0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evetar arkadaşlar.. bu hafta viranşehir- urfa arası gidiş dönüş 200 km yol yaptım.. urfa'da da biraz gezdik arabayla.. yola çıkarken ortalama yakıt tüketimini sıfırlamıştım.arabada iki kişiydik . gidişte de gelişte de arabayı 100 km/saat de sınırladım(sabitledim) 5.5 lt yakıt(benzin) tüketiyor 100 km de.. bi hesap yapınca bu araba uzun yolda 23 kuruş yakıyor..bu yüzdendir ki avensis'e şu sıralar tüp taktırmak pek mantıklı gelmiyor..Ayrıca avensis konforlu olmanın yanında bi o kadar da ekonomik olduğunu kanıtladı...
Anlik tuketim veya bu sekilde ne kadar yaktigini.duzgun.hesaplayamazsiniz.
Yok hocam genelde aynı sonucu veriyor. Ortalama tüketim ne kadar ise benzin alıp bölüncede çok küçük farklarla bazen oda aynı sonucu veriyor 5.5 lt/km çok iyi bir değer, bende o değerlerde gidip gelmiştim. Agresif kullanmazsanız bu şekilde oluyor, 5.2 lt/100km gidip geliyordum bir ara ama sonra çok basmaya başladım 6,3 lere dayanıyor LPG bende de yok, şimdilik kafam rahat
agresif kullanınca 7 litreyi de görüyor
Sadece 7 lt yi görse yine iyi Güzel arabalar ya Maşallah Allah kaza bela vermesin, yakıtımı düşünüp duracağız... Yusuf hocam bak arada göstergeyi UNİT değişimi yap tersten bakmakta güzel oluyor lt/100km den km/lt yaptım ben herşey yerli yerinde oldu. Artık kırmızı ışıkta arabam hiç yakmıyor sıfır gösteriyor anlık tüketimim Öyle 30 lara dayanıpta adamın canını sıkmıyor 5,5 tüketimle ekranda 18.20 lt/km leri görmen lazım. Bu kısımda da çoğaldıkça iyi oluyor,diğerinde azaldıkça iyi bunda çoğaldıkça iyi
Urfada Toyota çok , bu kasa ile beraber avensiste çoğaldı
Uzun yolda 120-130'a sabitleyip gittiğimde 7.5-8 lt arası yakiyor. Daha hiç 6 lt'nin altına düşüremedim. Sabredemiyorum
Maşallah hocam değerleriniz süper. LPG kullanıyorum ama gösterge panelinde yaz ayında normalde 9 - 9.5 litre gösteriyor, en düşük 6 litreyi gördüm.Soğuklar nedeniyle şu sıralar yakıt tüketimim aşırı arttı. 12-13 litre gösteriyor. Ama LPG bazında hesaplama yapmadım, sadece yol bilgisayarı verileri bunlar.
Benim rakım düşük Burak hocam Deniz seviyesine gidip geri geliyoruz :)Denizli 420 desem Aydın 60 larda falan yani bu rakımlar arasında dolaşıyoruz.LPG ucuz ya, benzin herhalde LPG nin 2 katı fiyatta, durum böyle olunca bize pek agresiflik yakışmıyor , cool takılıyoruz yollarda
muhakkak deneyeceğim.. bundan yeni haberim oldu agresif de kullansam 7.0 ın üzerine çıkmadım ... otobanda uzun ylda 160 dan aşağı düşmedim.. gene de çıkmıyo 7 nin üzerine.. bir de en önemlisi ne kadar frene basarsanız araba o kadar çok yakar.. bu mantık her zaman işe yarıyor..
cool derken kırmızı ışıkta arkamdan korna çalan çok oluyo.. fakat otobanda kolay kolay geri düşmem.. kalkışta cool olmak yeterli
Dene bak baya keyifli oluyor, kafa karışıyor arada bastıkça azalınca insan önce bi mutlu oluyor sonra uleeeee ne ettim diyorsunuz İşin aslı aslında öyle değil, 7 nin üstüne hayli hayli çıkıyorsunuz ama işte ortalama olunca o değerlerde kalıyorsunuz. O 160 lı seviyelerde bi anlık tüketime bakın bakalım nerelere dayanmış oluyor