Gönderen Konu: Lpg Ustalarından Acil Cvp Bekliyorum.  (Okunma sayısı 4363 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Ustalarından Acil Cvp Bekliyorum.
« Yanıtla #20 : Ocak 18, 2015, 13:42:30 »
Aslında sektörde yedek parçada iyi paralar dönüyor abi. :)

Üstteki fotoğrafta görünen ZAVOLI Pan enjektörler gayet başarılı enjektörlerdir ve tek tek değiştirilebilme imkanı vardır.
ZAVOLI Yetkili servisi bu enjektörlerin 4'üne işçilik hariç 440,00 TL fiyat vermişti, tanesi 110,00 TL yani.

Biz, Bulgaristan'dan aynı enjektörleri foruma da üye olan Erdnç abimle 80,00 TL'ye bulduk, kendisi Trakyalı zaten.
Bulgaristan tarafına gittiği zaman bana bir takım ZAVOLI enjektör alacak. Servise işçilik hariç 440,00 TL kaptırmaktansa, 80,00 TL'ye kendimi garantiye alayım abi.

Ama bunlar uzun süreli değişimlerdir, belkide hiç değişmeyen parçalar olabilir. Her 10 binde  5 binde falan değişenler oldu mu , hele birde sadece o markaya özel olan birşey oldu mu kiraya bağlanmış müşteri gibi olursunuz  :olu:

Mesaj Birleştirildi: Ocak 18, 2015, 13:44:34
Aslında çoğu arkadaşın tereddüte düştüğü konu değişim sonrası LPG ayarı .ayar konusu dediğimiz gibi bir sonraki değişimi kendim yapmayi düşünüyorum.

Gerekli güvenlik önlemlerini ve kontrolünü aldıktan sonra neden olmasın  :tamam: Ama işte yukarıda demiştim ustalar RİSK satıyor, herkes bu RİSKİ alamaz, Allah muhafaza
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 18, 2015, 13:42:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 18, 2015, 14:12:02 »
Filtre dgisiminde ayar bozulmaz onceki yazimda da yazmis olmam lazim.

murat abi o yeni sivi olayina yabanciyim ben yaa.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #22 : Ocak 18, 2015, 16:49:13 »
Filtre dgisiminde ayar bozulmaz onceki yazimda da yazmis olmam lazim.

murat abi o yeni sivi olayina yabanciyim ben yaa.

Belki senin sistemde yoktur Ogün, ama olması daha güzel olurdu, Malum LPG normalde takta sıvı halde, motora gelene kadar işlemlerden geçerek gaz haline dönüşüyordur. Bende LPG konusunu bilmem ama likit oksijende durum o şekilde, evaporatör denen şeyde likit olan madde gaz haline çeviriliyor. Hatta bu gaz haline gelme olayında baya bir soğuk ortaya çıkıyor. Aslında bu çıkan soğukluk varsa motora giren havayıda soğutacak sistem kurulabilir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene.
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '09
  • 30 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 18, 2015, 17:56:39 »
10.000 de Prince marka LPG için 115 TL filtre değişimi ücreti ödedim.
Özdem bey prins filtre değişim 20000 km dir.
2009 corolla verso comfort extra.  2011 1.0 yaris terra sporty

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ocak 18, 2015, 17:58:22 »
Belki senin sistemde yoktur Ogün, ama olması daha güzel olurdu, Malum LPG normalde takta sıvı halde, motora gelene kadar işlemlerden geçerek gaz haline dönüşüyordur. Bende LPG konusunu bilmem ama likit oksijende durum o şekilde, evaporatör denen şeyde likit olan madde gaz haline çeviriliyor. Hatta bu gaz haline gelme olayında baya bir soğuk ortaya çıkıyor. Aslında bu çıkan soğukluk varsa motora giren havayıda soğutacak sistem kurulabilir.

abi dogrumu anladim su yeni cikan sivili sistemdem bahsediyorsun dimi
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Ocak 18, 2015, 18:18:42 »
abi dogrumu anladim su yeni cikan sivili sistemdem bahsediyorsun dimi

