0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yani bir-iki arkadaşımda daha memnuniyetsizlik var.yani oldum olası dsg,easytronic yok mm vb... şanzımanlara uzağım kendi yaşadığım yer için diyorum,istanbulun şanzımanı değil
memnun değiller derken tam otomatik kadar konforlu değil manasında yazdım
Beklentilere göre değişebilir ama bence DSG şanzıman tam otomatiklerden performans, yakıt ekonomisi ve sarsıntısız vites geçişleri ile çok daha hızlı ve konforludur. DSG çift kavrama olduğundan 1-3-5-R vitesler birinci kavrama üzerinde 2-4-6 vitesler ikinci kavrama üzerinde ve siz 2'ci viteste olduğunuzda diğer kavrama üzerindeki 3'cü vites hazırda bekletilir komut geldiği anda milisaniyeler içinde kavrama bırakılır ve vites değişir. Daha önceleri de yazdığım gibi siz ekrana bakmazsanız vites değişimini anlamanız kesinlikle mümkün değildir. Tek dez avantajı sorun çıkarma ihtimali tam otomatiklere kıyasla daha fazla olabilir.
Bugün dsg şanzımanlı 1.4 tsı seat toledoya bindim. Şansıman sürüş olarak beni gerçekten mest etti. Motor gücünün şanzımanla gösterdiği uyum ve bunu seri kullanımda göstermesi. İşin problem boyutuna gelince nasip kısmet işi araç 150 km hızda 7 viteste 2700 devirde gidiyor ve motor bağırmıyordu.
Beni de her kullanımda şaşırtmaya ve mest etmeye devam ediyor 7'ci vites yüksek hızlarda 1500 devir aralığında gitmek ayrı bir zevk konfor ve yakıt ekonomisi sağlıyor. Tabi ki herkesin düşünceleri farklı olabilir memnun olmayanlar da olabilir. Dediğiniz gibi sorun çıkarması nasip kısmet ama bu biraz kullanıcı ile alakalı ve yeni nesil DSG problemi yok deniliyor. Volkswagen grubunda neredeyse düz vites araç satışı yok.
konfor kısmına katılmıyorum çünkü sıkışık trafikte beklerken boşa almanız gerekiyor,yokuşta hill holdersız kayıyor hemen hemen her yerde.Tam otomatik şanzıman çok daha konforlu.yakıt ekonomisi ve performans konusunda haklısınız.
bugün yeni mmt lerde kalibrasyona gerek olmadığını söyledi servistekiler.tam olarak nasıl yaptığını bilmesemde iyi bir özellik olmuş.bir sorum olacak forumun bir yerinde biri mmt nin F1 den gelme teknoloji olduğunu yazmıştı.F1 araçlar ve motosikletlerde otomatikleştirilmiş 'sequential' manuel vites kutusu kullanıyormuş. https://www.youtube.com/watch?v=Meb5NIXeU2Abasit ve sağlam mekanizmaya benziyorve dikkat ederseniz vites kolu üstte oyuklu bir safta bağlı yani mmtde bu şekildemi çalışıyor?