Gönderen Konu: Arkadaşlar lütfen dikkat edin (şikayet ve uyarı içerir)  (Okunma sayısı 6161 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '12
  • 17 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar...
Auris marka aracıma lpg taktırmam ve yaşadığım sorunlarla ilgili bilgi vereceğim sizinde başınıza gelmemesi için lütfen önleminizi alınız.
Lpg taktırmadan önce internetten biraz araştırma yaptım ve aracıma brc marka lpg taktırmaya karar verdim nereden taktırsam diye araştırırken hem bana yakın hemde olumlu yorum almış olan kadosan sanayi sitesindeki üçel firmasını gördüm ve 23 Aralıkta yanlarına gittim aracım için 1750tl gibi bir fiyat çıkardılar eğer manifolt delinmesin kablo kesilmesin dersem ekstra olarak 250 tl vermem gerektiğini ve eğer yağlama sistemi taktırırsam da yine 150 tl gibi bir fiyat ödemem gerektiğini söylediler bunun yanında brc marka tüp taktırana 150 tl tüp bp den hediye olduğunu söylediler yani lp 1750+250+150=2150tl pazarlık indirim vs ile 2050 tl ye anlaştık. Buraya kadar hersey nolmal ve güzel...
1.)
Aracımın lpg takımına başlandı kendisinin müdür olarak tanıtan emre bey ile sohbet ederken aracın başında salim usta ve ismini bilmediğim bir usta da uğraşıyorlardı bu esnada emre bey araca bakarak salim ustaya baktı ve sen az gelsene bir şey söyliyeceğim dedi sanki bir şeyler ters gidiyor gibi bi his doğdu içime ve araca baktığımda manifolt delinmişti aracla uğraşan diğer ustaya manifolt neden delindi diye sorduğumda onu emre beye sorum dedi, bu esnada emre bey ve salim usta geldi ben daha sormadan emre bey abi senin manifolt delindi sübabları takamadık dedi bu aracım sübabları yataymış o yüzden uymadı dedi bana pek mantıklı gelmedi ama peki manifolt delinmeden yapacağınız 250 tl ilaveyi kaldıracakmısınız diye sorduğumda hayır manifolt delindi ama kablolar kesilmedi onlar kablo parası zaten dedi ve indirimde yapmadı.
2.)
lpg takildi parası alındı ve bana bp kart verildi bu karta 150 tl lpg indirimi olduğu söylendi. Ancak bir hafta geçmesine rağmen her hangi bir puan yüklenmedi bp yi aradığımda sözleşmenin 19 aralıkta bittiği söylendi oysa halen üçel firması bu şekilde pazarlama yapıyorlardı. hemen emre beyi aradım bana biraz gecikmeli yüklüyorlar gibi bir şeyler söyledi ben ısrar edince tamam ben size dönecem dedi. bir gün daha bekledim kimse aramayınca tekrar aradım beni bp yada 2a mühendislikten arayacaklarını söyledi yine kimse aramadı her iki firmayıda aradım ancak iki firmada 19 aralıkta anlaşmanın bittiğini söylediler ve 150 tl de öyle gitmiş oldu.
3.)
bir ay sonra 1000 km bakımı ve proje için üçel firmasına gittim projeyi aldım 1000 km bakım ve kontrol yapıldı ve sızdırmazlık için kadosandaki merkeze gittim daha sızdırmalık muayenesi başlamadan evraklarınız da hata var denildi lpg seri numarası yanlış yazılmıştı taktırdığınız firmaya gidip düzeltin denildi yakın olduğu için hemen gittim hatayı düzelttirdim.
4.)
tekrar sızdırmazlık merkezine geri gittiğimde muayeneye başlayınca bu kez motor kısmında bulunan lpg benzin kesicinin arızalı olduğunu söylediler nasıl olur daha yarım saat önce 1000 km bakımı yapıldı bir hata olsa söylerlerdi dedim nerde taktırdınız dediler üçel de dedim abi çocuklara yeni çıraklarlara yaptırıyorlar kontrolü gidin tamir ettirip getirin dediler. hemen geri gittim emre bey le tartışmaya başladım üçelden lpg taktırdığıma pişman olduğumu söyledim. bana sorun yok sıkıntı yok iki dakikalık iş dedi ama yine kendisi araç başına geçmeyerek bi çocuk gönderdi lpg benzin kesiciyi söken çocuğa yeni parça takmasını söyledim o da bana abi parçada sorun yok arkadaşlar girişleri ters takmış dedi.  sonra tekrar emre beyin yanına giderek aracın başına geçmesini kontrollerin kendisinin yapmasını ve daha kaç kez geleceğimi sordum. bunun üzerine araç başına gelerek baktı tamam abi sıkıntı kalmamış dedi.

