanlari tarafindan gerekli incelemer yapildi ve toyota turkiyeye bir mail attilar( fotograflari cekip) onay maili ardindan aracin cam fitillerinden su aldigini gerekli degisimin yapilip aracin bir gun sonra bize teslim edilecegini soylediler. Nasil istir anlamadim. Arac daha 10 bin kmye bile gelmedi. Simdi boyle ise ilerde nasil olur tahmin etmek bile istemiyorum. Daha once boyle bir problem ile karsilasan oldumu acaba? Aracimda aslinda bu zamana kadar bunun haricinde bir sorun yasamadim. Ancak bu durum midemi cok bulandirdi. 93 corollamiz vardi. 20 sene bindik. Tik demedi. Servis yuzu gormedik. 70 bin para ver arac hakkini vermesin. Yazik diyorum. Bu araci almayi dusunen arkadaslar lutfen iyice inceleyip oyle alin. Tavsiyemdir. Aracin dis kasasi vs super. Resmen kendini bundan dolayi sattiriyor.
O tarz tanıdığım insanlarda var illa garantili araba olacak. Garanti bitince değiştiriyorlar.
Malesef ülke standartımız düşük. Sıkıyosa avrupada satsınlar böyle araç. Adamlar görünür görünmez veya opsiyonel herşeyin standartını yüksek tutuyorlar. En ince ayrıntısına kadar standartları var. Ama bizde öyle değil. Zamanında satılan kuş serisi mantığı ülkemizde devam ediyor. Şuan doblo amerikaya tank gibi ve ful donanımlıolarak gönderiliyor. Fakat ülkemize bin çeşit opsiyonlu satılıyor. Ülke araç kriteri değişmediği sürece su alan, orasından burasından ses gelen, davlunbaza para isteyen arabalara binmeye devam ederiz.
Mehmet aynı olay benim arkadaşın başına geldi, Sıfır Renault Megane aldı, buralarda meşhurdur yol üstündeki lokantaların önünde arabaları yıkamak için su akar, onun altına girmiş, girmesiyle birlikte arkadaşın ayaklarına pedalların olduğu yerden ne kadar su varsa girmiş, araba birde çalışır halde olunca arkadaş paniklemiş ne yapacağını şaşırmış Neyse kendine gelip suyun altından çıkana kadar arabanın dibi resmen su dolmuş artık yanlarında ne varsa bardak kova falan suyu boşaltmışlar arabadan... Çok kötü bir olay.Ha bunu neden anlattım, Toyota haricinde başka arablarda da var yada olabilir diye değil. Toyotada olmasıda yanlış, geçenlerde bende bir yerde ıslaklık hissettim ama nemlenmeye vermiştim bakayım şimdi ne olacak şu anda kar yağıyor araba yine karın altında kaldı
Ne yazikki bu tarz yasanan sorunlardan dolayi bu hale geldi insanlar. Cok fazla abartmak istemem ama bu ulkede hem kasa olarak saglam,hemde paket olarak en zengin arabalar 2000 ila 2005 yillari arasinda yapildi. Simdi hersey para. Su hale bak su toyotamda arka lastiklerin uzerinde davlumbaz bile yok. Opsiyonel satmaya baslamislar. Iki adet plastik parcaya 400 tl para istiyor servis. ilk sifir arabam olmasindan dolayi ve araci dis gorunus olarak cok begenmemden oturu acele edip inceleme yapip arastirma yapmadan araci satin aldim. Eski bir toyota kullanicisi olmam ve eski aracimin bana uzun yillar sikinti cikarmamasindan dolayi guvendim bu markaya aldim ama sunu gordum toyota hala daha 93-98 yillarinda urettigi o eski cekik gozlu corollalar sayesinde ekmek yiyor.
Eee osman adamlar ne yapsın sıfır arabadan kazandıkları bişey yok. Servis ve parçadan kazanıyorlar. Baktılar arabalar bozulmuyor aşırı sağlamlıktan vazgeçtiler. sadece toyota için değil çogu marka eski gibi değil. Nerde eski volvo audi mercedes.
Sakaryada uretilen Corolla avrupaya da satiliyor yanlis bilmiyorsam. Olayin ulke standardi ile alakasi oldugunu dusunmuyorum. Eger Toyota bizim ulke standartlarimizla arac uretiyor olsaydi Toyota olmazdi zaten Kalite sureclerinde uretilen her urunun belirlenen kalite standartlarina %100 oraninda uymasi beklenemez. % 99.99 gibi bir oran olabilir. Gercekten arkadasin yasadigi durumu hic kimse yasamak istemez ama seri uretimde bazen boyle aksakliklarin gozden kacmasi mumkundur. Toyota kalite anlayasi ve uygulamalari, kitaplara/tezlere v.s. islenmekte, universitelerde derslerde anlatilmaktadir. Eger yanlisim varsa duzeltin, bildigim kadariyla Sakaryadaki fabrika kalite anlaminda Toyota fabrikalari arasinda ust siralardaydi.
Toyota acil olarak tüm fabrikalarında ki QA/QC ekibini elden geçirmeli sanırım bir çoğu daimi kulaklıkla geziyor geçmiş olsun