Gönderen Konu: öğrenciler çizmişler  (Okunma sayısı 4433 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '11
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
öğrenciler çizmişler
« : Ocak 23, 2015, 13:00:40 »
karne günü öğrenciler taşla arabanın sağ iki kapısını boydan boya çizmişler.. güzel bir sömestr hediyesi oldu bana..bu soru defalarca sorulmuştur eminim ama ben gene de sormak istiyorum.. boya olsun istemiyorum arabamda.. arabaya tümden pasta cila yaptırırsam eğer,
1.satacağım zaman birisi çıkıp bu araba boyalı der mi? yoksa pasta cila yaptırmayayım mı..
2. memleketimde auto king filan yok.. normal bi kaportacıya yaptırsam boyaya zarar verirler mi?
teşekkürler..
2011 avensis 1.6 elegant extra

Toyota Club Türkiye

öğrenciler çizmişler
« : Ocak 23, 2015, 13:00:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: öğrenciler çizmişler
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2015, 13:03:08 »
Geçmiş olsun evet kötü bir karne notu.Yusuf Bey foto koyabilirseniz daha sağlıklı yorumlar gelir, pasta cila ile giderilebilecek gibi ise sorun olmaz bir yerde yaptırırsınız satılacağı zamanda değer kaybetmez.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2015, 13:16:21 »
Taş girdimi mi işin içine muhtemelen cila kurtarmaz..
şuanda alttaki videodaki gibi çizik giderme işlemini evde yapılabilir şekilde uygulamaya çalışıyorum takım taklavat tamam birkaç deneme başarısızlıkla sonuçlandı daha doğrusu tam istediğimiz gibi olmadı ama pes etmek yok devam ediyoruz..olay genel olarak şu şekilde çiziğin içini doldur sonra pasta ile aşındır etrafındaki yüzeyle eşit hale getir sonrasını cila... inşallah benimde yaza doğru szilerle payalaşacağım güzel videolarım olacak..

http://youtu.be/lF90n4s2zgw

please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2015, 14:15:42 »
benim çizik de tam olarak bu videodakinin aynısı.. yarın fotoğraf koyarım inşallah

Mesaj Birleştirildi: Ocak 23, 2015, 14:24:33
Taş girdimi mi işin içine muhtemelen cila kurtarmaz..
şuanda alttaki videodaki gibi çizik giderme işlemini evde yapılabilir şekilde uygulamaya çalışıyorum takım taklavat tamam birkaç deneme başarısızlıkla sonuçlandı daha doğrusu tam istediğimiz gibi olmadı ama pes etmek yok devam ediyoruz..olay genel olarak şu şekilde çiziğin içini doldur sonra pasta ile aşındır etrafındaki yüzeyle eşit hale getir sonrasını cila... inşallah benimde yaza doğru szilerle payalaşacağım güzel videolarım olacak..

http://youtu.be/lF90n4s2zgw
video bayaa içimi rahatlattı.. videodaki solüsyon ve macun bütün kaportacılarda bulunur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2015, 14:33:42 »
Tirnak giriyorsa zor duzelir pasta cila ile ha tabi bazi proflar var neleri duzeltiyolar orasi ayri
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 23, 2015, 14:36:16 »
Gecmis olsun hocam. Pasta cila yaptırmak arabanin değerini dusurmez. Hatta düzenli olarak cila ve boya koruyucu uygulanırsa arabanızın rengi daha canlı ve parlak olur buda ufakda bi albeni katar.
Resim paylaşırsaniz daha net cevap verilir. Arabaniza uzun sure binecekseniz ve Eğer ki çiziklerde derin ve fazlaysa o şekilde de arabaya binilmez her gördüğünüzde sizi arabadan soğutur mecbur boyatmak zorundasiniz.
Eski çizikli halindeki resimlerini çekip saklarsaniz çok satacaginiz zaman  fazla bi değer kaybetmez sonuçta parça degismemis sadece yüzeysel boya.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 23, 2015, 14:37:01 »
şanlıurfada ikamet ediyorsunuz sanırım, orada bulmanız zor olabilir.Ama bu işi buna benzer şekilde yapan usta mutlaka vardır sanayiyi  gezmekle başlayabilirsiniz bulursunuz diye umuyorum çünkü çok bilinen bir yöntem..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 23, 2015, 14:58:42 »
şanlıurfada ikamet ediyorsunuz sanırım, orada bulmanız zor olabilir.Ama bu işi buna benzer şekilde yapan usta mutlaka vardır sanayiyi  gezmekle başlayabilirsiniz bulursunuz diye umuyorum çünkü çok bilinen bir yöntem..
tatilde burdura gideceğim.. kaskonun küçük hasar zımbırtısı varsa antalya'da autoking e giderim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 23, 2015, 14:59:30
Gecmis olsun hocam. Pasta cila yaptırmak arabanin değerini dusurmez. Hatta düzenli olarak cila ve boya koruyucu uygulanırsa arabanızın rengi daha canlı ve parlak olur buda ufakda bi albeni katar.
Resim paylaşırsaniz daha net cevap verilir. Arabaniza uzun sure binecekseniz ve Eğer ki çiziklerde derin ve fazlaysa o şekilde de arabaya binilmez her gördüğünüzde sizi arabadan soğutur mecbur boyatmak zorundasiniz.
Eski çizikli halindeki resimlerini çekip saklarsaniz çok satacaginiz zaman  fazla bi değer kaybetmez sonuçta parça degismemis sadece yüzeysel boya.
ön tampon boya koruma dedikleri şey ne kadardır tahmini?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 23, 2015, 15:01:36 »
tatilde burdura gideceğim.. kaskonun küçük hasar zımbırtısı varsa antalya'da autoking e giderim.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 23, 2015, 14:59:30
ön tampon boya koruma dedikleri şey ne kadardır tahmini?

