Gönderen Konu: Toyota Avensis T27 mi Peugeot 508 mi ?  (Okunma sayısı 5335 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Toyota Avensis T27 mi Peugeot 508 mi ?
« : Ocak 16, 2015, 09:45:04 »

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahin-otomotivden-2012-peugeot-508-1.6-e-hdi-allure-tam-dolu-195153881/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-sahibinden-tam-dolu-sigara-icilmemis-servis-bakimli-hatasiz-194126212/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-h.gulec-otomotiv-den-2013-toyota-avensis-1.6-elegant-extra-193248162/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-acillll-ihtiyactan-tertemiz-ilk-sahibinden-boyasiz-191416878/detay

İki araç arasında ikilemdeyim biliyorum motor olarak farklılar bu açıdan karşılaştırmıyorum t27'yi biliyoruz servis bakımını yaptır 10 yıl arkana bakma 508 hakkında düşünceleriniz nelerdir tecrübe edinen varmıdır ? Burdan düşük hacimde premium avensis getirmeyen distribütör olsun düşük hacimde premium avensis üretmeyen fabrikamıdır artık onuda bilmiyoruz, aynı zamanda lanet olası vergi sistemini kınıyorum. Herkeze saygılar.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Toyota Club Türkiye

Toyota Avensis T27 mi Peugeot 508 mi ?
« : Ocak 16, 2015, 09:45:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Avensis T27 mi Peugeot 508 mi ?
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2015, 09:52:03 »
selçuk günaydın.

aslında bu sorunun cevabı benim konunun içinde mevcut.

çünkü bende avensisi almadan önce bu aracıda 2 kez test ettim.

eğer F-16 kokpiti gibi bir kokpit ve modern dizayn istiyorsan gerisi benim için tefarruat,plastik aksam kalitesi önemsiz diyorsan cevap 508 tabiki.

ancak bu kokpitin orasına burasına elinle bastırıp ittirip çekersen cevabın avensis olduğunu anlarsın.

çünkü 508'in bütün aksamları çıt çıt ses yapıp sanki yerinden çıkacak gibi esniyor.   

çünkü kronik fransız hastalığı bu.tasarım dizayn 10 numara.ancak işçilk kalitesi dayannıklılık ve sorunsuzluk sorunlu malesef.

örneğin bir citroen C5'in yeni bir modeli var.içine bindiğinde seni gökyüzüne taşıyacak bir uçağı andırıyor ama ondada aynı sorunlar var.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40300
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2015, 10:30:35 »
Burada birçok kişi (Ben dahil) avensis önerecektir. Araba konusunda şahsi düşüncem, ne kadar kaliteli, ne kadar mantıklı bir seçim dahi olsa, içine sinmiyorsa o arabayı almayacaksın. O yüzden demem o ki, zaten araştıracaksındır, gönlünde bir araba varsa 1-2 eksik yönü var diye almamazlık yapma, yoksa ilerleyen zamanlarda zevk alamıyorsun.

Bir de konudan bağımsız olarak, kardeşim şu avatarını değiştirsen diyorum, inan ikrama geçecek  :islik:
Artık Elektronik İmza Kullanıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 16, 2015, 10:31:53 »
Bekir abi cevabın için teşekkür ederim iki haftadır 508'i araştırıyorum avensise göre oldukça fazla sorun çıkartan bir araç olduğunu hemen anlıyoruz. Fakat avensis için konuşacaksak LPG konusuna sıcak bakamıyorum her ne kadar sorunsuz uyumu olsada avensise LPG yakışmıyor elit bir aracın lpg pompasının altına gitmesini yadırgıyorum ama bizlerin suçu değil tabi ki bu siyasete girmeyeyim. Zaten sürekli şehir içinde kullanacağız artık 8-9-10lt performans kullanımda 11-12de olabilir, bu kadar benzin harcamak istemiyorum bütçe 10 litre benzin parasına yetmiyor sömürülüyoruz ancak 508 hem 1.6 dizel hemde çok ekonomik bir seçenek tabi bu servis masrafı falan derken belki uzun vadede bişey farketmeyecek ama 40bin 50bin kmye kadar hiç sorun yaşamayan kullanıcılarda var. Peugeot bu zamana kadar en kaliteli aracını üretmiş oda 508 imiş araştırma yaptıktan sonra bende böyle izlenim oluştu test videolarını falan izliyorum iç mekan olarak passattan daha kaliteli deniyor aynı zamanda yol tutuş olarakda. Hatta yurt dışında c serisi ile karşılaştıran yayınlarda var. Allure donanımı gerçekten çok dolu bizim elegant extralar yanında sönük kalıyor allurenin karşıtı avensisde premium, bu konuda zaten yukarıda da premium avensisin düşük hacimde olmayışından veryansın ettim. 1.6 premium avensis olsa 508'in yüzüne dahi bakmıcam benzini falanda düşünemicem yani o derece elegant extra bana donanım olarak eksik geliyor şu da ayrı birşey altımızda e12 var t27ye göre donanımı çok çok daha az t27 neyine yetmiyor ki denilebilir.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 16, 2015, 10:38:27 »
Selçuk hakkınızda hayırlısı olsun.umarım zevkle biniceğin bir araca sahip olursunuz...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 16, 2015, 10:41:00 »
Burada birçok kişi (Ben dahil) avensis önerecektir. Araba konusunda şahsi düşüncem, ne kadar kaliteli, ne kadar mantıklı bir seçim dahi olsa, içine sinmiyorsa o arabayı almayacaksın. O yüzden demem o ki, zaten araştıracaksındır, gönlünde bir araba varsa 1-2 eksik yönü var diye almamazlık yapma, yoksa ilerleyen zamanlarda zevk alamıyorsun.

