Gönderen Konu: 2014 Corolla 1,6 touch Benzinli Performans !!  (Okunma sayısı 5668 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 37000
  • Model Yılı: '14
  • 31 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
2014 Corolla 1,6 touch Benzinli Performans !!
« : Ocak 15, 2015, 23:22:32 »
Aylardır tatmin olamadım burada paylasıyım dedim uzman arkadaşlar bilgi versin !

2001 1,4 cliom vardı ustelik lpg yani 13 yıllık teknoloji 75 beygir net fark vardı

1-Temmuzda aracı aldıgımdan beri servisin basını agrıtıyorum 1,6 motor 130 beygir bu araba neden birden atılmıyor (?)
2-aheste veya dalgın bir arabadan sıyrılmak icin neden ani refleks veremiyorda etrafı izleyerek hızlanıyorum (?)
3-Toyota araclar için bu arabada ölü motor yoktur deyimi var 2500 devirden asagıda motoru yordugumuz dogrumu verimli kullanım deviri 3500 devirmi (?)
4-Arabadaki elektronik  yazılıma sadece teknik servisin mudahale edebilecegi dogrumu yazılımlara veya guncellemelere biz ulasamaz ve arabaya aktaramadıgımız yazılımların kodu oldugu dogrumudur (?)
5- ortalama tuketım verisi kullandıgım surede servise gıtmedigim surece neden 7,2 ve 7,4 arasında oluyorda servis tesliminde 6,3 oluyor

6 aydır aklımda bunun gibi sorular canımı sıkıyor herkes super secım yapmıssın dıyor ama ben hala rahat degilim  Iyınin kotusunemi yan bastım :D
2014 Corolla Touch (navisiz :( ) 1,6 Manuel

Toyota Club Türkiye

2014 Corolla 1,6 touch Benzinli Performans !!
« : Ocak 15, 2015, 23:22:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Corolla 1,6 touch Benzinli Performans !!
« Yanıtla #1 : Ocak 15, 2015, 23:32:17 »
Arac otomatik mi ? Bizdede  corolla var 1.6 benzinli ama 2005 model  kontralari cok güclü ani hizlanma özelikle dusuk hizlarda 20 30 40 gibi gaza yuklenince direk tepkiyi aliyorum
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 15, 2015, 23:44:52 »
hayır düz vites ve navisiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 16, 2015, 00:00:50 »
Aylardır tatmin olamadım burada paylasıyım dedim uzman arkadaşlar bilgi versin !

2001 1,4 cliom vardı ustelik lpg yani 13 yıllık teknoloji 75 beygir net fark vardı

1-Temmuzda aracı aldıgımdan beri servisin basını agrıtıyorum 1,6 motor 130 beygir bu araba neden birden atılmıyor (?)
2-aheste veya dalgın bir arabadan sıyrılmak icin neden ani refleks veremiyorda etrafı izleyerek hızlanıyorum (?)
3-Toyota araclar için bu arabada ölü motor yoktur deyimi var 2500 devirden asagıda motoru yordugumuz dogrumu verimli kullanım deviri 3500 devirmi (?)
4-Arabadaki elektronik  yazılıma sadece teknik servisin mudahale edebilecegi dogrumu yazılımlara veya guncellemelere biz ulasamaz ve arabaya aktaramadıgımız yazılımların kodu oldugu dogrumudur (?)
5- ortalama tuketım verisi kullandıgım surede servise gıtmedigim surece neden 7,2 ve 7,4 arasında oluyorda servis tesliminde 6,3 oluyor

6 aydır aklımda bunun gibi sorular canımı sıkıyor herkes super secım yapmıssın dıyor ama ben hala rahat degilim  Iyınin kotusunemi yan bastım :D

Clio yine enjeksiyonlu. Bizde 2000 model R19 vardı. LPG li yine.68 HP ruhsat verisine göre.
1. Bizim aracımız CVT. atılmıyor konusunda yanlışınız olabilir. yada istekleriniz farklı olabilir. şuda var,sessiz olamsından kaynaklı atıldığı fark edilmiyor. Clio kullandım R19 dan biliyorum motor sesi atıldı hissiyatı veriyor
2.etrafı izlemek yerine göstergeye bakın,nasıl hızladığını daha iyi anlarsınız :)
3.ekonomi amaçlı bir uygulama bu. neden sürekli yüksek devirde gitsin ki? ama devir yükseldikçe baya iyi gidiyor.
4.soruyu anlamadım. yazılıma müdahale etseniz dahi değiştirme seçeneğiniz az. siz VAG grubu araçlardaki gibi özellik açmak mı istiyorsunuz yoksa güç artırıcı yazılım mı? Yazın Premium versiyon araçlara yazılım güncellemesi geldi onu gördük biz servise gidince uyguladılar.ama farklı birşeydi bahsettiğim olay.
5.servis sistemi sıfırlıyor. ben bakımdan çıktığımda servisten 20,4 gördüm :) sizde gerçekçi ölçümler için sıfırlayın arada sırada.

süper seçim denilemesede piyasa için güzel denilebilir
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 16, 2015, 00:03:56 »
Alt sınıf bir araçtan üst sınıf bir araca geçmişsiniz, o kadar ağırbaşlılık olsun.

