Gönderen Konu: Corolla Arka Tamponun Altının Açık olması  (Okunma sayısı 6114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Arka Tamponun Altının Açık olması
« Yanıtla #20 : Şubat 04, 2015, 00:56:19 »
Mahmut straforuda mı çaldılar ki hahahah :) Ya garip tüketiciyi aldatmak gibi birşey dizel ile benzinli arasında sadece motor ve yakıt ile alakalı farkı kabul edebilir insan ama gerisi bence çok saçma, sonuçta aynı marka ve model araba yani. Çok tuhaf

Abi straforuda bir sonraki modelde alıp opsiyonel yaparlar. :D

Şaka bir yana bu gibi parçaların belli motor seçeneklerinde olup diğer seçeneklerde olmaması çok saçma . Ben dediğim gibi toplu mail olayı olursa desteğimi veririm . Bence geç bile kalındı .

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 04, 2015, 00:56:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 04, 2015, 01:05:51 »
Mahmut' a katılıyorum. Konfor donanımları tabiki opsiyonel ve fiyat farkı olur ancak temel gibi görünen bazı eklentiler her versiyonda  standart olmalı. Fred Çakmaktaş gibi ayaklarımız yerde gitmediğimiz kaldı.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 800
  • Model Yılı: '14
  • 21 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 04, 2015, 02:09:10 »
Şimdi canım sıkıldı bunu duyunca, uzun yolda mucura denk gelirsem 3-5 km hızla gideceğim korkumdan. Yanlış anlamadıysam arka tekerlerden seken taşlar paçalıklara rağmen, arka tampona içten çarpıp, boyayı mı kabartıyor.?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 04, 2015, 08:29:54 »
Bence bu keçe gibi olan davlumbazların hiçbir faydası yok. Çoğu araçta paçalık bulunmuyor. Bir önceki kasada aynı sorunlar varmı bilmiyorum ama firma Japon bile olsa Tr üretimi ve mantalitesi herzaman çalışıyor. Maliyeti düşürmek için aklınıza gelmeyecek şeyler deneniyor. Kendimde bir otomobil fabrikasında proje sorumlusu olarak çalıştığımı düşünürsek sistemin nasıl işlediğini çok net görebiliyorum.

Bu davlumbazın darbe emici özelliği olan plastikten yapılması gerekmekteydi. Keçe koymak sadece göz görümlülüğü sağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '13
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 04, 2015, 09:23:44 »
bunu yapan Mühendis neden arka tamponun arasını açık bırakır anlamadım
mühendis oraya parça tasarlıyor ama distribütör onu takmıyor. davlumbaz diye bas bas bağırdık da yenilere anca koydular.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=57041.40
linkteki davlumbazsız fotolara bakarsanız sadece tampon değil çamurluklar hatta benzin hattı bile açıkta..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 62500
  • 11 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 04, 2015, 09:25:29 »
Tavsiyem bu şikayetler ile ilgili toplu olarak merkeze sert bir şikayet yazmak . Bunun için eğer toplu mail atak diyorsanız bende bu araçtan olmamasına rağmen merkeze sizlerle birlikte mailimi atarım . Tavsiyem aynı gün ve saatte herkesin aynı emaili çekerek dikkat çekmesidir . Resmen inasanları aptal yerine koyuyorlar bu kadar da olmaz .

Aracım 2013 Ekim çıkışlı Dizel MMT Premium, hem mail yoluyla hem de Twitter üzerinden Cruise Control ve Davlumbaz konusundaki şikayetlerimi ilettim.
Cruise konusundaki tavırlarını daha önce de yazmıştım, sizin model uyumlu değil, taktırmanız mümkün değil diyerek baştan savmışlardı. Davlumbaz konusunda da aksesuar olarak satın alıp taktırabilirsiniz diyorlar. Telefonda konuşan arkadaşlara da bir noktaya kadar anlatabiliyorsunuz, outsource çalışan X bir firmanın personelidir çok yüksek ihtimalle, ellerinde hiç bir imkan, inisiyatif vs. yok, sadece belirli soru/şikayet karşısında okumaları için verilen metinlere bağlı kalıyorlar.
Telefondaki elemana "En çok satan aracın en üst modelini aldım, ben aldığımda olmayan davlumbaz şimdi var, demek ki bir eksiklik olarak görüldü ve yeni üretimlere eklendi. Bu eksikliği gidermeniz lazım" diye çok mantıklı ve sağlam bir argümanla gitmiş olsam da, karşımdaki kişi anlayışsız/yetkisiz olduğu için sürekli olarak "ücret karşılığında yetkili servislerde taktırabilirsiniz" diyordu :)

