Gönderen Konu: Toyota Avensis T27 mi Peugeot 508 mi ?  (Okunma sayısı 4820 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Avensis T27 mi Peugeot 508 mi ?
« Yanıtla #20 : Ocak 16, 2015, 14:56:31 »
Arkadaşımda vardı. 1 sene kullandı. iç dizaynı avensisi katlar. led adaptif far, ön cama yansıyan hız göstergesi vs. avensisten bir ton fazla özelliği vardı. yakıtı gayet iyiydi. bu aracın  tek sıkıntısı şanzımanı. araç  80.000 de iken komple baskı değişti. şanzımanı başarılı bir şanzıman değildi. vites geçişlerini çok hissettiriyordu. onun dışında güzel bir araç. dış görünümde avensis daha başarılı bence. (bu arada araç otomatik dizel)
AvensiStyle

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 16, 2015, 14:56:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 16, 2015, 15:00:25 »
Yanlız Peugeot'da artık bu sorunsuzluk konusundaki sabıkasını yavaş yavaş siliyor. Yani bir 508 alsanız gerçekten çok fazla sorun yaşamanız için size ayıplı mal satılmış olması lazım. Bence de Avensis'ten sorunsuz değil ama sorunlu bir otomobil de değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 16, 2015, 15:11:11 »
Arkadaşımda vardı. 1 sene kullandı. iç dizaynı avensisi katlar. led adaptif far, ön cama yansıyan hız göstergesi vs. avensisten bir ton fazla özelliği vardı. yakıtı gayet iyiydi. bu aracın  tek sıkıntısı şanzımanı. araç  80.000 de iken komple baskı değişti. şanzımanı başarılı bir şanzıman değildi. vites geçişlerini çok hissettiriyordu. onun dışında güzel bir araç. dış görünümde avensis daha başarılı bence. (bu arada araç otomatik dizel)
Şanzıman konusunuda araştırdım yarı otomatik AUTO6R die geçiyor 1. ve 2. vites geçişleri oldukça fazla hissediliyormuş manuel modda bir nevze daha sarsıntısız geçişler oluyormuş. Toyota'daki MMT şanzımana göre geçişler dahamı sarsıntılıdır değilmi dir bilmiyorum artık test gerekli.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 16, 2015, 15:14:25 »
Eski bir t27 sahibi olarak motor harici her yönüyle avensisi tavsiye ederim. Malasef o kasaya ve o sınıfa 1.6 atmosferik motor gitmiyor. Hele ki dağı bayırı fazla olan bir yerde oturuyorsanız hiç çekilmez oluyor.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TOYOTA SEVER,ESKİ TOYOTA SAHİBİ.
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '10
  • 19 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
2021 Corolla HYBRID Dream (AKTİF)
2013 Hyundai İ30 1,6 GDİ ELİTE (AKTİF)
1991 Mazda 323 HB AT. (AKTİF)
2010 MERCEDES C180 KOMPRESSOR (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 16, 2015, 15:54:36 »
 Öncelikle hangisi olursa olsun hayırlısı olsun ve keyifle bin.
 Böyle durumlarda sadece iki araç arasında kaldı isen durumun çok kötü değil. :)
 Eskiden kalma genellemeler ile düşünmemek lazım artık, çünkü zaman çok değişti, üretim mantıkları da öyle. Türkiye'de tüketiciler bazı şeyleri geç yakaladı ancak onun öncesinde Japon ürünleri Kuzey Amerika ve Avrupa pazarında üzerinde espriler yapılan ürünlerdi. Sonra bunun üzerine ilmi olarak çok gittiler ve üretim sistemlerine yeni olgular kattılar. Sonrasında gerçekten yüksek sigma seviyelerinde üretimleri yakalayabildiler. Devamında ise bu sistemler dünyanın her yerine yayıldı ve diğer otomobil üreticileri de kalite yatırımlarında bulundular, sistemler geliştirdiler. Zaten bugün bir çoğu işbirliği içinde üretim yapmaktadır. Örneğin Toyota, Peugeot ve Citroen ile aynı fabrikadan araçlarını çıkarmaktadır Çek Cumhuriyetinde. Yine Toyota tasarım üssü de Fransa'dadır. Tabi ki de her üreticinin kendine özgü özellikleri vardır ancak bunlar artık eskisi gibi keskin değiller. Sonuçta rekabet de daha çok arttı, belli sınırlamalar da.
 Açıkçası araçla daha çok içinde zaman geçireceğine göre içi ve donanımları bence konforlu olmalı.
 Ekonomikliğin yanında çekiş gücü de insanın aradığı bir özellik genelde. Bu noktada aşırı beslemeli araçlar bir adım öne çıkıyor günümüzde.
 Bu arada insanoğlu için hiç bir zaman yeterlilik yoktur, örneğin cruise control yoksa insan onu ister, o olduğunda, neden adaptif değil der. Ayrıca bu donanımlar gerçekten de işe yarıyor.

