Anket

İmkanınız olsa çocuğunuzu hangisine gönderirdiniz.

Özel Okul
23 (56.1%)
Devlet Okulu
16 (39%)
Kararsızım
2 (4.9%)

Toplam Oy Verenler: 41

Gönderen Konu: Özel Okul Mu Devlet Okulu Mu ? (ANKET)  (Okunma sayısı 5952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Özel Okul Mu Devlet Okulu Mu ? (ANKET)
« Yanıtla #20 : Şubat 10, 2015, 21:57:26 »

Ilke guzel bir yere degindi ozel okullarda kitaplar nasil oluyor bilmiyorum ama devlet her sene boşa agaç kesimine neden oluyor o dagittigi kitaplarla ben lise hayatim boyunca 1 kere kitaptan ders işleyen hoca gormedim o kitaplarin hepsi boş saçma sapan şeyler var  universite sinavinda sana sordugu sorularin cevaplarini o kitaplardan ogrendigin bilgilerle yapman imkansiz demek çok hafif kalir

Ozel okulda kitaplari biz satin aliyoruz okuldan veya okulun senelik fiyatinin icinde dahil oluyor. Mesela kardesimin ingilizce kitaplarina bakiyorum benim bile ders calisasim geldi. Guzel bir anlatima ve uygulamaya sahip. (1.sinifta ingilizce verilmeye baslandi. Anaokulunda da ingilizce ve almanca gordü)
Normal ders kitaplarida egitim setlerinden olusuyor. Daha 1. Sinifin 1. Donemini bitirdi suan okumasi bizimki kadar olmasada rahat okuyabiliyor. Hecelemeyi nerdeyse yapmiyor.

Artik yaninda mesajda yazamiyorum telefonda sesli okuyor :D
Birde babamin telefonundan whatsapptan mesaj atiyor bana :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 10, 2015, 21:57:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 10, 2015, 22:02:25 »

Ozel okulda kitaplari biz satin aliyoruz okuldan veya okulun senelik fiyatinin icinde dahil oluyor. Mesela kardesimin ingilizce kitaplarina bakiyorum benim bile ders calisasim geldi. Guzel bir anlatima ve uygulamaya sahip. (1.sinifta ingilizce verilmeye baslandi. Anaokulunda da ingilizce ve almanca gordü)
Normal ders kitaplarida egitim setlerinden olusuyor. Daha 1. Sinifin 1. Donemini bitirdi suan okumasi bizimki kadar olmasada rahat okuyabiliyor. Hecelemeyi nerdeyse yapmiyor.

Artik yaninda mesajda yazamiyorum telefonda sesli okuyor :D
Birde babamin telefonundan whatsapptan mesaj atiyor bana :)
Hahaha :D benim kardesimde anaokuluna giderken gazetede spor kismini okuyordu  :rofl:  fenerbahçe ile olan kisimlari takip ediyordu :lol: , universitede ingilizce dersimiz var  inanin ben ingilizceden nefret ediyodum  lise hayatim boyunca banko ingilizceden zayifim oluyordu her sene,  bizim okulun sinavlari ingilizcede liseden daha kolay ben bu işi anlam veremedim :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 11, 2015, 00:04:41 »
Bir öğretmen olarak şunları soyleyebilirim. Ilkokulda ogretmen cok onemli. Özel devlet fark etmez.  Ortaokul ve lisede ogrencinin ve ailesinjn öğretmen ile olan butunlesmesi onemli. Hic bir ogrenciye bir şey denilemiyor. Kizamiyorsunuz bile. Ailesi solugu milli eğitim Müdüründe yq da kaymakamlikta aliyor. Cocuguna istedigi her seyi alan ne derss yapan bir aile! Şımarık bir nesil geliyor. Bizim zamanimizda öğretmen doverdi bir de annemiz doverdi. Sen adam gibi bir öğrenci olsaydin dayak yemezdin derdi. Şimdi size güveniyorum diyen veliye bile guvenmeyeceksin. Çünkü bir sikinti durumunda çocuktan yana oluyorlar. Herkeste soyle bir kani var.  Benim cocugum yapmaz. Senin cocugun her ..... yi yapar. Sen de sivarsin diyorum. ... Ogretmen olarak olmusuz aglayanimiz yok! Bu yazmayla bitmez. ...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 11, 2015, 01:42:42 »
İlk ve orta okulu devlette okudum , liseyi özelde..Kardeşim ise ilk okuldan (şu an üniversitede) bu zamana kadar hiç devlet üniversitesinde okumadı..Kendim hakkında konuşmam çok doğru olmaz ama ne kendimde ne kardeşimde herhangi şımaracak bir durum ne oldu , nede bu zamandan sonra olacağını sanmıyorum..Tamamen arkadaş ortamı ve aileden ne gördüğü ile alakalı..Özel okullarda tabiiki şımarık arkadaş grupları oluyor ama aileden görmediğin zaman frekans uymuyor , anlaşamıyorsun..İş büyük ölçüde ailede bitiyor :D

Yani kısaca imkan varsa kesinlikle özel okul :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 11, 2015, 09:07:35 »
Değerli arkadaşlar bütün yorumları tek tek ve büyük bir ilgiyle okudum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ben de bazı arkadaşlar gibi ilk okulda öğretmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak kitapların içeriğinin boş olduğunu eşim hep söyler durur. Kaynak kitaplarla ders işlemeye çalışıyor. Birde ilkokul müfradatı bizim dönemimizden farklıymış. İlk üç yıl genelde fazla bir yükleme yapılmıyormuş yeni müfredatla. Mesela eşim hep der fiş sistemiyle öğretmek daha hızlı ve kolaydı diye. Şimdi oda yokmuş mesela.

