0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
temizlik için 100 tl mi ? yarın tamirci dükkanı açıyorum.
2011 dizel otomatik (120 bin km) aracımın ilk çalıştırmada rölantisi oldukça stabil ama birkaç metre gittikten sonra rölanti dalgalanmaya başlıyor. Daha çokta soğuk havalarda oluyor ve birkaç gaz basmayla düzeliyor. Aklıma uzun süredir değişmeyen yakıt filitresi geldi. Bunu ustamla paylaştım önce hava yolu temizliğini yapalım dedi. 100 tl temizlik için istedi. Yakıt filitresinide kontrol ederiz dedi.Sizce bu öneri makul mu? dizellerde boğaz kelebeği benim bildiğim olmuyor hangi bölgeler temizlenecek bir bilgisi olan var mı?Sizce ne yapmalıyım?Saygılar
Yetkili servisinizde yakıt filtresi ve hava filtresi değişimi yapın ve aynı zamanda hava filtresi üzerindeki sensörün temizliğini yapmalarını isteyin, ücretsiz yapacaklardır. Düzenli enjektör temizleyici kullanımı ile bu tip sorun yaşamazsınız.
bugüne kadar baskı balata değişimi yapıldı mı?, yapılmadıysa kalibrasyon düzenli olarak yapıldı mı? belki kaçırmaya başlamıstir.ilk kalkışta kaçırmadan dolayı devir dalgalanması yapabilir.
Devir dalgalanması hava filitreniz kirli ise ondan olabilir kelebek boğazı kirli ise ondan kaynaklı olabilir. Maf sensörü ve ısı sensörü her ikisi de hava girişi üstünde eğer kirli ise yapabilir .Eğer hepsi temiz ise akünün eksi kutup başını çıkarıp 10 dakika bekleyip geri takın .
Hatalı birşey yapmadı iseniz lamba sönecektir.Sönmez ise bir sorun vardır.
Temizlik işine işi bilen birisi karar vermeli. Görmeden konuşmak hatalı olur.EGR iptali hassa bir konu birşer demek istemiyorum. Hatalı uygulamada lamba yanabilir.
Egr'nin normale dondugunu nasil anladiniz bilmiyorum ama rolantiniz normale dondu mu?
Hava filtresinin uzerindeki maf sensorunden yapiyor kesinlikle.