0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İstanbul Avcılar-Beylikdüzü tarafında bir torna atölyesi tarafından;Ofsetli çok güzel sac jant imalatı yapıyorlar. Bir kaç tane inceleme şansım oldu gerçekten başarılı işler çıkarmışlar. Hatta bu çelik jant -sac jant hangisi iyidir kavramında @Ufuk Sönmez (16363) ile bir konuşmamız olmuştu ki kendisi de sac jantın özellikle güvenlik açısından daha iyi olduğunu söylemişti.
Maddi imkan elveriyorsa orjinal tabi ki iyi. Ancak genelde fiyatları tuzlu olur, yeterince kaliteli olan replika jantlarda var ancak iyi seçmek lazım.
Jant seçimi konusunda çok detaylı bilgiler mevcut sitemizde.Örneğin;http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=30081.msg399314#msg399314
Türkiye de üretim yapan cms firması bu gün çok farklı markalara orjinal jant yapıyor.. Logo takıntınız yoksa beğendiğiniz jantı bayi fiyatının yarı fiyatına olmasada ucuza alabilirsiniz...
Istanbul Avcılar Sonkar bayisinde 3-4 çeşit jan asmışlar Ahşap bir panoya ve fiyatlarını yazmışlar, açıkcası fiyatları ve modelleri tam hatırlamıyorum ama 4 tanesinin fiyatı 2.000 TL gibi birşeydi.bu arada jantlardan biri CMS idi ve hatta üretim tarihi 2012, jantı kontrol edenin yada kimin cns tezgahından çıkmış ise onun adı yazıyordu. Ve Dediğiniz gibi Toyota amblemliydi Jant göbeği.
ben eski teneke jantlara döneceğim. üstünde çelik denilen janttan var ama hakkaten şekilden başka birşey değil.r1 den r14 e geçilirse bende değişimi düşünüyorum.
r1 den r14 ne demek ?
özür dilerim 3 basmamış bende farkına varmamışım. R13 çeliklerden kurtulup hafif R14 lere geçmek istiyorum.
Orijinal jantlar daha pahalı fakat bir o kadar da daha kaliteli ve sağlamdır 2011 yılında Corolla aracıma servisten orijinal Turbine jantlara 1400 tl vermiştim piyasa da 600 tl jant doluydu.
şimdi ben biraz karıştırdım. piyasada bolca bulunan üzerine kapak takılmayan kendinden şekilli bol afilli jantlar alaşım jantlardan değil mi ? aracın fotoğrafını ekleyim. benim istediğim çok hafif jantlar kullanmak. her çukura girdiğimde jantların ağırlığını hissediyorum. belki söküp elime aldığımda fazla bir ağarlığı yok ama araç hızlandıkça ufak ağırlıklar katlanıyor. viraj performansı için düzgün amortisör şart. bu konuda bir faydası olacağını sanmam ama yinede hızla dönen bir kütleyi virajda hareket ettirmek ,yolunu değiştirmeye çalışmak zor olacaktır.yakıt gibi bir derdim yok. şimdi üretilen turbolu arabalara göre neredeyse tork bile veremeyen bir motorun var. karbüratör gibi ilkel karışım sağlayan bir sistem ama aracın ağarlığı kullanım , bakım ve hız düzgün olunca uzun yolda 8 litreyi aşmayan tüketimi var. bu arabadan bukadar olur. başka bir lastik taksam ne değişir ? bu soruyu açalım ..jant çapı artarsa ama ağırlık azalırsa ve tekerin çapı değişmezse bence yakıt değişmez. jant çapı artarsa ama ağırlık sabit olacak şekilde teker çapı genişlerse yakıt artar mı ? vites oranları uzayacaktır. bence bu faydalı. ayrıca son vitesde gittiğim hız aynı devirde artacaktır. devir düştüğü için yakıt azalabilir. ama bayırda daha çabuk düşük vites isteyebilir. vites değişimi fazladan yakıt anlamına gelebilir. hafiflikten çaptan konfordan kazanırken yakıttan ve çekişten kayıp olacağı kesin. asıl amacım r13 jantlardan kurtulup r14 jant ile ( eğer sığarsa ) 195 70 lastiklere geçmektir. böylece gps de gösterilen hız ile kadran hızı aynı olabilir. 5. vites de 2500 gibi bir devirde 100km hızla gitmek mümkün olabilir. böylece sessizlik sağlanır. yeterki 2500 ile 3100 arasında kullanılmasın. çünkü o bölge çok homurtulu. yanağı geniş lastik benim için çok iyi. yol tutuş ve direksiyon tepkisi isteyen birisi değilim. yeterki araba şehir içindeki çukurlarda ekstra bir süspansiyon gibi ve şehir dışı yollarda hava yastığı gibi çalışsın. şuanki aracım 70 km hızdan sonra gereksiz kasasını sarsıyor. ve korkarım amortisör bile kaymak gibi gitmeyi sağlamayabilir..