LPG sektörünü bilmiyorum ki Ogün, sıvı sistem nedir bilmiyorum. Ben filtreden bahsediyorum sadece  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 18, 2015, 23:21:39 »
LPG sektörünü bilmiyorum ki Ogün, sıvı sistem nedir bilmiyorum. Ben filtreden bahsediyorum sadece  :tamam:

ogün hocamın bahsettiği olayı açıkliyim LPG dönüşümüne yeni bi soluk geldi hocam artık tankta sıvı halde bulunan LPG motorda da sıvı olarak kullanılyor çalışma mantığı benzinle aynı... bildiğim kadarıyla ayrı enjektör falan da kullanılmıyor aracın orjinal enjektörünü kullanıyor ..en büyük avantajı şuan ki sıralı araçlar gibi benzine ihityaç duymuyor LPG yi sıvı kullandığı için yanı tasarruf artıyor :).. ama 5 bin tl ve üzeri astronomik rakamlardan bahsediyorlar : )
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Ocak 18, 2015, 23:38:17 »
ogün hocamın bahsettiği olayı açıkliyim LPG dönüşümüne yeni bi soluk geldi hocam artık tankta sıvı halde bulunan LPG motorda da sıvı olarak kullanılyor çalışma mantığı benzinle aynı... bildiğim kadarıyla ayrı enjektör falan da kullanılmıyor aracın orjinal enjektörünü kullanıyor ..en büyük avantajı şuan ki sıralı araçlar gibi benzine ihityaç duymuyor LPG yi sıvı kullandığı için yanı tasarruf artıyor :).. ama 5 bin tl ve üzeri astronomik rakamlardan bahsediyorlar : )

Ooooooo çok akıllıca bir sistem o zaman... Düşünenleri tebrik etmek lazım  :alkis: :alkis: Bu şekilde giren havada soğuk olacak dehşet bir yanma sağlar bu sistem...
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 18, 2015, 23:49:13 »
Ben 6 defa filtre değiştirttim hiç ayar filan yapilmadi gerekte olmadi. 50 lirada verin değişime insanlar dükkan isletiyor. Ya da alin kendiniz degistirin bir Tornavida bir sekman pensesi ile 10-15 dakikanizi almaz.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2015, 00:06:20
Sıvı sistem dediginiz LDI galiba hemen yarayim ingilizce liquid sivi direct direk injection enjeksiyon enjekte etmek. bizim toyotalara gerek yok diye biliyorum bu sistemi Hyundai jiplerine takiyorlardi 5-7 bin tl filandi. o kadar para veren adama filtredende iyi gecirirler :-):-):-)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 19, 2015, 00:23:27 »
sanırım daha ziyade TSİ FSİ motorlar için geliştirilmiş bi sistem diye biliyorum sahibinden de araç bakarken TSİ bi passat da görmüştüm
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 19, 2015, 00:41:06 »
konuyla alakası varmı yokmu  bunu siz belirleyin. üretimin olmadığı yerde herşey pahalı olur diye düşünüyorum. basit dört tane buji değişimin de bile adamlar sığdırmanın peşinde, usta bujileri değişelim . tatam diyor bujilerde ondan  iş bitiyor. borcumuz ne usta diyorum 80 tl. usta bujiler nekadar diye soruyorum, sığdırcakya; işciliği az diyor  20 tl bujiler de 60 tl . ee usta bu bujiler 30 tl değilmi, e biz ekmek yemiyeğmi. bak hele lafa bak ,biz ekmek yemiyeğmi. inşalllah boğazınızda kalır. şimdi işin ayrıntısı şu: benim hatam bujileri parçacıdan almamam oldu bu benim hatam. peki bu bujiler üreticisinden parekende satışa gelene kadar kaç kalemden geçiyor hiç düşündünmü, buraya kadar 30 tl . peki sen neden 30 tl üzerine koyuyorsun, sadece yaptığı zahmet şu: parçacıyı arıyorsun, oda elamana verip sana motorla gönderiyor. yine o parçayı gönderen den çıkıyor zahmeti. yine ondandan avantanı alıyorsun , tahmini 5 tl de oradan alır , 35 tl bir bujide kazanıyor adam. üreticilere sesleniyorum, boşuna üretim yapmayın, al gülüm ver gülüm yapın daha karlı olursunuz. bak adama 35 tl bir bujide kazanıyor.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Şubat 20, 2015, 22:29:22 »
burda gazcılar olmasına rağmen konuya pek vakıf olan çıkmadı neyse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 20, 2015, 22:56:45 »
Kenan bey haklı olabilirsiniz.İnternetten satılan filtreler aynı ise alıp kendimiz değiştirelim.O kadarınıda yaparız.Benim araca prins montajı yartırdım.20000km de bir defa değişecekmiş.120 tl miş.Bakalım 1kez değiştirip eski filtreyi alıp birde başka bir marka çıkma filtre ile yapısına bakıcam malzeme kalitesi falan 120 ye değermi yoksa milleti kandırmakmı sonucu değiştirdiğim zaman burada paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 21, 2015, 00:00:06 »
Bu filitrenin içerisinde, pislik birikiyormu? 10.000 yapmış filitreyi söküp baktığımda, ben gözle görülür pislik göremedim, bunlar 10.000 diyorsa ben 30.000 de değiştireceğim.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 21, 2015, 01:39:54 »
burda gazcılar olmasına rağmen konuya pek vakıf olan çıkmadı neyse