Performans istiyorsanız azıcık daha üst devirlerde vites değişin, sonuçta aracınız benzinli ve max. torkunu 4.500 devirde üretiyor,

Demekki 3.000 ile 4.500 devirler aralığında aracınız güzel bir şekilde hızlanacaktır.

Hatta yokuş yukarı tırmanışlarda gerekiyorsa 6.000 devir de çevirebilirsiniz.

Servise fazla yakıyor diye şikayette bulunduysanız ve onlarda test sürüşüne çıkıp sakin kullandıysalar, aracınızın 6.3L/100km yapabildiğini size göstermiş oluyorlar.

Yani hızlanırken, etrafı sakince seyredememenin bir bedeli vardır.

Aracınızda bir problem olduğunu düşünmüyorum.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • Kilometre: 800
  • 21 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 16, 2015, 00:27:21 »
 Hüseyin bey ben de 1 aydır yeni Corolla kullanıyorum. Size hak veriyorum. Önceki aracım 2004 terra idi. Aklıma sanki 110 bg. olan önceki arabam daha mı seriydi gibi sorular bazen gelmiyor değil. Fakat kağıt üzerinde incelediğimde yeni kasanın 0-100 km hızlanma süresinin 10sn. olduğunu 2 önceki kasanın 10,6 sn olduğunu görünce rahatlıyorum. 1 ayda bende oluşan kanı şu, araç büyük bir araç ve dolaysıyla biraz daha ağır bir araç, hızı hissettirmiyor. 2000 devir altında motor biraz cansız kalıyor ki buraya kadar en ekonomik olduğu aralık, 3500-4500 devirlere çıkınca araç gerçek gücünü gösteriyor ve bir anda hızlanıyor. Son yıllarda çıkan motorların neredeyse tamamı 2000 d/d. civarında kullanım istiyor. Aracın bu devirde yorulacağını sanmıyorum. Bence sizin aradığınız şey yani eksiklik bu devir bandıyla ilgili bir durum ki bende hala kabullenemedim.

İlk yağ değişiminden sonra fabrikanın koyduğu kalın yağ değişeceği için bir miktar daha iyileşme olacaktır. Alt devirleri canlandıran chip tuning yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 16, 2015, 01:33:33 »
Hüseyin bey ben de 1 aydır yeni Corolla kullanıyorum. Size hak veriyorum. Önceki aracım 2004 terra idi. Aklıma sanki 110 bg. olan önceki arabam daha mı seriydi gibi sorular bazen gelmiyor değil. Fakat kağıt üzerinde incelediğimde yeni kasanın 0-100 km hızlanma süresinin 10sn. olduğunu 2 önceki kasanın 10,6 sn olduğunu görünce rahatlıyorum. 1 ayda bende oluşan kanı şu, araç büyük bir araç ve dolaysıyla biraz daha ağır bir araç, hızı hissettirmiyor. 2000 devir altında motor biraz cansız kalıyor ki buraya kadar en ekonomik olduğu aralık, 3500-4500 devirlere çıkınca araç gerçek gücünü gösteriyor ve bir anda hızlanıyor. Son yıllarda çıkan motorların neredeyse tamamı 2000 d/d. civarında kullanım istiyor. Aracın bu devirde yorulacağını sanmıyorum. Bence sizin aradığınız şey yani eksiklik bu devir bandıyla ilgili bir durum ki bende hala kabullenemedim.

