0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hocam sen okuttun mu arabayı 160'in altına düşmeden 7 lt yatırmak süper ötesi. Dizelleri kıskandırır. TDI'cılar duymasın kavga çıkar
Malesef bende de sabır yok, ama artık mecburuz, benzinliyiz biz hocam öyle basmaya gelemiyoruz
Yok hocan ya. Yani düşün yazın 1100 km yol gittim aynı gün içinde. 100'le gidilmiyor. Uzun yola çıkacaksam özellikle gece çıkıyorum bu yüzden. Yol bitmiyor öbür türlü birde ışıklar, radar vs olunca. En dik yokuşta bike olsa çekiyorum 4'e. 120-den düşemiyorum. Allah benzinli arabaya binenlere sabır versin
15 tatilde burdur - urfa 2000 km yol yapacağım.. ne kadar benzin tüketimi yaptığımı yazarım inşallah
Uzun mesafe kullanımlarında 5 li ortalama ile gidince daha kısa mesafelerdeki yüksek hızlardaki kullanım ortalamayı çok etkilemiyor, yavaş yavaş yükseliyor.Ben genelde her yolculuk öncesi sıfırlıyorum, ortalama tüketimi. Hatta bazen test amaçlı hızlı gitmeden önce otoyol başlangıcında da sıfırlıyorum, rampalı yollar başlamadan öncede sıfırlıyorum falan bu şekilde araba nerede ne yakıyor görüyorum. Mesela düz ovada 90km/h hızda 4 lt lerde falan yakıyor, rampalar 8-10 arası 100km/h ile falan giderseniz.Mesaj Birleştirildi: Ocak 13, 2015, 21:14:03Aminnn, Allah cümlemize kaza bela vermesin, gerisi hikaye. Bu yollarda hızlı gitmeyede gelmiyor ki hocam, kedisi var köpeği var var oğlu var. Yani hani azcık hızlanam deyipte radara girmek kadar kötüsüde yok. Hız sınırlarına uyalım uymayanları uyaralım deniyor ya işte o benzinli araba kullananların çıkarttığı bir söz
Shift uyarılarına uymuyorum. 2500 rpm civarı vites yükseltmemi istiyor. Yükseltiyorum beğenmiyor, düşürmemi istiyor. Genelde 3500-4000 rpm arası değiştiriyorum.Yokuşa 5. vites ile biraz devirli giriyorum. Yokuşta devir düşmesin diye 4,3,2'ye kadar indiğim oluyor. Ama dün düz yolda 6.vites 110-120 km hızla (yaklaşık 500km yol) gördüm 12.4 litreyi. Sizin değerler CC olduğundan mı düşük acaba?
Bana da domuz sürüsü çıktı iyimi Hayvanlar hiç istiflerini de bozmadılar Allah muhafaza ya, anlık işler. 120 km/h hızla giderken kafamızı bir yere çevirip sonra yola bakmak 2 saniye sürse 67 metre yol gideriz....korkunç bir şey
Ben Shifte uyuyorum 2000-2500 lü devirlerde gidiyorum genelde, hatta vitesleri atlaya atlaya gidiyorum 1-2-4-6 gibi, ama dediğim gibi düzyollar bizdeki neredeyse, sen çok rampalı vede devirli kulanıyorsun bence ondan.
Murat hocam araba hızı hissettirmiyor gerçekten. Birazda yalıtımın verdiği rahatlık. Corolla varken bu kadar rahat hızlı gidemezdim mesela. Bu araçta yavaş gidemiyorum uzun yolda. 130'a kadar kütüphabe kıvamında araba Göstergeyi elimle kapatıp yanımdakilere "Kaçla gidiyorum, tahmin et" diye çok sordum. En iyi tahmin eden 15-20 km altını söylüyor gerçek hızımın
Çaktırmayın bende TOYOTA marka araba beni sollayınca basıyorum Diğer türlü pek istifimi bozmuyorum, bazen dikiz aynasından bakınca TOYOTA amblemi görünce nedense refleks olmuş ayağım gaza basmaya başlıyor... Avensis çekmiyor deniyor ya herhalde öyle bi aşağılık kompleksi olmuş bende
"Al işte çekiyor Avensis" kompleksi bu
aynen
geçen gecelerden birinde viranşehir- urfa yolunda(ipek yolu diye bilinir) gece 140 la gelirken bi eşek çıktı karşıma.. 50 cm ile yanından geçtım.. allah muhafaza.. daha o günden sonra hızdan korkar oldum.. buraı türkiye ne olcağı belli değil...