Gönderen Konu: ford focus& toyota corolla donanim cikmazi :(  (Okunma sayısı 3797 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: ford focus& toyota corolla donanim cikmazi :(
« Yanıtla #20 : Şubat 06, 2015, 15:08:41 »
Çok kısa vadede olmasa da aracımı değiştirme niyetimde olduğumdan benim içinde önemli paylaşımlar var. Katkıda bulunan arkadaşlara ben de teşekkür ederim. Araba seçimi için bir çok kriter var. Fiyatta bence bunlardan biri. Emrah Bey " Tum donanimlar olsun istersen 90 bine yakin fiyat cikiyor." demişsiniz. Ben olsam 90 bine ne focus ne de corolla alırdım. D segmenti bir araç bakardım. Bence c segmenti bir araç için 90 bin çok fazla.
Bence de. Hatta bundan birkaç yıl önce 90 bin TL'ye ikinci el E segmenti araçlar bulunabiliyordu.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 06, 2015, 15:08:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '10
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 06, 2015, 23:46:30 »
donanım, tasarım, yol tutuş ve dizel olacak olsa focus, focus un benzinlisini çok tutmuyorum ben, geniş hacim,  sıkıntısız sorunsuz bineyim diyorsan corolla

uzun süre bineceksen ve aracını seviyorsan full özelliğe takılma, benim düldül 2010 comfort, aldığımda benden 2 ay önce sahibi fabrikanın sattığı alternatif jant, park sensörü, kapı çıtası taktırmış, ben geçenlerde hız sabitleyici taktım, borç bitsin, bi siyah içli angel far, bi navigasyon teyp, 2 koltuk başlıklı tv, bi kapı eşiği , alsana full+full :) sunroof saymıyom onu yapmayacam  :rofl:
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 07, 2015, 19:36:51 »
Alper 1-2 sene once sifir arzc alanlar zararda ddgiller.Araba ustune 10-15 bintl koymus
En son kasasini bilmiyorum ama focusun ic kabin harici herturlu focus.AstrA j lerde guzel.Ancak arka diz mesafesi kucuk.
Tuncay abi katılmıyorum malesef, sıfır araç rapor vs.ya da olağanüstü bir kampanya olmadığı sürece her zaman zarardır benim gözümde.. Giderim 5-10 bin TL az verip ayni yıl ayni sıfırdan farksız 3-5 bin km'deki ayni arabayı alırım..Sıfır araç plakayı taktiğin an o değeri kaybediyor niye sıfır alayım ki varsın 3-5 bin km fazla ama ayni araç olsun..Takıntılı olmadım hiç bu huyumu seviyorum..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 07, 2015, 19:52:17 »
Alper kardes bende senle ayni fikirdeyim.Ama 1-2 sene once almis.olup aracini elden cikarmayanlar.zararda degil.Hatta aldiklarinin ustune satabilirler.Senin dedigin  elden kisa surede.cikaranlar.icin.
2 eldede muadillerinden pahali ama temiz.kullanilmis herzaman onceligim.oldu.Birazda kismet isi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 09, 2015, 20:47:29 »
Alper kardes bende senle ayni fikirdeyim.Ama 1-2 sene once almis.olup aracini elden cikarmayanlar.zararda degil.Hatta aldiklarinin ustune satabilirler.Senin dedigin  elden kisa surede.cikaranlar.icin.
2 eldede muadillerinden pahali ama temiz.kullanilmis herzaman onceligim.oldu.Birazda kismet isi

Ben yazacaktım ki sen yazmışsın abi 2012 de kayınçoya 36,900'e 0 aldığımız Golf bugün piyasası 43-44... 30 binde boyasız 1,6 trend... İstersen bak piyasaya :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 16, 2015, 22:07:20 »
Sıfır araç her zaman zarardır, yerinizde olsam civic'ide bi kenara bırakıp ikinci el düşük km boyasız hatasız çok temiz bi D segmenti bakarım.. C sınıfı araçlar haddinden fazla pahalı hiçte tatmin edici olmayacaktır.. O paralara güzel bi superB,mondeo(titanium ya da selective) , passat , avensis diye giderdim.Vergi olayi zorlamaz isede accord ve mazda 6 oneririm..bu segmentlerde suberB ile passat lpg si maliyetli oluyor ama diger modeller lpg uyumu guzel..Emin olun sınıf farkı çok fark ettiriyor..Bu devirde c sınıfına yazık o fiyatlar..

