Gönderen Konu: Masaüstü bilgisayar önerisi (oyun ağırlıklı)  (Okunma sayısı 4245 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Masaüstü bilgisayar önerisi (oyun ağırlıklı)
« : Ocak 24, 2015, 01:27:05 »
 Arkadaşlar su an bir laptop kullanicisiyim ama maalesef cihazim da ekran karti mevcut değil o yüzden oyun oynama kapasitesi yüksek bir masaüstü bilgisayar istiyorum tabi diğer ram olsun işlemci olsun onlar da kaliteli ve yüksek değerlere sahip olsun. Favorim Asus...

Şimdi sizden değerli bilgilerinizi paylaşmanizi isticem ve özellikle ekran karti konusunda nelere dikkat etmem gerek. Bir kaç kişi gb değil de kaç bit olduğu onemli demişti... Umarim siz anladiniz beni :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Toyota Club Türkiye

Masaüstü bilgisayar önerisi (oyun ağırlıklı)
« : Ocak 24, 2015, 01:27:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
Ynt: Masaüstü bilgisayar önerisi (oyun ağırlıklı)
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2015, 01:37:34 »
Ekran kartı biti ve çekirdek hızı en önemlileri. Mümkünse 256 bit ve üstü tercih et.

Bizim masaüstünde çok eski bir kart var 1 gb 256 bit yeni çıkan oyunları full grafik oynatıyor :)

6 sene olmuştur alalı. geforce 9600 gt modeli. Daha yeni serilerine bakmanı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2015, 02:20:07 »
 Evet dediğin ekran kartini duymustum. 256 bit gercekten yuksek ama 1 gb olmasinin onemi yok. 256 gb olmasi hayli hayli yeter :) fiyati da yuksektir herhalde.

Toplamami yapsam hazir mi alsam ona da karar veremedim...

Bu arada sunu da belirtmek isterim benim oyunlarin %98 i simulasyon oyunlarindan olusacak %2 si de gta 5 olabilir :) o sekil yani full simulasyon...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2015, 10:26:15 »
Bütçe nedir ?
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2015, 10:51:06 »
bit e falan takılma , sayısal değerlere girersen işin içinden çıkamazsın.

benim tavsiyem bugün için 8gb ram ve herhangi i5 işlemci al. anakartına fazla para verme. güç kaynağını 500w bile alsan olur. ama ekran kartı al. paranın geri kalanını ekran kartına yatır. ram ve diski sonradan büyütürsün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2015, 12:33:12 »
Toplama alman daha iyi olur. Marka alırsan garantisi bozulmasın diye vidasını bile açamazsın. Sistemi yükseltmek istesen yükseltemezsin. Donanımı kafana ve bütçene göre seçerek topla. En güzeli bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2015, 12:46:12 »
Benim ekran karti 2gb 32 bit falan fifa 15 acmiyor :)   masa ustu alcaksan toplama yap daha mantikli
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '05
  • 447 kere teşekkür etti
  • 427 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2015, 13:48:11 »
Bence Toplama daha mantıklı ekran kartı nvidia da asus amd de ise asus ve sapphire favorim, 256 bit ve üstü olmalı bencede
 şunu söylemem lazım amd fx8 serisi overclocked işlemcili bilgisayarı dükkanda intel i5 3570k serisi işlemciyi de evde kullanıyorum diğer özellikleri de kafa kafaya ayı segmentte, intel kesinlikle daha performanslı ve da az ısınıyor  (intel 4 çekirdek amd 8 çekirdek olmasına rağmen) [İntel olan bilgisayarı sattık hala içim acıyor]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2015, 15:41:07 »
Bütçe nedir ?
Bütçe sadece kasaya 2500 lira ayırabilirim...