Bir de konudan bağımsız olarak, kardeşim şu avatarını değiştirsen diyorum, inan ikrama geçecek  :islik:
Abi yorumun için sağol seninde dediğin gibi içine sinmeyeni almamak gerek sonra pişman olmakta var avensis aslında ikinci el listemin en başında geliyor yakıt konusu biraz düşündürüyor insanı, bu arada istediğin için profili değiştirdim bilgine  :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 16, 2015, 10:42:11
Selçuk hakkınızda hayırlısı olsun.umarım zevkle biniceğin bir araca sahip olursunuz...
İnş abi sağolasın bu arada senin konuyu zevkle takip ediyorum şu ön kaput piston olayını bekliyorum :)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 16, 2015, 11:35:06 »
donanım-ekonomi yüksek tork bence 508 dir
sorunsuzluk ise avensistir.

hangisi hoşunuza giderse..

508 de hoş araç bence
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 16, 2015, 11:44:50 »
şunun duruşuna bak ya.

her yanından İngiliz Asaleti akıyor sanki  :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 16, 2015, 11:53:16 »
Selçuk hakkında hayırlısı olsun.Hanğisi içine siniyorsa o araca yönel.Benim pis bir huyum vardır kafama bir şey takarsam sonuçlarına katlanıp yapmaya çalışırım.Avensisi almadan önce kaç defa farklı araçları araştırıp almaya niyetlendim fakat ne zaman yolda bir T27 görsem içim geçti hatta eşim ve kızımda bıkmışlardı artık alda kurtulalım diyorlardı ve sonunda tekrar avensisde karar kıldım.Pişmanmıyım hayır aracıma hele uzun yolda zevkle biniyorum iyiki almışım diyorum.Eksikleri varmı,D sınıfı bir araç için hemde çok fakat ne kadar çok teferruat okadar çok problem.Bu teferruatları çoğu zamanda kullanmıyoruz zaten.Benim için sorunsuzluk ilk planda geliyor önceki aracım T25 avensisle sanayi yolunu unutmuştum inşallah bu aracımlada problem yaşamam.Tekrar hakkında hayırlısı neyse o olsun.Araç satmak kolay fakat araç almak hakikaten çok zor. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2015, 11:59:36 »
Insallah toyotada boyle donanimli arabalar yaparda aliriz ama ben 508 diycegim hem dizel yakit sarfiyati icin hemde donanim olarak cok iyi  avensis alip tup takicaksiniz hem  lpg kitine para verceksiniz ve lpg li arac surmediyseniz aklinizda soru isaretleri olusabilir acaba zarar veriyo mu performansi etkiliyor mu diye 508 alip 80 90 bin yapip satip baskada bir araç alabilirsiniz avensis in yeni kasasida cikmiş olur ozamana kadar herhalde
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2015, 12:34:49 »
Selçuk hakkında hayırlısı olsun.Hanğisi içine siniyorsa o araca yönel.Benim pis bir huyum vardır kafama bir şey takarsam sonuçlarına katlanıp yapmaya çalışırım.Avensisi almadan önce kaç defa farklı araçları araştırıp almaya niyetlendim fakat ne zaman yolda bir T27 görsem içim geçti hatta eşim ve kızımda bıkmışlardı artık alda kurtulalım diyorlardı ve sonunda tekrar avensisde karar kıldım.Pişmanmıyım hayır aracıma hele uzun yolda zevkle biniyorum iyiki almışım diyorum.Eksikleri varmı,D sınıfı bir araç için hemde çok fakat ne kadar çok teferruat okadar çok problem.Bu teferruatları çoğu zamanda kullanmıyoruz zaten.Benim için sorunsuzluk ilk planda geliyor önceki aracım T25 avensisle sanayi yolunu unutmuştum inşallah bu aracımlada problem yaşamam.Tekrar hakkında hayırlısı neyse o olsun.Araç satmak kolay fakat araç almak hakikaten çok zor. :)
