Gönderen Konu: Lpg Ustalarından Acil Cvp Bekliyorum.  (Okunma sayısı 4364 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Lpg Ustalarından Acil Cvp Bekliyorum.
« : Ocak 17, 2015, 12:48:43 »
Değerli Lpg ustalarına, biz lpg li araç sahiplerinin merak ettiği özel bir sorum olacak bizleri aydınlatırsanız sevinirim.  her 10 bin km bir filtre değişimi için size geliyoruz su ana kadar üç farklı sıralı sistem aracım oldu bunların ikisi atiker biride lovato idi ne zaman filtre değişimine servise gitsem ya siz ustalar 2 dakikada değişip 50 tl alıyordunuz yada çıraklarınıza değiştirip 50 tl alıyorsunuz. şimdi sorumuza gelelim atiker brc lovato filtreler internette 10 tl nin altında satılıyor bu fiyata satanlar para kazanıyorsa size gelişide 3  yada beş tl civarıdır. Demek istediğim üç beş liralık filtre için on katı 15 katı para alınca vicdanınız rahat ediyormu 50 tl yi neye dayanarak alıyorsunuz. Bana şu şekil cvp vermeyin filtreyi değişiyoruz ayar yapıyoruz öyle 50 tl alıyoz demeyin. Şunu herkes çok iyi biliyorki filtre değişimi ile ayarın uzaktan yakından ilgisi yok. Birde şunu belirtmek istiyorum yetkili servislerde en az 7-8 kez filtre değiştirdim hiç birinde fiş yada makbuz vermediler bu suç değilmi saygılar.

Toyota Club Türkiye

Lpg Ustalarından Acil Cvp Bekliyorum.
« : Ocak 17, 2015, 12:48:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Ustalarından Acil Cvp Bekliyorum.
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2015, 22:37:58 »
filitre değişiminin bence de kalibreyle alakası yok gibi ama ustalar cevaplandırırsa daha sağlıklı olur ...  sanırım cevap sorunuzda gizli sadece filitre değiştirseler 20 tl alacaklar üzerine kalibre ayarını da ekleyip 50 ye tamamlıyorlar kalibre ayarıda 10 dk pc ye bağlıyolar hakkını vererek yapanlar var o ayrıda genel olarak hazır program atıp "tamam abi hazır "diyolar
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2015, 00:31:12 »
takipteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2015, 02:05:28 »
Bu konuyu bir kez daha tartismistik ramazan biliyor.

ustalar isi geregi gene cesitli aciklamalar yapacaklar ama bur filitre degisimi araci birazda kullaniminiza bagli ben 3.yag degisiminde degistiriyorum yani 30000km yapiyorum ve her zaman gittigim yer baktiginda abi daha gider degistiriyimmi diyorr kullandigim kit lovato bu arada. Kendileride diyor filtre ve ayar isi bizim ekmek kapimiz abi pahali biliyoruz ama bu is bole diye.

markalar filtrelerini ove ove bitiremior ama cok farkli degil birbirlerindn hatta cogunun ayni kalitede.filtre degisimi ile ayarda degismez onu soliyim
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2015, 02:20:18 »
Kenan Bey dolmuş maşallah,

İşte bu yüzden Yetkili Servislerde müşterileri arabanın yanına almıyorlar herhalde :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2015, 02:36:25 »
Kenan Bey dolmuş maşallah,

İşte bu yüzden Yetkili Servislerde müşterileri arabanın yanına almıyorlar herhalde :)

Burunlarindan kil aldirmiyolar abi ama cok cok bi fark yok filtreler arasinda

Ama internetten alinmasini tavsiye etmem ben
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 18, 2015, 02:52:24 »
Doğrudur abim de, şöyle bir durum var. Esnaf sonuçta, şimdi o eleman dediğiniz bir işçinin maliyeti asgari ücretten çalışsa 1500-1600 TL arasında 2 işçi çalıştırsa en az 3000 TL işçi ücreti ödeyecek. Dükkanı kira desen 1000 TL, suyu elektriği telefonu vb giderleri 250 TL desek adamcağızın en az ayda 5000 TL gideri var. Sonuçta kendisi de evini geçindirecek. Her Allahın günüde en fazla para kazandıracağı işi LPG montajınıda yapmıyorsa ne yapsın bu adam?