Anlaşılan toplama almak daha mantıklı... Arkadaşlar belki inanmazsınız ergen dönemlerimde bol bol bilgisayar toplar hem kullanır hem satardım şimdi ne olduysa silinmiş hafıza herşeyi unutmuşum ama itiraf etmek gerek o zamanlar da fazla anlamazdım ekran kartından :)

Şimdi işlemci olarak intel i5 veya i7 seçelim. Ram olarak 4 yeter mı yoksa 8 gb mı olsun ! Daha doğrusu ben saymayayım siz, bana en uygun oyun oynayabileceğim masaüstü bilgisayarı kurun ben de not edip uygun bir bilgisayarcıda toplatayım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2015, 15:45:00 »
Ekran önemli hd bir ekran alirsiniz butce bence yeterli hd ekran karti biti  yuksek guzel bir  klavye maous oyun icin cok pahali olanlarida var bana kalirsa i5 yeter  benim bilgisiyarda 8 gb ram var ama bir hayrini gormedim  o paraya guzel bir pc toplanir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2015, 15:47:34 »
Ekran önemli hd bir ekran alirsiniz butce bence yeterli hd ekran karti biti  yuksek guzel bir  klavye maous oyun icin cok pahali olanlarida var bana kalirsa i5 yeter  benim bilgisiyarda 8 gb ram var ama bir hayrini gormedim  o paraya guzel bir pc toplanir
Ekran işi kolay :) Klavye mouse'da mevcut, tek eksik kasa :) Zaten direksiyon sistemi alabilirim ya da şu joistik denen zımbırtıdan... Ram tam olarak ne işe yarar ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 447 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 24, 2015, 15:48:14 »
Artık oyunlar minimum 4gb ram istiyorlar 8gb daha uygun örnek GTA 5 PC Ye  gelecek buda sistem gereksinimleri;

http://www.webtekno.com/oyun/gta-5-in-sistem-gereksinimleri-aciklandi-h2290.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 24, 2015, 15:50:19 »
2 ram var , ekran kartı ve anakarta takılan . bilgisayar toplayan birisi bunu nasıl bilmez :)

ekran kartı kesinlikle yüksek olmalı. yada 1 yıl sonra değişirim dersen 2gb olabilir.

asıl sistem belleği bence şuan için oyun oynayacaksan 8 gb olmalı. en az.

bellek hızlı erişim noktasıdır. depolanan bilgiye işlemcinin çabuk erişimi için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 24, 2015, 15:57:16 »
O paralara hazır pc kasaları var bildiğim kadarıyla onlarada bir bak bakır soğutmalı falan.

Oyun için bencede 8gb olmalı. Ve özellikle 128 gb ve üstü ssd alabilirsin (bütcen yeterli bence 128 üstünü al) yanınada depolama amaçlı normal 500 gb yada 1 tb lık klasik hdd alabilirsin.

Ekran kartı hakkında birşey yazmamışlar sadece ana özellikler var. Böyle bir pc ye ssd koymamakta büyük ayıp.

Ama dikkatimi çeken nfc ve dahili ups olması...

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m70ad-tr002s-intel-core-i7-4770-34-ghz-8-gb-2-tb-4-gb-nvidia-gt640-win81.html#genel-bakis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 24, 2015, 16:04:47 »
Artık oyunlar minimum 4gb ram istiyorlar 8gb daha uygun örnek GTA 5 PC Ye  gelecek buda sistem gereksinimleri;

http://www.webtekno.com/oyun/gta-5-in-sistem-gereksinimleri-aciklandi-h2290.html

Bunu paylaştığın iyi oldu bende Gta 5'i yüklemeyi kesin gözüyle bakıyordum demek ki sağlam bir makina yapmamız gerekiyor :)

2 ram var , ekran kartı ve anakarta takılan . bilgisayar toplayan birisi bunu nasıl bilmez :)

ekran kartı kesinlikle yüksek olmalı. yada 1 yıl sonra değişirim dersen 2gb olabilir.

asıl sistem belleği bence şuan için oyun oynayacaksan 8 gb olmalı. en az.

bellek hızlı erişim noktasıdır. depolanan bilgiye işlemcinin çabuk erişimi için.

