Herkese merhabalar,
Aracımı ilk aldığımda LPG taktıracak kadar yol yapmayacağımı düşünüyordum ama 2 ayda 3 bin km yol yapınca -yılda ortalama 15-18 bin km olacak gibi görünüyor- artık LPG taktırmayı düşünüyorum. Aracım 1.6 multidrive. Toyotanın motorları her ne kadar LPG uyumlu olsa da ufak tefek problemlerle karşılaşabileceğimi tahmin ediyorum. Bu sorunlarla karşılaşmamak için forumdan okuduğum kadarıyla bazı yöntemler de uygulamayı düşünüyorum. (LPG taktıdığımda 500 km lpg ile gittiysem bi 100 km de benzin ile gitmek gibi).
O yüzden forumda okuduklarım ışığında bir servise taktırmayı düşünüyorum. Taktırmadan önce aklımda olan bir kaç soru var.
LPG den dolayı araçta meydana gelecek en büyük sorun sübapların erimesi mi?
Böyle bir sorunla karşılaştığımızda benim aracım için (2014 1,6 corolla) örnek verecek olursak ne kadarlık bir maliyet çıkarır sübapların değişmesi?
Tamir sonrasında eski performansını aratır mı?
Tahmini kaç km de böyle bir sorunla karşılaşma ihtimalim var?
Daha önceki arabam dizeldi. Dizel arabada sizin de bildiği gibi turbo sıkıntısı çıkabiliyor zamanla. Turbo masrafları da en ucuz araba da olsa baya bi külfetli. LPG kullandığım için acaba pişman olur muyum ileride?
Günümüz Lpg sistemleri eskisi kadar sorunlu değil zaten,karşılaşabileceğiniz en büyük sorun subap erimesi ancak başınıza gelecek diye bir şey de yok. Yılda 15-18 bin km yapacaksanız bana kalırsa Lpg'ye geçip risk almanıza da gerek yok.
Günümüz Lpg sistemleri eskisi kadar sorunlu değil zaten,karşılaşabileceğiniz en büyük sorun subap erimesi ancak başınıza gelecek diye bir şey de yok. Yılda 15-18 bin km yapacaksanız bana kalırsa Lpg'ye geçip risk almanıza da gerek yok.
Aslında taktırmaya hiç niyetim yoktu ama kış aylarında ortalamam 11.4 lt oldu.(Gittiğim mesafe kısa onun da etkisi var) Havalar bu kadar soğumadan önce 9.4 lt ile geziyordum. Araba henüz 3 bin km de ileride tüketim düşer mi bilmiyorum. ortalamayı 8.5 civarı tuturabileceğimi bilsem LPG düşünmem. ama km de 20-22 kuruş ortalamayla gezenleri görünce özeniyorum

bir de aracı aldığımda bu kadar yol yapmam diyordum ama araba yeni olunca insanın sürekli gezesi geliyor.

Bir kaza bela olmazsa bu arabaya da en azından 6-7 yıl binmeyi düşünüyorum (en az 100 bin km yi deviririm gibime geliyor).
hemen geç kardeşim lpg ye uzun yolda 120 den aşağı düşmüyorum ve 19 kuruş yakıyor daha ne olsun aynı hızla benzinde gitsen 28 kuruş
2010 yılından beri araçlarım LPG li.
Şükür LPG'den dolayı ekstra masrafım hiç olmadı. Forumlardan okuduklarımın da subap ve ateşleme bobinlerinde sıkıntı çektikleri yönünde...
abim bir yılı aşkın lpg kullandı ama hiç memnun kalmadı. hatta pişman bile diyebilirim. hoş o zaman zorunluluktu mecburen yaptırdı. sonuç olarak motorun doğasına aykırı bir sistem. isterseniz 6 bin tl lik ürün olsun. her türlü motora ve yardımcı ekipmanlara zarar.
Önceki aracım olan 2004 Corolla'ma 2011 de lpg taktırdım. 40 bin km' de. 80 bin km. yaptım lpg ile. Hiç bir sıkıntı, sorun yaşatmadı. Bujileri 40 bin yerine ben 30 binde bir değiştiriyordum. Şimdi yeni kasa corollam için 1800 km de henüz, biraz bekleyip lpg taktıracağım. Ben de Corollalar ile 120 bin 150 bin lpg ile yapanları merak ediyorum.
Önceki aracım olan 2004 Corolla'ma 2011 de lpg taktırdım. 40 bin km' de. 80 bin km. yaptım lpg ile. Hiç bir sıkıntı, sorun yaşatmadı. Bujileri 40 bin yerine ben 30 binde bir değiştiriyordum. Şimdi yeni kasa corollam için 1800 km de henüz, biraz bekleyip lpg taktıracağım. Ben de Corollalar ile 120 bin 150 bin lpg ile yapanları merak ediyorum.
Araçlarımız aynı heralde. Aracım 3 bin km de ben de yaza doğru taktırmayı düşünüyorum. Hangi markayı taktırmayı düşünüyorsunuz? Bir de ben aracı aldığım yerle henüz konuşmadım ama laf arasında landirenzo taktırıyoruz demişti. Diğer markalar garantiyi bozuyor mu acaba sizin bilginiz var mı?
Hiç bir parça ömürlük değil, zamanı gelince değiştiriliyor. İyi bir usta ile hiç bir sorun yaşamazsınız.
LPG enjektörleri ya da beyin denilen regülatör kirlenir, tıkanır, araç sorunlu çalışmaya başlar, lpg ye suç atılır. Halbuki sorsanız 4-5 senedir aynı parçaları kullanıyordur. LPG kullanmaktan çok kar etmiştir, fakat 4-5 sene sonra çıkacak 300-500 tl yi hesaplarlar, lpg kötü derler...
Velhasıl kelam, 10 yılda 1 tank değişir, muayeneye girilir vs, 300-500 tutar. Ya da subap erir 1000-1500 e çelik subap ile yenilerler. Ama o zaman kadar çok kar edersin.
90 km hızla benzinle az yaktırcam diye 5.0 lt yakarken (o zaman 5.1 tl den 27 kuruş.) lpg ile 90 km hızla 5.5-6.0 lt yakıyorum (o zamanlar lpg 2.9 tl iken 16 kuruş) 120 km hızda lpgde 19 kuruş.
Peşin diyim saldırmayın.....

