0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim önceki akü yeşil yanıyordu fakat kapıları bile zor açıyordu üzerindeki akü yü 2.5 yıl önce aldım aldığımdan beri gösterge siyah gösteriyor en ufak bi sıkıntı yaşamadım sonuçta kimyasal bi yapı problem olacağını sanmıyorum
Merhaba arkadaşlar geçen sene sonlarına doğru 60 amperlik inci akü aldım bundan öncede aynı akü vardı bu arada her neyse araca bakım yaparken geçen hafta akünün üzerindeki yeşil lambanın siyaha döndüğünü gördüm. Siyah ışığın anlamı akünü şarj olmadığını gösterirmiş aldığım yere sordum getir bir bakalım kaçak falan varmı diye ama kaçak olsa bundan önceki aküde 4 yıl cıvarı gitmezdi öyle değil mi. Alternatör kayışını kontrol ettim herhangi bir sıkıntı yok aracın çalışmasında da bir sıkıntı yok hemen hemen 2-3 günde bir aracı kullanıyorum. sizlerinde düşüncesini almak isterim acaba akümü bitiyo yoksa akü arızalı mı?
Siyah-yeşil göstergeler bazen hatalı bilgi verebiliyor, aracınızda uzun beklemelerden sonra marş problemi olmuyorsa akünüz iyi durumda demektir. Emin olmak için kontak kapalı iken, araç çalışır iken elektrikçiye akü voltajlarını ölçtürmenizde fayda var.
Merhaba Aytaç hocam uludağ dan sonra nasılsınız. Bende kalite fluke marka ölçü aleti var araç çalışırken ve kontak kapalıyken normal değerlerin kaç olması gerekir sizce.
Yaşar bey hani eğer sıkıntılı bir akü ise en azında garanriden değişir diye düşünüyorum ben bu aküyü alalı 1 yıl olmuş bu kadar kısa zamanda ışığın siyaha dönüşmesi açıkcası beni inci aküden soğuttu. Birde bir kaç öneriniz var siziin onları deneyeyim diyorum akü kutup başlarını sökerek.
Hakan hocam peki o zaman üretici inci firması aküyü 1 sene içinde renk kısmının yeşilden siyaha dönüşmesi sonucu aküyü değiştirme ihtimali varmıdır.
Serkan daha önce A101 aracımda akü ile ilgili baya bilgi sahibi oldum. Öncelikle şunu söyleyim akünün şarj durumunu gösteren göstergelere pek inanma neden diyecek olursak sadece 1 tane gözün içindeki durumu gösteriyor oysaki 6 göz var diye biliyorum .Bir ikinci durum akün araç çalışmaz iken 12.4-12,6 volt vermesi gerekiyor eğer 12 voltun altında 11.7 gibi bir değer veriyor ise ömrünü tamamlamış veya tamamlamak üzere demektir. Toyota grubunda şarj dinamosunun durumuna göre 14.2-14.6 çalışır vaziyetteyken voltaj verir bu değerlerin altındaysa akünüzün yeteri kadar şarj etmediğini gösterir. Bir de araç çalışmazken çektiği akımı amper cinsinden ölçtürün eğer 0,02-0,06 amperin üzerinde bir değer çekiyorsa bu da 2-3 gün veya 1 hafta aracın çalışmaması durumun da aracınızın aküsü şarj gösterebilir özellikle sonradan takılan sıralı sistem lpg ve alarm sistemleri bunun sebeplerindendir. Umarım yardımcı olabilmişimdir