0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kader bey yapmayın şunu bize. lpg neden bomba olsun. benzinden daha mı fazla yanıcı içindeki ?
Kışın benzini fazla kullanın 2 ay benzin kullansanız motorun ömrü uzar. Malum sartınlı çalışma bariz piston sürte sürte çalışıyor. Gömlekler çiziliyor kuru olduğu için... araba 2 ay benzinde calışsın enjektörler kendine gelsin.
Sarsıntılı çalışınca lpg ayarı için gittim. Motor ısınana kadar bu sartılı çalışır dedi. Benzinde motor o kadar güzel çalışıyor sesi değişiyor ki. Sonucta buralar -15igörüyor sabah buz. O kadar masum görmüyorum ben lpgyi:-)
Herkese merhabalar,Aracımı ilk aldığımda LPG taktıracak kadar yol yapmayacağımı düşünüyordum ama 2 ayda 3 bin km yol yapınca -yılda ortalama 15-18 bin km olacak gibi görünüyor- artık LPG taktırmayı düşünüyorum. Aracım 1.6 multidrive. Toyotanın motorları her ne kadar LPG uyumlu olsa da ufak tefek problemlerle karşılaşabileceğimi tahmin ediyorum. Bu sorunlarla karşılaşmamak için forumdan okuduğum kadarıyla bazı yöntemler de uygulamayı düşünüyorum. (LPG taktıdığımda 500 km lpg ile gittiysem bi 100 km de benzin ile gitmek gibi).O yüzden forumda okuduklarım ışığında bir servise taktırmayı düşünüyorum. Taktırmadan önce aklımda olan bir kaç soru var. LPG den dolayı araçta meydana gelecek en büyük sorun sübapların erimesi mi? Böyle bir sorunla karşılaştığımızda benim aracım için (2014 1,6 corolla) örnek verecek olursak ne kadarlık bir maliyet çıkarır sübapların değişmesi?Tamir sonrasında eski performansını aratır mı? Tahmini kaç km de böyle bir sorunla karşılaşma ihtimalim var?Daha önceki arabam dizeldi. Dizel arabada sizin de bildiği gibi turbo sıkıntısı çıkabiliyor zamanla. Turbo masrafları da en ucuz araba da olsa baya bi külfetli. LPG kullandığım için acaba pişman olur muyum ileride?
az yakmasa tamam derim ama cidden hiç yakmıyor. bugün 130 km yol yaptım tahminim 20 liralık gaz harcadı. 70 80 90 km hızla gittim geldim işimi gördüm ve çok mutluyum.arabama gaz aldığımda inanılmaz bir gaz kokusu sarıyordu hem içerden hem dışarıdan. bir vidasını sıkmayı unutmuşum. o şekilde bile sorun etmedim patlamayı. sanayide ustası ağzında sigara varken söküp takıyor , ayarını yapıyor çekinmiyor. milyonlarca araba var kaç tane kaza oluyor ve muayenesiz gezenlerle dolu ama yine gaz patlamıyor. korkmayın bukadar.