Gönderen Konu: ford focus& toyota corolla donanim cikmazi :(  (Okunma sayısı 4257 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
ford focus& toyota corolla donanim cikmazi :(
« : Şubat 02, 2015, 14:32:26 »
Basliktaki iki aracin full donenimlilarini baz alirsak aralarinda cok buyul farklar yok (focusta makyajlanani kastetmiyorum tabiki). Ama fordda beni cezbeden bagimsiz suspansiyon ve bi kac daha donanim var extradan mesela 30 km hizla giderken frenlemek gibi. Bu farklar icin focus alinir mi ? Bi ust segmentte standart olmamis seyler nihayetinde bazi donanimlari. Yoksa toyota kalitesinden sasmamali miyim ? Henuz karar asamasindayim fakat fordun bu donanim zenginligi icin tercih edilmesi sorun olur mu ilerde ?  Uzun yillar kullanacak biriyim. Hemen satmayacagim
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

ford focus& toyota corolla donanim cikmazi :(
« : Şubat 02, 2015, 14:32:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: ford focus& toyota corolla donanim cikmazi :(
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2015, 14:54:05 »
Basliktaki iki aracin full donenimlilarini baz alirsak aralarinda cok buyul farklar yok (focusta makyajlanani kastetmiyorum tabiki). Ama fordda beni cezbeden bagimsiz suspansiyon ve bi kac daha donanim var extradan mesela 30 km hizla giderken frenlemek gibi. Bu farklar icin focus alinir mi ? Bi ust segmentte standart olmamis seyler nihayetinde bazi donanimlari. Yoksa toyota kalitesinden sasmamali miyim ? Henuz karar asamasindayim fakat fordun bu donanim zenginligi icin tercih edilmesi sorun olur mu ilerde ?  Uzun yillar kullanacak biriyim. Hemen satmayacagim

Dizel alacaksanız ford tavsiye ederim.Benzinli alacaksanız Toyota.Hangisi seçerseniz seçin ilerde zarar etmezsiniz.Her ikisininde kendisine göre bir alıcı kitlesi var
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2015, 14:59:42 »
Ben Focus derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2015, 16:28:16 »
Dizel alacaksanız ford tavsiye ederim.Benzinli alacaksanız Toyota.Hangisi seçerseniz seçin ilerde zarar etmezsiniz.Her ikisininde kendisine göre bir alıcı kitlesi var

Benzinli alacagim. Tsk ederim yorum icin fakat bu donanim farki toyota aldigima pisman eder mi acaba ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 02, 2015, 16:30:13 »
Dizel alacaksanız bende Focus derim fakat en iyisi ikisini de test etmeniz benimde aracımı almadan önce ilk tercihlerimin arasında vardı Focus'un sürücü koltuğuna oturunca iç hacmini ve görüş mesafelerini beğenmemiştim ve vazgeçmiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 02, 2015, 16:31:30 »

Donanımı fazla olan tercih edilecekse, ihtiyaç olan donanımlar dikkate alınmalı, pek kullanılmayacaksa aracın markasını sadece bu yüzden değiştirmeye gerek yok bence eğer gönlünüzde Toyota varsa..
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 02, 2015, 17:05:41 »

Ford araçlarının genel olarak yol tutuş ve sürüş davranışının Almanlar seviyesinde olduğu söylenir;  konfor açısından bahsettiğiniz bağımsız süspansiyon bence de bir cazibe nedeni; ama neticede focus'un konfor ve sürüş zevki corolla'nın bir adım önünde olsa da, corolla da bu kriterler bakımından gayet yeterli bir araç.

Donanım konusunda: ben olsam corolla'da önemli gördüğüm donanımlar var mı diye bakarım; asgariler sağlanıyorsa, focus'un verdiği birkaç çok hayati olmayan ilave donanımı tercih sebebi yapmam.

Ben olsam uzun yıllar kullanacağım, bu bütçede bir aracı şu sıraya göre: işlevsellik, sorunsuzluk ve ikinci el değerini muhafaza etme, kasa ne zaman değişmiş, ve estetik kriterleriyle düşünürdüm.

İşlevsellik açısından: Eğer 2015 model konuşuyorsak ford focus'un iç mekanı benim bildiğim corolla kadar geniş değil; özellikle arka yolcular için. Vaktinde Focus'un sürücü koltuğunda ben de Zafer Bey gibi rahat edememiş ve focus'u direk işlevsellik kriterinden pas geçmiştim.

