Gönderen Konu: vvti ses sorunu  (Okunma sayısı 10086 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: vvti ses sorunu
« Yanıtla #40 : Ocak 21, 2015, 18:54:06 »
Abi valla markasını bilmiyorum ama 90 liraya almıştım
90,00 TL mi ?
Çok para vermişsin be Zeki hocam.
1.6 VVT-i

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 21, 2015, 18:54:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 21, 2015, 19:16:42 »
90,00 TL mi ?
Çok para vermişsin be Zeki hocam.
:) azmı yüksel yani
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 21, 2015, 22:00:11 »
Zeki bey 90TL'ye ne aldiniz bilmiyorum ama en kaliteli markalardan biri Japon Bando marka bile 40 lira :)

V kayisi gergisini kontrol ettiginizi belirtmissiniz bu durumda ben V kayisi avare kasnagindan supheleniyorum, arama motoruna 13570-22010 yazip gorsellere bakarsaniz hangi parcadan bahsettigimi anlayacaksiniz.

Aracinizin sizinle yaslanmasini isteme dusunceniz cok hosuma gitti, araciniz ile ilgili herhangi bir konuda imzamdaki web sitelerimizden yada forum uzerinden bana ulasabilirseniz, araciniz ne kadar yaslanirsa yaslansin elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 21, 2015, 22:08:48 »
Avare gergisi bir onceki hb corollamda bozulmustu.
Ama o ses arac icine geliyordu da vuk vuk tarzinda  surekli birses.V kayisi gergiside bozuluyor.
Ama o dik yokusta zorladiginda viyak lama tarzinda  duyuluyordu
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #44 : Ocak 21, 2015, 22:30:11 »
Avare gergisi bir onceki hb corollamda bozulmustu.
Ama o ses arac icine geliyordu da vuk vuk tarzinda  surekli birses.V kayisi gergiside bozuluyor.
Ama o dik yokusta zorladiginda viyak lama tarzinda  duyuluyordu
Tuncay abi senin bahsettigin @Ahmet Güve abinin de bahsettigi amortisorlu olan V kayis gergisi olmali, avare gergi kanalli ve sabit bir kasnak seklinde bozuldugunda manfolddan gelen hiriltiya benzer bir ses yapiyor en buyuk farki isindiginda genlesen metal nedeniyle azalabiliyor yada kesilebiliyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 21, 2015, 22:34:06 »
Avare gergisi demissin.Rulmani ya.V kayisinin ustunden gectigi bosta bir ise yaramayan kasnak. O bozuktu vuk vuk tarzinda iceridende duyulan ses vardi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 21, 2015, 22:57:57 »
Ogün, yağı değişeli 3 ay oldu Castrol 5-30 yağı sık sık kontrol ederim eksilme ve kirlenme diyorsan onlar yok
V kayışı biraz kafamı kurcalıyor neden diyeceksen devirdaim pompası değiştikten sonra kayışta değişti özellikle onu sordum bin sıkıntı yok dediler bende kayıştan anlamam pek yorum yapamadım. Doğrusu o sesi yaparken kontağı açıp kapatmayı denemedim ama denerim bu dediğinden sonra

V kayisi ile ilgili oldugunu dusunuyorum ben iyice bi kontrol edilmesinde fayda var bence
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #47 : Ocak 21, 2015, 23:04:43 »
Avare gergisi demissin.Rulmani ya.V kayisinin ustunden gectigi bosta bir ise yaramayan kasnak. O bozuktu vuk vuk tarzinda iceridende duyulan ses vardi
Allah c.c senide guldursun, aractaki bir parca ancak bu kadar dislanabilir.

Ise yaramaz olurmu abi?  V kayisinin gerektigi acilarda kalarak calismasini sagliyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ocak 21, 2015, 23:04:51 »
Zeki bey 90TL'ye ne aldiniz bilmiyorum ama en kaliteli markalardan biri Japon Bando marka bile 40 lira :)

V kayisi gergisini kontrol ettiginizi belirtmissiniz bu durumda ben V kayisi avare kasnagindan supheleniyorum, arama motoruna 13570-22010 yazip gorsellere bakarsaniz hangi parcadan bahsettigimi anlayacaksiniz.

