Gönderen Konu: Ses Sistemi Sorunu  (Okunma sayısı 6721 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sadece Toyota :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
Ynt: Ses Sistemi Sorunu
« Yanıtla #20 : Ocak 25, 2015, 23:09:11 »
Ben ayardan yanayım arkadaşlar en  kral ses sistemini bile acemi birisi ayarlarsa yanına 2 hoparlörle bir araba durur rezil eder :) Kendimden Biliyorum :) 2 Bin Lira masraf ettim benimle beraber bir arkadaşım 500 liraya 2 kayık bir amfi birde subwoofer aldı. Hala beni rezil ediyor :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 25, 2015, 23:09:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 28, 2015, 22:38:49 »
Murat Kardeşim

çok ses sistemi gördüm ve videonu izledim inana bana samimi söylüyorum  daha kötü bir ses sistemi inan daha önce hiç görmedim
o kadar çok hata varki :)
1 ana unite oem sorun
2 ana uniteden deck converter ile anfiye gitmen sorun
3 kalitesiz ön componentlar sorun
4 arkaya koydugun 6x9 hemde 4 tane (sahneleme falan onlari kökünden geçtim) tam bir sorun
5 subwoofer yerleşimi inanilmaz bir kaos 2 sub karşılıklı birbirlerinin çaldıgını kesiyor büyük sorun

bu sistemin gürültü bile cikarmaz inan bana
tavsiyem çöpe atip baştan başlaman :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '08
  • 19 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 28, 2015, 23:13:27 »
bende sizin o aldığınız teyibi FOR-X araştırdım normalleri 1.100 TL ve 1.800 TL arasında değişşirken onun fiyatı 500TL gibi birşeydi sanırım kalitesiz olmasından kaynaklanıyor orjinalini takın rahatlayın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Sadece Toyota :)
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 31, 2015, 12:43:37 »
Orjinal teybini denedik fakat ses bundan daha berbattı. Ustam sorunun anfiden kaynaklandığını söyledi. Amfi çok kalitesiz dedi. Oemi tekrar üzerine bağladık. Oemdeki avantaj ayrıntılı bir ses ayarı verebiliyoruz. Fakat orjinalde böyle birşey yok bas ve tiz i yükseltip indiriyoruz. Güzel bir amfi ile tekrar bir deneme yapacağız.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 31, 2015, 12:49:02
Murat Kardeşim

çok ses sistemi gördüm ve videonu izledim inana bana samimi söylüyorum  daha kötü bir ses sistemi inan daha önce hiç görmedim
o kadar çok hata varki :)
1 ana unite oem sorun
2 ana uniteden deck converter ile anfiye gitmen sorun
3 kalitesiz ön componentlar sorun
4 arkaya koydugun 6x9 hemde 4 tane (sahneleme falan onlari kökünden geçtim) tam bir sorun
5 subwoofer yerleşimi inanilmaz bir kaos 2 sub karşılıklı birbirlerinin çaldıgını kesiyor büyük sorun

bu sistemin gürültü bile cikarmaz inan bana
tavsiyem çöpe atip baştan başlaman :)

Kardeşim her ne kadar duymak istemediğim kelimeler de olsa yinede teşekkür ederim :) Fakat bu işlemleri ben yapmadım aldığımda bunlar yapılmıştı ztn arka subwoofer lar normalde öyle durmuyor yan yana koltuğa yapıştırdım sadece video çekmek için öyle yapmıştım. Anladığım kadarı ile bu işlerden anlıyorsunuz. Ben çok yüksek bir ses istemiyorum. Kaliteli bir ses olsun yeter benim için. İkinci subwoofer normalde diğer aracımda duruyor. Haftasonları gezerken takıyorum sadece :) Eğer bu işlerde profosyonelsen yardımlarını bekliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 01, 2015, 22:54:30 »
kardeşim kaliteli ses sistemi demek para demek 1000 Euro civarlarında  demek bu tabikide giriş seviyesi
Tüm sistemi baştan yapman gerektigini ne yazıkkı söyledim

Öneri 1 (ideal sahnelemeli - 1 component 1 sub woofer 1 anfi)
Audison paketi alabilirsin 1000-1100 euro tutar
1. Audison Voce AV K6 - 2 adet component
2. Audison AV 12 Voce Subwoofer
3. Audison Quatrro 4 Kanal anfi
işini görecektir