Sen bana bakma abi acemi balıkçıydım ben. Bilgisayardan 2 gr. anlardım etrafımdakiler hiç anlamazdı. Ram in ekran kartına takıldığını bile bilmem bir tek anakarta takardım o zamanlar da 512 mb falandı 1 gb demek 8 gb'dan bile yüksek şahane bir makina anlamına gelirdi o zaman anlayacağın Allah ümidine :)

Şimdi ram işi tamam 8 gb'dan aşağı olmayacak. Anakart ve işlemci nasıl olmadı marka model de söyleyebilirsiniz ?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 24, 2015, 16:07:02
O paralara hazır pc kasaları var bildiğim kadarıyla onlarada bir bak bakır soğutmalı falan.

Oyun için bencede 8gb olmalı. Ve özellikle 128 gb ve üstü ssd alabilirsin (bütcen yeterli bence 128 üstünü al) yanınada depolama amaçlı normal 500 gb yada 1 tb lık klasik hdd alabilirsin.

Bakma aslında benim de isteğim hazır kasa neden dersen fazla güvenebileceğim bilgisayarcı yok. Dün mediamarkt'da bir Asus'a baktım i5 işlemci 8 gb ram, 2 gb ekran kartı, 1 tb hard disk gibi güzel ve yeterli özellikleri vardı ama fiyatını unuttum 2000 liranın üstündeydi onu hatırlıyorum... Ssd dediğin nedir hocam onu da unuttum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 447 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 24, 2015, 16:13:16 »
SSD Solid State Disk Anlamına Gelir Sadece çiplerden oluşan disktir okuma ve yazma hızları normal hdd lerden  kat ve kat yüksektir günümüz oyun bilgisayarlarının olmazsa olmazı bende kullanıyorum performansı çok etkiliyor aynı zamanda disk bozulursa verileri geri alamzsın ama daha ssd si bozulan ne duydum ne gördün [ abim izmitte bilgisayarcı bende 5-6 yaşından beri bilgisayarlarla haşır neşirim]
(GTA 5 İn ön sipariş fiyatı 180 TL Türkiyede Steamda da 200 TL Malesef )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 24, 2015, 16:17:07 »
yahu Oğuz :) ekran kartı görmedin mi dostum sen hiç :) güldürdün beni. hata birazda bende. ram dediğin şey ekran kartına takılmaz, aman diyim :)

ekran kartının sisteme yani ana karta takılandan farklı yapıda ramleri var. ekran kartına 2gb diyoruz. bu üstündeki bellek miktarı :)  ram takılan ekran kartları 90 larda kaldı.

işlemci ve anakarta çok takılma. ama mesela anakart üstünde usb3 çok olsun. sata 6 çok olsun. tercihen soğutucusu çok ve güncel bir chipset olsun. hızaşırtma yapmayacaksan fazla para verme. en ucuzdan bir tık yukarısını al geç .
işlemci olarakda aynı şey geçerli. inanki çekirdek sayısı cache bellek falan önemli değil. ben yerinde olsam varsa 22nm teknolojili herhangi bir i5 işlemciyi alırdım. saat hızına ve çekirdek sayısına bakma.

disk olarak hızlı bişey almanı tavsiye ederim. bugün bile bir ssd hariç bilgisayarın en yavaş parçası disk dir. wd nin black diskleri fena değil.

ayrıca ram in frekansıda önemli değil. frekans yerine miktar olarak çok al.

kasa önemli. ben asus almıştım. güç kaynağı iyiydi . güç kaynağının fanı kapanan alırsan faydasını görürsün. gürültüden kurtarır seni.

gerisi sana kalmış. 2500 tl kasa için az para değil. ekran fullhd ise ekran kartın çok önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 24, 2015, 16:29:00 »
SSD Solid State Disk Anlamına Gelir Sadece çiplerden oluşan disktir okuma ve yazma hızları normal hdd lerden  kat ve kat yüksektir günümüz oyun bilgisayarlarının olmazsa olmazı bende kullanıyorum performansı çok etkiliyor aynı zamanda disk bozulursa verileri geri alamzsın ama daha ssd si bozulan ne duydum ne gördün [ abim izmitte bilgisayarcı bende 5-6 yaşından beri bilgisayarlarla haşır neşirim]

