Gönderen Konu: Ses Sistemi Sorunu  (Okunma sayısı 6722 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sadece Toyota :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
Ses Sistemi Sorunu
« : Ocak 23, 2015, 20:23:52 »
Arkadaşlar aracıma ses sistemi bağladım. Fakat ne yaptıysak kaliteli bir ses alamadım. Adana'da ses sistemi ile uğraşan bütün ustalara gösterdim. Fakat hiçbir usta ses sistemine sağlıklı bir ayar veremedi. Ayrıca bütün ustalar da For-x 4701 in ses kalitesinin düşük olduğunu söylüyor. Seste bir sıkıntı yok fakat baslarda bir sıkıntı var. Bu tür teyplerin ayarını bilen bir arkadaşım yardımcı olabilirmi acaba? Basta garip bir ses var. Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum. İsterseniz Video göderebilirim ses için.

Toyota Club Türkiye

Ses Sistemi Sorunu
« : Ocak 23, 2015, 20:23:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '09
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Ynt: Ses Sistemi Sorunu
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2015, 00:41:08 »
Subwoofer eğer iyi ses vermiyorsa köprüleme yanlış yapılmış olabilir. Ses sisteminden anlayan doğru düzgün bir yerde ayar yaptırmanız gerekebilir. Amplifikatör ayarlarına da bakılmalı. Eğer ses boğuk veya cırıltılı geliyorsa subwoofer'ınızın konisini kontrol edin. Patlamış olabilir. Kauçuk kısımla plastik kısmın birleştiği yerlere iyice bakın. Yapışkan özelliğini kaybetmiş olabileceğinden dolayı cırıltı yapabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2015, 09:09:47 »
Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Fakat subwooferlarda bir sıkıntı yok diğer araca taktığımda düzgün çalıyor. Videoyu izlerseniz sorunu anlayabilirsiniz belki. https://www.youtube.com/watch?v=cVe_CnXHXm0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2015, 09:49:14 »
Subwooferları ne tür bir amfiye bağladığınızı öğrenebilir miyim? 4 çıkışlı mı yoksa mono mu? Eğer 4 çıkışlıysa subwoofer yeteri kadar beslenemediğinden dolayı bu sesi çıkarabilir. Pioneer olan subwoofer sanırım çift bobinli. Bende de aynısından var. Verim alabilmek için mono amfi gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2015, 16:17:35 »
Aracımda jameson usa-505 2500w lık amfi var aynı amfi diğer aracımda da var fakat iki subwooferı rahatlıkla kaldırıyor. Tek subwoofer bağladığımda da aynı ses tonu vardı. Çok garip bir ses veriyor. Tok bir ses gelmiyor yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2015, 16:25:40 »
ben yıllarca uğraştım derin baslar almak için. en son öğrendim ki teyp önemliymiş :)

şimdi mesela benim teybimde basın frekans ayarı var. bassı arttıran özellik ve 13 bant eq var. ve nihayet istediğim derin ve rahatsız etmeyen bassı aldım. ne amfi ne sub hiç önemli değil. en önemlisi teyp malesef. ayar ile düzeleceğini sanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2015, 19:07:26 »
teypten olduğunu sanmıyorum. aracın orijinal teybinden de gayet güzel verim alınabiliyor. ben o şekilde kullanıyorum ve gayet memnunum. ama ben subwooferı mono amfiyle kullanıyorum. daha önceki aracımda jameson amfi kullandım ama aynı şekilde ben de subwooferdan verim alamadım. tavsiyem daha kaliteli bir amfi kullanmanızdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 24, 2015, 21:18:03 »
Bu teybi söküp orjinal teybi ile denemeyi düşünüyorum. Bu sesden daha kaliteli bir ses alacağımı düşünmekteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 24, 2015, 22:01:21 »
İyi edersin bence.  :tamam: Avensis'in teybi Panasonic marka. Tesisatçı söktüğünde gördüm. Sizinki ne marka bilmiyorum fakat kaliteli bir marka olduğunu düşünüyorum. Bu da güzel bir ses almanızı sağlayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 24, 2015, 23:01:05 »
Burada görmüştüm bu marka teyibin nasıl olduğunu sormuşlardı özrllik bakımından çok güzel fakat bu şekilde bir ses sistemi yaptığınızda hiç tercih etmemenizi öneririm. Görünüş olarak araca ayrı bir güzellik veriyor ama ses bakımından orjinalci iseniz yüksek ses istemiyorsanız on numara bir teyptir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 24, 2015, 23:25:57 »
Fırsat bulursam birara benim arabanın ses sistemini videoya çeker koyarım. Güzel bir montajla orijinal teypten de güzel ses alınabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 25, 2015, 07:00:16 »
ben yıllarca uğraştım derin baslar almak için. en son öğrendim ki teyp önemliymiş :)

