0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Günümüz Lpg sistemleri eskisi kadar sorunlu değil zaten,karşılaşabileceğiniz en büyük sorun subap erimesi ancak başınıza gelecek diye bir şey de yok. Yılda 15-18 bin km yapacaksanız bana kalırsa Lpg'ye geçip risk almanıza da gerek yok.
Önceki aracım olan 2004 Corolla'ma 2011 de lpg taktırdım. 40 bin km' de. 80 bin km. yaptım lpg ile. Hiç bir sıkıntı, sorun yaşatmadı. Bujileri 40 bin yerine ben 30 binde bir değiştiriyordum. Şimdi yeni kasa corollam için 1800 km de henüz, biraz bekleyip lpg taktıracağım. Ben de Corollalar ile 120 bin 150 bin lpg ile yapanları merak ediyorum.
Aslında taktırmaya hiç niyetim yoktu ama kış aylarında ortalamam 11.4 lt oldu.(Gittiğim mesafe kısa onun da etkisi var) Havalar bu kadar soğumadan önce 9.4 lt ile geziyordum. Araba henüz 3 bin km de ileride tüketim düşer mi bilmiyorum. ortalamayı 8.5 civarı tuturabileceğimi bilsem LPG düşünmem. ama km de 20-22 kuruş ortalamayla gezenleri görünce özeniyorum bir de aracı aldığımda bu kadar yol yapmam diyordum ama araba yeni olunca insanın sürekli gezesi geliyor. Bir kaza bela olmazsa bu arabaya da en azından 6-7 yıl binmeyi düşünüyorum (en az 100 bin km yi deviririm gibime geliyor).
Bu yukardaki kısımda siz o kısa mesafede muhtemelen arabanız LPG ye bile geçemeyecektir.
Düzgün ayar sorunsuz kullanım diye bir slogan atıp çekileyim bende
Peşin diyim saldırmayın.....arabam 10,1lt/100km yakıyor yılda max 8000km yapıyorum hiççç lpg düşünmüyorum. Para fazla diyen olcak ama arkamda bomba ile gezmeye niyetim yok.