Aracinizin sizinle yaslanmasini isteme dusunceniz cok hosuma gitti, araciniz ile ilgili herhangi bir konuda imzamdaki web sitelerimizden yada forum uzerinden bana ulasabilirseniz, araciniz ne kadar yaslanirsa yaslansin elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.
Abi verdiğim para oydu hatta devirdaim ile birlikte 310 lira vermiştim ve hatta ona 120 dedi pazarlıkla aldım şuda var bizim buruda toyota parça satan tek usta diyebilrim orjinal diye satıyor artık nedir ne değildir bilemem hatta size sormuştum bana orjinal adı altında akis satmıştı 270 liraya komple sizde yanlışlık var demiştiniz yine yani ben zorunlu olmadıkça almam ordan parça ama aracım yatıyordu mecbur kaldım eğer kusura bakmazsanız o adamada 'sünnetsiz Cafer' diyorlar dediğim dedik bir adam 'mal bu fiyat bu' prensibi vardır ve yılların esnafıda olur kendisi.
baktım abi parçaya anladım hangisi olduğunu peki birşey daha soracam bu vvti dedikleri parça bu sesi yaparmı hatta böyle bir parça varmı onuda merak ediyorum.
İyi dileklerin içinde teşekkürler abi her zaman aklımdasın ama bulunduğum yer itibarıyla bazen acil parçalar gerekince uzaklıktan dolayı olmuyor yoksa forumda birçok arkadaşa parça gönderimleriniz olmuştur. Esnaflığnızı ordan tahmin edebiliyorum tekrar teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Ocak 21, 2015, 23:06:02
V kayisi ile ilgili oldugunu dusunuyorum ben iyice bi kontrol edilmesinde fayda var bence
Bir süre yatacak araba Ogün yolum tamircime düşüne kadar
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #49 : Ocak 21, 2015, 23:22:57 »
Evet aks konusunu hatirliyorum, o aks orijinal olsaydi kendisi ile ihracat rekorlari kirabilirdik :)

Neyse artik olan olmus sizin sorununuzun kaynagi oldugunu dusundugum parcayi bir kontrol ettirin, eger sorunlu parca ta kendisi ise acele etmeyin ses disinda uzunca bir sure zarari olmaz.Ayni parcanin cin menseililerine dikkat edin 70-80 liraya satiyorlar ve kisa surede bozulur kendisinden cok isciligine para harcarainiz, pirinc malzemesi sari renginden ayirt edebilirsiniz cin menseililieri.

Bu arada Cafer abinin lakabini yanlis anlayanlar olabilir "pazarliksiz" anlaminda soylenmis olmali.

Herkesin oldugu gibi benimde sevenim sevmeyenim vardir muhakkak, forumdan bircok abime, arkadasima parca satmisligim vardir, herkes hayatini idame ettirebilmek icin bir isle mesgul ama yineliyorum forumdaki amacim birilerine birseyler satmaktan ziyade araclarina guvenle ve huzurla  binebilmeleri icin bildigim kadariyla yardimci olabilmek, bu yuzden benden parca almissiniz almamissiniz hic sorun degil, aracinizi sevin ve sevdiklerinizi guvenle emanet edebilin bi yeterli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ocak 21, 2015, 23:28:24 »
Evet aks konusunu hatirliyorum, o aks orijinal olsaydi kendisi ile ihracat rekorlari kirabilirdik :)

Neyse artik olan olmus sizin sorununuzun kaynagi oldugunu dusundugum parcayi bir kontrol ettirin, eger sorunlu parca ta kendisi ise acele etmeyin ses disinda uzunca bir sure zarari olmaz.Ayni parcanin cin menseililerine dikkat edin 70-80 liraya satiyorlar ve kisa surede bozulur kendisinden cok isciligine para harcarainiz, pirinc malzemesi sari renginden ayirt edebilirsiniz cin menseililieri.

Bu arada Cafer abinin lakabini yanlis anlayanlar olabilir "pazarliksiz" anlaminda soylenmis olmali.