Benim naçizane tavsiyem, hiç aklında olmayan ancak belli kıstaslar içindeki araçları bile araştır, insanın fikri bazen değişebiliyor gördükleri ile.

Tabi hangi araç olursa olsun burada tecrübe ve yorumlarını da bekliyoruz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 16, 2015, 16:16:34 »
Şanzıman konusunuda araştırdım yarı otomatik AUTO6R die geçiyor 1. ve 2. vites geçişleri oldukça fazla hissediliyormuş manuel modda bir nevze daha sarsıntısız geçişler oluyormuş. Toyota'daki MMT şanzımana göre geçişler dahamı sarsıntılıdır değilmi dir bilmiyorum artık test gerekli.

toyotanın şanzımanı 2 gömlek üstün bence ;)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 16, 2015, 17:13:26 »
Öncelikle hangisi olursa olsun hayırlısı olsun ve keyifle bin.
 Böyle durumlarda sadece iki araç arasında kaldı isen durumun çok kötü değil. :)
 Eskiden kalma genellemeler ile düşünmemek lazım artık, çünkü zaman çok değişti, üretim mantıkları da öyle. Türkiye'de tüketiciler bazı şeyleri geç yakaladı ancak onun öncesinde Japon ürünleri Kuzey Amerika ve Avrupa pazarında üzerinde espriler yapılan ürünlerdi. Sonra bunun üzerine ilmi olarak çok gittiler ve üretim sistemlerine yeni olgular kattılar. Sonrasında gerçekten yüksek sigma seviyelerinde üretimleri yakalayabildiler. Devamında ise bu sistemler dünyanın her yerine yayıldı ve diğer otomobil üreticileri de kalite yatırımlarında bulundular, sistemler geliştirdiler. Zaten bugün bir çoğu işbirliği içinde üretim yapmaktadır. Örneğin Toyota, Peugeot ve Citroen ile aynı fabrikadan araçlarını çıkarmaktadır Çek Cumhuriyetinde. Yine Toyota tasarım üssü de Fransa'dadır. Tabi ki de her üreticinin kendine özgü özellikleri vardır ancak bunlar artık eskisi gibi keskin değiller. Sonuçta rekabet de daha çok arttı, belli sınırlamalar da.
 Açıkçası araçla daha çok içinde zaman geçireceğine göre içi ve donanımları bence konforlu olmalı.
 Ekonomikliğin yanında çekiş gücü de insanın aradığı bir özellik genelde. Bu noktada aşırı beslemeli araçlar bir adım öne çıkıyor günümüzde.
 Bu arada insanoğlu için hiç bir zaman yeterlilik yoktur, örneğin cruise control yoksa insan onu ister, o olduğunda, neden adaptif değil der. Ayrıca bu donanımlar gerçekten de işe yarıyor.

Benim naçizane tavsiyem, hiç aklında olmayan ancak belli kıstaslar içindeki araçları bile araştır, insanın fikri bazen değişebiliyor gördükleri ile.

Tabi hangi araç olursa olsun burada tecrübe ve yorumlarını da bekliyoruz. :)
Hakan abi kurduğun cümlelere bende katılıyorum insan hep çoğu ister 2 verirsin 4 ister peugeot markasına da herkez de olduğu gibi bende de ön yargı var ama alıp kullanmadan bu yargının da değişeceğini sanmıyorum bizim bütçemize göre toplasak 5 tane d segmenti araç zor buluyorum almanları düşünmüyorum insignia benim için yakıttan dolayı kaydediyor, passatla işim olmaz mondeonun kasası eskidi 1.6 dizel full donanımlısı bütçeyi aşıyor geriye japonlarla fransızlar kalıyor japon d segment alacaksam bu t27 olur honda accord veya mazda 6 düşünmem 1.6 motorları dahi yok fransızlara bakıyorum renault listeye almıyorum c5 ve 508 kalıyor c5'in direkyon sabit olduğu için eleniyor geriye t27 ile 508 kalıyor. İster toyota olsun ister başka marka araç olsun ben forumda vakit geçirmeye devam edeceğim fikirlerimide abilerimle kardeşlerimle paylaşacağım yorumların için teşekkür ederim abi.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY