Anket

İmkanınız olsa çocuğunuzu hangisine gönderirdiniz.

Özel Okul
23 (56.1%)
Devlet Okulu
16 (39%)
Kararsızım
2 (4.9%)

Toplam Oy Verenler: 41

Gönderen Konu: Özel Okul Mu Devlet Okulu Mu ? (ANKET)  (Okunma sayısı 6092 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Özel Okul Mu Devlet Okulu Mu ? (ANKET)
« : Şubat 10, 2015, 14:44:34 »
Yavrularımız en değerli hazinelerimiz. Kısmetse ilk çocuğum bu eğitim öğretim döneminde okula başlayacak. Öğretmen olan eşim bile bu soruya net cevap veremiyor.

Özel okul külfetli evet ama daha iyi bir eğitim için gerekli olabileceğini düşünüyorum. Beni korkutan özel okula giden çocuk şımarık olur mu ? Sanki bana olur gibi geliyor ki koleje giden çocuklar bana öyle geliyordu.

Devlet okulunda iyi bir öğretmen de alternatif ancak öğretmeni seçme durumu biraz karışık. 

Özellikle çocuklarını okutanlardan veya özel okullarda okuyanların yorumlarını merak ediyorum.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Özel Okul Mu Devlet Okulu Mu ? (ANKET)
« : Şubat 10, 2015, 14:44:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Özel Okul Mu Devlet Okulu Mu ? (ANKET)
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2015, 14:50:08 »
Maddi durum elveriyorsa özel okul derim. Çocuğun kişisel gelişiminde çevre de önemli faktör, ancak her özel okula giden çocuk şımarık olacak diye bir şey yok. Bu arada devlet okullarındaki eğitim de eskiye nazaran daha iyi, iyi bir öğretmen bulunursa devlet okulu da tercih edilir. Benim oğlum da devlet okulunda.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2015, 14:51:31 »
liseye kadar devlette lisede özel lisede okudum, özel okulların eğitim kalitesi iyi olacak diye bir kaide yok malesef okuldan okula değişir iyi araştırılmalı. devlette  de okusa başarılı olabilecek öğrencileri toplayıp mezun edip başarı olarak gösterenlerden ekstra bişey beklemeyin. en büyük faydası ortam biraz daha nezih kabul edilebilir ama ben olsam devlet okulunda okuturum çocuğumu eğer kalitesinden yüzde yüz emin olduğum özel bir okul yoksa yakın çevrede.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2015, 14:54:22 »
İlköğretim, ortaokulu devlette, liseyi Ted Kdz. Ereğli'de burslu ve üniversiteyi de TOBB ETÜ'de burslu okudum, şu anda da araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Kendimden örnek vermek gerekirse eğer, evet özel okuldaki öğrenciler şımarık olabiliyor. Hem lisede, hem de üniversite şımarıklar kadar kaliteli, iyi yetiştirilmiş, mütevazi arkadaşlarım da oldu. Burslu olmayı kendi çabalarımla başardım ve çocuğum olursa onun da kendisinin başararak bursluluk almasını isterim. Fakat şu da bir gerçek ki, eğitim kalitesi her kademede gittikçe düşüyor. Bizim zamanımızda 1. sınıf sonunda okuyup yazar duruma gelirdik, şimdiki nesil 1. sınıf sonunda bu aşamaya gelemiyor. Özel okullarda da öğretmenlerin daha ilgili oldukları çok açık. Başarılı olmamda ilköğretimdeki öğretmenimin yanında Ted'deki ilgilenen hocalarımın da çok faydası vardır. O nedenle ilkokulu iyi bir öğretmenle geçirip, sonradan özel okul düşünülebilir. Bir de işin maddiyat boyutu var. Az para değil sonuçta.

Ekleme: Zonguldaktaymışınız siz de. İlkokul sizin tercihinize kalmış, zonguldak ted de iyi eğitim vermektedir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2015, 15:01:35 »
İlköğretim, ortaokulu devlette, liseyi Ted Kdz. Ereğli'de burslu ve üniversiteyi de TOBB ETÜ'de burslu okudum, şu anda da araştırma görevlisi olarak çalışıyorum. Kendimden örnek vermek gerekirse eğer, evet özel okuldaki öğrenciler şımarık olabiliyor. Hem lisede, hem de üniversite şımarıklar kadar kaliteli, iyi yetiştirilmiş, mütevazi arkadaşlarım da oldu. Burslu olmayı kendi çabalarımla başardım ve çocuğum olursa onun da kendisinin başararak bursluluk almasını isterim. Fakat şu da bir gerçek ki, eğitim kalitesi her kademede gittikçe düşüyor. Bizim zamanımızda 1. sınıf sonunda okuyup yazar duruma gelirdik, şimdiki nesil 1. sınıf sonunda bu aşamaya gelemiyor. Özel okullarda da öğretmenlerin daha ilgili oldukları çok açık. Başarılı olmamda ilköğretimdeki öğretmenimin yanında Ted'deki ilgilenen hocalarımın da çok faydası vardır. O nedenle ilkokulu iyi bir öğretmenle geçirip, sonradan özel okul düşünülebilir. Bir de işin maddiyat boyutu var. Az para değil sonuçta.

Ekleme: Zonguldaktaymışınız siz de. İlkokul sizin tercihinize kalmış, zonguldak ted de iyi eğitim vermektedir.

Açık söylemek gerekirse çocuğumda ışık görüyorum. Eğitimi insanlığı zayıf bir öğretmen veya kalabalık bir sınıfa düşüp heba olsun istemiyorum. Ha bu risk özel okulda da vardır muhakkak. Bunun yanı sıra şımarma potansiyeline de sahiptir kendisi :)

Bakalım hayırlısı...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2015, 15:10:14 »
 Kısmen burada da paylaşayım.

Eksiden adını başarıları ile duyurmuş bazı devlet okulları vardı. Hatta matematik, fen vb bilimlerde yapılan yarışmalarda bu okullar Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanırdı genelde uluslararası yarışmalarda. Diğer yandan spor konusunda da başarılar kazanmış devlet okulları mevcut.
 Okulda verilecek dil eğitimi de çok önemli.
 Tüm bunların yanında bulunacağı sınıf da önemli, eskiden başarıya göre şubeler ayrılırdı.
 İyi devlet okulları olduğu gibi vasat olanlar da var, aynı şey kolejler için de geçerli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2015, 15:20:12 »
Yeni universiteye  geçtim fakat liseyi devletr okiycaksa anadolu veya ( anadolu liseleride artik cogu kotu) fen lisesi kazanmasi lazim onun haricinde meslek duz lise bunun gibi yerler potansiyel serseri yetistiriyor kendi mezun oldugum okulda boyle bi yerdi ilk okul onemli alt yapisi olmazsa lisede basarili olamaz ve universite kazanmasi zora duser karar size kalmis 7.sinifa giden kardesim  var  fen lisesi kazanmis bir arkadasimin ilk okul ogretmeninin sinifina aldirdik ilk okula baslarken suan alt yapisi guzel iyi bir ogretmen yoksa guzel bir koleje gonderin kendi fikrimdir :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2015, 15:53:14 »
 Arkadaşlar, tam da konusuna denk gelmişken belirteyim, türkçe yazım konusunda lütfen biraz daha özen. Konuların okunması zorlaştığında komple silinmek zorunda kalıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 10, 2015, 16:55:29 »
İyi bir devlet okulu ve iyi bir öğretmenin faydalı olabileceği kanısındayım. Bu ikilem çok yönlü bir durum aslında. Özel okulların evet daha rahat imkanları olabilir ancak bu okullarda okuyan çocukların maddi durumları ve ailelerinin görgü düzeylerinin bile çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özel okulların kimi aktivitelerinin de ücretli olabileceğini, memur bir ailenin düzenlenen etkinliklere katılım için kararsız kalabileceğini de düşünmek gerekir. Allah hayırlısını nasip etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 10, 2015, 17:16:55 »
Birşey de eklemek isterim özel okullarda genel olarak sosyal aktiviteleri daha geniş yelpazede oluyor bu yönüyle özel okullar devlet okullarindan net şekilde önde oluyor
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 10, 2015, 18:08:09 »
Elit kesimin oturduğu semtlerdeki devlet okulları özel okullardan daha iyi tabi malum kayıt için ikamet şartı var. Öyle olduğu halde bu okulların öğrencileri başka semtlerden servisle geliyor. Nedeni zenginlerin fazla çocuğu olmaması. Bu okullara nasıl kayıt yaptırabilirim diye soracak olursanız. Kayıt için müdürü pardon okul aile birliğine 3 - 4 bin tl bağış yapıp listeye adınızı yazdırıp ön kayıt yaptırmaktan geçiyo. Hayliyle ikamet edecekler gerekli mevcudu sağlayamadığı için okula kayıt yaptırabileceksiniz. Misal altunizade ki Cenap Şahabettin.Bu okullar ayrıyetten tam gün olup öğlen yemek ve ders bitimi mesai bitimine kadar formalite etüt oluyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 10, 2015, 18:16:28 »
Bende oglum.ilkokula baslarken cok sordum bu soruyu etrafima.
4 sene bir ogretmen goturecegi.icin devlet okulunu ve ogretmenimizi sectik.Cok.sukur cok ta iyi oldu.Cocugu disarda baska aktiviteler le destekleyebilirsiniz.Bizimki 2.sinifa gecti suan icin extradan belediye satranc kursuna gidiyor ve ozel satranc dersi aliyor.Bunun haricindr yazina yuzme kursuna devam ediyordu.