Tabi ki şikayetlerimizi iletelim, çok haklısınız ancak muhatap olduğunuz kişilerde anlama özrü varsa şikayetleriniz havaya savrulup kayboluyor ki Toyota Türkiye geçen 1,5 senede müşteri odaklı olarak hiç bir adım atmadı benim gözümde.
Garantisi bitse dahi ücretsiz değişen intercooler vb. yi örnek gösterebiliriz belki ama o da Toyota genel merkezin isteğiyle yapılan bir şeydir, Toyota Türkiye'nin değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 04, 2015, 09:32:42 »
Aracım 2013 Ekim çıkışlı Dizel MMT Premium, hem mail yoluyla hem de Twitter üzerinden Cruise Control ve Davlumbaz konusundaki şikayetlerimi ilettim.
Cruise konusundaki tavırlarını daha önce de yazmıştım, sizin model uyumlu değil, taktırmanız mümkün değil diyerek baştan savmışlardı. Davlumbaz konusunda da aksesuar olarak satın alıp taktırabilirsiniz diyorlar. Telefonda konuşan arkadaşlara da bir noktaya kadar anlatabiliyorsunuz, outsource çalışan X bir firmanın personelidir çok yüksek ihtimalle, ellerinde hiç bir imkan, inisiyatif vs. yok, sadece belirli soru/şikayet karşısında okumaları için verilen metinlere bağlı kalıyorlar.
Telefondaki elemana "En çok satan aracın en üst modelini aldım, ben aldığımda olmayan davlumbaz şimdi var, demek ki bir eksiklik olarak görüldü ve yeni üretimlere eklendi. Bu eksikliği gidermeniz lazım" diye çok mantıklı ve sağlam bir argümanla gitmiş olsam da, karşımdaki kişi anlayışsız/yetkisiz olduğu için sürekli olarak "ücret karşılığında yetkili servislerde taktırabilirsiniz" diyordu :)

Tabi ki şikayetlerimizi iletelim, çok haklısınız ancak muhatap olduğunuz kişilerde anlama özrü varsa şikayetleriniz havaya savrulup kayboluyor ki Toyota Türkiye geçen 1,5 senede müşteri odaklı olarak hiç bir adım atmadı benim gözümde.
Garantisi bitse dahi ücretsiz değişen intercooler vb. yi örnek gösterebiliriz belki ama o da Toyota genel merkezin isteğiyle yapılan bir şeydir, Toyota Türkiye'nin değil.
toyota tr sitesinde de görüldüğü üzere 'Toyota, istediği zaman ve önceden herhangi bir bildirime gerek olmaksızın modelleri, donanımı, teknik özellikleri, fiyat ve stok bilgilerini değiştirme hakkını saklı tutar.' maddesi nedeniyle mecburen 420 tl verip davlumbazı taktırmıştım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 04, 2015, 09:33:00 »
Özgür bey toyotada sorun yaşamış biri olarak dediklerinize imzamı atarım . Ama bir olup aynı gün ve saatte aynı şikayeti mail yoluyla yaparsak illa ki dikkat çeker . Gerçi dikkat çekse bile hatalarını düzelteceklerini sanmıyorum ama en azından müşterilerinin bir daha toyota tercih etmeyeceklerini anlarlar . Ben aracımı Ağustos ayında satacağım ve sattıktan sonra merkeze aracımın plakasını da vererek bir daha kendileri tercih etmeyeceğimi belirtip kendilerine bana bir daha hiç bir firmaya güvenmemem gerektiğini gösterdikleri için teşekkür edeceğim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 04, 2015, 09:33:55 »
Selam Arkadaşlar.Bugün Mucurlu bir yoldan 1km kadar geçtim giderken tak tuk ses geliyordu.Corollada arkada davlumbaz olmadıgı için ses aşırı artıyordu neyse dedim.Bu taşlar kaportaya deymemiştir İnşallah dedim.Eve geldigimde Aracı park ettim.Bir de ne göreyim arka tampon dolu yemiş gibi On yerde izvar Ama  Örümcek agı gibi Dış yüzeyde iz yapmış Allah Allah dedim bu nasıl iş Kaportacı ustamın yanına gittim bana mucurlu bir yoldan mı geçtin dedi Evet dedim Bir Müşterinin daha oldu dedi.Taş Lastikten sekerken son hız ArkaTampona 'arası acık oldugu için'Çarpıyor ve sanki içten dışa bir darbe gibi iz yapmış.yani bunu yapan Mühendis neden arka tamponun arasını açık bırakır anlamadım. Corollaların Boyası Çok Zayıf bu araca yakışmıyor.Çok canım sıkıldı yani >:( 1.6 + lpg + active