bende şuan ıspartadayım :) 1 ay daha burada kalacak gibiyim yolunuz düşerse buralara beklerim..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 23, 2015, 15:17:42 »
bende şuan ıspartadayım :) 1 ay daha burada kalacak gibiyim yolunuz düşerse buralara beklerim..
inşallah diyelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 23, 2015, 15:56:12 »
 Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 23, 2015, 17:11:55 »
Öncelikle geçmiş olsun anlaşılan birkaç öğrenci kırık notun hırsını bu şekilde yansıtmış gibi. Çizik ile ilgili resim eklerseniz daha iyi yardımcı olunacağına emin olabilirsiniz. Aracınızın rengi siyah . beyaz . füme gibi koyu tonlu  ana renkse çizilen yeri dolgu yapıp üzerine pasta cila geçip çiziği kaybediyorlar.Ama gümüş giri ,gibi metalik bir renkse 2 tonun karışmasıyla elde edilen bir boya olduğu için bu dolguyu yapamıyorlar en iyi ihtimal bölgesel lokal boya yaparlar .Bunu yaptırmadan resimlerini çeker öyle yaptırırsınız satarken gösterirsiniz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 23, 2015, 17:23:17 »
karne günü öğrenciler taşla arabanın sağ iki kapısını boydan boya çizmişler.. güzel bir sömestr hediyesi oldu bana..bu soru defalarca sorulmuştur eminim ama ben gene de sormak istiyorum.. boya olsun istemiyorum arabamda.. arabaya tümden pasta cila yaptırırsam eğer,
1.satacağım zaman birisi çıkıp bu araba boyalı der mi? yoksa pasta cila yaptırmayayım mı..
2. memleketimde auto king filan yok.. normal bi kaportacıya yaptırsam boyaya zarar verirler mi?
teşekkürler..
Geçmiş olsun hocam. Nedir bu öğretmen arabalarının çektiği arkadaş :( Ayıptır ya elalemin yaramaz çocuğunun nazını çek,  çalış çabala adam olsun diye, sonra gelip arabanı çizsinler. Bugün sırf bu yüzden arabayı okula götürmedim. Bende daha önceden tecrübe ettim benzer durumu. Çok kafanıza takmayın hocam, profosyonel bir yerde bir çizik giderme işlemi yaptirın gitsin. Olduğu kadar artık. Boyatmayin araci. Neyse daha uzatmayım ağzımi bozacağım...
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 23, 2015, 17:41:23 »
Öncelikle geçmiş olsun anlaşılan birkaç öğrenci kırık notun hırsını bu şekilde yansıtmış gibi. Çizik ile ilgili resim eklerseniz daha iyi yardımcı olunacağına emin olabilirsiniz. Aracınızın rengi siyah . beyaz . füme gibi koyu tonlu  ana renkse çizilen yeri dolgu yapıp üzerine pasta cila geçip çiziği kaybediyorlar.Ama gümüş giri ,gibi metalik bir renkse 2 tonun karışmasıyla elde edilen bir boya olduğu için bu dolguyu yapamıyorlar en iyi ihtimal bölgesel lokal boya yaparlar .Bunu yaptırmadan resimlerini çeker öyle yaptırırsınız satarken gösterirsiniz
açık siyah rengi.. sağolun teşekkürler.. fotoraf koyacağım