Cavit abi yorumların için sağol sizin kullandığınız T27 gerçekden kaliteli araç sorunsuzluğu aşikar önceden toyotayı eleştirenlere kızıyodum 1.6 dizel neden yok dediklerinde şimdi iş ciddiye binince evet neden 1.6 dizel avensis yok veya her motor seçeneğinde bütün donanımlar neden yok. Sanayi yolunu toyota sayesinde bizde bilmiyoruz gerçekden yedek parça fiyatları hakkında en ufak bilgim dahi yok çünkü sorun yok. Gel gelelim fransız malı donanım ağzına kadar dolu ama uzun vadede ne olur ne biter kestiremiyoruz şüpheler her zaman var umarım herkez en hayırlı olan aracı alıp keyifle sürebilir. Eğer T27 alırsak yakıt haricinde pişman olacağım konu olmayacağından adım gibi eminim.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2015, 12:38:04 »
508 uzun vadede Avensis kadar sorunsuz olamaz. Sorunsuz bir otomobil isteniyorsa bu Avensis olmalı. Fiyatına göre gerçekten çok iyi. Ama ben 508'i daha çok beğeniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 16, 2015, 12:39:19 »
Insallah toyotada boyle donanimli arabalar yaparda aliriz ama ben 508 diycegim hem dizel yakit sarfiyati icin hemde donanim olarak cok iyi  avensis alip tup takicaksiniz hem  lpg kitine para verceksiniz ve lpg li arac surmediyseniz aklinizda soru isaretleri olusabilir acaba zarar veriyo mu performansi etkiliyor mu diye 508 alip 80 90 bin yapip satip baskada bir araç alabilirsiniz avensis in yeni kasasida cikmiş olur ozamana kadar herhalde
Okan t27 alsak bile lpgye bulaşacağımızı sanmıyorum seninde dediğin gibi 30-40 binde 508 alıp 90bin km kadar sorunsuz kullanılabilir tabi soru işaretleri içersinde acaba yarın araç sorun çıkarır mı diyerekden düşünmeden edemez insan, yorumların için sağolasın.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 16, 2015, 12:42:46
şunun duruşuna bak ya.

her yanından İngiliz Asaleti akıyor sanki  :alkis: :alkis:
Abi kime sorsam arka tasarım için çok basit diyorlar benim cevabımda sen bakmasını bilmiyorsun oluyor. Arka far tasarımı benim en çok hoşuma gidenler arasında ledlerde ayrı hava katıyor akşam saatleri :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 16, 2015, 12:51:22
508 uzun vadede Avensis kadar sorunsuz olamaz. Sorunsuz bir otomobil isteniyorsa bu Avensis olmalı. Fiyatına göre gerçekten çok iyi. Ama ben 508'i daha çok beğeniyorum.
Haklısın Enes uzun vadede avensis avensis avensis yani bunun başka cevabı yok :)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 16, 2015, 13:21:24 »
Selçuk Abim,

Yaşın genç, afilli arabaya bin bence. Avensisin hiç bir afili yok  :argh:

Hayırlısı olsun hakkında şimdiden, gğle güle kullan  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 16, 2015, 13:28:13 »
selçuk insanların zevkine saygı göstermek zorundayız yapacak birşey yok.
peugeot 508'in tasarımına hayran kalan dibi düşen onca insan var ama bana göre tasarımı beş para etmez.(buda zevk işte  :saygi: )
murat köse beyin dediği gibi yaşın genç daha ve en azından hevesimizi alalım diyorsam tasarım yönüne kayıcaksın sorunsuzluğu bir kenara iticeksin.
bunların her ikisinin bir arada olduğu bir araç yok zaten benim bildiğim kadarıyla.
bana göre tasarımı güzel olan hangi araçlar dersen, vw passatın yeni makyajlanmış kasası,mercedes E, Bmw 5 serisi diyebilirim.
onun dışındakileri bana pek tasarım yaratıcılığı gibi gelmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 16, 2015, 13:29:38 »
Selçuk Abim,