arabam 10,1lt/100km yakıyor yılda max 8000km yapıyorum hiççç lpg düşünmüyorum. Para fazla diyen olcak ama arkamda bomba ile gezmeye niyetim yok.
İşin şans boyutunuda atlamamak gerekir. Her ne kadar ürünler satılmadan önce kalite kontrolden geçsede taktırdığınız sistemin fabrikasyon hatalı çıkması ihtimali olabilir ki o zaman da Lpg sisteminden nefret edersiniz. Halbu ki bu sizin şansınıza kalmış birşeydir.
Bu yukardaki kısımda siz o kısa mesafede muhtemelen arabanız LPG ye bile geçemeyecektir. 
Dediğinizde haklısınız. Kış şartları ve araç yeni olduğu için o rakamı çok önemsemiyorum. LPG de olsa yine fazla yakacağımı biliyorum. ama bundan önce de 9.4 ün altına inemedim. Bu da güncel fiyatlar ile km başına 38 kr tüketim demek. Aynı şartlarda lpg li araçların 20-24 kr yaktığını okuyorum forumda. Önceki arabam 1.3 dizel puntoydu. Şehir içinde ne yaparsam yapayım ortalama 6.3 lt yi geçmiyordu. Güncel fiyatlarla 23 kuruş yapıyor. Corolla konforunda puntoyla aynı yakıt tüketimiyle gezmek çok güzel olur
95 model corollasına 150 bin kmde tüp taktırmıştı babam.Aracı sattığında 270 bin kmdeydi.Bu süre yaklaşık olarak 8 yıl Herhangi bir problemle karşılaşmadı.
10 küsür yıldır hep LPG'li araç kullandım, hiç bir zaman LPG kaynaklı sıkıntı yaşamadım(1-2 kez kapalı otoparka alınmamayı saymazsak

). Son aracım octavia idi. 4 yıl bindim, aldığımda 90 bin km, lpg takılalı 15 bin km olmuştu sattığımda km'si 176 Bin olmuştu. LPG ile 100 bin km devirmiş bir araçtı, yağ eksiltmiyordu. LPG'ye yaptığım masraf, 20 bin km bir bakımı var, onun haricinde beynini değiştirdim, keyfe keder enejktörleri yeniledim, 4 yılda LPG'ye yaptığım masraf toplasan 600TL etmez. 100 bin km de, km başı 10 kuruş(ki daha fazladır) tasarruf olsa toplam 10.000 TL eder. Ortalama lpg dönüşümü ruhsatıyla 2500tl(3 ay önceki prins masrafımdır) bakımına 1.000 tl masraf olsa, kötü senaryo sübap erimesi ona'da 1.500 tl ayırın, masrafları abarttığım halde, halen 5.000TL avantajlısınız. Kaldı ki, yüksek devirlerde kullanmıyorsanız sübaplara da birşey olmaz. (Kardeşimin arabası 2003 corolla 220 bin civarında yaklaşık 180 bin km lpgli, sübap sorunu yok yağ eksiltiyor) Uzun lafın kısası, bu ülkede yıllık 15 bin km üzerinde araç kullananlara LPG şiddetle tavsiye ederim.
Geçen haberlerde vardı bir kaza görüntüsü yine, gerçekten çok kötü, umarım çok daha güvenli sistemler oluşturulur artık.
Lpg sisteminin avantajları da var, dezavantajları da. Zaten yukarıda, farklı görüşlerden arkadaşlar aslında bunları da ortaya çıkarmış. Hiç birisi de yanlış değil. Yalnız sorun yaşamadım diyen arkadaşlar aracın motor aksam ömrünün kısaldığını herhalde kabul edeceklerdir.
Yine ekleme ya da değişiklik yapacak olanlar olursa yapabilir. Kabaca toplamaya çalışırsak;
(+)
Benzine göre litre fiyatı daha ucuz olduğundan yakıt tüketim masrafları düşer.
(-)
Belli bir kurulum maliyeti vardır.
Sistem sonuçta bir çok parçadan oluşmaktadır, ne kadar çok parça, o kadar çok bakım, değişim maliyeti.
Benzine göre tasarlanmış bir motorun başka bir yakıta uyumu.
Güvenlik açısından zaafiyetler.
Bagajda yer kaybı.
Araç muayenede ekstra işlemler ve maliyet.
Gerekli ayarların maliyeti.
Düzgün ayar sorunsuz kullanım diye bir slogan atıp çekileyim bende
Versoyla 9 lt olan tuketimim,havalarin sogumasiyla 10 lt re ye cikti. Eski bir lpgli i30 sahibi olarak.. Aracin bana verdigi keyiften ve acaba kuskusuyla hersabah marşa basmaktansa .. Lpg taktirmam daha iyi
Düzgün ayar sorunsuz kullanım diye bir slogan atıp çekileyim bende 
Aynen, obd li kit diye slogan atayım ben de