Gönderen Konu: t27 direksiyon mafsal sesi  (Okunma sayısı 6516 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: t27 direksiyon mafsal sesi
« Yanıtla #20 : Ocak 18, 2015, 13:26:55 »
Kapı kilidinin geçtiği gövdedeki çinden kapak aldığımız yer varya orada iki adet yıldız başlı civata var.gevşetmeden önce ispirtolu kalemle etrafını işaretle ayarlayamazsan aynı yerlere getirirsin tekrar.

Sadece o mu ayarlanıyor abi? Bende menteşesini falan söküp kanırtma işlemi falan yapacağız sanmıştım. Onu aşağıya yada yukarıya yapınca, kilitleme karşılığı sıkıntı yapar değil mi? Geçenlerde ben bakmıştım o kısıma baya sağlam duruyordu.
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 18, 2015, 13:26:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 18, 2015, 13:32:08 »
Menteşelerle oynayacak kadar usta olamadık henüz. :islik: Konuyuda dağıttık özür.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 18, 2015, 15:50:21 »
Bende de ön göğüsten gelen benzer bir tıkırtı var. Gerçi benim araçta olabilecek her türlü trim sesi var. Bu da onlardan biridir sanırım. Burak Bey, rölantide dururken de geliyor mu ses ?

Can Doğan seni rahatsız eden sesin sebebi ön göğüs filan değil merak etme.servise filanda kurcalatma.
bir çok kişide var galiba bu şikayet anladığım kadarıyla.

Sesin esas kaynağı kaportanın sol ön yukarı kısmı ve sileceklerin ordaki siyah plastik kaplama.
hatta ve hatta kaportanın o kısmınında montajlamsında bence bir sorun var.muhtemelen vidaların sıkılmasında bir dengesizlik var sanki bi taraf fazla bi taraf biraz daha az gibime geliyor.bu konuyu aracı ilk bakıma götürdüğümde konuşucam servistekilerle.
rölantide iken eğer araçtan inip,ya da yanınızdaki birisine koparta bu tarif ettiğim kısma bastırmasını söylerseniz sesin gittiğini görürsünüz.
peki kaportanın o bölgesine bastırmakla ses niye gidiyor.orda ne varki?
bu zırıltı yada rölantideki sesi yapıyor!

ön camın ve sileceklerin altındaki siyah plastiğin olduğu kısım.o siyah plastiği komple söküceksiniz.
ön cama tutunması için fabrika çıkışı tırnaklı yapılıyor bu tip plastikler.
sonra bu tırnakların yanlarına boydan boya siyah yapıştırıcıyı sürüp tekrar yerine monte ediceksiniz. (çekomastikmi denir artık ne deniyor bilmiyorum ismini)
bu işlem sizi mhtemelen 30-40 bin km kadar idare edecek.zamanla o bölgenin içi toz toprak dolduğunda ses tekrarlayacaktır.
yine söküp aynı işlemi yapıcaksınız.

bunu nerdenmi biliyuorum?eski aracım cerato beni ses delisi etmiştide ondan.her yerinde ses geldiği için "Ses Kesme" ustası olmuştum.onda da benzer göğüs sesi vardı çünkü.
 :tamam: :tamam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Ocak 18, 2015, 16:08:36 »
Sileceklerin altındaki o siyah bölgede dizayn hatası var zaten yağmur yağdığı zaman o bölgede su birikintisi oluşuyor tahliye için hiç bir şey yapmamışlar.

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 18, 2015, 19:45:10 »
Konuya gerek yok talat takım taklavatın varsa elindende geliyorsa en önemliside bu işlere meraklıysan sende yapabilirsin. :D
Boya ve kaporta işi yapan eski komşumun yanında boş vakitlerimde devamlı takılırdım onların yaptıkları işleri biraz takip edince kemdimde yapmaya başladım.

abi o zaman şöyle yapalım sen adapazarındasın galiba ben rötuş boyası da getireyim şu benim taş izleriyle kapı ayarına el atıver 50 tl çalışır benden
adresi  özelden atabilirsin :rofl:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Ocak 18, 2015, 21:15:41 »
abi o zaman şöyle yapalım sen adapazarındasın galiba ben rötuş boyası da getireyim şu benim taş izleriyle kapı ayarına el atıver 50 tl çalışır benden
adresi  özelden atabilirsin :rofl:

Talat izmitteyim sen gel bir hal çaresine bakarız. ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 18, 2015, 21:30:34 »
Can Doğan seni rahatsız eden sesin sebebi ön göğüs filan değil merak etme.servise filanda kurcalatma.
bir çok kişide var galiba bu şikayet anladığım kadarıyla.