Evde cok sıkılıyorlar.Tablete tv ye bagimli kaliyorlar.Esiri oluyorlar.
Bizim.zamanimixdaki gibi sokakalrda.degil cocuklar.Farkli bir nesil yetisiyor.Enerjilerini bosaltamiyorlar.
Suan icin ben olk dort sene bu ogretmenimizle devam edip disardan aktivite veya derslerle takviye edip sonraki yillarda kolej dusunuyorum.
Hayirlisi olsun haklarinda.
Bazi kolejlerde  tamamen zengin cocugu olan elit seviye denecek cocuklar da var.
Bu seferde cocuk elinizden kayip gidebilir Farkli aliskinliklari kazanabilir.
Bunlar hala kafamda soru isareti.Kolejde okuyupta hepsi iyi diye birsey yok.Cocukta ki olanlari aciga cikarmaya calismak maddi imkanlar olcusunde  suan icin yeterli gibi.O yuzdeb ben devleti tercih ettim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 10, 2015, 20:09:38 »
Bir öğretmen olarak, devlet okullarının konuşulacak bir yanı yok,  ilkokulda iyi bir öğretmen vurgusu yapılmış , sınıf öğretmeni olarak söylüyorum. İlkokul değil oyunokuluna döndük. İlk okul pasifize olmuş durumda. Haklı yanları var bu değişikliğin. İlkokuldan büyük beklentiniz olmasın. Sistem ilkokulda yükleme yapılmamasından yana 3 sınıfa kadar 5 saatlik fiziksel ve oyunsal etkinlikler dersiyle öğrenciler daha oyunla iç içe eğitim felsefesini benimsiyor. Bir öğretmenin eğitim hayatı boyunca çocuğuna da öğretmenlik yapması gerekiyor bu kötü süreçte. fenlisesi ve anadolu öğretmen lisesini kazana kadar sürecek vazife. Eski anadolu liselerini bitirdiler. Bu iki liseyi kazanamazsa koleje verin derim. Güvenilmeyen eğitim sistemindeki en laçka kurum liselerdir.büyük otorite boşlukları dayak yiyen öğretmenler (günümüzde)  her türlü pisliğin merkezi olmakta  10 yıldır süreçte vur abayı öğretmene, çalışmıyor diyerek her türlü hakarete maruz kalan eğitim neferleri, modaya da ayak uyduran toplum, bir taraftan öğretmen düşmanlığı yaparken hemde çocuklarının geleceğini düşünüyor (kimse üstüne alınması şu an ki tablo bu)  lisede zaptedilmeyen ergen öğrenci, baskı altında öğretmen nasıl başarı beklenir ki liselerden?
Ücretli öğretmenler mevzusunu da hiç açmayalım.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 10, 2015, 20:17:03 »
Çocugunuz kotu aliskanliklar kazanmasin istiyosaniz lisede devlet okullarindan uzak durun kısaca ben bunu diyim 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 10, 2015, 20:29:57 »
Artik insanlarda var.Biz lisedeyken Ogretmerimiziden firca yedik  tokatta yedik.Ailelerimize soylemedik.Ogretmenimize saygisizlik yapmadim.Ogretmenleride pasifize ettiler.Ogretmene emanet cocugum.O ogretecek yetismesi onun elinden olacak.İs siddet veya farkli amaclar tasimadigi surece ogretmenler ezilmemeli.
gecen bizim cocugun sinifinda yaramaz bir cocuk olmadik hareketler konusmslar yapmis.8 yasinda bu cocuk.Ogretmen kapi onune cikarmis.Annesi babasi isyan etmis.Ya cocugama birsey olsa ogretmeni sikayet ediyor.Cocuguna ne olacaksa olur .Ustelik bunu yapanda anne baba ogretmen.
Liselerde durum vahim.Anadolu lisesi yaptilar guya onlar daha da kotu.Fen liseleri azicik kaldi iste.Cocuklarimizin ve Ogretmenlerimizin  allah yardimcisi olsun
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 10, 2015, 21:00:25 »
Imkan varsa ozel okula verin. Evet ozel okulda cocugunuz simariklasabilir ama bu sizin (aile) verdiginiz egitiminde katkisi var.
Gunumuz kosullarinda devlet okullarinda pek dogru durust egitim verilemiyor. Tabi bazi istisna okullar var egitimi iyi.
Devletimizin ücretsiz verdiği kitaplar resimden ve boş yazıdan ibaret. (Eskiden ücretliydi evet keşke hala ücretli olsaydıda içindeki bilgiler kalsaydı...)
Ozel okullara gelirsek bunuda ince eleyip sık dokumak lazım. Ismi ozel okul olabilir fakat onlarında içi boş olabilir.

Kardeşim bu sene 1 e gidiyor. Anaokulunda özel bir kuruma verdik. Ve özel bir kurumda okumasını elimizden geldigince devam ettirecegiz.

1-1.5 sene kardeşime güzel bir özel okul bulmaya calistik. Doğa kolejinin burda yeni bir kampüsü acilmisti. Amerikan bilmem ne şeyiyle eğitim vereceklerdi. Okula gittik 2 defa anaokulu etkinligine verdik kardesimi. Okulun ogretmenleri ilgisizdi cocuklarla.
Ve oyun oynama esnasina geldiginde cocuklar oyuncaklarla baya guzel egleniyorken hoca ordan bagiriyor cocuklar oyuncaklari cok dagittiniz etkinlik bitti ailenizin yanina gidin.
(Bu lafi duyan babam sonra ugrasti okulun yonetimiyle sanirim hocayi degistirdiler sonra. Tabi bu okul bizde negatif bir etki birakti)
Tarikat üyesi okullara bakmiyorduk hiç zaten. Aradigimiz Atatürkçü düşünce sistemini benimsemiş ve eğitim öğretime iyi önem vermiş yabancı dil ağırlıklı bir okul bulmaktı ve her ne kadar zorlansakta istedigimiz standartlari yakalayan bir okul bulmayi basardik.

Bende baslangictan beri devlet okulunda okudum. Üniversitede özel okuyorum.

Kisaca sunu soyleyim. Mümkün oldugunca özele verin fakat özel okulunda kötüsü var. Iyi arastirin. Mesela ben o doga kolejinden o hareketi beklemezdim hele musteri cekme asamasinda...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 45800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 10, 2015, 21:33:47 »
1.sınıfları okutan bir öğretmen olarak kesinlikle ilkokul için iyi bir öğretmen diyorum.yani özel veya devlet okulu fark etmez.
özel okulun avantajları olduğu gibi dejavantajları da var.
aynı durum devlet okulları içinde geçerli.
karar sizin.ama şunu belirteyim:herşey sadece okulda bitmiyor.Aile,öğretmen ve çocuk üçgeninde iş bitiyor.Bunlardan biri sıkıntılıysa nerede okuduğu ve kimin okuttuğunun önemi kalmıyor.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 10, 2015, 21:43:49 »
Temel eğitim için  eğer imkanınız varsa özel okul tavsiye ederim.Özel okulda yetişen çocukların özgüvenleri daha yüksektir yaşından beklenmedik şekilde haklarını savunmaları isteklerini net bir şekilde ifade etmeleri ve toplum içinde kendilerini ifade etmeleri şımarıklık veya ukalalık olarak algılanmamalı ,tam tersine sosyal zekalarının erken gelişmesinden dolayı mutlu olunmalıdır.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 10, 2015, 21:49:39 »
Ilke guzel bir yere degindi ozel okullarda kitaplar nasil oluyor bilmiyorum ama devlet her sene boşa agaç kesimine neden oluyor o dagittigi kitaplarla ben lise hayatim boyunca 1 kere kitaptan ders işleyen hoca gormedim o kitaplarin hepsi boş saçma sapan şeyler var  universite sinavinda sana sordugu sorularin cevaplarini o kitaplardan ogrendigin bilgilerle yapman imkansiz demek çok hafif kalir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 10, 2015, 21:52:24 »
bir de herkeste(ben de dahilim) çocuğunun çok zeki olduğuna dair bir izlenim var.bu doğru.bu çocuklar bizim çocukluğumuza göre daha zekiler.bunun sebebleri çeşitlidir.ama şunu unutmamak gerek.emin olun sadece sizin çocuğunuz değil hepsi çok zeki.
ben şuna inanıyorum:İleride tekrar dünyanın lider ülkesi olacak bir milletin neslide zeki olacaktır.
inşallah çocuğunuz iyi bir eğitim alır.
Vatanına ve milletine iyi bir insan olarak yetişir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 10, 2015, 21:54:35
Temel eğitim için  eğer imkanınız varsa özel okul tavsiye ederim.Özel okulda yetişen çocukların özgüvenleri daha yüksektir yaşından beklenmedik şekilde haklarını savunmaları isteklerini net bir şekilde ifade etmeleri ve toplum içinde kendilerini ifade etmeleri şımarıklık veya ukalalık olarak algılanmamalı ,tam tersine sosyal zekalarının erken gelişmesinden dolayı mutlu olunmalıdır.
Size katılıyorum. Ama sadece bunlarla bitmiyor.
Masa 21 diye bir film var.Seyretmenizi tavsiye ederim.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...