Herkesin oldugu gibi benimde sevenim sevmeyenim vardir muhakkak, forumdan bircok abime, arkadasima parca satmisligim vardir, herkes hayatini idame ettirebilmek icin bir isle mesgul ama yineliyorum forumdaki amacim birilerine birseyler satmaktan ziyade araclarina guvenle ve huzurla  binebilmeleri icin bildigim kadariyla yardimci olabilmek, bu yuzden benden parca almissiniz almamissiniz hic sorun degil, aracinizi sevin ve sevdiklerinizi guvenle emanet edebilin bi yeterli.
pazarlıksız cafer doğrudur  :)
az çok esnaflık yapmışım bilirim benimde size söylemek istediğim bu zaten parça satmaktan ziyade esnaflığı biliyor olmanız işinizin arkasında durmanız yardımcı olmanız
tekrar teşekkürler
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Ocak 22, 2015, 00:30:26 »
:) azmı yüksel yani
Yok abi, az olur mu ?
Ben 25,00 TL'ye almıştım.

V kayışı kasnağını da 50,00 TL'ye almıştım. Motoru topladıktan sonra baktık ki motor kısmından cik cik cik ses yapıyor, tam "Hay böyle işin" moduna girmişken, kasnağın bozulduğunu, yalpalayarak döndüğü için o sesi yaptığını  görünce rahatlamıştım.
Onun için o kasnak sesi bende unutulmaz. Ses kaydıyla ne kadar anlaşılır o tartışılır ama kasnak sesine benzemiyor o ses.

Ben herşeyden ziyade, ustanın "VVT-I" dediği parçaya takıldım. Neresi oluyor ki o ?  :P
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ocak 22, 2015, 11:06:17 »
Yok abi, az olur mu ?
Ben 25,00 TL'ye almıştım.

V kayışı kasnağını da 50,00 TL'ye almıştım. Motoru topladıktan sonra baktık ki motor kısmından cik cik cik ses yapıyor, tam "Hay böyle işin" moduna girmişken, kasnağın bozulduğunu, yalpalayarak döndüğü için o sesi yaptığını  görünce rahatlamıştım.
Onun için o kasnak sesi bende unutulmaz. Ses kaydıyla ne kadar anlaşılır o tartışılır ama kasnak sesine benzemiyor o ses.

Ben herşeyden ziyade, ustanın "VVT-I" dediği parçaya takıldım. Neresi oluyor ki o ?  :P
Yüksel devirdaim pompasının üzerindeki kayıştan bahsediyoruz değil mi?
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ocak 26, 2015, 16:13:29 »
Yüksel devirdaim pompasının üzerindeki kayıştan bahsediyoruz değil mi?
Evet, o kayıştan bahsediyorum.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '01
« Yanıtla #54 : Mart 08, 2015, 02:39:24 »
Merhaba

