0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle montajlama kafaları aynı özellikte olmalıdır.Boyları 1 - 2 cm aşmamak kaydıyla kısa veya uzun olabilir.Eğer yeni amortisör mevcut olandan daha kalın olursa aracın yukarı aşağı salınım hızı biraz daha kısıtlanır (konfor azalır) ama yol tutuşu artar.
teşekkürler. motorsiklerdeki gibi ayar yapma şansımız varmıdır ? illaki mühendislerin kasaya uygun gördükleri konfor seviyesinde mi kalmak gerek ? ben açıkça söyleyim , bugüne kadar toyota kadar içeride insanı sallayan bir arabaya daha binmedim. özellikle efsaneyi hiç beğenmiyordum şuan bir tanede başımda var aynısı
Bu tip amortisörlerin ayarları ile boyları kısaltılabilir uzatılmaz, çünkü uzunluğu değiştiremezsiniz.Yukarda da belirttiğim gibi eğer yaylanma fazla ise amortisör testi yaptırmalısınız gerekiyorsa yaylarda değişmelidir.
Çalışma prensibi olarak klasik Amortisörlerin 2 tipi vardır,1- Klasik sadece şok emiciler2- Konfor bölgesi olanlarOrtasında Konfor bölgesi olan amortisörlerden alıp denemeniz gerekiyor.http://www.partinfo.co.uk/content/images/Boge%20Vario%20Technology.jpg
hem yağlı hem havalı olanlar bu tipte mi ? yani o bu mu ?