0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bütçe nedir ?
Ekran önemli hd bir ekran alirsiniz butce bence yeterli hd ekran karti biti yuksek guzel bir klavye maous oyun icin cok pahali olanlarida var bana kalirsa i5 yeter benim bilgisiyarda 8 gb ram var ama bir hayrini gormedim o paraya guzel bir pc toplanir
Artık oyunlar minimum 4gb ram istiyorlar 8gb daha uygun örnek GTA 5 PC Ye gelecek buda sistem gereksinimleri; http://www.webtekno.com/oyun/gta-5-in-sistem-gereksinimleri-aciklandi-h2290.html
2 ram var , ekran kartı ve anakarta takılan . bilgisayar toplayan birisi bunu nasıl bilmez ekran kartı kesinlikle yüksek olmalı. yada 1 yıl sonra değişirim dersen 2gb olabilir. asıl sistem belleği bence şuan için oyun oynayacaksan 8 gb olmalı. en az. bellek hızlı erişim noktasıdır. depolanan bilgiye işlemcinin çabuk erişimi için.
O paralara hazır pc kasaları var bildiğim kadarıyla onlarada bir bak bakır soğutmalı falan. Oyun için bencede 8gb olmalı. Ve özellikle 128 gb ve üstü ssd alabilirsin (bütcen yeterli bence 128 üstünü al) yanınada depolama amaçlı normal 500 gb yada 1 tb lık klasik hdd alabilirsin.
SSD Solid State Disk Anlamına Gelir Sadece çiplerden oluşan disktir okuma ve yazma hızları normal hdd lerden kat ve kat yüksektir günümüz oyun bilgisayarlarının olmazsa olmazı bende kullanıyorum performansı çok etkiliyor aynı zamanda disk bozulursa verileri geri alamzsın ama daha ssd si bozulan ne duydum ne gördün [ abim izmitte bilgisayarcı bende 5-6 yaşından beri bilgisayarlarla haşır neşirim]
yahu Oğuz ekran kartı görmedin mi dostum sen hiç güldürdün beni. hata birazda bende. ram dediğin şey ekran kartına takılmaz, aman diyim ekran kartının sisteme yani ana karta takılandan farklı yapıda ramleri var. ekran kartına 2gb diyoruz. bu üstündeki bellek miktarı ram takılan ekran kartları 90 larda kaldı. işlemci ve anakarta çok takılma. ama mesela anakart üstünde usb3 çok olsun. sata 6 çok olsun. tercihen soğutucusu çok ve güncel bir chipset olsun. hızaşırtma yapmayacaksan fazla para verme. en ucuzdan bir tık yukarısını al geç .işlemci olarakda aynı şey geçerli. inanki çekirdek sayısı cache bellek falan önemli değil. ben yerinde olsam varsa 22nm teknolojili herhangi bir i5 işlemciyi alırdım. saat hızına ve çekirdek sayısına bakma. disk olarak hızlı bişey almanı tavsiye ederim. bugün bile bir ssd hariç bilgisayarın en yavaş parçası disk dir. wd nin black diskleri fena değil. ayrıca ram in frekansıda önemli değil. frekans yerine miktar olarak çok al. kasa önemli. ben asus almıştım. güç kaynağı iyiydi . güç kaynağının fanı kapanan alırsan faydasını görürsün. gürültüden kurtarır seni. gerisi sana kalmış. 2500 tl kasa için az para değil. ekran fullhd ise ekran kartın çok önemli.