Doktora gideriz, 2 tık tık bir şık şık 150 tl verdik deriz hayıflanırız, Birşey tamir ettiririz, yanında durup bakarız, ulen bumuymuş arıza der adama verdiğimiz paraya acırız, ama sonuçta kendin yapabiliyorsan yap. Filtre madem piyasada bu kadar ucuz, takın o zaman. Adam orada size RİSK satıyor, her hangi bir sorunda adama gidip ekşiyeceksiniz mesela, usta daha dün geldim bak ne oldu hesabı,kolay değil yani para kazanmak, esnaflık yapmak.

Ha çok mu şikayetcisin, başka ucuz yollu yapan bir usta bulun ona yaptırın. Bu sefer ne olacak biliyormusun, yahu bu adam neden bu kadar ucuz yapıyor, acaba kalitesiz işçilik mi yapıyor, kalitesiz malzeme mi kullanıyor diye düşüneceksiniz. vs vs vs bu şekilde uzar gider  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2015, 03:04:50 »
Cok uzun yere daldin murat abi ama solediklerin cok dogru :) ben o yüzden acimiyorum verdigim paraya sonucta birileri ekmek yicek.

ama isi biraz daha detaylandirirsak bu adamlar hergun lpg montaji yapmasada tupunun zamani dolana tank sorun yasayana tamir yada tuv icin kontrol ve sizdirmazlik kesin yapiyorlar  hergun.ve bircok arac icin yapiyolar.prins disindada bu isi cok pahaliya yapan yok sanirim 10tl filtresi zaten 30tlye ayar ve filtre degisimi yaptirdim ben.gayet makul fiyat bence.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2015, 03:17:25 »
Hangi tip filtre taktırıyorsun mesela? İçinde ne var? Biliyormusun?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 18, 2015, 03:23:45 »
Hangi tip filtre taktırıyorsun mesela? İçinde ne var? Biliyormusun?

abi 8senedir bir fiil orda takiliyorum icim cok rahat. 2.yag degisiminde gidiyorum bilgisayara takiyor kullan abi daha suresi var diyor. 3.yag degisiminde gidiyorum az kalmis istiosan degistiriyim ama omrunu tamamlamamis diyor hallet diyorum orjinal kutusundan cikariyor benim yanimda eskisini bana verior albak diye takiyor yenisini ayarindan memnunsun abi sen biliorum diyor hic dokunmuyor.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 18, 2015, 03:30:28 »
Bu sistemde hem sıvı lpg hemde gaz halindeki LPG için ayrı ayrı filtreler oluyor herhalde değil mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 18, 2015, 08:48:15 »
10.000 de Prince marka LPG için 115 TL filtre değişimi ücreti ödedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 18, 2015, 13:09:52 »
Bu sistemde hem sıvı lpg hemde gaz halindeki LPG için ayrı ayrı filtreler oluyor herhalde değil mi?
İki tane filtre var abi.

Birisi küçük, kartonumsu bir şey. Motorun derinlerinde yer alıyor, gözle görülmüyor.
Diğeri de üzerinde giriş-çıkış olan metal filtre. Bende radyatörün arkasında yer alıyor, gözle görülüyor.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ocak 18, 2015, 13:17:22 »
İki tane filtre var abi.

Birisi küçük, kartonumsu bir şey. Motorun derinlerinde yer alıyor, gözle görülmüyor.
Diğeri de üzerinde giriş-çıkış olan metal filtre. Bende radyatörün arkasında yer alıyor, gözle görülüyor.

Değiştirirken herhalde sadece 1 tanesini değiştiriyorlar herhalde değil mi? Motorun derinlerindeki muhtemelen sıvı haldeki LPG nin filtresidir, evaporatörden (artık adı neyse) geçip gaz haline geçtikten sonraki filtreyi değiştiriyorlar o zaman. Aslında Sıvı haldekinin de değişmesi lazım, ilk pisliği o tutuyor çünkü
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 18, 2015, 13:19:27 »
Değiştirirken herhalde sadece 1 tanesini değiştiriyorlar herhalde değil mi? Motorun derinlerindeki muhtemelen sıvı haldeki LPG nin filtresidir, evaporatörden (artık adı neyse) geçip gaz haline geçtikten sonraki filtreyi değiştiriyorlar o zaman. Aslında Sıvı haldekinin de değişmesi lazım, ilk pisliği o tutuyor çünkü
Bende ikisi de değişmişti, öyle de olması gerekiyor.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 18, 2015, 13:24:11 »
Bende ikisi de değişmişti, öyle de olması gerekiyor.

