0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yok ben Toyota sorunlu demedim MM şanzımanın sorunlu olduğunu duydum. Kafam karışık
6 aydan beri m/m sanzıman araç kullanıyorum bende okumuştum çok sorunlu şanzıman olduğunu alışana kadar zorluk çekersiniz çünkü vites geçişleri hissettiriyor ama alıştıktan sonra sorunsuzluk acısından iyiki toyotam olmuş diyorum heleki yakıt acısından çok güzel gelirsek bugüne kadar tek sorunum aktivatör temizliği oldu ısınmaya gelirsek basıma gelmedi dikkat ettiğim konular eğer cok fazla rampa cıkcaksam aracı sport moda alıyorum daha yüksek devirde vites değiştirmesini sağlıyorum dik rampalarda el freni yardımı ile kalkıyrum hiç zorlamıyorum aracı umarım sizde aramıza katılırsınız
Teşekkür ederim Seyfi bey engin bilgileriniz için bende otomatik 2005 polo vardı sattım. Auris 1.4 D-4D Active Skypack MM ile anlaştım bana 68500 fiyat verdiler. Ancak sizinde dediğiniz gibi formlara dalınca çok korktum. Birde Seyfi bey, MM şanzımanda vitesleri kendimi atıyor. Benim poloda ben sadece firen ve gaza basıyordum. MM şanzımanda öylemidir yoksa vitesleri kulakçık yandımıyla benmi atmalıyım. Teşekkür ederim
Teşekkür ederim Aytaç bey, ama ben cvt değil m/m den söz ediyorum.
Ama ilk vites değişiminde resmen secdeye gidiyorsunuz. [emoji4] Vites değişimlerinin sarsıntılı olması sizi rahatsız etmeyecekse alın.
Hepinize öncelikle merhaba 2014 Model sıfır 1.4 dizel MM Auris almak istiyorum ancak MM nin çok sorunlu bir şanzıman olduğu formlarda okumaktan yoruldum.(Yokuşlarda kaydırır, Isınır, Motor boğulur, Servisle akraba olduk..vb) Bende bu sorunlar benimde başıma gelmesinden korktuğum için. Leon 1.6 TDI DSG düşünür oldum. Çürkü MM ye göre da az sorunluymuş. Sizce ne yapmalıyım gönlüm Auris diyor ama MM sorunlarını okuyunca Leon al dsg diyor kurtarın beni.
DSG daha sorunlu bence audi aracımızın şanzımanı 2 defa değişti yine belirtileri başladı saçmalamaya
forumlarda okuduklarınız kısmen doğru kısmen abartlı.2. 2014 model alacaksınız bu demektirki otomatik kalibrasyon yapıyor, daha az sarsıntılı.3.2013 modelini kullandım sarsıntı falan yok.