0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aslında sektörde yedek parçada iyi paralar dönüyor abi. Üstteki fotoğrafta görünen ZAVOLI Pan enjektörler gayet başarılı enjektörlerdir ve tek tek değiştirilebilme imkanı vardır.ZAVOLI Yetkili servisi bu enjektörlerin 4'üne işçilik hariç 440,00 TL fiyat vermişti, tanesi 110,00 TL yani.Biz, Bulgaristan'dan aynı enjektörleri foruma da üye olan Erdnç abimle 80,00 TL'ye bulduk, kendisi Trakyalı zaten.Bulgaristan tarafına gittiği zaman bana bir takım ZAVOLI enjektör alacak. Servise işçilik hariç 440,00 TL kaptırmaktansa, 80,00 TL'ye kendimi garantiye alayım abi.
Aslında çoğu arkadaşın tereddüte düştüğü konu değişim sonrası LPG ayarı .ayar konusu dediğimiz gibi bir sonraki değişimi kendim yapmayi düşünüyorum.
Filtre dgisiminde ayar bozulmaz onceki yazimda da yazmis olmam lazim.murat abi o yeni sivi olayina yabanciyim ben yaa.
10.000 de Prince marka LPG için 115 TL filtre değişimi ücreti ödedim.
Belki senin sistemde yoktur Ogün, ama olması daha güzel olurdu, Malum LPG normalde takta sıvı halde, motora gelene kadar işlemlerden geçerek gaz haline dönüşüyordur. Bende LPG konusunu bilmem ama likit oksijende durum o şekilde, evaporatör denen şeyde likit olan madde gaz haline çeviriliyor. Hatta bu gaz haline gelme olayında baya bir soğuk ortaya çıkıyor. Aslında bu çıkan soğukluk varsa motora giren havayıda soğutacak sistem kurulabilir.
abi dogrumu anladim su yeni cikan sivili sistemdem bahsediyorsun dimi
LPG sektörünü bilmiyorum ki Ogün, sıvı sistem nedir bilmiyorum. Ben filtreden bahsediyorum sadece
ogün hocamın bahsettiği olayı açıkliyim LPG dönüşümüne yeni bi soluk geldi hocam artık tankta sıvı halde bulunan LPG motorda da sıvı olarak kullanılyor çalışma mantığı benzinle aynı... bildiğim kadarıyla ayrı enjektör falan da kullanılmıyor aracın orjinal enjektörünü kullanıyor ..en büyük avantajı şuan ki sıralı araçlar gibi benzine ihityaç duymuyor LPG yi sıvı kullandığı için yanı tasarruf artıyor .. ama 5 bin tl ve üzeri astronomik rakamlardan bahsediyorlar : )
burda gazcılar olmasına rağmen konuya pek vakıf olan çıkmadı neyse