Gönderen Konu: VW - Tok Satıcı  (Okunma sayısı 3617 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: VW - Tok Satıcı
« Yanıtla #40 : Ocak 16, 2015, 21:57:44 »
Ya bu vosvos muhabbeti bıktırdı.2.eli vosvosun daha iyiymiş.Satamadığınız Toyota var mı?2 farklı marka artıları eksileri anlat anlat dur.Araç bayileri iyi huylusu da var kötü huylusu da.

Kesinlikle... Bitmez bu sevda.. :D :D :D :D Herkes gönlündeki aslanı beslesin :D
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 16, 2015, 21:57:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 16, 2015, 22:10:56 »
telefon kullanmıyorum deseydiniz. Benden telefon isteyen bir kurum vardı kıl oldum telefon kullanmıyorum dedim şoka girdi eleman yüzü aynen :S oldu
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 17, 2015, 00:18:27 »
Vw fanatikleri öyle bir hal almış ki, bayi Görevlileri yüzlerine tükürse yarabbi şükür diyecekler...
Hal böyle olunca adamların yaptıklarını yadırgamamak lazım...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 17, 2015, 00:27:27 »
2010 yılında niyetim corolla yerine b6 passat 1.6 tdı almaktı adana'da vw bayisi olan aykan 3 ay sıra var ve fiyatı sabitlemiyoruz deyince bende jetta ya bakim dedim bu sefer ona 7 ay sıra ve aynı şekilde fiyatı sabitliyemiyoruz dediler bende bunun üzerine 2009 corollamdan memnun olduğumdan yine gidip corolla adım keşke o zaman 3 ay bekleyip passat alsaymışım .

Adamları takdir ediyorum bu şartlara rağmen satışta en başarılı firmalardan biri kim bilir benim gibi kaç kişi var vw den vazgeçen adamlar satış şartlarını daha ileri seviyeye taşısalar diğer markaların Türkiye'deki pazar payları ciddi oranda etkilenir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 17, 2015, 10:31:22 »
tamamen sizin yaklaşımınıza kalmış.
biz aracı almaya gittiğimizdede aynı durum olmuş. ailem ilk hafta gitmişler üstün körü bir fiyat vermişler yarım saate çıkmışlar. kimse bizimle ilgilenmedi dediler. ikinci hafta bende beraberlerinde gittim tekrar görünce "ooooo hocam hoş geldiniz ne içersiniz" dediler. neden?
tekrar geldilerse demekki alıcı potansiyeli mevcut.

İşte yapılan en büyük hata, önce müşteri diye bir şey yoktur, herkes potansiyel alıcıdır, sonra müşteri olur. Bunun için de hem üretimde hem de pazarlamada doğruları yapmak gerekir. Bir markanın imajını en çok zedeleyen şey budur. Herkese aynı mesafede olabilmek asıl güveni sağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 17, 2015, 11:16:34 »
Genel olarak ülkemizde kullanılan araçlar Alman, Fransız, İtalyan, Japon ve Kore malı araçlar.(Mutlaka ismini unuttuğum başka ülkelerde vardır ama genelleme yaptım.)
Avrupa arabalarını genel olarak beğenmeme rağmen ekonomik anlamda Avrupalıları zengin etmeye karşıyım. Bana sanki o ülkelerin mallarını satın aldığımızda onları zengin ediyor biz fakirleşiyor muşuz gibi geliyor. Avrupalı firmalar sayesinde Ülkemizde ekmek yiyen birçok insanda var bununda farkındayım ama ben gerek tarihi gerek ekonomik anlamda kişisel olarak Avrupalılara dolayısı ile Avrupalı firmaların arabalarına karşıyım. Bu sebeple Japonya' yı daha dostane gördüğüm için Japon arabaları kendi hissiyatimde daha masum geliyor. Avrupalı firmaların araçları ile Japon arabalarının arasında da her anlamda  kalite olarak ufak tefek farklar olması sebebiyle tercihim bu yönde.