şimdi mesela benim teybimde basın frekans ayarı var. bassı arttıran özellik ve 13 bant eq var. ve nihayet istediğim derin ve rahatsız etmeyen bassı aldım. ne amfi ne sub hiç önemli değil. en önemlisi teyp malesef. ayar ile düzeleceğini sanmıyorum.
+1 teyp çok farkediyor gerçekten gerçek mosfet çıkışlı teyp taktım mükemmel ses veriyor 6 hoparlör var  arka köşedekiler patlak  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 25, 2015, 08:52:39 »
Bugün orjinal teybi ile deneyecem bende orjinalden yanayım ztn ağırlığından da belli yerinden kalkmıyor :) Koskoca Toyota içine taş dolduracak değil ya :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 25, 2015, 10:14:17 »
Yalnız orijinal teypte amfi çıkışı bulunmuyor. Onun için dönüştürücü alman lazım. Yaklaşık 20 TL civarında bir aparat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 25, 2015, 11:54:14 »
Dönüştürücü kullanacağımı biliyorum. Fakat bu dönüştürücüler seste bir sıkıntı çıkarır mı ve bu dönüştürücüyü nasıl bağlayacağım bir bilgisi olan varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 25, 2015, 12:35:26 »
Seste bir sorun olmaz. Yeterki montajı düzgün yapılsın. Aparatın üzerinde 2 tane teybe bağlanan açık kablo, 2 tane de amfiden gelen kabloya bağlanan jak var. Açıkta olan kabloların teybin hangi kablolarına bağlanacağını bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 25, 2015, 12:42:55 »
Seste bir sorun olmaz. Yeterki montajı düzgün yapılsın. Aparatın üzerinde 2 tane teybe bağlanan açık kablo, 2 tane de amfiden gelen kabloya bağlanan jak var. Açıkta olan kabloların teybin hangi kablolarına bağlanacağını bilmiyorum.
O dönüştürücü teyp hoparlör çıkışlarına bağlanır jack çıkışıda anfi girişine tos kablo ile bağlanır anfi rf modunda çalıştığı için ilgili aparat normal ses çıkışını anfi rf sinyaline dönüştürür arka hoparlör kablosuna bağlanırsa arkaya kadar ekstra kabloya gerek kalmaz fakat elektrik bağlantısı yapılırmı bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 25, 2015, 18:04:11 »
Orjinal teybini bağladık seste biraz düzelme var fakat aman aman bir değişiklik yok malesef umduğum gibi çıkmadı.  :( ustada amfiden şüpheleniyor. Farklı bir amfi atarak deneyeceğiz. Şuanda orjinal teybini kullanıyorum. Yeni amfiyi oem teyple deneyecem öncelikle. Her ne kadar orjinal daha iyi olsa da oem navigasyonun da ayrı bir görüntüsü var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 25, 2015, 19:27:40 »
Arkadaşlar şöyle bi durumda var çoğu marka ünlü olanlar dahil üzerinde kullanılan ses çıkışı düşük oluyor üzerinde yazan 2500 watt falan yanıltmasın yani anfi alıyorsunuz teybin üzerinde kullanılan çıkış anfinin çıkışından yüksek wattlı oluyor önce bu işlerle uğraştığımdan biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 25, 2015, 19:43:17 »
O olayi bende duymustum sanki anfinin markasi dandik 2400 watt yaziyor ama o gucu vermesi imkansiz demisti arkadas arabasinda 1600 watt bas vardi acinca bagaj kapagi patliyodu :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE