0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Basliktaki iki aracin full donenimlilarini baz alirsak aralarinda cok buyul farklar yok (focusta makyajlanani kastetmiyorum tabiki). Ama fordda beni cezbeden bagimsiz suspansiyon ve bi kac daha donanim var extradan mesela 30 km hizla giderken frenlemek gibi. Bu farklar icin focus alinir mi ? Bi ust segmentte standart olmamis seyler nihayetinde bazi donanimlari. Yoksa toyota kalitesinden sasmamali miyim ? Henuz karar asamasindayim fakat fordun bu donanim zenginligi icin tercih edilmesi sorun olur mu ilerde ? Uzun yillar kullanacak biriyim. Hemen satmayacagim
Dizel alacaksanız ford tavsiye ederim.Benzinli alacaksanız Toyota.Hangisi seçerseniz seçin ilerde zarar etmezsiniz.Her ikisininde kendisine göre bir alıcı kitlesi var
Ford araçlarının genel olarak yol tutuş ve sürüş davranışının Almanlar seviyesinde olduğu söylenir; konfor açısından bahsettiğiniz bağımsız süspansiyon bence de bir cazibe nedeni; ama neticede focus'un konfor ve sürüş zevki corolla'nın bir adım önünde olsa da, corolla da bu kriterler bakımından gayet yeterli bir araç.Donanım konusunda: ben olsam corolla'da önemli gördüğüm donanımlar var mı diye bakarım; asgariler sağlanıyorsa, focus'un verdiği birkaç çok hayati olmayan ilave donanımı tercih sebebi yapmam.Ben olsam uzun yıllar kullanacağım, bu bütçede bir aracı şu sıraya göre: işlevsellik, sorunsuzluk ve ikinci el değerini muhafaza etme, kasa ne zaman değişmiş, ve estetik kriterleriyle düşünürdüm. İşlevsellik açısından: Eğer 2015 model konuşuyorsak ford focus'un iç mekanı benim bildiğim corolla kadar geniş değil; özellikle arka yolcular için. Vaktinde Focus'un sürücü koltuğunda ben de Zafer Bey gibi rahat edememiş ve focus'u direk işlevsellik kriterinden pas geçmiştim.Uzun vade sorunsuzluk ve ikinci el piyasası bakımından toyota ford'a ağır basar.kasa konusunda: focus'un kasası benim bildiğim 2010'da yenilenmişti, corolla ise 2012'de; bu ikinci el değeri bakımından da bir kriterdir. son olarak estetik açısından: bence focus daha güzel bir dizayn; ben corolla'nın yeni kasasını sevemedim; estetik beğeni işi subjektiftir; ama ben olsam yukardaki objektif kriterlere baktıktan sonra estetikten asgariyi tutturmayan modeli yine de elerdim: estetiği içime sinmeyen bir modeli diğer kriterler tutsa da pas geçerdim. Bu kriterlerden hangisi ya da hangileri sizin için daha önemliyse, iki seçeneğiniz de birinden birinde sınıfta kalıyorsa o durumda belki de bu kriterler bakımından sizin için en doğru dengeyi sağlayacak 3. seçenekleri de düşünmek gerek - hele ki aracı yıllarca kullanmayı planlıyorsanız.
Ford iyide çoğu zaman goze hitap eder. Gecmise bakacak olursak toyota yillardir sorunsuz bilinirken ford 4 5 yildir revacta o da makyajdan ve cok goze hitap etmesinden. Donanim acisindan toyota hep kisir bence. Comfort comfort extra elegant vs secenek cok standart olan esp bi cogunda yok. Ayna kapatma gibi gereksiz olan hersey var. Focus bu konuda daha mantıklı donanimsal acidan. Fakat ikisinide kullanan sozune guvendiklerim var ki focus un yol tutusu dinamigi daha hos dediler. Yalniz unutmamak gerekir ki focusun gecmisi daha dun fakat corolla 20 yildan fazladir ve hemen her modelde tuttu
Benzinli alacaksanız civiclerede bir göz gezdirin derim Ama kriteriniz sadece ikisi arasındaysa benzinlide ben corollayı tercih ederdim.