Yaşın genç, afilli arabaya bin bence. Avensisin hiç bir afili yok  :argh:

Hayırlısı olsun hakkında şimdiden, gğle güle kullan  :saygi:
Güzel dileklerin için sağol abi, bir bagaj spoiler ve beyaz renk avensisin camlarına da film çektik mi afili konusunu hallederiz :)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 16, 2015, 13:32:39 »
Güzel dileklerin için sağol abi, bir bagaj spoiler ve beyaz renk avensisin camlarına da film çektik mi afili konusunu hallederiz :)

Benim için arabanın dışından çok içinin afilli olması güzel. Ne bileyim demek ki hevesim o yönde, zaten çok anlamam arabalardan ama işte içine oturunca şöyle janjanlı görünsün istiyor insan
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 16, 2015, 13:35:28 »
Yukarıda cevapların çoğuna katılsamda yeni araçların çoğu sorunsuz araçlardır.Lpg istemediğiniz ve benzin ile avensis üzeceği için benimde tercihim "508" den yana.

Ayrıca her araç temiz kullandığı sürece yeteri kadar az problem çıkarıyor bunu yıllardır farklı marka araçlar kullandığımız için biliyorum çevremde çok fazla farklı araçlar var ve hiç biri öyle ahım şahım sorun çıkmarmış değiller.

Şöyle söyleyeyim size babam yaklaşık 9 yıldır corolla kullanır bakımlar haricinde sanayiye gitmez.Dayım bildim bileli vw passat vw jetta vw golf kullanır bu araçların 3 ünede sahip oda bakım dışında sanayiye gitmez oldukçada hor kullanır araçları.Amcamda fiat linea var 2012 de almıştı şuanda 150 binde uzun yola gider sürekli bakım dışında sanayiye gitmez.Diğer dayımda peugeot 307 vardı 5 yıl kullandı hiç bir sıkıntı çıkmadı.Komşumda megane2 var yaklaşık 7 yıldır onda bakım harici gitmiyor oda sanayiye. Bende corolla var bende bakımlar harici sanayiye ugramıyorum.Diğer dayımda Auris var 2014 haziranda alındı suan 10 binde ondada bi problem yok.

Demek istediğim şu ki ben bi aracın düzgün kullanıldığı sürece hatta 2005 model üzeri araçların kolay kolay sorun çıkaracağına inanmıyorum.
Bana diyeceksinizki sen neden toyotayı seçtin 1.6 lpg'ye uyumlu bastınmı üzmeyecek kadar giden motora sahip olduğu için.Yoksa bundan önceki aracım 2011 1.4 tsi 160 hp jetta idi yakıt problem olmasa asla değiştirmezdim.Ben herhangi bir markanın fanatiği değilim her markaya objektif yaklaşmayı denerim.
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 16, 2015, 13:41:05 »
selçuk insanların zevkine saygı göstermek zorundayız yapacak birşey yok.
peugeot 508'in tasarımına hayran kalan dibi düşen onca insan var ama bana göre tasarımı beş para etmez.(buda zevk işte  :saygi: )
murat köse beyin dediği gibi yaşın genç daha ve en azından hevesimizi alalım diyorsam tasarım yönüne kayıcaksın sorunsuzluğu bir kenara iticeksin.
bunların her ikisinin bir arada olduğu bir araç yok zaten benim bildiğim kadarıyla.
bana göre tasarımı güzel olan hangi araçlar dersen, vw passatın yeni makyajlanmış kasası,mercedes E, Bmw 5 serisi diyebilirim.
onun dışındakileri bana pek tasarım yaratıcılığı gibi gelmiyor.
Abi tasarım işi zevk işi haklısın senin verdiğin üç örnekten sadece 5 serisi benim için tasarım anlamında güzel. Passat benim için bişey ifade etmiyor saçma sapan otomatik vites fiyat farkı, doğus oto, servisi vs vs uğramam bile yani.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 16, 2015, 14:25:10 »
Eksikleri varmı,D sınıfı bir araç için hemde çok fakat ne kadar çok teferruat okadar çok problem.Bu teferruatları çoğu zamanda kullanmıyoruz zaten.Benim için sorunsuzluk ilk planda geliyor önceki aracım T25 avensisle sanayi yolunu unutmuştum

Aynen katılıyorum avensis alın rahat edin