Bizim araçta 6. vites olsa bedavaya gezicez herhalde
2,5 yıldır E12 kullanıyorum bu ikinci E12 aracım ilki sol hb di ikinci çocuktan sonra sedan a geçtim .13-14 aydır da sedan terra kasaya biniyorum her iki aracımda hemen hemen aynı yakıt tüketimlerini yakalıyor .Kardeşim de 2006 sol hb var 3 yıldır kullanıyor geçen yaz aydın tarafına gitti 90-120 arası klima açık gitmiş 534 km de bi daha yarım depo benzinim vardı eğer sabit 90-100 git klimada açma heral de 1 depo ile 900 km falan rahat gider diyor .Ne kadar doğru bilmiyorum ben arabayı almadan önce 2005 terra hb i olan bir arkadaşım 3 arkadaş Adana ya gittik geldik diyor 980 km yol yaptım bir depo benzinle diyor .90-100 ü hiç geçmedim klimada açmadım diyor
Tam depo 900 gidiyor biz bodruma giderken denemistim 100 le sabit klima yok bodruma gittik ceyrek depo kaldi donerken milasta benzin aldik 830 km yapmistik bi depoyla benzin almasak 900 gorurdu ama yolda kalirdik sanirim
Okan E12 Corolla da lamba yandığında 15 litre benzin oluyor depoda çeyrek depo çizgisinde 20-22 litre benzin oluyor araçta yani çeyrek depoda benzin aldıysanız emin ol rahat bir 200 km daha giderdi sabit 90-100 km hızla zaten hesap belli ortalama 90-100 km hızla 6 litre tüketse 55 litre depo 55/6 = 9,16 eder oda 100 le çarparsak 916 km eder tabi bu 6 litreye göre 5,5 litre yakar iseniz 1000 km demektir .
Okan E12 Corolla da lamba yandığında 15 litre benzin oluyor depoda çeyrek depo çizgisinde 20-22 litre benzin oluyor araçta yani çeyrek depoda benzin aldıysanız emin ol rahat bir 200 km daha giderdi sabit 90-100 km hızla zaten hesap belli ortalama 90-100 km hızla 6 litre tüketse 55 litre depo 55/6 = 9,16 eder oda 100 le çarparsak 916 km eder tabi bu 6 litreye göre 5,5 litre yakar iseniz 1000 km demektir .
Abi senin araç gibi benimkide 10 lt yakıyordu daha önce bu konuya yazmıştım. Dün würh enjektör temizleyici koydum ve depoyu fulledim ( shell de satılıyor 600 lük 38 tl )
Yol bilgisayarını sıfırladım ve 20 + 20 km gidip geldim. Giderken bomboştu yol. 70-80 km hızla yol bilgisayarı 4.5 lt gösterdi inanamadım. Dönerken aynı yol adım adım ilerleyen trafikte 7 den yukarı çıkmadı... Şaşırdım sende bir dene istersen.
Gökhun kardeş yakıtı fulledim ay başında ama Shell e ayar oldum daha 100 km gittim neredeyse yarım depoya düştü yakıt mı çaldılar hava bastılar bilemedim o yüzden dolayı artık bu ay bir daha yakıt almam ay başı yakıt alırken alıp katmayı düşünüyorum .Esasen yağ bakımına pek bir şey kalmadı 2000 km sonra bakıma gireceğim o zaman bütün bakımları yaptırdıktan sonra katkıda koymayı düşünüyorum ama bakalım .
Birde ben artık pek bilgisyarın gösterdiğine inanmıyorum .Belki doğru ölçüyordur ama bizim benzinliklerde dönen dümen hiçbir yerde dönmüyor yakıta ne katıyorlarsa araba deli gibi yakıt tüketiyor gösteriyor
İstanbul akşam trafiği. Avrupadan Anadoluya geçiş. Bilen Bilir. Her gün bu trafiği çeken adama sormak lazım bide yakıt tüketimini 
Kendimden şüphe etmeye başladım vallahi. Ben Avrupa yakasında oturuyorum ve Anadolu yakasına işe gidip geliyorum (Gaziosmanpaşa-Kozyatağı arası). Çoğunlukla akşamları o iğrenç trafiğe giriyorum. Fakat sabahları biraz erken çıktığım için belli noktalar haricinde (benim evden tem e çıkana kadar, bir de köprü gişelerinde) sıkışıklık olmuyor. Bu durumda benzinde yakıt tüketimim 7,0 lt. Genelde depo fullüyorum ve hesabı ona göre mümkün olduğunca uzun yol yaparak yapıyorum. Son iki hesabımıda depo fulleyerek yaptım. Hem de bu iki depo son iki depom. Yani son 2-3 hafta içindeki o soğuk dönemdeki hesaplamalarım. Sonuç her ikisinde de tam 7.0 lt. Şimdi sizin değerlerinize bakınca sanki bende bir hesap hatası varmışçasına fark var. Şaşırdım doğrusu. Basitçe yaptığımı söyliyim; depoyu fulleyip sayacı sıfırlıyorum. Genelde çeyrek civarlarına geldiğinde aynı istasyon ve aynı pompaya girip tekrar fulluyorum. Aldığım yakıt miktarını yaptığım kilometreye bölüp 100 ile çarpıyorum ve 100 km de yaktığım yakıtı buluyorum. LPG den soğuduğum için yaklaşık 3 aydır sadece benzin ile kullanıyorum. Fakat öncesinde LPG ile kullanırken ise tüketimim 8,1 lt idi.