Sesin esas kaynağı kaportanın sol ön yukarı kısmı ve sileceklerin ordaki siyah plastik kaplama.
hatta ve hatta kaportanın o kısmınında montajlamsında bence bir sorun var.muhtemelen vidaların sıkılmasında bir dengesizlik var sanki bi taraf fazla bi taraf biraz daha az gibime geliyor.bu konuyu aracı ilk bakıma götürdüğümde konuşucam servistekilerle.
rölantide iken eğer araçtan inip,ya da yanınızdaki birisine koparta bu tarif ettiğim kısma bastırmasını söylerseniz sesin gittiğini görürsünüz.
peki kaportanın o bölgesine bastırmakla ses niye gidiyor.orda ne varki?
bu zırıltı yada rölantideki sesi yapıyor!

ön camın ve sileceklerin altındaki siyah plastiğin olduğu kısım.o siyah plastiği komple söküceksiniz.
ön cama tutunması için fabrika çıkışı tırnaklı yapılıyor bu tip plastikler.
sonra bu tırnakların yanlarına boydan boya siyah yapıştırıcıyı sürüp tekrar yerine monte ediceksiniz. (çekomastikmi denir artık ne deniyor bilmiyorum ismini)
bu işlem sizi mhtemelen 30-40 bin km kadar idare edecek.zamanla o bölgenin içi toz toprak dolduğunda ses tekrarlayacaktır.
yine söküp aynı işlemi yapıcaksınız.

bunu nerdenmi biliyuorum?eski aracım cerato beni ses delisi etmiştide ondan.her yerinde ses geldiği için "Ses Kesme" ustası olmuştum.onda da benzer göğüs sesi vardı çünkü.
 :tamam: :tamam:

Bilgilendirme için teşekkürler Bekir Bey. Zahmet etmiş, anlatmışsınız ama ben son 3-5 aydır bıraktım artık arabanın sıkıntılarına kafa yormayı. Aldığım ilk 2 sene servise mekik dokudum, ahbap oldum Kocaeli Kaya'yla. Sıkıldım artık. O ney, bu neden demekten araçtan keyif alamaz oldum. Sadece 1,5 sene torpido amortisörünü değiştirmek için uğraştım örneğin. 5 kere çıktı, 5.'de değişim yaptılar. Velhasıl ekonomik nedenler ile net olmayan gelecek beklentileri satmama engel şimdilik. Sular durulduğunda dakika durmam, premium bir markaya geçerim. Gönlümde 5.20i ya da E180 var ama nasip, kısmet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 18, 2015, 22:13:00 »
Bilgilendirme için teşekkürler Bekir Bey. Zahmet etmiş, anlatmışsınız ama ben son 3-5 aydır bıraktım artık arabanın sıkıntılarına kafa yormayı. Aldığım ilk 2 sene servise mekik dokudum, ahbap oldum Kocaeli Kaya'yla. Sıkıldım artık. O ney, bu neden demekten araçtan keyif alamaz oldum. Sadece 1,5 sene torpido amortisörünü değiştirmek için uğraştım örneğin. 5 kere çıktı, 5.'de değişim yaptılar. Velhasıl ekonomik nedenler ile net olmayan gelecek beklentileri satmama engel şimdilik. Sular durulduğunda dakika durmam, premium bir markaya geçerim. Gönlümde 5.20i ya da E180 var ama nasip, kısmet.

Hocam kusura bakmayın ama ne sıkıntıları oluştu torpido amortisörü talihsizliğinden başka hakkaten merak ettim.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ocak 18, 2015, 23:02:44 »
Hocam kusura bakmayın ama ne sıkıntıları oluştu torpido amortisörü talihsizliğinden başka hakkaten merak ettim.

