Gönderen Konu: 2014 Corolla 1,6 touch Benzinli Performans !!  (Okunma sayısı 5859 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Corolla 1,6 touch Benzinli Performans !!
« Yanıtla #20 : Ocak 24, 2015, 15:32:44 »
Anladığım kadarıyla motorun once kukremesi lazım sonra beygirler kacmaya baslıyor :D
2500 devirin altında motor rolantide calısıyor misali sadece calısıyor anladıgım kadarıyla ama 6000 deviri gostermeye de yuregim elvermez cok yuklenmis olmuyormuyum 6000 devir sokagı inletir !!

Ok gibide fırlasın nasılsa VSC var demiyorum zaten 2 kucuk cocugum var

Yorumları okuyunca merak ettim Aracım E12 mi E160 olarak mı tanınıyor ??
Motor VVT değil mi CVT demissiniz ??

Yazılım konusu Touch ekrana (Navisiz) guncelleme yazılımları veya gorsel yazılım olarak merak ettim son donem ekranlı cliosu olan bir arkadasım usb den biseyler atabıldıgını ve internetten arayarak hatta renonun sitesinden yazılımlar bulabildinden bahsetmisti !!  Touch ekrana ait nette biseyler goremeyince merak ettim...

Duz bir yolda 2.vites 6 bin devir cevirin 3 atip tekrar yuklenin aracin neler yapabildigini görün ayni sekilde ben e12 yi kullaninca 4 5 6 devir araliginda arabaya bir inme geliyor ok gibi gidiyor 
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 24, 2015, 15:32:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 24, 2015, 15:45:46 »
neler hissettiğini çok iyi biliyorum hocam arkadaşta 1.2 clio var 2004 model 75 beygir bi onu kullanıyorum birde 2008 Corolla 125 beygir olması lazım birde onu kullanıyorum sanki toyotadaki beygir sütçü beygiri bir türlü clio gibi atik ve seri değil acaba kasanın ağırlığındanmıdır bilemiyorum ama bu kadar farka rağmen clionun daha atik olması çok şaşırtıcı
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 37000
  • Model Yılı: '14
  • 31 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 26, 2015, 20:45:47 »
neler hissettiğini çok iyi biliyorum hocam arkadaşta 1.2 clio var 2004 model 75 beygir bi onu kullanıyorum birde 2008 Corolla 125 beygir olması lazım birde onu kullanıyorum sanki toyotadaki beygir sütçü beygiri bir türlü clio gibi atik ve seri değil acaba kasanın ağırlığındanmıdır bilemiyorum ama bu kadar farka rağmen clionun daha atik olması çok şaşırtıcı

hissettiklerimi hisseden birisiniz galiba :D
2014 Corolla Touch (navisiz :( ) 1,6 Manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 26, 2015, 21:07:59 »
1.2 Clio = Motorsiklet,    Corolla = Porsche,    2.0 hacme sahip D veya E sınıfı bir araç = Uçak gibi düşünülebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=r9Lqc0HYyno
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • RIDE TO LIVE LIVE TO RIDE
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '04
  • 23 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 31, 2015, 16:36:53 »
Hüseyin bey ben de 1 aydır yeni Corolla kullanıyorum. Size hak veriyorum. Önceki aracım 2004 terra idi. Aklıma sanki 110 bg. olan önceki arabam daha mı seriydi gibi sorular bazen gelmiyor değil. Fakat kağıt üzerinde incelediğimde yeni kasanın 0-100 km hızlanma süresinin 10sn. olduğunu 2 önceki kasanın 10,6 sn olduğunu görünce rahatlıyorum. 1 ayda bende oluşan kanı şu, araç büyük bir araç ve dolaysıyla biraz daha ağır bir araç, hızı hissettirmiyor. 2000 devir altında motor biraz cansız kalıyor ki buraya kadar en ekonomik olduğu aralık, 3500-4500 devirlere çıkınca araç gerçek gücünü gösteriyor ve bir anda hızlanıyor. Son yıllarda çıkan motorların neredeyse tamamı 2000 d/d. civarında kullanım istiyor. Aracın bu devirde yorulacağını sanmıyorum. Bence sizin aradığınız şey yani eksiklik bu devir bandıyla ilgili bir durum ki bende hala kabullenemedim.

İlk yağ değişiminden sonra fabrikanın koyduğu kalın yağ değişeceği için bir miktar daha iyileşme olacaktır. Alt devirleri canlandıran chip tuning yaptırabilirsiniz.

Bendede terra vardı polodan önce . LPG ile değilde arada yakıt deposuna katkı attığımda benzine aldımda koltuğa yapıştırıyordu. fakat terra şuanki araca göre daha boş ve daha ufaktı  buda bir etken sanırım.
4 TEKER BEDENİMİ 2 TEKER RUHUMU TAŞIR...