İlk yağ değişiminden sonra fabrikanın koyduğu kalın yağ değişeceği için bir miktar daha iyileşme olacaktır. Alt devirleri canlandıran chip tuning yaptırabilirsiniz.
E12 nin 0 100 9 saniye civari yanlisiniz olmasin ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 16, 2015, 01:34:05 »
2.vites 6 bin devir cevirin gazi neredeyse kokleyin hizlanmayi goruceginizi dusunuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 16, 2015, 01:37:34 »
Japonların benzinli araçlarına chip tuning muhabbetini unutun onu baştan bi söylemiş bulunayım. 2004 terra 1150 kg kullandığınız ataba 1300 kg ister istemez bir kalkış düşüklüğü olacak. Eee bu 132 hp nasıl oluyor diye düşünebilirsiniz ama max hp 6200 civarında veriyor yanlış hatırlamıyorsam yani düşük devirlerde her türlü bir kalkış düşüklüğü hissedersiniz araç dolu bir araç. En basit olaylardan biride valvematicte bulunan gaz pedalı düşük devirlerde birden açmıyor diye gördüm test ederken ama üst devirlerde çok güzel kuduran bir motor heleki 1400 kg ağırlığındaki avensisi bile 100 kmye 10 saniyede ulaştırırken. Elektronik işin içine girdikçe bizim eski teknolojilere alışmamış zor oluyor. Eğerki valvematic motora elektronik değilde telli gaz kelebeği konulsaydı bu aracı ilk kalkışta yolda tutamadığınızdan şikayet edecektiniz. 
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ccorolla 1.6 Advance
  • Kilometre: 800
  • 21 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 16, 2015, 13:52:24 »
 Corolla E12 'nin 1.6 için 0-100 km 10.6 saniyedir. Şu ana kadar hiç bir Corolla 1,6 modeli 9 sn. olmadı. hackback T-sport 1.8 motor dışında.
 arabam.com' dan bakabilirsiniz. Bu motorun alt devirlerde 1500-2000 arası canlı olmasını dergi editörleri de yazmışlar. Bu kasalarda 2. vitesle bile sarsıntısız kalkış yapabilirsiniz. Teker dönsün yeter. En sevdiğin taraflarından biriydi.

Aşağıdaki paragraf alıntıdır.

Alt devirlerden itibaren kolay devirlenen motor 6000 d/d'de 110 HP güç, 4800 d/d'de 150 Nm tork üretiyor. Yaptığımız performans testlerinde 0'dan 100 km/s hıza 10.6 saniyede ulaştı.

http://www.arabam.com/otomobil-testleri/toyota-corolla-1-6-sedan-sol-yorumlari/329

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2015, 14:07:54 »
Bizde aynı motorlu auris var 1.4 clio'dan performanssız olması neredeyse imkansız.

Fakat şöyle bir durum var siz yazılı olan beygir gücünü almak için yukarıdada bahsedildiği gibi arabaya devir çevirtmeniz gerekiyor vede aracınız 1300 küsür kg clio ise 1000 kg lik bir araç.

Bende corolla var 1.6 124 hp 5 vites olanlardan bi kaç kere kalkış denemesi yaptığımda aracın gerçekten 3000 devirden sonrasının bu kadar canlı olacagını beklemiyordum sizin aracınızda öyle 3000 devire kadar kullanırsanız ekonomik 3000 den sonra performanslı olacaktır, birde şöyle bir durum var bu araç 1.6 atmosferik motora sahip ne bir turbo beslemesi var nede motor hacmi büyük o yüzden devasa performanslarda beklememek lazım  ;)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2015, 16:20:08 »
Bende 2014 Advance benzinli Multidrive S var daha 120KM'deyim fazla devir veremiyorum. Bir kaç ışık kalkış sırasında deneyimim oldu ve koltuğa yaslandım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 16, 2015, 17:14:32 »
Aynı dertten bende muzdarip oldum araçta sıkıntı var sanıyordum. taaki bir tanıdıdıgım daha once hundaide çalışan ona dert yandım yanlışın var dedi Toyota öyle şey yapmaz ver kontağı oto yanıma aynen verdim kontağı oturdum yanına. Araba neymiş abi arabaya kan geldi nefes geldi can geldi 2000 devirde vites değiştirmekten araba sağır olmuş arabayı yüksek devirde kullanınca kudurdu millet beni seyrediyordu. bende benzin ibresini seyrediyordum. demem oki corollada performans var var ama ceb,n sağlam olacak cebin sağlam degılse agır agır manzara seyrederek hareketlenırsın hatta ışıklarda falan komik durumlara düşersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 16, 2015, 18:06:08 »
Aynı dertten bende muzdarip oldum araçta sıkıntı var sanıyordum. taaki bir tanıdıdıgım daha once hundaide çalışan ona dert yandım yanlışın var dedi Toyota öyle şey yapmaz ver kontağı oto yanıma aynen verdim kontağı oturdum yanına. Araba neymiş abi arabaya kan geldi nefes geldi can geldi 2000 devirde vites değiştirmekten araba sağır olmuş arabayı yüksek devirde kullanınca kudurdu millet beni seyrediyordu. bende benzin ibresini seyrediyordum. demem oki corollada performans var var ama ceb,n sağlam olacak cebin sağlam degılse agır agır manzara seyrederek hareketlenırsın hatta ışıklarda falan komik durumlara düşersin.