Sesle ilgili forumlara baktım, son 2 aydır artan şekilde konsolun sağ üst kısmından, airbag in alt taraflarından gelen tıkırtı sesi var, rölanti düşünve ya da yol bozuk olunca daha çok duyuluyor, usta bu sesin kaput menteşesinden olduğunu yaygın bir sorun olduğunu, kullanımdan kaynaklandığını ve değişmesi gerektiğini söyledi, sol kaput menteşesi civarını elle sarstı oynama yoktu, sağ tarafta ise vardı, yani sesin geldii taraftaki menteşede. Burayı değitireceğim, umarım sorun hallolur.
O merakla internete baktım, forumu taradım ama bunla ilgili birşeye rastlamadım, bakalım ne olacak merak ediyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2015, 13:59:04
2 kaporta ustasına gösterdim, kaput menteşesi kaya gibi diyorlar, bu nasıl bir iş söyler misiniz, arabadan anlamıyoruz diye , böyle iş ahlakı olur mu? Ön sağ çamurlukta oynama var, montajını yapamamışlar, ama söylemiyorlar, sanırım tıkırtıyı yapan da o montaj hatası
2001 Toyota Corolla Terra Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
Ynt: vvti ses sorunu (görsel eklendi)
« Yanıtla #55 : Mart 29, 2015, 13:12:24 »
vvti ses sorunu
parçanın görselini ekledim tamircilerin tabirimidir bilemiyorum orasını vvti dedikleri parça zincirin üzerinde bulunduğu oval parça imiş açtık baktık değişmesi gerekiyor sordum parçacıda ki fiyatı 450 tl birde zincir değişecek yaptığı km dolayı oda 380 tl ama böylesi önemli bir parçayı parçacıdan almak istemiyorum ufuk abiyle irtibata geçip sonrasında hareket etmek istiyorum ayrıca motorun açılmadığını tekrar teyit ettik birde kullandığım 5-30 yağ sonucunda motorun temizlendiğini söyledi. Şaşırdı ve şaşırdım :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2015, 13:15:57
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
Ynt: vvti ses sorunu (görsel eklendi)
« Yanıtla #56 : Mart 29, 2015, 14:05:46 »
vvti ses sorunu
parçanın görselini ekledim tamircilerin tabirimidir bilemiyorum orasını vvti dedikleri parça zincirin üzerinde bulunduğu oval parça imiş açtık baktık değişmesi gerekiyor sordum parçacıda ki fiyatı 450 tl birde zincir değişecek yaptığı km dolayı oda 380 tl ama böylesi önemli bir parçayı parçacıdan almak istemiyorum ufuk abiyle irtibata geçip sonrasında hareket etmek istiyorum ayrıca motorun açılmadığını tekrar teyit ettik birde kullandığım 5-30 yağ sonucunda motorun temizlendiğini söyledi. Şaşırdı ve şaşırdım :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2015, 13:15:57
Abi, zinciri kit olarak değiştirirsen o zincirle birlikte zincirin bağlı olduğu yuvarlak VVT-I kumandası(kasnak) da değişiyor zaten.
Ekstra 450,00 TL + 380,00 TL verilecek bir olay yok.

Orijinal zincir kiti 660,00 TL idi geçen yıl.

Ufuk abi yardımcı olur zaten. Öyle mühim bir parçayı Van'dan almaya kalkma bence, yazılanlara bakılırsa esnaf iyice çakal.

Zincir kitinin tamamı şu;

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Mart 29, 2015, 14:21:50 »
Demek ki ondan içime kurt düştü almadım direk ufuk abi aklıma geldi
yüksel dediğin fiyat servisteki fiyatımı
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mart 29, 2015, 14:29:55 »
Demek ki ondan içime kurt düştü almadım direk ufuk abi aklıma geldi
yüksel dediğin fiyat servisteki fiyatımı
Ben çoğu parçayı, yağı ve yağ filtresini bile çevrede parçacı olmasına rağmen Ufuk abiden alıyorum.
Hiç maceraya girmeye gerek yok.

Hatırladığım kadarıyla 660,00 TL servisteki fiyattı.

Fakat her zincir kitinin içerisinden aynı parçalar çıkmıyor. Bazısında VVT-I kasnağı olmuyor, krank sensörü olmuyor. Ben TOYONISA marka kit almıştım, içerisinde herşey vardı, orijinal kitte her şey var mı bilmiyorum.
Ufuk abi bilgi verir.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 161 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Mart 29, 2015, 15:34:12 »
Ben çoğu parçayı, yağı ve yağ filtresini bile çevrede parçacı olmasına rağmen Ufuk abiden alıyorum.
Hiç maceraya girmeye gerek yok.

Hatırladığım kadarıyla 660,00 TL servisteki fiyattı.

Fakat her zincir kitinin içerisinden aynı parçalar çıkmıyor. Bazısında VVT-I kasnağı olmuyor, krank sensörü olmuyor. Ben TOYONISA marka kit almıştım, içerisinde herşey vardı, orijinal kitte her şey var mı bilmiyorum.
Ufuk abi bilgi verir.
anladım zaten almadan ufuk abiyle irtibata geçerim
motoru rektifiye düşünüyordum ama gerek kalmadı zincir kit ve ve bir bobin ihtiyacı varmış 1000 liraya verir yine binerim diye düşünüyorum
2004 corolla sol