Not: Kullandığı araba sonuç itibariyle Japon Malı ama İngiltere 'de üretilmiş.Yukarıda bahsettiğim üretim yerlerinden çok aracın hangi ülke menşeili olduğu.Yoksa alacak araba bulamayız.

Ve umarım günün birinde bu firmalarla bizim kendi ülkemize ait bir markada yarışır hale gelir.Bende burada Japon Milliyetçisi gibi görünmem. :D Saygılar   :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 17, 2015, 11:56:20 »
Volkswagen grubu bir araç kullanıyorum satın alma aşamasında böyle bir şeyle karşılaşmadım satın aldığım modeli 3 kez test ettim aracımın plakası başka bir şehirden tescil edilmesine rağmen 3 günde teslim edildi. Bu tür şeyler hemen hemen tüm markalarda olabiliyor biraz bayilerin çalışma ve ilgilerine kalmış bir çok firmaya gittiğimde bu tür ilgisiz tavırlarla bende karşılaştım. Bu ilgi ve alaka da asıl önemli olan satış sonrasındaki davranışları ve ilgileridir 2011 yılında sıfır aldığım Corolla ile bir gün ne arandım ne herhangi bir konuda bilgilendirildim yani satıştan sonra olay bitti bu durumla ilgili foruma bir konuda açmıştım.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=63380.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 17, 2015, 12:37:57 »
Yalan yok toyota da her bakimdan sonra sikayet icin vs. Dusuncelerimiz icin hep aradilar.Hatta aracin bayiden aldigimizda bile anket yaptirdilar.[emoji4]
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 18, 2015, 01:15:36 »
Geçen yeni passatı test sürüşüne gittim 2.0 dsg araca 150.000 tl fiyat çektiler ve 2015 mayısta teslim dediler. Dizaynı on numara ama araba gitmiyor. Eder bu fiyatları vereceğime gidip  170.000 tl ye 3.20d alacağımı belirttim hiç düşünme git al dedi hatta beni niye bu kadar uğraştırdın havası sezdim.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 18, 2015, 08:41:57 »
Ben 2013 Aralık ayında corollamı aldığım zaman, garantisini 500 lira vererek 5 yıla uzattım. Arkadaşım aynı anda golf dizel comfortline aldı, garantisini 4000 lira vererek uzattırdı. Satıştan itibaren her yönüyle pahalı. Servisleri desen ateş pahası. Tamamen tercih meselesi. Paran biraz çoksa gider alırsın vw :) Ben memnunum halimden şu an itibariyle.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 18, 2015, 12:43:34 »
Volkswagen grubu bir araç kullanıyorum satın alma aşamasında böyle bir şeyle karşılaşmadım satın aldığım modeli 3 kez test ettim aracımın plakası başka bir şehirden tescil edilmesine rağmen 3 günde teslim edildi. Bu tür şeyler hemen hemen tüm markalarda olabiliyor biraz bayilerin çalışma ve ilgilerine kalmış bir çok firmaya gittiğimde bu tür ilgisiz tavırlarla bende karşılaştım. Bu ilgi ve alaka da asıl önemli olan satış sonrasındaki davranışları ve ilgileridir 2011 yılında sıfır aldığım Corolla ile bir gün ne arandım ne herhangi bir konuda bilgilendirildim yani satıştan sonra olay bitti bu durumla ilgili foruma bir konuda açmıştım.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=63380.0

hocam aldığınız araç tr de fazla satılan bir araç değil haliyle aynı gün teslim etme durumları bile olabilirdi. ama bir golf jetta ya da passat almaya kalksanız en az 2 ay sıra sabitlenemeyen kur olayı var.

zaten arkadaşlar anlatmışlar
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 18, 2015, 12:47:51 »
Evet Talat bey aldığım zaman öyleydi ama şimdi sanırım Yetide de sıraya girmişler bayilerde araç yok Skoda'da 3 ay sonra diyor. :D