Umarım kalmamıştır....
İşte arkadaşlar olaylar bundan ibaret belki benim şanssızlığım belki adamların artık belli isme kavuştuğu için umursamamızlığı ama siz siz olun dikkatli olun. iyi akşamlar...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Arkadaşlar lütfen dikkat edin (şikayet ve uyarı içerir)
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2015, 20:47:06 »
Geçmiş olsun
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2015, 20:51:39 »
Valla rezillik internetten bakarak firma araştırması yerine bildik tanıdık bir esnaf tarafından tavsiye edilen yerlerde LPG montajı yaptırılmasını öneririm.

Eğerki Konya'da LPG montajı için tavsiye isteyenler olursada her marka için yardımcı olabilirim.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2015, 20:54:39 »
Geçmiş olsun buradan lpg ustasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmış oluyor. :) Bende brc taktırdım 4500 km oldu şuana kadar problem yok.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2015, 20:55:59 »
Büyük geçmiş olsun. İşte eline anahtar alan ustayım diyor. Bir insan yediği ekmeği hak ettirmeli... Hak etmeyen için söylüyorum. Fitil fitil çıksın...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2015, 20:58:00 »
Geçmiş olsun buradan lpg ustasının ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmış oluyor. :) Bende brc taktırdım 4500 km oldu şuana kadar problem yok.

Buradan birde bu çıkıyor hocam...BRC DE OLSA DENETİM FALAN YOK....
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis.. babam gibi araba:))
  • Kilometre: 68453
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2015, 20:58:54 »
Geçmiş olsun. Bence eğer BRC yetkili bayisi ise aynı şikayeti hem BRC ye hem de BP ye yapın. 150 TL. nin de peşini bırakmayın derim. Hatta sadece buraya değil sikayetvar.com a da şikayet açın ki herkes görsün! Normalde bir ürün alırken onun tavsiye ve önerisi yanında yaşanılan sorun ve şikayetlerine de bakmakta fayda var.
9. 2011 Skoda Yeti 1.2 TSI DSG (capondan almana ;) )
8. Terfi: Avensis 2001 Sol/AT D4.. Bilenler bilir:) (yeni sahibinde)
7. Arabam 6 yıl kullandığım Corolla 1997 GLi
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2015, 20:59:30 »
 Ahh  ahhh, "güven" denen duygu var ya ne çekiyorsak ondan çekiyoruz. Aslında yazılı sözleşme yapmış olsaydınız durum  çok daha farklı olurdu.  Geçmiş olsun. Bu toplumda ne Emreler, Ahmetler var, hiç eksilmez. O nedenle yetkili servis dışında hiçbir ustaya güvenemiyorum. Ha işini dürüst yapanlara da haksızlık etmeyeyim. Mutlaka vardır ama çok aramak lazım beeeee...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra, Kar Beyaz
  • Kilometre: 107000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 06, 2015, 21:03:23 »
Geçmiş olsun, umarım son sıkıntınız bu olur da dahada canınız sıkılmaz. Tavsiye edildiği gibi yaşadığını sorunu BRC mühendislikle paylaşın ve.
TOYOTA SENİNLE ÇIKARIM YOLA, KOLAY KOLAY VERMEZSİN ARIZA, BİLİRSİN SENİ SEVERİM TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 06, 2015, 21:04:20 »
Bu arada o firmada yetkili başkasıymış, haberiniz olsun Hıdır Bey,

3EL OTO SERVISI / MURAT LAFCI
Kadosan Oto San. Sit. M Blok No:10/12 Umraniye / ISTANBUL
Yetkili : MURAT LAFCI
Telefon : 0 216 508 13 33
Faks : 0 216 314 96 78
Mobil : 0532 232 57 00
E-Mail : muratlafci@hotmail.com
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 06, 2015, 21:06:01 »
İŞte foruma bir çok kez arkadaşlarımız konu açıp hani lpg kiti diye konu açıyorlar ya. Ben ve bir çok arkadaşımız da aynı şeyi söylüyoeuz. Önce usta... Önce usta... Sonrası teferruat! Ben 5 yıldır Atiker kullanıyorum. ÇÇok şükür bir sıkıntı yok! Çünkü takan usta önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 06, 2015, 21:09:03 »
İŞte foruma bir çok kez arkadaşlarımız konu açıp hani lpg kiti diye konu açıyorlar ya. Ben ve bir çok arkadaşımız da aynı şeyi söylüyoeuz. Önce usta... Önce usta... Sonrası teferruat! Ben 5 yıldır Atiker kullanıyorum. ÇÇok şükür bir sıkıntı yok! Çünkü takan usta önemlidir.

Usta falan değil hocam, kurumsal bir şirkette eğer ki kurumsal ise USTA falan önemli değil, önemli olan sistematik çalışma, eğitim ve denetim... BRC bu işin büyüklerinden birde, BRC de bu şekilde ise artık gerisini düşünemiyorum.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 06, 2015, 21:10:21 »
Usta falan değil hocam, kurumsal bir şirkette eğer ki kurumsal ise USTA falan önemli değil, önemli olan sistematik çalışma, eğitim ve denetim... BRC bu işin büyüklerinden birde, BRC de bu şekilde ise artık gerisini düşünemiyorum.

Abi Allah aşkına denetim nerde var ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 06, 2015, 22:07:37 »
Geçmiş olsun insana saç baş yolduruyorlar maalesef

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 17 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 06, 2015, 22:39:53 »
Bu arada o firmada yetkili başkasıymış, haberiniz olsun Hıdır Bey,

3EL OTO SERVISI / MURAT LAFCI
Kadosan Oto San. Sit. M Blok No:10/12 Umraniye / ISTANBUL
Yetkili : MURAT LAFCI
Telefon : 0 216 508 13 33
Faks : 0 216 314 96 78
Mobil : 0532 232 57 00
E-Mail : muratlafci@hotmail.com

biliyorum emre bey dediğim kişi gibi kendisini müdür olarak tanıtan bir kaç kişi var müdürmü mühendismi tam bilmiyorum ama pazarlığı ve müşteri karşılamayı onlar yapıyor üçel otomotive gidenler bilir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2015, 22:44:07
Geçmiş olsun, umarım son sıkıntınız bu olur da dahada canınız sıkılmaz. Tavsiye edildiği gibi yaşadığını sorunu BRC mühendislikle paylaşın ve.
brc mühendislik 2a mühendislik diye bir yer bu 150 tl yatık için aradığımda isminin tarkan olduğunu söyleyen yetkili bp ile anlaşmamız bitti dedi ama halen üçel otomotivde pazarlama o şekilde yapılıyor dediğimde firma hata yapmış onlarla görüşmeniz gerekiyor bizim yapacak bir şeyimiz yok dedi ve topu üçel e attı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 06, 2015, 22:44:14 »
açıklamanızı okudum çok geçmiş olsun hıdır bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 17 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 06, 2015, 22:49:12 »
2012 model auris kullanıp tüp taktıran varmı gerçekten monifolt delinmeden lpg takılamıyor mu???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 06, 2015, 23:52:23 »
öncelikle çok geçmiş olsun hıdır bey. bende 2012 model 1.6 corolla sahibiyim. büyük ihtimalle corolla ve aurisin motor seçenekleri aynı olması lazım. vvti motorlarda manifolt yapısı nedeniyle pipolu montaj dediğimiz olay ne yazıkki olmuyor. gaz nipeliyle montaj mecburi. yani manifolt delinmeden montaj yapacaz demek biraz motor yapısını bilmediklerinide kanıtlar nitelikte.  2 sene önce lpg taktırırken bayağı araştırma yapmıştım tabi yeni teknolojiler üretildiyse bilmiyorum ama o zamanlar öyleydi. Allaha şükür 35.000 km olmuş sorun yaşamadım. düzenli araç ve lpg bakımımı yaptırdım ama. (her 10.000 km de). sorununuzu forum arkadaşımız mehmet özenç beye sorun size çözüm olacaktır. kendisi brc bölge bayisidir ve çoğu brc bayisini yakinen tanır. tekrar geçmiş olsun. iyi geceler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 07, 2015, 00:01:48 »
yalnış hatırlamıyorsam 2006 yılında samimi bi arkadaşım gitti trabzonda skoda tutuluyordu daha öncedende başka birisinde görmüş, 2001 yada 2002 fabia aldı, gaz taktıracaktı arkadaş gitti atiker  (konya firması diye biliyorum, kendisi de karamanlıdır, biraz milliyetçi davrandı  :D ) taktırdı, o zamanlarda 900 civarı bi fiyat verdi brc de 1800 gibi bi fiyattı, atiker taktırdıktan sonra cekiş problemi, araç hızı durup dururken 90 a kitleme vs sorunlar yaşadı, dedi böyle olmayacak ben brc taktıracağım, dedim ona yahu  senin aracın manifolt zaten delindi başka yerden delecek değiller aynı yerden gene delinecek başka bir lpg ciye gittik KM diye bir marka taktırdık yaklaşık 1000 liraya, parayı da gitti geri aldı o sistemi takan elemandan, hala o fabia ve üzerindeki kit duruyo, bi sıkıntısını duymadım  :rofl: markaya takılmayın, iyi bi usta bulun, zaten manifolt delinmiş, corollaya her marka tüp sorunsuz uyar, daha hesaplı bi kit taktırın, bende 2013 nisanda Gasitaly diye bi marka taktırdım 60.000 de araç su an 94,600 de şeytan kulağına bakımını düzennli yaptırıyorum biniyorum
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 07, 2015, 00:22:04 »

Abi çok doğru söylemişin. BRC parça üretici ve tedarikçisi sonuçta. Uygulama yapan firma ve çalışanlarında hayır yok bence. Servis öncelikle LPG uygulaması yaptıkları motoru tanımıyorlar birkere :D Keşke ilk başta kavga gürültü etseydiniz. Belki o zaman daha farklı olurdu :D
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."