Öneri 2 (ön component ve arkalara coax +anfi )
Focal Audison Karışık alabilirsin 800 euro ile 1000 Euro arasında tutar
1. Focal PS 165 veya PS 165 FX (ön)
2. Focal PC 165 (arka)
3. Focal Sub P30 Kabinli bu
4. Audison SR5
5. Audison Connection FSK-350

Öneri 3 (ideal sahnelemeli 1 component + 1 sub +1 anfi)
Focal Audison Karışık buda 600 700 euro civarında alabilirsin
1. Focal PS 165 veya PS 165 FX (ön)
2. Focal Sub P30 Kabinli bu
3. Audison SR4
4. Audison Connection FSK-350

daha da inelim dersen HERTZ bakabilirsin
HSK ve ESK serileri güzeldir tavsiye ederim
hepsini dinlemiş biri olarak çuval çuval paran yoksa Focal Audison Hertz bunlar işini fazlasıyla görür

umarım yardimci olabilirmisimdir

Kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 01, 2015, 23:37:11 »
Orjinal teybini denedik fakat ses bundan daha berbattı. Ustam sorunun anfiden kaynaklandığını söyledi. Amfi çok kalitesiz dedi. Oemi tekrar üzerine bağladık. Oemdeki avantaj ayrıntılı bir ses ayarı verebiliyoruz. Fakat orjinalde böyle birşey yok bas ve tiz i yükseltip indiriyoruz. Güzel bir amfi ile tekrar bir deneme yapacağız.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 31, 2015, 12:49:02
Kardeşim her ne kadar duymak istemediğim kelimeler de olsa yinede teşekkür ederim :) Fakat bu işlemleri ben yapmadım aldığımda bunlar yapılmıştı ztn arka subwoofer lar normalde öyle durmuyor yan yana koltuğa yapıştırdım sadece video çekmek için öyle yapmıştım. Anladığım kadarı ile bu işlerden anlıyorsunuz. Ben çok yüksek bir ses istemiyorum. Kaliteli bir ses olsun yeter benim için. İkinci subwoofer normalde diğer aracımda duruyor. Haftasonları gezerken takıyorum sadece :) Eğer bu işlerde profosyonelsen yardımlarını bekliyorum :)

önce kendi düşüncelerimi yazayım. ben kesinlikle yüksek sesli müzik istemiyorum. arabanın her yerini titreten bas lazım değil. twiter ile hiç aram yok. suni yapay geliyor. daha çok bütün sesleri çok net duymak güzel bir ortam yaratma çabası içindeyim.

ilk aklıma gelen tabiki amfi ve teyp idi. alpinenin ses işlemcilerine ve komponentlere baktım.

ilk adım olarak gittim 2. el bir kenwood aldım.

başka hiç bir şey almadım :) sesden çok çok çok memnunum.

tek başına teyp ve 22w rms sesi + harward amfi ve sub var.

yani bazen çok fazla para harcamak gerekmiyor. focal dir falan ciddi paralar. bu kadar önemli mi bir daha sor kendine ...

https://www.youtube.com/watch?v=ZNe8j9Pb6Kc

https://www.youtube.com/watch?v=2nn3biab10Q

https://www.youtube.com/watch?v=HkP_1t4H_tM

https://www.youtube.com/watch?v=4dfdYtN5ET8

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 02, 2015, 01:03:29 »
Anıl Köksal Bayburt arkadaşımıza hak vermemek mümkün degil
Bu iş hastalık işin hastası degilsen hiç bulaşmicaksın bence
bak Anıl Köksal Bayburt sadece ana unite değiştirmiş bir anfi ve sub almış
kesinlikle iyi bir marka ana unite seçmiş ve subla muzigini desteklemiş
burda yazan bütçelere bakmadan 500 liralara 1000 liralara şahane ses alabileceginiz sistemler kurabilirsiniz
ama işte burda ama geliyor ... bir morel'den bir focal'den gelen ses ile bunlari bir tutmamız tabikide mümkün degildir
bu yorum tamamen teknik bir yorumdur. karşılaştırmak bile abes olur bu yüzden beklenti bu işte çok önemlidir...

hastası degilsen bulaşma :)