Gönderen Konu: Avensis yakıt tüketimi..  (Okunma sayısı 5983 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 25000
  • Model Yılı: '11
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Avensis yakıt tüketimi..
« : Ocak 13, 2015, 19:07:27 »
Evetar arkadaşlar.. bu hafta viranşehir- urfa arası gidiş dönüş 200 km yol yaptım.. urfa'da da biraz gezdik arabayla.. yola çıkarken ortalama yakıt tüketimini sıfırlamıştım.arabada iki kişiydik . gidişte de gelişte de arabayı 100 km/saat de sınırladım(sabitledim) 5.5 lt yakıt(benzin) tüketiyor 100 km de.. bi hesap yapınca bu araba uzun yolda 23 kuruş yakıyor..
bu yüzdendir ki avensis'e şu sıralar tüp taktırmak pek mantıklı gelmiyor..
Ayrıca avensis konforlu olmanın yanında bi o kadar da ekonomik olduğunu kanıtladı...
2011 avensis 1.6 elegant extra

Toyota Club Türkiye

Avensis yakıt tüketimi..
« : Ocak 13, 2015, 19:07:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis yakıt tüketimi..
« Yanıtla #1 : Ocak 13, 2015, 19:09:40 »
Evetar arkadaşlar.. bu hafta viranşehir- urfa arası gidiş dönüş 200 km yol yaptım.. urfa'da da biraz gezdik arabayla.. yola çıkarken ortalama yakıt tüketimini sıfırlamıştım.arabada iki kişiydik . gidişte de gelişte de arabayı 100 km/saat de sınırladım(sabitledim) 5.5 lt yakıt(benzin) tüketiyor 100 km de.. bi hesap yapınca bu araba uzun yolda 23 kuruş yakıyor..
bu yüzdendir ki avensis'e şu sıralar tüp taktırmak pek mantıklı gelmiyor..
Ayrıca avensis konforlu olmanın yanında bi o kadar da ekonomik olduğunu kanıtladı...

Urfa tarafında epey Avensis kullanıcısı var.  Avensis'iniz kaç model? Biraz bilgilendirseniz... ;) Allah kaza bela vermesin...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 13, 2015, 19:22:47 »
Evet ben hiç buradaki kadar avensis görmemiştim.. 2011 model.. 1.6 elegant extra 28000 kmde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 13, 2015, 19:26:37 »
Anlik tuketim veya bu sekilde ne kadar yaktigini.duzgun.hesaplayamazsiniz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 13, 2015, 19:29:17 »

valla iki kere full doldurup ölçtüğüm zamanda hep yol bilgisayarıyla tamı tamına tutuyor.(en az yirmi kez denedim)... avarage fuel (ortalama yakıt) bölümü ile..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 13, 2015, 20:31:33 »

Yok hocam genelde aynı sonucu veriyor. Ortalama tüketim ne kadar ise benzin alıp bölüncede çok küçük farklarla bazen oda aynı sonucu veriyor  :tamam:

5.5 lt/km çok iyi bir değer, bende o değerlerde gidip gelmiştim. Agresif kullanmazsanız bu şekilde oluyor, 5.2 lt/100km gidip geliyordum bir ara ama sonra çok basmaya başladım 6,3 lere dayanıyor :)

LPG bende de yok, şimdilik kafam rahat :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 13, 2015, 20:45:57 »
Yok hocam genelde aynı sonucu veriyor. Ortalama tüketim ne kadar ise benzin alıp bölüncede çok küçük farklarla bazen oda aynı sonucu veriyor  :tamam:

5.5 lt/km çok iyi bir değer, bende o değerlerde gidip gelmiştim. Agresif kullanmazsanız bu şekilde oluyor, 5.2 lt/100km gidip geliyordum bir ara ama sonra çok basmaya başladım 6,3 lere dayanıyor :)

agresif kullanınca 7 litreyi de görüyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 13, 2015, 20:50:10 »
agresif kullanınca 7 litreyi de görüyor :)

Sadece 7 lt yi görse yine iyi  :rofl: :rofl: :rofl: Güzel arabalar ya Maşallah Allah kaza bela vermesin, yakıtımı düşünüp duracağız... Yusuf hocam bak arada göstergeyi UNİT değişimi yap tersten bakmakta güzel oluyor :) lt/100km den km/lt yaptım ben herşey yerli yerinde oldu. Artık kırmızı ışıkta arabam hiç yakmıyor sıfır gösteriyor anlık tüketimim  :islik: Öyle 30 lara dayanıpta adamın canını sıkmıyor :) 5,5 tüketimle ekranda 18.20 lt/km leri görmen lazım. Bu kısımda da çoğaldıkça iyi oluyor,diğerinde azaldıkça iyi bunda çoğaldıkça iyi :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 13, 2015, 20:50:15 »
Urfada Toyota çok , bu kasa ile beraber avensiste çoğaldı :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 13, 2015, 20:54:54 »
Uzun yolda 120-130'a sabitleyip gittiğimde 7.5-8 lt arası yakiyor. Daha hiç 6 lt'nin altına düşüremedim. Sabredemiyorum :(
Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 13, 2015, 20:55:03 »

Maşallah hocam değerleriniz süper. LPG kullanıyorum ama gösterge panelinde yaz ayında normalde 9 - 9.5 litre gösteriyor, en düşük 6 litreyi gördüm.
Soğuklar nedeniyle şu sıralar yakıt tüketimim aşırı arttı. 12-13 litre gösteriyor. Ama LPG bazında hesaplama yapmadım, sadece yol bilgisayarı verileri bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2015, 20:55:21 »
Sadece 7 lt yi görse yine iyi  :rofl: :rofl: :rofl: Güzel arabalar ya Maşallah Allah kaza bela vermesin, yakıtımı düşünüp duracağız... Yusuf hocam bak arada göstergeyi UNİT değişimi yap tersten bakmakta güzel oluyor :) lt/100km den km/lt yaptım ben herşey yerli yerinde oldu. Artık kırmızı ışıkta arabam hiç yakmıyor sıfır gösteriyor anlık tüketimim  :islik: Öyle 30 lara dayanıpta adamın canını sıkmıyor :) 5,5 tüketimle ekranda 18.20 lt/km leri görmen lazım. Bu kısımda da çoğaldıkça iyi oluyor,diğerinde azaldıkça iyi bunda çoğaldıkça iyi :)
muhakkak deneyeceğim.. :) bundan yeni haberim oldu :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 13, 2015, 20:56:18
Urfada Toyota çok , bu kasa ile beraber avensiste çoğaldı :)
zemin ova olunca güçlü arabadan ziyade konforlu araba kullanıyorlar :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 13, 2015, 20:58:21
Uzun yolda 120-130'a sabitleyip gittiğimde 7.5-8 lt arası yakiyor. Daha hiç 6 lt'nin altına düşüremedim. Sabredemiyorum :(
agresif de kullansam 7.0 ın üzerine çıkmadım ... otobanda uzun ylda 160 dan aşağı düşmedim.. gene de çıkmıyo 7 nin üzerine.. bir de en önemlisi ne kadar frene basarsanız araba o kadar çok yakar.. bu mantık her zaman işe yarıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ocak 13, 2015, 20:59:13 »
Maşallah hocam değerleriniz süper. LPG kullanıyorum ama gösterge panelinde yaz ayında normalde 9 - 9.5 litre gösteriyor, en düşük 6 litreyi gördüm.
Soğuklar nedeniyle şu sıralar yakıt tüketimim aşırı arttı. 12-13 litre gösteriyor. Ama LPG bazında hesaplama yapmadım, sadece yol bilgisayarı verileri bunlar.

Benim rakım düşük Burak hocam :) Deniz seviyesine gidip geri geliyoruz :)Denizli 420 desem Aydın 60 larda falan yani bu rakımlar arasında dolaşıyoruz.

LPG ucuz ya, benzin herhalde LPG nin 2 katı fiyatta, durum böyle olunca bize pek agresiflik yakışmıyor , cool takılıyoruz yollarda :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 13, 2015, 21:00:00 »
yol bilgisayarı hiç yanlış göstermedi bende şimdiye kadar.. vites yükseltme ikazını kullanmak da çok önemli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ocak 13, 2015, 21:00:08 »

Malesef bende de sabır yok, ama artık mecburuz, benzinliyiz biz hocam öyle basmaya gelemiyoruz :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 13, 2015, 21:01:19 »
Benim rakım düşük Burak hocam :) Deniz seviyesine gidip geri geliyoruz :)Denizli 420 desem Aydın 60 larda falan yani bu rakımlar arasında dolaşıyoruz.

LPG ucuz ya, benzin herhalde LPG nin 2 katı fiyatta, durum böyle olunca bize pek agresiflik yakışmıyor , cool takılıyoruz yollarda :)
cool derken kırmızı ışıkta arkamdan korna çalan çok oluyo.. fakat otobanda kolay kolay geri düşmem.. kalkışta cool olmak yeterli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ocak 13, 2015, 21:03:11 »
muhakkak deneyeceğim.. :) bundan yeni haberim oldu :)

agresif de kullansam 7.0 ın üzerine çıkmadım ... otobanda uzun ylda 160 dan aşağı düşmedim.. gene de çıkmıyo 7 nin üzerine.. bir de en önemlisi ne kadar frene basarsanız araba o kadar çok yakar.. bu mantık her zaman işe yarıyor..

Dene bak baya keyifli oluyor, kafa karışıyor arada bastıkça azalınca insan önce bi mutlu oluyor sonra uleeeee ne ettim diyorsunuz  :rofl:

İşin aslı aslında öyle değil, 7 nin üstüne hayli hayli çıkıyorsunuz ama işte ortalama olunca o değerlerde kalıyorsunuz. O 160 lı seviyelerde bi anlık tüketime bakın bakalım nerelere dayanmış oluyor :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 13, 2015, 21:03:24 »
Hocam sen okuttun mu arabayı :) 160'in altına düşmeden 7 lt yatırmak süper ötesi. Dizelleri kıskandırır. TDI'cılar duymasın kavga çıkar :) :) :)

Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ocak 13, 2015, 21:05:03 »
cool derken kırmızı ışıkta arkamdan korna çalan çok oluyo.. fakat otobanda kolay kolay geri düşmem.. kalkışta cool olmak yeterli :)

Dediğiniz gibi freni az kullanmak baya etkili yakıt tüketiminde, kırmızı ışıkta ön saflarda olmayı hiç sevmiyorum, basmadan edemiyor insan  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 13, 2015, 21:05:41 »
Dene bak baya keyifli oluyor, kafa karışıyor arada bastıkça azalınca insan önce bi mutlu oluyor sonra uleeeee ne ettim diyorsunuz  :rofl:

İşin aslı aslında öyle değil, 7 nin üstüne hayli hayli çıkıyorsunuz ama işte ortalama olunca o değerlerde kalıyorsunuz. O 160 lı seviyelerde bi anlık tüketime bakın bakalım nerelere dayanmış oluyor :)
hep 160 değil tabiki.. ama 100 km yol yaptığım zaman oldu.. burdur urfa arası.. uzun yolda basmadan olmuyo.. gelirken çok bastım.. 140 ın altına düşmedim desem yeridir. zaten yavaş gitsen o yol çekilmez.. ortalamaya bakınca 7 lt den fazla olmadı..