0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar geçen ay yakıt fiyatlarının düşmesiyle bütün cesaretimi toplayıp pompacıya uzunca aradan sonra dolsun dedim .35,88 lt - 4,46 dan 160 tl lik yakıt aldı bütün sayaçları sıfırladım .Cumartesi gün aynı benzinlik aynı pompaya gittim 360 km olmuştu benzin çeyrek ibresinin üstündeydi. Gene doldur dedim 36 litre benzin aldı litre fiyatı 4,17 den 151 lira ödedim .Aracımın yakıt göstergesi 11.1 litre gösteriyordu fakat tam 10 lt yakmış bu arada bu km renin sadece 60 km si şehir dışı geri kalanın tamamı kısa mesafe çoğunda motor bile ısınmadan stop ettiğim km reler birde bu aralar -17-18 derecelerde lerde her gün 15-20 dakika akşamları çalıştırdım o halde 10 litre yakması gerçekten sizi bilmem ama bana iyi geldi. Hani kitapçıkta en zorlu şartlarda 9.8 mi, ne yazıyor hakikaten daha zorlu şart olmaz herhâlde bu soguk havalarda kısa mesafe birde şehir içi kullanmaya göre bana gerçekten iyi geldi ayrıca araçta 4 adette tam vakumlu kışlık lastik var Sizin yorumlarınızı rica ederim .
Lpg ye göre gayet iyi bir değer birçok kullanıcı bunu yazın bile ancak yakalayabiliyor .Tabi kullanılan yol güzergaya mesafa hava trafik gibi unsurlar çok etkileyici fonksiyonlar benim işim le evim arası 11 km ama Ankara Keçiören i bilen bilir meşhur bir trafiği vardır .11 km 1.40 dakika da gittigm dahi oldu o yüzden yere göre ve trafiğe göre yakıt değişiyor .Bir de soğuk havalarda motor ısınıp lpg ye geçen kadar soğuk motorda benzin tüketiyor onuda unutmayın derim
4.17 den 100 liralık benzinle ortalama 300 km gidiyorum buna ne demeli
430 km nin en az 130 km sini benzinde gidiyorsunuzdur.
Ben 90 bin bakımın da mobil 1 edge 5/30 tam sentetik yağ koyduracağım birde yaza 4 adet goodyear efgrip performans yaz lastiği alacağım genel filitre gurubunu buji lerini felan değiştiririm eminim 7 litre civarlarına düşecektir .Gene söylüyorum bu kadar olumsuz duruma göre gerçekten 10 litre tüketmesi bile bence gayet iyi
Lastik faktörü var ama o kadar fark etmez sanırım.7,5 da iyi bir değer .7,5 x 4,17 dersek 0,31 krş gibi bir rakam çıkıyor lpg li 1,6 motor bir araç ortalama 10-11 lt lpg tüketir buda 23 krş a gelir bunun yanında benzin tüketimi de var .Şöyle deyim 1 litre daha az yaksa lpg li araç ile aynı hesaba gelir artıları saymakla bitmez çekiş düştü derdin yok kışın lpg ye geçti geçmedi rölanti tuttu tutmadı sibop lara zarar verdi vermedi birçok noktadan kafan rahat zaten çokta binmiyorsan araca bakımlarını yaptır yaptır bin oluyor