Uzun vade sorunsuzluk ve ikinci el piyasası bakımından toyota ford'a ağır basar.

kasa konusunda: focus'un kasası  benim bildiğim 2010'da yenilenmişti, corolla ise 2012'de; bu ikinci el değeri bakımından da bir kriterdir.

son olarak estetik açısından: bence focus daha güzel bir dizayn; ben corolla'nın yeni kasasını sevemedim; estetik beğeni işi subjektiftir; ama ben olsam yukardaki objektif kriterlere baktıktan sonra estetikten asgariyi tutturmayan modeli yine de elerdim: estetiği içime sinmeyen bir modeli diğer kriterler tutsa da pas geçerdim.

Bu kriterlerden hangisi ya da hangileri sizin için daha önemliyse, iki seçeneğiniz de birinden birinde sınıfta kalıyorsa o durumda belki de bu kriterler bakımından sizin için en doğru dengeyi sağlayacak 3. seçenekleri de düşünmek gerek - hele ki aracı yıllarca kullanmayı planlıyorsanız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 98000
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 02, 2015, 17:51:49 »
Ford araçlarının genel olarak yol tutuş ve sürüş davranışının Almanlar seviyesinde olduğu söylenir;  konfor açısından bahsettiğiniz bağımsız süspansiyon bence de bir cazibe nedeni; ama neticede focus'un konfor ve sürüş zevki corolla'nın bir adım önünde olsa da, corolla da bu kriterler bakımından gayet yeterli bir araç.

Donanım konusunda: ben olsam corolla'da önemli gördüğüm donanımlar var mı diye bakarım; asgariler sağlanıyorsa, focus'un verdiği birkaç çok hayati olmayan ilave donanımı tercih sebebi yapmam.

Ben olsam uzun yıllar kullanacağım, bu bütçede bir aracı şu sıraya göre: işlevsellik, sorunsuzluk ve ikinci el değerini muhafaza etme, kasa ne zaman değişmiş, ve estetik kriterleriyle düşünürdüm.

İşlevsellik açısından: Eğer 2015 model konuşuyorsak ford focus'un iç mekanı benim bildiğim corolla kadar geniş değil; özellikle arka yolcular için. Vaktinde Focus'un sürücü koltuğunda ben de Zafer Bey gibi rahat edememiş ve focus'u direk işlevsellik kriterinden pas geçmiştim.

Uzun vade sorunsuzluk ve ikinci el piyasası bakımından toyota ford'a ağır basar.

kasa konusunda: focus'un kasası  benim bildiğim 2010'da yenilenmişti, corolla ise 2012'de; bu ikinci el değeri bakımından da bir kriterdir.

son olarak estetik açısından: bence focus daha güzel bir dizayn; ben corolla'nın yeni kasasını sevemedim; estetik beğeni işi subjektiftir; ama ben olsam yukardaki objektif kriterlere baktıktan sonra estetikten asgariyi tutturmayan modeli yine de elerdim: estetiği içime sinmeyen bir modeli diğer kriterler tutsa da pas geçerdim.

Bu kriterlerden hangisi ya da hangileri sizin için daha önemliyse, iki seçeneğiniz de birinden birinde sınıfta kalıyorsa o durumda belki de bu kriterler bakımından sizin için en doğru dengeyi sağlayacak 3. seçenekleri de düşünmek gerek - hele ki aracı yıllarca kullanmayı planlıyorsanız.
Bu kadar iyi bir açıklama olamazdı heralde ağzınıza sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 03, 2015, 00:27:30 »

Erol bey mükemmel şekilde anlatmış. Daha üstüne laf söylenmez lakin bir kaç istisna hariç...  Anladığım kadarıyla olay donanımdan yana. İki aracın benzinli motoru da sıkıntısız uzun yıllar gider. İkisinin de ikinci el piyasası güçlü.
 Geriye donanım kaldığı zaman ki Focus'u en full kasadan baz alıyorum Corolla'ya göre onlarca artısı var sadece dışarıdan bile göze çarpan bi-xenon far ve sunroof. Tabi ki içeride de artı özellikler var...

Ancak iki aracında sürüş karakteristiği farklı. İkisini de denemenizi öneririm. Corolla alışıldık sade ve ferah bir iç mekana sahip. Focus ise daha farklı bir tasarıma sahip herkese hitap etmiyor mutlaka denemelisiniz. Tekrar söylüyorum donanım da açık ara focus önde...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 03, 2015, 02:10:16 »
Benzinli alacaksanız civiclerede bir göz gezdirin derim :)

Ama kriteriniz sadece ikisi arasındaysa benzinlide ben corollayı tercih ederdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2015, 00:41:41 »
Kesinlikle full+full tabiriyle bir civic alırdım ben olsam..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 04, 2015, 07:37:15 »
Ford iyide çoğu zaman goze hitap eder. Gecmise bakacak olursak toyota yillardir sorunsuz bilinirken ford 4 5 yildir revacta o da makyajdan ve cok goze hitap etmesinden. Donanim acisindan toyota hep kisir bence.  Comfort comfort extra elegant vs secenek cok standart olan esp bi cogunda yok. Ayna kapatma gibi gereksiz olan hersey var. Focus bu konuda daha mantıklı donanimsal acidan. Fakat ikisinide kullanan sozune guvendiklerim var ki focus un yol tutusu dinamigi daha hos dediler. Yalniz unutmamak gerekir ki focusun gecmisi daha dun fakat corolla 20 yildan fazladir ve hemen her modelde tuttu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 531 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 04, 2015, 09:52:56 »
Ford iyide çoğu zaman goze hitap eder. Gecmise bakacak olursak toyota yillardir sorunsuz bilinirken ford 4 5 yildir revacta o da makyajdan ve cok goze hitap etmesinden. Donanim acisindan toyota hep kisir bence.  Comfort comfort extra elegant vs secenek cok standart olan esp bi cogunda yok. Ayna kapatma gibi gereksiz olan hersey var. Focus bu konuda daha mantıklı donanimsal acidan. Fakat ikisinide kullanan sozune guvendiklerim var ki focus un yol tutusu dinamigi daha hos dediler. Yalniz unutmamak gerekir ki focusun gecmisi daha dun fakat corolla 20 yildan fazladir ve hemen her modelde tuttu

Murat Bey belirttiklerinize katılıyorum biri hariç: Focus 1998 yılında ilk olarak avrupa pazarına sunuldu ve  o dönem wrc de focus sport modeli kaptanı Colin Mcrae ile üst düzey performans sergiledi. 1998-2015 arası 17 sene olmuş ki daha dün demek biraz focusu yabana atmak olur. Focus modeli yıllardır hem aileler tarafından hemde filolar tarafından da beğeni ile kullanılan ve kült model olma yolunda hızla ilerleyen ve göreceli olmak kaydıyla bence kült bir otomobil modelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 04, 2015, 11:06:15 »
Yeni kasa Sedan Benzinli Ford Focus kullanmış biri olarak gördüğüm tek eksikli bagaj bölümünün aşırı kullanışsız oluşu. İnanmayan gidip bir bayiye bakabilir. Ama gel gelelim donanım ve arabanın iç dizaynına içine eğer full modelse içine binildiği zaman kendini anında belli ediyor. Toyota full olarak baz modele göre sadece navigasyonlu teyip kullanmışken ford da kapı içi döşemeden ön konsola kadar herşey farklı gibi nerdeyse. En son 2015 makyajlanmış focusda ise sanki ön panjur çok önde gibi. Arkadan bir araca dokunsanız sanki tampondan önce panjur hasar alacakmış gibi.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 04, 2015, 11:41:41 »
Focus 1998  kasayı taksici abiye vardı ona sotdum.  Dediği Parça eksitmekte bu kasanın üstüne yok. Orjinal parçayı eskitiyor 1 sene demeden. Taksici kadar binemiyoruz arabaya ama hyundai eraya terfi etmiş parça eskitme sorunumuz yok diyor. Corolla yabana atılacak arac değil. Üstündeki elektronik aksam forddan azdıır ama dayanıklıdır. Fordun viraj üstünlüğüde herkesce bilinir. Toyota corollanın yol tutuşunun en iyi olduğu kasa 93-98 a101 kasadır. Frenler mevzusunda focus öndedir. A101e durmadan kontrol etmen lazım.sorunsuzlukta efsane 1 adım önde.  Aslında alıcının ne istediğini bilmesi lazım.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 04, 2015, 13:21:12 »
Geçen gün focus titaniumu incelemek için otokoç'a gittim.focusun Sürüş pozisyonu kesinlikle corolladan daha iyi geldi.koltuklar sizi mükemmel sarıyor ve sertliği corolladan güzel.focusun gerçekten oyuncukları ıvırı zıvırı çok ve araçta premium havası var.iç plastik kalitesinin corolladan daha iyi olduğunu söylemeliyim.Daha yumuşak malzemeler kullanılmış ve Kapıların açılış-kapanış tokluğu çok daha iyi.arkası corolladan biraz daha dar ve tavanı daha basık yani corollanın iç mekanı daha ferah.Focusun beğenmediğim Yanlarına gelince arka diz ve baş mesafesi kötü ve ferah değil ve tavan döşemesi ile siyah şerit fitilin Arasını iyi yapıştıramamışlar.corollanın sevmediğim yanları arkada plastik davlumbaz yok yani araçta bazı parçalardan çalmışlar ve toyotalarda genel olarak iç plastik aksamı bana göre biraz Zayıf çoğu yerde sert plastik kullanıldığından tıkırtısı çıtırtısı çizikleri çok oluyor.6-7 yıl kullanacaksanız ve dizel alacaksanız kesinlikle focus  :alkis: .fakat 10-15 yıl kullanıp tüp taktıracaksanız ve iç kalite çok önemli değil oyuncakları olmasada olur diyorsanız kesinlikle Corolla.biliyorum biraz uzun oldu ama yardımcı olabildiysem ne güzel :D

(Dipnot:benzinli alacaksanız focuslar iyi kaçar ama yakıtı su gibi içer.Birde Ford motorlarında elektronik subap
ayarlaması olduğu için tüpün uygun olmadığını biliyorum.dediğim gibi motor ve şanzıman için kesinlikle Corolla  :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 05, 2015, 09:42:04 »

Tesekkurler. Estetik acidan buyuk bi kaygim yok ama focusta beni dusunduren iki unsur var. Biri herseyinin elektronik olmasi hasebiyle ariza ihtimalinin yuksek olmasi ikincide arka alanin yeterli olmamasi. Benzinli alacagim icin toyotanin bu konuda nasil bi saglamlik ünü oldugunu herkes gibi biliyorum ama focusta kisa surelerde motor arizasi veren bi marka degil.

Cvp cok aydinlatici olmus. Sanirim focus alacam. Paketleri de istedigim gibi satin alabiliyormusum. Tum donanimlar olsun istersen 90 bine yakin fiyat cikiyor. Cok sasirdim. Kiyaslamayi cok kisitli yaptigimi farkettim. Bu fiyata guzel c180 alinir be ;)))

Mesaj Birleştirildi: Şubat 05, 2015, 09:48:06
Benzinli alacaksanız civiclerede bir göz gezdirin derim :)

Ama kriteriniz sadece ikisi arasındaysa benzinlide ben corollayı tercih ederdim.

Fiyatlari arastirinca hata yaptigimi farkettim. Gercekten civic vs de kistas alinmali. Ama focus kadar donanim ve yol tutus dinamigi o sinifta hicbir modelde yok. Civic guncel kasayi da pek begenemiyorum ama avensis gibi d kasa araclarida dusunmeye basladim simdilik niyetim.focustan yana olsada. Araclari test edecem ins musait zaman kolluyorum. Nobet usulu ile calismak pek firsat vermiyo :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 05, 2015, 23:58:40 »
Sıfır araç her zaman zarardır, yerinizde olsam civic'ide bi kenara bırakıp ikinci el düşük km boyasız hatasız çok temiz bi D segmenti bakarım.. C sınıfı araçlar haddinden fazla pahalı hiçte tatmin edici olmayacaktır.. O paralara güzel bi superB,mondeo(titanium ya da selective) , passat , avensis diye giderdim.Vergi olayi zorlamaz isede accord ve mazda 6 oneririm..bu segmentlerde suberB ile passat lpg si maliyetli oluyor ama diger modeller lpg uyumu guzel..Emin olun sınıf farkı çok fark ettiriyor..Bu devirde c sınıfına yazık o fiyatlar..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 06, 2015, 10:57:52 »
Alper 1-2 sene once sifir arzc alanlar zararda ddgiller.Araba ustune 10-15 bintl koymus
En son kasasini bilmiyorum ama focusun ic kabin harici herturlu focus.AstrA j lerde guzel.Ancak arka diz mesafesi kucuk.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 06, 2015, 13:18:17 »
Çok kısa vadede olmasa da aracımı değiştirme niyetimde olduğumdan benim içinde önemli paylaşımlar var. Katkıda bulunan arkadaşlara ben de teşekkür ederim. Araba seçimi için bir çok kriter var. Fiyatta bence bunlardan biri. Emrah Bey " Tum donanimlar olsun istersen 90 bine yakin fiyat cikiyor." demişsiniz. Ben olsam 90 bine ne focus ne de corolla alırdım. D segmenti bir araç bakardım. Bence c segmenti bir araç için 90 bin çok fazla.