Aynen abim, 2 sininde değişmesi gerekiyor. Ama okuduğum çoğu konuda sanki bir filtre varda sanki sadece o değiştiriliyor gibi konuşuluyor. Filtre içeriğindeki malzemeler de önemli, tıpkı yağ filtreleri gibi bunların içleride.

Sarf malzemesi pahalı olan çoğu ürünü üreticiler mesela çok ucuza satarlar, maksat sarf malzemeden para kazanmak. Demek ki LPG sektörü daha o duruma gelmedi :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 18, 2015, 13:28:38 »
Filtre değişimi kolay aslında iki boru arasına konulan eski filtrenin kelepçeleri sokulup değişim yapılıyor ama kafamda karıştıran filtre değişimden dolayı LPG ayarinin yapılıp yapılmamasından dolayı bende değişimi 50 TL te LPG ciye degistirdim  kısacası değişimden sonra ayara gerek var mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 18, 2015, 13:31:27 »
Filtre değişimi kolay aslında iki boru arasına konulan eski filtrenin kelepçeleri sokulup değişim yapılıyor ama kafamda karıştıran filtre değişimden dolayı LPG ayarinin yapılıp yapılmamasından dolayı bende değişimi 50 TL te LPG ciye degistirdim  kısacası değişimden sonra ayara gerek var mi

Hocam düz mantık düşünürsek gerek yok, ama teknolojik olarak düşünürsek var gibi. Neden derseniz, tabiiki sistem o şekilde ise, atıyorum bu sistemlerin ECU su zamanla tıkanan filtreye göre birşeyleri açıp kapıyorsa falan, ama bu mantıkta işe yaramaz, ECU su akıllı ise yeni gaz akışına görede ayarlayabilmeli :) Yani her iki durumda da ayara falan gerek yok  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 836 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 18, 2015, 13:32:44 »
Aynen abim, 2 sininde değişmesi gerekiyor. Ama okuduğum çoğu konuda sanki bir filtre varda sanki sadece o değiştiriliyor gibi konuşuluyor. Filtre içeriğindeki malzemeler de önemli, tıpkı yağ filtreleri gibi bunların içleride.

Sarf malzemesi pahalı olan çoğu ürünü üreticiler mesela çok ucuza satarlar, maksat sarf malzemeden para kazanmak. Demek ki LPG sektörü daha o duruma gelmedi :)
Aslında sektörde yedek parçada iyi paralar dönüyor abi. :)

Üstteki fotoğrafta görünen ZAVOLI Pan enjektörler gayet başarılı enjektörlerdir ve tek tek değiştirilebilme imkanı vardır.
ZAVOLI Yetkili servisi bu enjektörlerin 4'üne işçilik hariç 440,00 TL fiyat vermişti, tanesi 110,00 TL yani.

Biz, Bulgaristan'dan aynı enjektörleri foruma da üye olan Erdnç abimle 80,00 TL'ye bulduk, kendisi Trakyalı zaten.
Bulgaristan tarafına gittiği zaman bana bir takım ZAVOLI enjektör alacak. Servise işçilik hariç 440,00 TL kaptırmaktansa, 80,00 TL'ye kendimi garantiye alayım abi.

1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 18, 2015, 13:40:54 »
Hocam düz mantık düşünürsek gerek yok, ama teknolojik olarak düşünürsek var gibi. Neden derseniz, tabiiki sistem o şekilde ise, atıyorum bu sistemlerin ECU su zamanla tıkanan filtreye göre birşeyleri açıp kapıyorsa falan, ama bu mantıkta işe yaramaz, ECU su akıllı ise yeni gaz akışına görede ayarlayabilmeli :) Yani her iki durumda da ayara falan gerek yok  :tamam:
Aslında çoğu arkadaşın tereddüte düştüğü konu değişim sonrası LPG ayarı .ayar konusu dediğimiz gibi bir sonraki değişimi kendim yapmayi düşünüyorum.