Gönderen Konu: TRW Fren Diskleri  (Okunma sayısı 6551 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
TRW Fren Diskleri
« : Şubat 06, 2015, 11:49:55 »
 Öncelikle herkese canavarsız (kazasız), belasız (magandasız) keyifli sürüşler dilerim. Aracım 2007 E12 Dizel MMT, 153bin km'de. Son derece memnunum. Aracı 2 senedir kullanıyorum,alır almaz özel bir serviste 600 TL'ye fren balata ve disklerin tamamını değiştirdim. Ustayı yan sanayi de olsa en kalitelisini alma konusunda uyardım. "Ses çıkarma dışında yetkili serviste takılandan farkı olmaz."dedi. 2-3 ay sonra disklerde aşırı bir paslanma(küflenme) gördüm, ses problemi de en başta göründü. Disklerde 16 bin km kullanım sonrası ince ince her diskte 8-9 kadar derin  kılcal çatlamalar tespit ettim. Bundan rahatsız oldum. Değiştirmeye karar verdim, internetten satış yapan bir firmadan TRW marka disk takımı sipariş ettim. Yarın elime geçecek, balataları bu kez orijinal taktıracağım. TRW disklerin kalitesi ,üretim yeri ve SAHTELERİNİ ayırt edebileceğim noktalar konusunda bilgi verebilir misiniz. Ürün faturalı gelecek. Disklerin üzerinde marka adı yazar mı? Bilgi verecek arkadaşlara teşekkür eder, başlangıçtaki dileğimi tekrar hatırlatırım.

Toyota Club Türkiye

TRW Fren Diskleri
« : Şubat 06, 2015, 11:49:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: TRW Fren Diskleri
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2015, 12:34:26 »
Forumda esnafligiyla ve kalitesiyle kendini ispatlamis yedek parca satan uyemiz var biliyormusunuz? Niye macera ariyorsunuz. :-)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2015, 13:23:26 »
@Ülgen  TİMUR (12614)  Forumdan arkadaşımız @Ufuk Sönmez (16363) size yardımcı olabilir bu konuda. Ayrıca Ufuk Sönmez'in elinde Nibk marka diskte var bildiğim kadarı ile.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2015, 13:43:38 »
Trw çoğu markanın orjinal olarak kullandığı bir marka olarak biliyorum. Genel merkezi Maslak Oto Sanayi de eski bbg evinin oralarda. Daha önce 2004 poloma ön arka disk ve balata almıştım hiç sorun çıkarmadı.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2015, 13:51:13 »
Eski aracımda aynı sorunla karşılaştım. Banada orjinaline yakın iyi bir set taktığını idda eden özel servise geri gittim. Takılanları söktü ve garantiden iade etti. Bende üstüne biraz daha vererek yetkili servisinden aldım ve özel serviste taktırdım. Sorun çözüldü. Fren aracın en önemli bileşeni. Bence 3e 5e bakma orjinal al.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 corona 3sfe
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '93
  • 59 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2015, 14:21:03 »
ben yedek parça piyasasının içindeyim ama trw nin fren diski olarak taklidini görmedim hiç.çünkü taklit işi yapmak eskisi kadar kolay değil . bazı markalar bu işi bayağı sıkı tutuyor.
1993 corona 3sfe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2015, 14:38:33 »
Bizimkiler disk balata yan sanayi ve acaip bir şekilde ötüyor  sinir oluyorum bu duruma bitince diskler balatalar kesinlikle kaliteli birsey taktircam
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2015, 16:30:13 »
Ses yapma konusuna çare yok sanırsam orjinal servüste disk palata değişiyorsun, balata bitmeden balatalar ötmeye başlıyor. Servise söylüyorsun dediği laf balatanın yapısındaki kansorajen maddeyi çıkardılar, balata tozu ses yapıyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 08, 2015, 17:10:28 »
Değerli arkadaşlar diskleri dün özel bir serviste taktırdım. Gelen disklerin orjinalliği konusunda şüphem yok, disklerin üzerinde marka adı ve diğer bilgiler derin bir şekilde diskin çizilmeyecek bölümlerine basılmış,disklerin bulunduğu  kutular  fabrikadan nasıl çıkmışsa bana öyle geldi, dikkat ettim tek bant kullanılmış, birkaç bant izi , kalıntısı yok.Faturaları da var.  Usta da disklerin orjinal olduğunu belirtti. İşçilik olarak 80 TL ödedim. Yalnız el freni şu an tutmuyor, frenler son derece zayıf, sanırım ayar unutulmuş, yeni disk-balata takıldığında frenlerin zayıf olacağını biliyorum ama bu kadar da değil, "pazartesi gel ayar yapalım" dedi. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 08, 2015, 18:07:25 »
Değerli arkadaşlar diskleri dün özel bir serviste taktırdım. Gelen disklerin orjinalliği konusunda şüphem yok, disklerin üzerinde marka adı ve diğer bilgiler derin bir şekilde diskin çizilmeyecek bölümlerine basılmış,disklerin bulunduğu  kutular  fabrikadan nasıl çıkmışsa bana öyle geldi, dikkat ettim tek bant kullanılmış, birkaç bant izi , kalıntısı yok.Faturaları da var.  Usta da disklerin orjinal olduğunu belirtti. İşçilik olarak 80 TL ödedim. Yalnız el freni şu an tutmuyor, frenler son derece zayıf, sanırım ayar unutulmuş, yeni disk-balata takıldığında frenlerin zayıf olacağını biliyorum ama bu kadar da değil, "pazartesi gel ayar yapalım" dedi.