Sen bana bunu biraz aç bakalım. Nasıl bişe bu harici olarak mı kullanılıyor yoksa bilgisayarın içinde olan bir özellik mi ? Nasıl temin edilir bunları da bir söyle :)

yahu Oğuz :) ekran kartı görmedin mi dostum sen hiç :) güldürdün beni. hata birazda bende. ram dediğin şey ekran kartına takılmaz, aman diyim :)

ekran kartının sisteme yani ana karta takılandan farklı yapıda ramleri var. ekran kartına 2gb diyoruz. bu üstündeki bellek miktarı :)  ram takılan ekran kartları 90 larda kaldı.

işlemci ve anakarta çok takılma. ama mesela anakart üstünde usb3 çok olsun. sata 6 çok olsun. tercihen soğutucusu çok ve güncel bir chipset olsun. hızaşırtma yapmayacaksan fazla para verme. en ucuzdan bir tık yukarısını al geç .
işlemci olarakda aynı şey geçerli. inanki çekirdek sayısı cache bellek falan önemli değil. ben yerinde olsam varsa 22nm teknolojili herhangi bir i5 işlemciyi alırdım. saat hızına ve çekirdek sayısına bakma.

disk olarak hızlı bişey almanı tavsiye ederim. bugün bile bir ssd hariç bilgisayarın en yavaş parçası disk dir. wd nin black diskleri fena değil.

ayrıca ram in frekansıda önemli değil. frekans yerine miktar olarak çok al.

kasa önemli. ben asus almıştım. güç kaynağı iyiydi . güç kaynağının fanı kapanan alırsan faydasını görürsün. gürültüden kurtarır seni.

gerisi sana kalmış. 2500 tl kasa için az para değil. ekran fullhd ise ekran kartın çok önemli.

Gülmeyin şu garip halime diyorum ya benim bellek pert olmuş zaten. Ben hele size bu bilgisayarı neden aldığımı söylesem daha çok gülersiniz bana. Hanım bu tır hobisini bırakmazsan ben seni bırakacam dedi bence mecbur bir oyun pc si alıp euro truck simulatör oynicam. Şimdiden tırı satışa bile çıkardım :)

Anıl abi çok detaylı yazmışsın sağolasın ama aşırı detaylı olmuş az kısa devre yaptı bende :) Sence bu bütçe fazla mı aslında ekran dahil 2500'e kapatsam bu işi benim için de iyi olur.  Şu bilgisayarı buldum aslında tam istediğim tip bir makine. Bu arada bende Asus'cuyum tabletim ve laptop'ım Asus...

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/ASUS-M51AD-TR014S-Core-i7-4790-3-6-GHz-GeForce-GT740-8-GB-1-TB-Windows-8-1-Masa%C3%BCst%C3%BC-PC,103452,504958,1501481.html?langId=-14&gclid=CjwKEAiAoo2mBRD20fvvlojj5jsSJABMSc7jOMD1G0NM7gRzaXH5vMpNDo328jKzGSeZlcUQdfDTzBoCJ37w_wcB#teknik-bilgiler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 24, 2015, 16:33:51 »
Direksiyon seti olarak en az Logitech Driving Force Gran Turismo alın. Eğer biraz daha bütçe ayırabilirseniz Logitech G27 öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 24, 2015, 16:34:35 »
Bildiğimiz harddisk gibi. Fakat içinde dönen parçası yok. İç yapısı çok farklı. Harddisk gibi kasanın içine sataya bağlanıyor.

Usb bellek mantığında çalışıyor :) Harddiske değilde ssd ye kuruyorsun oyunları programları windowsu.

Şöyle söyleyeyim 7200 rpm bir hdd olsun. Git en dandiğinden bir ssd al altından üstünden geçer ssd onun :D

Ssd ler biraz pahalıdır ama bence oyun bilgisayarının olmazsa olmazı. Bende 128 gb 550 500 okuma yazmalı samsung kullanıyorum 300 tl ye almıştım.

Pc açma hızını saymıyorum zaten en geç 10 sn de hazır olur ( kurulan programa göre değişir )

Program-Oyun kurulumları oyun içi yüklemeleri bölüm geçişleri, kısaca veri aktarımı inanılmaz hızlı. Ama ssd yi depolama olarak kullanmamak gerek o yüzden birtanede klasik hdd almanda fayda var.