0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aytaç bey dediklerinin bir kısmına katılmakla beraber Yaris sedan sınıfında fazla satılan model olur.Cumartesi günü Mitsubishi Attrage'jı inceledim.B segmentinde olan bu araç şaşırtıcı derecede geniş bir iç hacime sahip.Bagaj deseniz aynen öyle.6 hava yastığı olan bu arabanın 1,200 cc düz vitesli tek motor ve donanımlı(Full) modelinin fiyatı 43.900 ise Yaris sedan, Aveo'dan Honda City'den Kia Rio'dan vs çok daha iyi satış adetlerine ulaşır.İyi bir reklam ve kampanya ile bir şeyler olabilir.
Bülent bey yanlışınız var.HB araç her zaman muadil SD'den daha agırdır.Zaten aynı agırlıkta olsalar bile HBde daha kalın sac kullanıldıgını ıspatlar.1,6 Auris ve Corolla için aynındonanımda;Auris;[attach=1]Corolla;[attach=2]
Abi daha ağır olmasına rağmen ve motor özellikleri aynı olmasına rağmen nasıl Auris, Corolla'dan 0.1lt/100km daha az yakıt tüketimine sahip oluyor?
Yakıt tüketim farkını sadece ağırlığa bağlamak doğru olmaz Mutlu. Araçların aerodinamiğini de dikkate almak lazım.
Verilere bakarsak Corolla daha az yakıt tüketiyor. (dizel ve CVT)Corolla;[attach=1]Auris;[attach=2]Bunun aslında 2 nedeni var.1- Corolla daha hafif2- Corollanın rüzgar sürtünme katsayısı daha düşük.(Corolla=0.27 Cw, Auris=0.28 Cw)
1.33 e bakmışım, 1.33 de 0.1 fazla, 1.6 da ise 0.1 az tüketim var. 1.33 de corollanın fazla tüketmesinin sebebi ne peki? 1.6 daki gibi 0.1 az tüketmesi gerekmiyor mu?
Bilmiyorum.Detaylı bakmadım. Araç üzerineki lastigin hamuru bile bunu etkiliyor sonuçta.
Şanzıman dişli oranları da yakıtta etkilidir.Sadece lastikte ağırlıkta sürtünme kat sayısında iş bitmiyor.Haksız mıyım Ahmet?