Ses durumu nedir balatalarda ?
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 08, 2015, 18:13:16 »
Ses durumu nedir balatalarda ?

Benim TRW ler çok ses yapmadı da çok toz yaptı :) Jantı siyaha boyuyor resmen ilk zamanlarda
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 08, 2015, 18:20:36 »
Valla bu gidişle trw alıcam bende  :)
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 08, 2015, 19:01:55 »
Benim TRW ler çok ses yapmadı da çok toz yaptı :) Jantı siyaha boyuyor resmen ilk zamanlarda
Iste hem bu sebeble hemde eski balatalarimin yil olarak omrunu doldurmasindan dolayi yeni  balatalarim nibk. jantlarim eskisine oranla % 50 gibi daha temiz kaliyor abi :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 837 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 08, 2015, 19:08:29 »
Benim aracın üzerinden çıkan DAIWA'ların maşallahı vardı, jantlar 2 günde simsiyah olurdu. NIBK'e geçtim toz konusunda rahatladım.

Doğruluğunu henüz gözlemleyemediğim şöyle de bir şey var, "Toz yapan balata iyidir, yumuşak olduğu için disk yüzeyini çizmez, disk uzun ömürlü olur" derler.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 08, 2015, 19:12:45 »
Yüksel eğer böyle birşey varsa mantıklı olan ucuz olan parçanın bitmesidir, gerçi fiyatlarını bilmiyorum ama balatalar diskten daha ucuzdur herhalde, bu durumda balata bitsin ama Diske birşey olmasın  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 08, 2015, 20:32:07 »
Benim icin ses onemli toz degil ses yapmasin istiyosa janti kapkara yapsin tabi celik jantim yok olsada fark etmez yikarim 2 gunde bir jantlarimi olur biter
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 08, 2015, 20:35:59 »
Yüksel eğer böyle birşey varsa mantıklı olan ucuz olan parçanın bitmesidir, gerçi fiyatlarını bilmiyorum ama balatalar diskten daha ucuzdur herhalde, bu durumda balata bitsin ama Diske birşey olmasın  :tamam:

Balatalar eğer fişliyse ( bittiğin de uyarı verenler) diskten daha Pahalı Murat abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 08, 2015, 20:53:05 »
Balatalar eğer fişliyse ( bittiğin de uyarı verenler) diskten daha Pahalı Murat abi :)

Bittiğinde uyarı verenler bildiğim kadarı ile normal olması gerekn bir sistem, ek bir parçası var saçtan. Belki hepsinde var ama ustalar takmıyormuş o parçayı. Benimkinde takılımı bilmiyorum :) Bir ara Ufuk Sönmez bahsetmişti, o parçayı ustalar ne işe yarıyor bu deyip atıyorlarmış. Yani ekstra birşey değil herhalde bu bitince öttürme olayı.... Yada ben komple yanlış biliyorum Mehmet :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 08, 2015, 20:53:58 »
Orta sınıf kalitede bende TRW disk ve balata tercih ederim . Fren hidrolik yağınızıda değiştirin dot 4 sarı renkli gitse gitse 1,5 litre gider.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 08, 2015, 20:56:20
Bittiğinde uyarı verenler bildiğim kadarı ile normal olması gerekn bir sistem, ek bir parçası var saçtan. Belki hepsinde var ama ustalar takmıyormuş o parçayı. Benimkinde takılımı bilmiyorum :) Bir ara Ufuk Sönmez bahsetmişti, o parçayı ustalar ne işe yarıyor bu deyip atıyorlarmış. Yani ekstra birşey değil herhalde bu bitince öttürme olayı.... Yada ben komple yanlış biliyorum Mehmet :)
E 12 lerde fren balatası bitmek üzere adı altında bir uyarı lambası veya sesli ikazı yok.Bunun olması için balataların birisi kablolu olması gerekir genelde o kablolu balatada sol ön tekerleğin iç tarafına takılır soketlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 08, 2015, 21:06:40 »

Abi senin bahsettiğin ötme olayı tabiri caizse manuel abi. Benim bahsettiğim soketli abi :)