Bence bu komik bu durum değil hocam keşke öyle düşünmeseniz.Bence akan trafikte sakin kullanmak en güzeli hem yakıt tasarrufu hemde konforlu bir sürüş sağlıyor  :tamam:
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 23, 2015, 23:32:43 »
Anladığım kadarıyla motorun once kukremesi lazım sonra beygirler kacmaya baslıyor :D
2500 devirin altında motor rolantide calısıyor misali sadece calısıyor anladıgım kadarıyla ama 6000 deviri gostermeye de yuregim elvermez cok yuklenmis olmuyormuyum 6000 devir sokagı inletir !!

Ok gibide fırlasın nasılsa VSC var demiyorum zaten 2 kucuk cocugum var

Yorumları okuyunca merak ettim Aracım E12 mi E160 olarak mı tanınıyor ??
Motor VVT değil mi CVT demissiniz ??

Yazılım konusu Touch ekrana (Navisiz) guncelleme yazılımları veya gorsel yazılım olarak merak ettim son donem ekranlı cliosu olan bir arkadasım usb den biseyler atabıldıgını ve internetten arayarak hatta renonun sitesinden yazılımlar bulabildinden bahsetmisti !!  Touch ekrana ait nette biseyler goremeyince merak ettim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 24, 2015, 00:24:55 »
Anladığım kadarıyla motorun once kukremesi lazım sonra beygirler kacmaya baslıyor :D
2500 devirin altında motor rolantide calısıyor misali sadece calısıyor anladıgım kadarıyla ama 6000 deviri gostermeye de yuregim elvermez cok yuklenmis olmuyormuyum 6000 devir sokagı inletir !!

Ok gibide fırlasın nasılsa VSC var demiyorum zaten 2 kucuk cocugum var

Yorumları okuyunca merak ettim Aracım E12 mi E160 olarak mı tanınıyor ??
Motor VVT değil mi CVT demissiniz ??

Yazılım konusu Touch ekrana (Navisiz) guncelleme yazılımları veya gorsel yazılım olarak merak ettim son donem ekranlı cliosu olan bir arkadasım usb den biseyler atabıldıgını ve internetten arayarak hatta renonun sitesinden yazılımlar bulabildinden bahsetmisti !!  Touch ekrana ait nette biseyler goremeyince merak ettim...

Aracınız maksimum gücüne 4400 devir/dakika bandında ulaştığı için atılması icap ediyorsa devir çevirmeniz gerekir.

Aracınız E160 olarak tanımlanıyor.

Motorunuz Valvematic Şanzımanınız eğerki aracınız otomatik benzinli ise MultiDrive-S(CVT) şanzıman.

Yazılım konusunda bir bilgim yok.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 24, 2015, 11:41:06 »
Aracınız maksimum gücüne 4400 devir/dakika bandında ulaştığı için atılması icap ediyorsa devir çevirmeniz gerekir.

Aracınız E160 olarak tanımlanıyor.

Motorunuz Valvematic Şanzımanınız eğerki aracınız otomatik benzinli ise MultiDrive-S(CVT) şanzıman.

Yazılım konusunda bir bilgim yok.

Dogru anlamısım E160 yani kısaltması E16 :D
evet manuel vitesli aracım VVT oluyor yani
tessekkurler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 24, 2015, 12:17:29 »
tessekkurler....

manuel vites manuel vitestir :)
otomatik olsa benzinlide CVT (yada Toyota deyimi ile MultidriveS ) dizelde M/M oluyor(multimode)
motor benzinli ise Valvematic dizel ise D-4D
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 24, 2015, 13:13:25 »
tessekkurler....

VVT diye bir şanzıman türü yok.Aracınız sadece manuel vites. Motorunuz ise Valvematic.Kaputu kaldırdığınızda motor kapağındada yazar.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 24, 2015, 14:51:55 »

''Bilgi versin'' derken.!?

Öncelikle motor ve şanzıman ile ilgili bazı sayfalarımızı okuyup, aracınızı daha iyi tanımaya çalışabilirsiniz. Motor güç ve tork eğrisi hakkında da bilgi sahibi olunursa daha efektif kullanımlar yapılabilir.
 Clio ile karşılaştırmak çok doğru olmaz, yukarıda arkadaşların da belirttiği gibi araç ağırlıkları ve gaz kelebekleri farklı bu araçların. Ayrıca şanzıman oranları da tamamen farklı.
 Tüketim değerlerinde aracın km si de önemli ve tabi kullanım tarzı. Seri kullanmaya çalışarak, üstelik bunu yanlış devirlerde yaparak düşük tüketim beklemek haksızlık olur. Belli mesafelerdeki ve sabit hızlı kullanımlarda çok daha düşük tüketim değerlerine ulaşabilirsiniz ortalama olarak.