Mesaj Birleştirildi: Ocak 23, 2015, 17:43:23

benim de ilk yılım öğretmenlikte.. tecrübesizlik işte.. ben yeterince bozdum ağzımı.. illa git broadway al diyorlar.. sonunda sattıracaklar arabayı.. geçen de çamurlu top gelmiş arabaya.. kılcal çizikler olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 23, 2015, 18:48:17 »
Gündüz başlığı görünce, dedimki resim falan paylaşımı var. Öğrencilerin mükemmel denebilecek resimleri var diye heveslenmiştim, ama öyle değilmiş. Geçmiş olsun hocam, yaptırınca bir daha çizerler nasıl olsa böyle biraz daha kullanın ki tatmin olsunlar  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 23, 2015, 20:15:46 »
Gündüz başlığı görünce, dedimki resim falan paylaşımı var. Öğrencilerin mükemmel denebilecek resimleri var diye heveslenmiştim, ama öyle değilmiş. Geçmiş olsun hocam, yaptırınca bir daha çizerler nasıl olsa böyle biraz daha kullanın ki tatmin olsunlar  :tamam:
aslında o da mantıklıymış   :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 24, 2015, 10:47:33 »
Evet aracın bir müddet bu şekilde kalması onların küçük beyinlerinde adamın arabasını böyle çizerler duygusu oluşturup akıllarınca kendilerini böyle tatmin edeceklerdir.

Geçelim bunu aracın rengi açık siyahsa hiç sıkıntı yok siyah üzerinde her türlü rötuş pasta cila dolgu mümkündür .Kesinlikle boyatma işine girmeyin . Yukarıda arkadaşım paylaşmış ANKARA İRFAN OTO tam bu işlerin uzmanı bir yerdir .Bu tarz bir yerde veya direk bu tarafa yolunuz düşerse burada halledebilirsiniz. Eğer çok rahatsız olmuyorsanız yaz tatiline kadar bekleyin derim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 24, 2015, 10:58:58 »
Çok geçmiş olsun  -_- , sırf bu çizik yüzünden corollam dan soğuyup, satma nedeni olmuştu bana :( , ama tavsiyem kesinlikle ama kesinlikle boyatmayın, rötuş yaptırın, o şekilde kalsın.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 24, 2015, 12:22:18 »
Viranşehir Şanlıurfaya biraz uzak ama Urfaya 2-3 ay önce AutoClub açıldı. Evren sanayi sitesine giderken Citroen bayinin orda Autoking var. bence sanayiden önce oralara uğrayın. yada Antep'te detay işi ile uğraşan abiler var yardım etmek isterim :) çiziklerin fotoğraflarını koyarsanız daha açıklayıcı olur

Ama Urfadaki Toyota Çayırcıoğlu ödüllü bir bayi, bence orayada uğrayabilirsiniz.

Eniştemin Elantrası vardı lacivertti. öğrenciler gökyüzü zannedip tavan motor kaputu ve bagaja yıldız çizmişlerdi :)

benimde aklıma o geldi ilk an :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 24, 2015, 17:38:25 »
Evet aracın bir müddet bu şekilde kalması onların küçük beyinlerinde adamın arabasını böyle çizerler duygusu oluşturup akıllarınca kendilerini böyle tatmin edeceklerdir.

Geçelim bunu aracın rengi açık siyahsa hiç sıkıntı yok siyah üzerinde her türlü rötuş pasta cila dolgu mümkündür .Kesinlikle boyatma işine girmeyin . Yukarıda arkadaşım paylaşmış ANKARA İRFAN OTO tam bu işlerin uzmanı bir yerdir .Bu tarz bir yerde veya direk bu tarafa yolunuz düşerse burada halledebilirsiniz. Eğer çok rahatsız olmuyorsanız yaz tatiline kadar bekleyin derim
yazı beklemeyi düşünüyorum.. bu öğrencilerin ne yapacağı belli olmaz..

Mesaj Birleştirildi: Ocak 24, 2015, 17:39:20
Viranşehir Şanlıurfaya biraz uzak ama Urfaya 2-3 ay önce AutoClub açıldı. Evren sanayi sitesine giderken Citroen bayinin orda Autoking var. bence sanayiden önce oralara uğrayın. yada Antep'te detay işi ile uğraşan abiler var yardım etmek isterim :) çiziklerin fotoğraflarını koyarsanız daha açıklayıcı olur

Ama Urfadaki Toyota Çayırcıoğlu ödüllü bir bayi, bence orayada uğrayabilirsiniz.

Eniştemin Elantrası vardı lacivertti. öğrenciler gökyüzü zannedip tavan motor kaputu ve bagaja yıldız çizmişlerdi :)

benimde aklıma o geldi ilk an :)
Sağolun .. 30000 bakımını çayıroğlunda yaptıracağım.. orda bi fikir ve fiyat alırım.