İlginç bir durum Aracı yaptırmadıysanız resim ekleyebilirmisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 54 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 04, 2015, 09:48:43 »
Arka tamponun üstünde örümcek agı gibi boyayı zedelemiş tamponu ellediğinde eline Çok hafif degiyor ama boya çizik çizik ve catlamış koruma demiri tam Aşşagıya kadar gelmiyor.Elimle kontrol ettim arada strafor yok belki en yukarıda olabilir ama etek tabir edilen yer bom >:(boş.
Taştan öyle olacağına inanamiyorum acaba siz görmeden park yerinde birisi hafif dokundu da siz yeni mi fark ettiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 04, 2015, 09:57:50 »
Gün geçmiyor ki sorunlar şikayetler bitmeye görsün. Öncelikle geçmiş olsun yeni araba olduğu için insanın canı sıkılıyordur eminim. Ben şunu anlamadım bizim 1997 efsane kasada bile motor ve bagaj bölümünün alt kısmında muhafaza vardı keza e12 Corolla da öyle alt kısmında hem motor hem bagaj altında muhafaza var ayrıca çamurluk içinde keçe koruması var. Benim bildiğim yıllar geçtikçe bir önceki araçta yapılan hatalar bir sonraki araçta  giderilir .Bunlar hala sorunsuzluğu ile nam salmış efsane kasanın namına şanına eş değer bir efsane daha çıkaramadılar .Ufak defek şeyleri saymazsak E12 kasalar 2 nci efsane kabul ediliyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 22500
  • 5 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 04, 2015, 10:08:13 »
bu sorun tamponda boyanın hafif kabartma şeklinde ise aynı sorun bizde de var yani parkta filan araç sürtünmesinden ziyade boyanın parça parça olması
99 kedi gözü, 2005 terra, 2013 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 04, 2015, 10:56:58 »
Arkadaşlar resim paylaşabilirmisiniz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 04, 2015, 17:30:37 »
Arka tampon resmini paylaşıyorum. Arkadaşın dediği gibi arkadan plastik malzemeye vuran taş ön yüzeyde kılcal çatlaklara yol açmış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 04, 2015, 18:21:24 »
Zaten egzozun orası boş ama solda siyah bir parça gözüküyor, işte o bizde yok
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 04, 2015, 19:36:58 »
Arka tampon resmini paylaşıyorum. Arkadaşın dediği gibi arkadan plastik malzemeye vuran taş ön yüzeyde kılcal çatlaklara yol açmış olabilir.
senin araçta paçalık yokmu? tr corollalarda hep oluyordu. bu senin arabanmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Şubat 04, 2015, 19:42:38 »
Aboo bu ne ?

Bu kadar kalitesiz iş mi olur allasen ? Yazık.
 Ben bizimkilerde o parça yok diyordum da, bizimkilerde böyle bir manzara yok arkadaş. Herhalde o kapatıcı parça var ki, böyle bir görüntü yok.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 04, 2015, 20:59:16 »
 21 Ocakta almış olduğum, 2015 model 1.33 Corollamda arka tampon altı plastik muhafaza, arka davlumbaz keçesi ve E71 kodlu ön farlar mevcut. 2015'te küçük bir yenileme yapmışlar.  :alkis:
2015 Toyota Corolla 1.33 Life LPG (BRC)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 04, 2015, 21:30:35 »
arka kısımda paçalık kırılmış mı acaba?
" Less English, more bike."