Kendimi yakıt tasarrufu konusunda ortalamanın üzerinde olarak görüyordum ama sizin sonuçlarınız ya bu konuda gerçekten başarılı olduğumu ya da yıllardır sürekli olarak yanlış hesap yaptığımı gösteriyor.
Abdullah bey gerçekten yakıt sarfiyatınız kıskandıracak seviyede ben yazın bile 7 litreyi göremiyorum .Aracınız 1,6 motor değil mi 1.4 falan olmasın gerçekten nerdeyse şehirler arası değer gibi bir değer yakalıyorsunuz. Çok çok çok iyi bir değer .
1.6 ama şüphe ettim şimdi 1.4 de olabilir. Bi ruhsata bakıp geliyim

Şaka bir yana gerçekten mesajları okuyunca kendi kendime dedim ki galiba ben hesapta bir hata yapıyorum. Kullanmayı ilk öğrendiğim zamanlar aklıma geldi. Babamın arabayla iki metre gitsem ibre oynuyordu
Merhabalar 2002 hb otomatik toyotam var aracım rolantide titreme yapıyor ve aracımda tüp takılı titreme sebebi ne olabilir birde yakıt olarak ne kadar yakması gerekir şehir için uzun yolda 86TL ye 450 km yol yaptım Tüp ile
Merhabalar 2002 hb otomatik toyotam var aracım rolantide titreme yapıyor ve aracımda tüp takılı titreme sebebi ne olabilir birde yakıt olarak ne kadar yakması gerekir şehir için uzun yolda 86TL ye 450 km yol yaptım Tüp ile
Bogaz kelebegini temizletin
Sorunuza buradan devam edebilirsiniz.
Şehir içi kavramı çok karmaşıktır. Teorik olarak sonsuza varacak şekilde yakıt tüketilebilir. 7 Km bile olmayan yol 10 dakikada alınabildiği gibi 2 saat de sürebiliyor. Böyle bir durumda da verilen değerlerin karşılaştırılması hiç bir anlam ifade etmez. Şehirler arası tüketim değerlerinde bile diğer değişkenler sabit tutulursa ortaya çıkan tüketim değeleri anlam ifade eder. Aynı yol giderken 7lt ortalama, dönüşte 0,8Lt ortalama ile dönülebilir. Ancak yol bilgisayarının gösterdiği ortalama hız değerleri paylaşılarak(sizin gittiğiniz ve hız ibresinin hızı değil), geçilen mesafe ve ortalama tüketim değeri paylaşılarak anlamlı karşılaştırmalar yapılabilir.
Ayrıca değerlerinzi fiyat olarak değil, lt bazında vermeniz doğru olur gelecek veriler de düşünüldüğünde.
2006 corolla 4d4 mmt 100km/5,4lt karışık ort.
Kendimden şüphe etmeye başladım vallahi. Ben Avrupa yakasında oturuyorum ve Anadolu yakasına işe gidip geliyorum (Gaziosmanpaşa-Kozyatağı arası). Çoğunlukla akşamları o iğrenç trafiğe giriyorum. Fakat sabahları biraz erken çıktığım için belli noktalar haricinde (benim evden tem e çıkana kadar, bir de köprü gişelerinde) sıkışıklık olmuyor. Bu durumda benzinde yakıt tüketimim 7,0 lt. Genelde depo fullüyorum ve hesabı ona göre mümkün olduğunca uzun yol yaparak yapıyorum. Son iki hesabımıda depo fulleyerek yaptım. Hem de bu iki depo son iki depom. Yani son 2-3 hafta içindeki o soğuk dönemdeki hesaplamalarım. Sonuç her ikisinde de tam 7.0 lt. Şimdi sizin değerlerinize bakınca sanki bende bir hesap hatası varmışçasına fark var. Şaşırdım doğrusu. Basitçe yaptığımı söyliyim; depoyu fulleyip sayacı sıfırlıyorum. Genelde çeyrek civarlarına geldiğinde aynı istasyon ve aynı pompaya girip tekrar fulluyorum. Aldığım yakıt miktarını yaptığım kilometreye bölüp 100 ile çarpıyorum ve 100 km de yaktığım yakıtı buluyorum. LPG den soğuduğum için yaklaşık 3 aydır sadece benzin ile kullanıyorum. Fakat öncesinde LPG ile kullanırken ise tüketimim 8,1 lt idi.
Kendimi yakıt tasarrufu konusunda ortalamanın üzerinde olarak görüyordum ama sizin sonuçlarınız ya bu konuda gerçekten başarılı olduğumu ya da yıllardır sürekli olarak yanlış hesap yaptığımı gösteriyor.
Doğru hesaplıyorsunuz. Rakamlarınız normal, ben hiç 7 görmedim daha, 6-6.5 arası değişir. Uzun yolda 5.8 görmüşlüğüm vardır.