Öğretmenlerin itibarsızlaştığı fikrine tamemen katılıyorum. Eski veli/öğrenci yok.  Eski öğretmenlerde yok diyebilir bazı kesim ama ben katılmıyorum. Çünkü eskiden öğretmen bilgi kaynağıydı. O yoksa ansiklopediler vardı yada kütüphanelere gidilirdi. Şimdi en büyük bilgi kaynağı internet. Öğretmenlerimizin de çook önde olması lazım. Ama dediğim gibi veli/öğrenci profili asla eskisi gibi değil. Eşimin hikayeleri bana bu yorumu yaptırıyor...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 11, 2015, 09:14:17 »
Evet müfredat epey değişti, bizim zamanımızdaki gibi fişler fasulyeler Cin Ali kitapları yok. Ancak kendi oğlumdan biliyorum, şimdiki sistem daha iyi. İnteraktif uygulamalar ve projeler var. Oğlum devlet okulunda 3. sınıfta şu an, kompozisyon, bir konunun rapor biçiminde sunumu, aile bireyleri ile beraber çalışmalar, Okulistik programında deneme sınavları gibi güzel eğitim uygulamaları mevcut ben şahsen şimdilik memnunum eğitimden.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 11, 2015, 23:23:44 »
Herkesin hem fikir oldugu ogretmen.Kitaplar falab bos deniyor.
Bizim ogretmenimiz Meb in kitaplarini kullanmiyor.Hangi yayin evinin kitaplari hosuna giderse bizlere onlari aldirtiyor.Cokta mufredata takili kalmiyor.Cocuklara gore gidiyor.Ayrica surekli cocuklara hikayete seti aldirip okutuyor test yapiyor.
Test kitaplari aldirip soru cozduruyor.Cocuklara sinifta kendi butcesinden odul alip dagitiyor.
Ogretmen tamamen.Okulda diger siniflara bakinca zaten farki hemen goruyorsunuz.Cocuklar gorunce hazirola geciyor.O olmayinca ortaligj yikiuorlar valla :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 20, 2015, 09:45:56 »
Liseye kadar devlet okuluna gitmesi daha mantıklı gibi ilk orta lise de yapacağın masraf yerine  ünv kazanamazlar ise özel üniversiteye veya yurtdışına gönderirsin. Her şey öğrencide bitiyor. İyi üniversitelere gelen öğrencilerin büyük çoğunluğu devlet okullarından geliyor. Özel okulların çok da başarısı yok. Belli başlı kolejler hariç tabi. Onlarda seçerek öğrenci alıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota yolda kalmaz...
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '14
  • 37 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 20, 2015, 10:53:15 »
Muhtemelen biliyorsunuzdur ama konu ile ilgili olduğu için küçük bir karşılaştırma paylaşmak istiyorum. Tabii, bu karşılaştırma parası olan için. Yani hiç parası olmayıp, çocuğunu parasız Devlet okuluna gönderme veya borç-harç çocuğunu özel okulda okutma ikilemindeki kişiler zaten çocuğa başta para veremeyeceği için bu denkleme uymuyor...  ;)

Koro gibi söylenen bir nakarat. “Bu kadar parayı çocuğun okuluna vereceğine çocuğa ver hayatı kurtulsun” nakaratı. Gerçekten durum böyle mi?

İstanbul’da vasat özel okullarda okuyan ve paralı bir vakıf üniversitesini bitiren bir çocuğun eğitimine harcanan parayı hesapladım. Kreşten üniversite mezuniyete kadar 700.000 TL buldum. Daha sonra hiç özel okul yüzü görmemiş, deneysel yaklaşımlı cesur ailenin devlet okullarından mezun olan çocuğuna toplu para verdiğini varsaydım. Bu toplu para “okula verileceğine çocuğa verilecek” olan tutar kadar yani 700.000 TL.
Bir finansal modelleme yaptım ve aşağıdaki varsayımları kullandım;
•   Faiz hesabını çok basit tuttum. Çocuğun okuluna yıllarca verilen paranın faiz getirisi hesaplanmadı ama diğer çocuğa verilen toplu paranın yılda 10% faiz getirisi olacağını hesapladım. Bu parayla ev alıp kira getirisi de olabilir ama ben bankaya koyacakmış şeklinde modelledim.
•   Çocuklardan özel okulda okuyan ana babasının hayal ettiği gibi yürü ya kulum oluyor. Kariyer basamaklarını çifter çifter atlıyor ve maaşı da tecrübe ve pozisyonuna göre hep artıyor. Maaşı bol kepçeden attım, yoksa bu maaşları bulmak çoğu zaman hayal.
•   Çocuklardan devlet okuluna gidenin ise başına korkulan geliyor. Hayatı boyu hiç terfi etmeden vasat bir pozisyonda çalışıyor. Sadece tecrübeye ilişkin maaş artışları oluyor. Çok üzülmeyin bir kenarda 700.000 TL parası var. Ana paraya dokunmuyor ama parasının faizini tırtıklıyor.
•   Özel okulda okuyan şanslı kardeşimiz her ay maaşının %20 sini bir kenara koyup para biriktiriyor.
•   Bu modellemeye göre bu iki çocuğun aynı miktarda para kazanıp ikisinin de kenarda 700.000 TL si olduğu yaşı bulmaya çalıştım.

İlk önce “yürü ya kulum” iyi kariyerli özel okul mezunu kardeşimizin gelir tablosuna bakalım;

İkinci olarak da ailesinin topluca para verdiği kardeşimizin gelir tablosunu inceleyelim;

Bu hesaba göre işte sonuçlar, artık siz karar verin;
•   Özel Okul Mağduru kardeşimiz 51 yaşına geldiğinde kenara 746,400 TL para koyabilmiştir. Bu paraya diğer kardeşimiz zaten 23 yaşında sahip olmuştu.
•   Özel Okul Mağduru kardeşimizin 51 yaşına gelene kadar ürettiği harcanmaya müsait gelir 2.985.600 TL dir. Devlet Okulu Gazisi ise toplam 3.046.400 TL lik bir harcanmaya müsait gelir elde etmiştir. Devlet Okulu Mezunu olan zaten bir kenarda 700.000 TL si olduğu için maaşının %20 sini bir kenara koymuyor tamamını isterse harcayabiliyordu.
•   Özel Okul Mağduru 30 yaşına geldiğinde toplam harcayabileceği 316.800 TL üretebilmişken, Devlet Okulu Mezunu olan 30 yaşına kadar 766.400 TL harcayabilir. Özel Okul mezunu olan hayatının en güzel yıllarını çulsuz bir şekilde geçirirken, diğeri para içinde yüzmüştür.
•   Özel Okul Mağduru olan bir an önce yükselebilmek için gece gündüz çalışıp hayatını heba ederken diğeri ise gününü gün etmiştir.
•   Özel Okul Mezunu olan 50 li yaşlarının ortasında “yandım bittim sendromu” olup işsiz kalacaktır ama diğeri keyifle geçen yıllarını çevresindekilere anlatıp rakının dibine vuracaktır.
Bu model tamamıyla finansal ve rakamsal gerçekler üzerine kurulmuştur, lütfen buradan cesaret alıp eşinizle tartışmayın.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 20, 2015, 11:07:43
Bir de aşağıdaki karikatür vardı.

Şaka bir yana, Özel okulda hedef yüksek başarı sağlayarak reklam yapmak ve daha çok öğrenci kaydı sağlamak olduğu için çocuk ile birebir ilgilenilebiliyorken (tabi bu okula göre de değişebiliyor), en iyi devlet okulunda bile malesef hedef çocukları okuldan mezun edebilmek olduğundan, sınıftaki çalışkan öğrencilerin sivrilmesini ve tembel öğrencilerin de sinmesini önleyerek tüm öğrencilerin seviyesini ağırlıklı ortalamaya yakın tutmak için çalışkan öğrenciyi tembel öğrencinin yanına oturtmak gibi saçma bir yöntem uygulanmakta.

Sonuç olarak, özel okula giden zeki ve çalışkan bir öğrenci, eğitim hayatını tamamladığında ülkenin en önemli üniversitelerinden birisinden derece yaparak mezun olup ABD'de master~doktora yapma şansını elde edebiliyorken, devlet okuluna giden aynı kapasitedeki öğrenci ülkenin daha alt klasman üniversitelerinden birisini bitirerek iş hayatına atılmak zorunda kalıyor. Bu da onun hem maddi hem manevi bakımdan özel okul mezununa göre daha alt seviyelerde hayatını noktalamasına ve çocuklarına daha kısıtlı imkanlar sunmasına neden oluyor. Onun çocuğu da özel okula gidemiyor ve bu paradoks böylece sürüp gidiyor.

Yani ne yapıp edip mutlaka özel okula çocuğu göndermek lazım, bu çok büyük bir serveti buna harcamak uğruna olsa da... Hatta mümkünse tüm eğitim hayatı boyunca.
Hayatta para kaybetmeye değecek en değerli iki özellik dürüstlük ve itibardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 20, 2015, 11:21:57 »
Yukarıda zaten çok güzel fikir beyanları var o yüzden ben aynı şeyleri yazmayacağım.Ben kızımı okula verirken bu çelişkiyi had safhada yaşadım.Ki benim de eşim öğretmen.Sonuç olarak kızım özel okula gidiyor ve oldukça memnunum.Mesela bu yarıyıl tatilinde BMW sporsorluğunda okulda derece alan çocukları 15 gün almanya ya götürdüler. Adamlar ilk okuldan itibaren izlemeye aşmış yanı

Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...