açıkcası yılda 10 ile 15 bin km arası yol yapıyorum ve dizel de almak istemiyorum bu yüzden yakıt ekonomisi önemli benim için. o yüzden avensis diğer d sınıflarından daha öncelikli olur benim için. hem lpg uyumundan dolayı hemde düşük devirlerde c sınıfı kadar yakıt tüketmesinden dolayı. superb passat acccord gibi araçlar ekonomiklik konusunda biraz zorlar gibi beni öyle düşünüyorum. hele ingsignia gibi bi yakıt canavarının yanına yaklaşamam :D.. c sınıfında da tercihim focus olursada ikinci el daha uygun olur gibi..

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2015, 22:08:47
Çok kısa vadede olmasa da aracımı değiştirme niyetimde olduğumdan benim içinde önemli paylaşımlar var. Katkıda bulunan arkadaşlara ben de teşekkür ederim. Araba seçimi için bir çok kriter var. Fiyatta bence bunlardan biri. Emrah Bey " Tum donanimlar olsun istersen 90 bine yakin fiyat cikiyor." demişsiniz. Ben olsam 90 bine ne focus ne de corolla alırdım. D segmenti bir araç bakardım. Bence c segmenti bir araç için 90 bin çok fazla.

bu yüzden 2. ele gönlüm kayıyor. yada avensise yönelecem. avensisin 2010 modeli bile hoşuma gidiyor zaten..

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2015, 22:14:31
Alper 1-2 sene once sifir arzc alanlar zararda ddgiller.Araba ustune 10-15 bintl koymus
En son kasasini bilmiyorum ama focusun ic kabin harici herturlu focus.AstrA j lerde guzel.Ancak arka diz mesafesi kucuk.

ayyyyyyyyyynen :D. adam sıfır aldı aldığına verdi ya :)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 16, 2015, 22:28:43 »
Sıfır araç her zaman her model de aynı olmasa da zarar ettirmez ve sıfır sıfırdır. 2011 1.6 Corolla E15  extraları ile birlikte 39.500 tl almıştım 4 yıl kullandım 44.250 tl sattım. Zarar etme riski D sınıfı sıfır araçlarda çok daha fazladır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 16, 2015, 22:33:08 »
Sıfır araç her zaman her model de aynı olmasa da zarar ettirmez ve sıfır sıfırdır. 2011 1.6 Corolla E15  extraları ile birlikte 39.500 tl almıştım 4 yıl kullandım 44.250 tl sattım. Zarar etme riski D sınıfı sıfır araçlarda çok daha fazladır.

Zafer abi, evet zarar etmediniz. Ancak başka bir sıfır araç alırken sattığınız paraya alamayacağınıza göre zarar edersiniz. Çünkü her sene araçlara % 10 zam gelince siz sıfır aracınız bir kaç sene kullanıp başka bir model alıyorsunuz ancak o araç da 70 veya 80 bin oluyor. Geriye kalana da krediye giriyorsunuz. ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 16, 2015, 22:37:51 »
Zafer abi, evet zarar etmediniz. Ancak başka bir sıfır araç alırken sattığınız paraya alamayacağınıza göre zarar edersiniz. Çünkü her sene araçlara % 10 zam gelince siz sıfır aracınız bir kaç sene kullanıp başka bir model alıyorsunuz ancak o araç da 70 veya 80 bin oluyor. Geriye kalana da krediye giriyorsunuz. ;)

Tabi ki olaya senin bakış açınla yaklaşırsak haklısın ben 44.250 TL sattım ama aracın sıfır fiyatı 60.000 TL olmuştu. Burada sadece kullandığımız süre yanımıza kar kalabilir fakat burada işin içine ekonomik durum giriyor üstüne biraz koyup yine sıfır bir başka ve ya aynı modeli alabiliriz ki ben genelde o şekilde yapıyorum.