- Ön tampon komple boyanmıştı, takılırken simetrisi pek göz önüne alınmamış, bir tarafı yarım santime yakın içeride duruyordu ucunun. Onun için gittim.
- Yine ön tampon boyasında sıkıntı oluşmuştu, boya yüzeyinde pürüzlenme oluştu, onun için gittim.
- Alırken serviste taktırdığım park sensörleri 2 kere garantiden değişti.
- Vitesin nikelaj çerçevesi üretim hatalıydı, değişimi için gittim.
- Koltuk raylarında bulunan plastik aksam üretim hatalıydı, koltuğun geliş yönüne doğru bombe yapmış, koltuğu geri çektiğimde dişi kırıldı, yerinden çıktı. Bunun için gittim.
- Önce de bahsettiğim torpido amortisörü için 5 kere gittim. Her seferinde çıktı, her seferinde çok yük koyuyorsunuz dediler aracın evrakları hariç hiçbir şey koymadığım halde. Zaten eşya gözü sıkıntılı olan araçta torpidosuz kaldım sırf sorunlu olduğunu kanıtlamak için. Aracın kitapları kapı kenarlarında gezdim 1 yıl. En sonunda bir usta kabul etti sorunlu olduğunu.
- Ön takımlardan direksiyon hareketleriyle paralel bir ses geliyordu, aracı lifte çıkarıp baktırdım, onun için gittim.
- Geçtiğimiz Ekim ayında 2-3 saat park halinde bekleyen araç, el frenini ''aşırı ısınma hatası'' vererek bırakmadı. 10 dakika bekledim, hiçbir şey olmamış gibi devam etti. Hataya baktırmak için gittim.
- ...

Bu saydıklarımın çoğu için bir defadan fazla gitmek zorunda kaldım servise. Ya yoğunluktan dolayı fazla bekleteceklerdi ya da çözüm bulamayıp tekrar etmesini beklemem gerekti. Tam 2 yıl 4 ay oldu aracı alalı, Ekim.19.2012'de aldım. Bazılarını unuttum haliyle ( Evet, bir bu kadar daha var. ) ama ilk aklıma gelen bunlar Talat Bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ocak 18, 2015, 23:06:25 »
Can sen bu arabayla ehtiyarlamışın be abicim, bence genç arabası değil bu kesinlikle  :tamam:

Geçmiş olsun, inşallah arabanın sorunları çözüme kavuşur :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 18, 2015, 23:21:29 »
Can sen bu arabayla ehtiyarlamışın be abicim, bence genç arabası değil bu kesinlikle  :tamam:

Geçmiş olsun, inşallah arabanın sorunları çözüme kavuşur :saygi:

Ruhum 80 Murat Abi. :) Valla ne yalan söyleyeyim, gram umurumda değil artık araba. Yakıtını koyup gideceğim yere gidiyorum, o. Yakıttan başka 5 kuruş para harcamıyorum. En güzeli bu. Tam arabası alınmayacak adamlara döndüm.  :D Ne öyle tablet montajı, TRD eklentiler, led ampuller,...  :islik: :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Ocak 18, 2015, 23:24:58 »
Ruhum 80 Murat Abi. :) Valla ne yalan söyleyeyim, gram umurumda değil artık araba. Yakıtını koyup gideceğim yere gidiyorum, o. Yakıttan başka 5 kuruş para harcamıyorum. En güzeli bu. Tam arabası alınmayacak adamlara döndüm.  :D Ne öyle tablet montajı, TRD eklentiler, led ampuller,...  :islik: :islik:

O zaman bu gibi durumlarda ne yapıyoruzzzz, Eyyyyy Kemalll Aksüyeeeeekkkkk geldinse bir nasihat veeeerrrrrr  :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 18, 2015, 23:35:36 »
O zaman bu gibi durumlarda ne yapıyoruzzzz, Eyyyyy Kemalll Aksüyeeeeekkkkk geldinse bir nasihat veeeerrrrrr  :rofl: :rofl: :rofl:

''Sat, kurtul'' :rofl: Kemal Amca forumu bıraktı, Toyota geçen yıl satış rekoru kırdı. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 81000
  • Model Yılı: '09
  • 28 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 27, 2015, 08:39:56 »
Burak bey, ayni ses ve arac dururken direksiyonu saga ve sola bir cm kadar oynattigimda olan bosluk benim aracimdada mevcut. Yaklasik 8 aydir var. Sorunu bulamadim. Bozuk yolda ilerlerken cok rahatsiz edici lakirti seklinde ses yapiyor sanki amortisor patlak veya amortisor baglantisi gevsemis gibi. Neden kaynaklandigini bulamadim. Bu konuda sorun yasayip cozume kavusturan varsa gercekten mutesekkir oluruz. Selamlar.
T27 2009 Elegant