0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Amortisör sistemini mühendisler tasarladığına göre bu konuda bizim yapabileceğimiz tek değişiklik, yumuşak hamurlu lastik takmaktan başka bir şey olamaz.
amaaaan bugünlerde bende birşeyler var abdulkadir kıral a abdullah dedim, tekin abiye aytaç abi dedim Tekin abi, zıplatmak derken yaylanma değil, otobanlarımızın kalitesi ortada, tam düzgün bir yüzey oluşturamadıklarından olsa gerek b sınıfı araçlar otobanda yüksek hızın da etkisiyle en ufak yüzey değişikliğini fazlasıyla içeriye yansıtıyor. ama c ve d sınıflarında çok düzgün, pürüzsüz bir sürüş hissi oluyor içeride. bundan bahsediyorum.Hakan abi, kademeli helezon yaylar diyorsun galiba da, pek bir ürün bulamadım. Yarisworld forumunda da birisi aynı sorundan muzdarip olacak ki "bumpy" sürüşten dert yakınmış, herkes de yayların bu sürüşü etkilemeyeceğini, amortisörlerin değişmesi gerektiği söylenmiş. OEM lerinden de memnun değiller.Sercan Bey, spor yay, kesme veya yükseklik azaltma ile en uzaktan bile ilgim yok, olmadı da, apaçi işi geldi hep o işler. Fakat fabrika her türlü şeyi gözönünde tutarak herşeyin ortalamasında bir ürün kullanıyor. belirli bir amaca yönelik istekler olacak ki bu yay üretici firmaları ürünler çıkarıyor ki bunları da mühendisler yapıyor sonuçta.
İllaki ama, geliştirilebileceğini düşünüyorum Yarisi rallide kullanacaklar sonuçta
Aslında en kalitelisi Coil çokta güzel sonuç veriyor.
Yumuşak hamurlu lastik zıplatmaz ama ömrünün sonuna gelmiş yada patlamış amortisörler hem zıplatır hemde virajlarda tutunmanızı engelleyerek tehlikeli durumlar oluşturur, ani frende savrulmak cabası.Bence acilen amortisörlerinizin sağlık durumunu kontrol ettirmelisiniz.Yine orjinal takmak en iyi ve uzun vadeli çözüm olacaktır.
Çeşitli sürüş koşullarında kullanmayacağım ki ama, o nedenle bumpy diye tabir edebileceğimiz sürüşü engelleyebilecek ama darbe emişi yine güzel olacak bir yay-amortisör ikilisi arıyorum. orta sertlikte ama darbeleri güzel emebilecek bir şeyler. Haklısın Tekin abi, ağırlık ve aks uzunluğu da etken bunda.
Peki Tekin Abi,Amortisörün patlak olduğunu nasıl anlarız? Ayrıca efsanelerde arkaya yük binince arka taraf nerdeyse yeri öpecek Ben aracımı 5 yıldır. 100 Bin kmdir kullanıyorum. Hiç amortisör değiştirmedim. Arada tümseklerden geçerken tıs tıs ses geliyor?
Öncelikle, Çok nokta bağlantılı arka sistemler torsiyon çubuklu sistemlere oranla biraz daha fazla konfor üretirler ama yol tutuşu konusu farklıdır.Teknik olarak tekerleğin çok fazla aşağı yukarı oynaması istenmez.Amortisörler benzer olsada çok farklı çaplarda ve boylarda amortisörler vardır.Her marka kendi karakterine uygun olan amortisörü ürettiği modele uygular.Bu bizim açımızdan basit görünsede, mühendisler hangi ebad ve boyda amortisör kullanmaları gerektiği konusunda oldukça fazla kafa yormaktalar.
peki sadece toyotalar arasında bir amortisör modeli seçmek istesem neler olur ? ben 98 2002 arası üretilen kasaların amortisörlerini ae92 ye uydurabilirmiyim ? takarken ve taktıktan sonra ne sorunlar çıkabilir ?