0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
... Bu arada Türkiye'ye gelme durumu var mı ki bu aracın biz hayaller kuruyoruz böyle
Şimdilik Türkiyeye gelme durumu yok ama sesli hayal kurmak iyidir..
Sedan: - Arkası uzun, yani mantık olarak arkadan çarpmalarda daha güvenlidir.
Nedeni ise sizin düşündüklerinizi bu aracı üretenlerde düşündügünden C sutunlarının içinde aracın başka yerlerinde kullanılmayan kalınlıkta ilava saclar kullanılması.Bu nedenlede aynı arabanın HB modelleri SD modellerinden daha agırdır.SDlerin ise bagajlarında sadece gözle gördügünüz sac kısım var.
Bu dediginize katılmıyorum. ikiside aynı mukavemeti gösterecektir.Nedeni ise sizin düşündüklerinizi bu aracı üretenlerde düşündügünden C sutunlarının içinde aracın başka yerlerinde kullanılmayan kalınlıkta ilava saclar kullanılması.Bu nedenlede aynı arabanın HB modelleri SD modellerinden daha agırdır.SDlerin ise bagajlarında sadece gözle gördügünüz sac kısım var.
Kesinlikle.E15 Auris 1300 kg,Corolla 1200 kg vb. Gibi örnekler var bayaği.[emoji4]
Bu nedenlede aynı arabanın HB modelleri SD modellerinden daha agırdır.
Toyota deyince ilk imaj Corolla'dır,Sadece Corolla dersek, Toyota kalitesi imajı oluşuyor.Corolla ülkemizde üretildiğinden, Yaris sedanı satmak istemez çünkü büyük zarar verir.Bizim insanımız sedan seviyor, Yaris Sedan fiyat olarak çok daha cazip olacağından Corollanın satışı düşer.Toyota Türkiyenin böyle bir şey yapması kendi bindiği dalı kesmek anlamına gelir.2. seçenek, Corolla üretimini bırakıp Yaris sedana geçilmesidir ki yeni model değişme yılı gelmeden bu da imkansız.Bence Yaris sedan ülkemizde üretilse Corolladan daha fazla satış adedine ulaşır, avrupa HB araca sığabiliyorsa Türkiye neden Yaris Sedana sığmasın?
Abi satıcı açısından düşünürsek haklısınız. Fakat tüketici açısından düşünürsek bir B sekment sedan da çıkarsa acaba Toyota ne kadar kaybeder? Renault B, C,D,E sekmentinden de Türkiye'de satıyor. Bence Toyota Türkiye, Corolla ile satış rekoru kırmıyor... Toyota bence Türkiye'deki satış rekorunu düşünmez. Diğer asya, afrika, ortadoğu ülkeleri varken Türkiye^deki toyota satışı devede kulak kalır bence...
Tüketici tarafından bakarsak, Yaris Sedan Adapazarında yapılırsa, Türkiye satış rekoru kırılacağını düşünüyorum.Corolla gittikçe büyüdü ve yakıt tüketimide buna bağlı olarak arttı.Yaris Sedanın geleceği parlak diye düşünüyorum, zaten dünya piyasalarında da araçlar küçülüyor,abd'de Yaris hb 2. eli dahi çok prim yapan bir araç artık.
Gelse bu kez de corolla yı satamaz.
Getirip denemesi lazım, talep o modelin geleceğini belirler..
Aytaç bey dediklerinin bir kısmına katılmakla beraber Yaris sedan sınıfında fazla satılan model olur.Cumartesi günü Mitsubishi Attrage'jı inceledim.B segmentinde olan bu araç şaşırtıcı derecede geniş bir iç hacime sahip.Bagaj deseniz aynen öyle.6 hava yastığı olan bu arabanın 1,200 cc düz vitesli tek motor ve donanımlı(Full) modelinin fiyatı 43.900 ise Yaris sedan, Aveo'dan Honda City'den Kia Rio'dan vs çok daha iyi satış adetlerine ulaşır.İyi bir reklam ve kampanya ile bir şeyler olabilir.
tek tük satar sonra satmaktan vazgeçerler ikinci eli yalan olur