siz ne duymak istiyorsanız onu söyleyin onu söyliyelim o zaman. vakıf olmakla ilgisi yok. internette satılanlar yan sanayisi olma ihtimali yüksek ama lpg olayının asıl para kazandıran kısmı zaten bakımı ve filtresi.o yüzden bu kadar pahalı ve unutulmamalıki bu insanlarda dükkan işletiyor.insan çalıştırıyor. yapabiliyorsanız o riski göze alıyorsanız değiştirin filtrenizi.onun yerine ben 1 haftalık sigara parasını kısar yaptırırm.bence daha akıllı bir tasarruf
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mayıs 21, 2015, 15:28:16 »
6 yıl kullandığım accentte  sıfır kendim taktırdığım tomasetto sıralı kit vardı..
8bin km olduğunda filtre değişimi için gitmiştim usta 20 bin kmde gel daha erken dedi...kaç filtre değiştiriyorsun dedim 1 dedi..
internetten araştırdım  1 tanede regulatörün içinde varmış.....3 tane alyan vida vardı açtım inanamazsınız daha 8bin kmlik sıfır lpg kitinin filtresi kahverengi tozla kaplıydı....pas , demir tozu falan dolmuş hep...sonra hep 10bini geçmeden kendim değiştirdim..benden o zaman tek filtre değişimi için 40 tl istemişlerdi ben 2 filtreyi  kargo dahil 10 tlye mal etmiştim....siz siz olun  regülatörün iççindeki filtreyi mutlaka değişttirin.

en sonra geçen ay satmadan değiştirdim..internette güzel bir site  2 filtreyi 20 tl kargo dahil....5 li set olarak alırsanız 5 küçük 5 büyük filtre 50 tl ...takımı 10 tlye geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Mayıs 21, 2015, 17:44:06 »
Lpg montajı yapan servislerden ses yok.?????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Haziran 17, 2015, 08:40:11 »
Lpg ustaları hala cevaplamamış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 21, 2015, 21:52:20 »
LPG ustaları böyle sorulara cevap vermez.Boşuna cevap bekleme.Onlar senin anlamadığın bir sürü teknik şey anlatır durur.İş yerine gidersin orada da bulamazsın.Onlar müşteri avındadır kimi nasıl yakalasak diye.Geride ise zavallı emekçiler bilgisiz bir şekilde Japon Mühendisin bir sürü argeden sonra tasarladığı aracının elektrik kablolarını kesmektedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 21, 2015, 22:05:17 »
En güzeli parçayı kendiniz alıp kendiniz değiştirin daha iyi olur. ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )