0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende de ön göğüsten gelen benzer bir tıkırtı var. Gerçi benim araçta olabilecek her türlü trim sesi var. Bu da onlardan biridir sanırım. Burak Bey, rölantide dururken de geliyor mu ses ?
merak ettim trim sesi derken ne sesi var hocam.benim kapı ayarları bozuk arka kapı soğukken biraz ses yapıyor o kadar. onu da haftaya serviste ayarlatacağım
Emniyet kemer tokalarından (emin değilim ama o bölgeden) müthiş bir gıcırtı geliyor, bu konuda bahsi geçene benzer bir ses yine var, rölantide beklerken ön göğüsten titreşimle senkronlu bir ses var, kapı gıcırtıları, gözlük bölmesi, torpido kapağı, vs. liste uzuyor, gidiyor Talat Bey.
Bu tıkırtının birkaç nedeni var,Mafsalların geçmeleri ve direksiyon motoru genelde ses yapan yerler.Zor bulunur gibi.
Sol kapıda bendede ses var.Süspansiyon sistemide T25 kasaya göre bayağı sesli çalışıyor.
kapı ayarı lazım hocam ben sömestrda yaptıracağım. malum kapılar ağır yollar bozuk. birde kapı açıkken binip araç yere yapışınca kapınız kaldırıma takılı kalma durumları da olduysa ayarşatmak gerekiyor
Kapı ayarlarını önceki araçlarımda hep kendim yapıyordum.Garantinin devam etmesinden dolayı pek ellemiyorum.Bin km sonra bakım var gittiğimde yaptırırım.
Peki nasıl yapıyordun hocam?
Kapı ayarlarını gövdedki ayar civatalarından aşağı yukarı veya içeri dışarı oynayarak kapı çizgisini bozmadan ayarlıyordum.Yanlız bu civataların başları farklı olduğundan her anahtar uymaz takım taklavat şart. (bizim araçlarda yıldız başlı opelde altığen başlı)
abi bir konu açsan da bizde yapsak ya
Takım Taklavat var abi, nereden başlayacağız o dediğin vidalar nerede?