0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Çok kısa vadede olmasa da aracımı değiştirme niyetimde olduğumdan benim içinde önemli paylaşımlar var. Katkıda bulunan arkadaşlara ben de teşekkür ederim. Araba seçimi için bir çok kriter var. Fiyatta bence bunlardan biri. Emrah Bey " Tum donanimlar olsun istersen 90 bine yakin fiyat cikiyor." demişsiniz. Ben olsam 90 bine ne focus ne de corolla alırdım. D segmenti bir araç bakardım. Bence c segmenti bir araç için 90 bin çok fazla.
Alper 1-2 sene once sifir arzc alanlar zararda ddgiller.Araba ustune 10-15 bintl koymusEn son kasasini bilmiyorum ama focusun ic kabin harici herturlu focus.AstrA j lerde guzel.Ancak arka diz mesafesi kucuk.
Alper kardes bende senle ayni fikirdeyim.Ama 1-2 sene once almis.olup aracini elden cikarmayanlar.zararda degil.Hatta aldiklarinin ustune satabilirler.Senin dedigin elden kisa surede.cikaranlar.icin.2 eldede muadillerinden pahali ama temiz.kullanilmis herzaman onceligim.oldu.Birazda kismet isi
Sıfır araç her zaman zarardır, yerinizde olsam civic'ide bi kenara bırakıp ikinci el düşük km boyasız hatasız çok temiz bi D segmenti bakarım.. C sınıfı araçlar haddinden fazla pahalı hiçte tatmin edici olmayacaktır.. O paralara güzel bi superB,mondeo(titanium ya da selective) , passat , avensis diye giderdim.Vergi olayi zorlamaz isede accord ve mazda 6 oneririm..bu segmentlerde suberB ile passat lpg si maliyetli oluyor ama diger modeller lpg uyumu guzel..Emin olun sınıf farkı çok fark ettiriyor..Bu devirde c sınıfına yazık o fiyatlar..
Sıfır araç her zaman her model de aynı olmasa da zarar ettirmez ve sıfır sıfırdır. 2011 1.6 Corolla E15 extraları ile birlikte 39.500 tl almıştım 4 yıl kullandım 44.250 tl sattım. Zarar etme riski D sınıfı sıfır araçlarda çok daha fazladır.
Zafer abi, evet zarar etmediniz. Ancak başka bir sıfır araç alırken sattığınız paraya alamayacağınıza göre zarar edersiniz. Çünkü her sene araçlara % 10 zam gelince siz sıfır aracınız bir kaç sene kullanıp başka bir model alıyorsunuz ancak o araç da 70 veya 80 bin oluyor. Geriye kalana da krediye giriyorsunuz.