0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi valla markasını bilmiyorum ama 90 liraya almıştım
90,00 TL mi ? Çok para vermişsin be Zeki hocam.
Avare gergisi bir onceki hb corollamda bozulmustu.Ama o ses arac icine geliyordu da vuk vuk tarzinda surekli birses.V kayisi gergiside bozuluyor.Ama o dik yokusta zorladiginda viyak lama tarzinda duyuluyordu
Ogün, yağı değişeli 3 ay oldu Castrol 5-30 yağı sık sık kontrol ederim eksilme ve kirlenme diyorsan onlar yok V kayışı biraz kafamı kurcalıyor neden diyeceksen devirdaim pompası değiştikten sonra kayışta değişti özellikle onu sordum bin sıkıntı yok dediler bende kayıştan anlamam pek yorum yapamadım. Doğrusu o sesi yaparken kontağı açıp kapatmayı denemedim ama denerim bu dediğinden sonra
Avare gergisi demissin.Rulmani ya.V kayisinin ustunden gectigi bosta bir ise yaramayan kasnak. O bozuktu vuk vuk tarzinda iceridende duyulan ses vardi
Zeki bey 90TL'ye ne aldiniz bilmiyorum ama en kaliteli markalardan biri Japon Bando marka bile 40 lira V kayisi gergisini kontrol ettiginizi belirtmissiniz bu durumda ben V kayisi avare kasnagindan supheleniyorum, arama motoruna 13570-22010 yazip gorsellere bakarsaniz hangi parcadan bahsettigimi anlayacaksiniz.Aracinizin sizinle yaslanmasini isteme dusunceniz cok hosuma gitti, araciniz ile ilgili herhangi bir konuda imzamdaki web sitelerimizden yada forum uzerinden bana ulasabilirseniz, araciniz ne kadar yaslanirsa yaslansin elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.
V kayisi ile ilgili oldugunu dusunuyorum ben iyice bi kontrol edilmesinde fayda var bence
Evet aks konusunu hatirliyorum, o aks orijinal olsaydi kendisi ile ihracat rekorlari kirabilirdik Neyse artik olan olmus sizin sorununuzun kaynagi oldugunu dusundugum parcayi bir kontrol ettirin, eger sorunlu parca ta kendisi ise acele etmeyin ses disinda uzunca bir sure zarari olmaz.Ayni parcanin cin menseililerine dikkat edin 70-80 liraya satiyorlar ve kisa surede bozulur kendisinden cok isciligine para harcarainiz, pirinc malzemesi sari renginden ayirt edebilirsiniz cin menseililieri.Bu arada Cafer abinin lakabini yanlis anlayanlar olabilir "pazarliksiz" anlaminda soylenmis olmali.Herkesin oldugu gibi benimde sevenim sevmeyenim vardir muhakkak, forumdan bircok abime, arkadasima parca satmisligim vardir, herkes hayatini idame ettirebilmek icin bir isle mesgul ama yineliyorum forumdaki amacim birilerine birseyler satmaktan ziyade araclarina guvenle ve huzurla binebilmeleri icin bildigim kadariyla yardimci olabilmek, bu yuzden benden parca almissiniz almamissiniz hic sorun degil, aracinizi sevin ve sevdiklerinizi guvenle emanet edebilin bi yeterli.
azmı yüksel yani
Yok abi, az olur mu ? Ben 25,00 TL'ye almıştım.V kayışı kasnağını da 50,00 TL'ye almıştım. Motoru topladıktan sonra baktık ki motor kısmından cik cik cik ses yapıyor, tam "Hay böyle işin" moduna girmişken, kasnağın bozulduğunu, yalpalayarak döndüğü için o sesi yaptığını görünce rahatlamıştım. Onun için o kasnak sesi bende unutulmaz. Ses kaydıyla ne kadar anlaşılır o tartışılır ama kasnak sesine benzemiyor o ses.Ben herşeyden ziyade, ustanın "VVT-I" dediği parçaya takıldım. Neresi oluyor ki o ?
Yüksel devirdaim pompasının üzerindeki kayıştan bahsediyoruz değil mi?
vvti ses sorunu parçanın görselini ekledim tamircilerin tabirimidir bilemiyorum orasını vvti dedikleri parça zincirin üzerinde bulunduğu oval parça imiş açtık baktık değişmesi gerekiyor sordum parçacıda ki fiyatı 450 tl birde zincir değişecek yaptığı km dolayı oda 380 tl ama böylesi önemli bir parçayı parçacıdan almak istemiyorum ufuk abiyle irtibata geçip sonrasında hareket etmek istiyorum ayrıca motorun açılmadığını tekrar teyit ettik birde kullandığım 5-30 yağ sonucunda motorun temizlendiğini söyledi. Şaşırdı ve şaşırdım Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2015, 13:15:57
Demek ki ondan içime kurt düştü almadım direk ufuk abi aklıma geldi yüksel dediğin fiyat servisteki fiyatımı
Ben çoğu parçayı, yağı ve yağ filtresini bile çevrede parçacı olmasına rağmen Ufuk abiden alıyorum.Hiç maceraya girmeye gerek yok.Hatırladığım kadarıyla 660,00 TL servisteki fiyattı. Fakat her zincir kitinin içerisinden aynı parçalar çıkmıyor. Bazısında VVT-I kasnağı olmuyor, krank sensörü olmuyor. Ben TOYONISA marka kit almıştım, içerisinde herşey vardı, orijinal kitte her şey var mı bilmiyorum.Ufuk abi bilgi verir.