Gönderen Konu: Elimizdekinin degerinibilmek...  (Okunma sayısı 3596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Elimizdekinin degerinibilmek...
« : Ocak 11, 2015, 15:23:15 »
yaptigim kaza ile ilgili bolume konu acmistim. Ikame arac olarak 1.3multijet linea verdiler. 2011 model galiba. Daha onceleri her firsatta corollaya 1.4 yetmiyor zayif kaliyor diye memnuniyetsizligimi dile getiriyodum. Fakat ikame araci iki gundur kullaniyorum. Arabamizin degerini cok anladim. Corolla dizel hic de oyle kotu degilmis. Insanlar zamanla hep daha iyisini istiyor. Tamam linea corollanin yanina nile yanasamaz ama bana elimdekinin kotu olmadigini gosterdi. Bir musibet bin nasihatten iyi derler dogruymus. 

Toyota Club Türkiye

Elimizdekinin degerinibilmek...
« : Ocak 11, 2015, 15:23:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: Elimizdekinin degerinibilmek...
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2015, 15:43:09 »
Ben sana diyodum corolla kötü değil diye ama linearaktör e binmen gerekiyomuş demekki :rofl: :rofl:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2015, 19:46:17 »
Nasip boyleymis yasin. [emoji12]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2015, 19:57:08 »
Corolla dizel gerçekten iyi bir araç.Bu aracı hiç kullanmadan çamur atan çok.1.4 motor yetmez,yetmiyor,çekmez,o kasayı götürmez....Japon mühendisler bilmez, hesaplamaz biz her şeyi biliriz.Bana yetiyor,çekiyor,gidiyor.Ayrıca bir şeyin değeri kaybedince anlaşılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '94
  • 2027 kere teşekkür etti
  • 2560 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2015, 20:03:33 »
Dünyanın en iyi küçük hacimli diesel motoru, özellikle otomatik şanzımanla birlikte muhteşem sonuçlar çıkartıyor.

Bu motorun performansı konusunda her zaman söylediğim şeyi tekrarlamak istiyorum,

CVT veya viskoz çift kavrama şanzımanla beraber hem Corollada hemde Avensiste uygulansa satışlarda patlama olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 136000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2015, 20:04:40 »
aynı sekilde benim aracıma çamur atan arkadaşım vardı bir gün verdim arabayı buna bir yere gitti geldi arabayı verirken bu araba 1,4 değil sizi kandırmıslar dedi :) kullanmadan çamur atan milletimiz kullanmadan yorum yapmayı cok seviyor :) arabamı hem yakıt hem konfor konusunda ve en güzelide sürüşünün cok zevkli olması :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2015, 20:09:35 »
Mjet motorları berbat. Kimse az yakıyor falan demesin  ;) Dizel araç hem gitmeli hem az yakmalı. 1.3 ne gidiyor nede az yakıyor. 1.6 gidiyor mazotu içiyor. Gereksiz bir motor. Şirketler harici alanda olmaz zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2015, 20:31:57 »
Mjet motorları berbat. Kimse az yakıyor falan demesin  ;) Dizel araç hem gitmeli hem az yakmalı. 1.3 ne gidiyor nede az yakıyor. 1.6 gidiyor mazotu içiyor. Gereksiz bir motor. Şirketler harici alanda olmaz zaten.
Gokhun bey bunları yazarken ki dayanağınız nedir acaba?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 11, 2015, 21:23:02 »
Bir sefer 8-10 km lik biyere gittim 1,6 yeni linea ile. Parktan çıktım basıyom basıyom bi türlü 2. vites atma hissi gelmiyor motor 5 bin devire geldi baktım bu ne ya dedim bidaha denedim motor devir yapıyor da araa aynı duruyor sanki neyse attım 2 ye haala gitmiyor. Üçe atma zamanı geldi benimkinin 1. vitesdeki 2 ye atma zamanı gibiydi. Virajda yatıyor, basınca ivme yok sanki, ne biliyim biraz tutuk tu araba. Halbuki aynı arabaya benim avensisi almadan önce de biniyordum çok seriydi o zaman sanki. Bir zaman bir dobloyu kullandım o ne ya sanki traktör şanzımanı var. 4 ten 5 e atarken benim 3. vitesin yarısından daha az ivme hissi vardı. Hele direksiyonu bir çevirdim aklım çıktı devriliyor diye.  :asikadam:

Lineanın tekerleri de kasıntılı çukurlu yolda falan arabadab ayrılacak gibi his veriyor. Sanki yanlara yatıyor tekerler. İnsan alışınca böyle arabalara başkaları hiç güven vermiyor.

Birde 1,6 linea benimkinden fazla yakıyor  :islik:
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 11, 2015, 21:30:52 »
Gokhun bey bunları yazarken ki dayanağınız nedir acaba?

"1000 kg" 70 lik 1.3 mjet palio sahibiydik dayanağım bu. Özellikle aracın ağırlığını vurguladım. Sebebi aynı ağırlıkta 1.4 tcdi fiesta kullandım. Başarılıydı.

1.6 mjet fabrika verilerinede bakınca anlaşılıyor.

Bana sorana direk şöyle diyorum. Dizelmi alıcaksan o zaman renault

Benzinlimi alıcaksan honda toyota.

Çünkü bu motorlar hem az yakıyor hemde performansları güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 11, 2015, 21:39:43 »
1,4 dizele çekmiyor diyen adama şaşarım. 1,6 benzinliye çekmiyor desin bişe demem ama 1,4 dizel Corolla'yı gayet iyi kaldırıyor. Toyota'da benzin olsun dizel olsun en performanslı motor 1,4 dizel Türkiye şartlarında...

Gökhun bu 1.3 dizel konusunda gerçekten abartıyorsun kardeşim. Ben senin bu araçlarla uzunca bi deneyim yaşadığına inanmıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 21:41:27
Bir sefer 8-10 km lik biyere gittim 1,6 yeni linea ile. Parktan çıktım basıyom basıyom bi türlü 2. vites atma hissi gelmiyor motor 5 bin devire geldi baktım bu ne ya dedim bidaha denedim motor devir yapıyor da araa aynı duruyor sanki neyse attım 2 ye haala gitmiyor. Üçe atma zamanı geldi benimkinin 1. vitesdeki 2 ye atma zamanı gibiydi. Virajda yatıyor, basınca ivme yok sanki, ne biliyim biraz tutuk tu araba. Halbuki aynı arabaya benim avensisi almadan önce de biniyordum çok seriydi o zaman sanki. Bir zaman bir dobloyu kullandım o ne ya sanki traktör şanzımanı var. 4 ten 5 e atarken benim 3. vitesin yarısından daha az ivme hissi vardı. Hele direksiyonu bir çevirdim aklım çıktı devriliyor diye.  :asikadam:

Lineanın tekerleri de kasıntılı çukurlu yolda falan arabadab ayrılacak gibi his veriyor. Sanki yanlara yatıyor tekerler. İnsan alışınca böyle arabalara başkaları hiç güven vermiyor.

Birde 1,6 linea benimkinden fazla yakıyor  :islik:
Abi arabalara istediğiniz lafı söyleyin sonuna kadar haklısınız ama motorları bu kadar yabana atmayın yahu... El frenini indirmiştin demi abi 1.6 linea'da ?
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 11, 2015, 21:53:09 »

Gökhun bu 1.3 dizel konusunda gerçekten abartıyorsun kardeşim. Ben senin bu araçlarla uzunca bi deneyim yaşadığına inanmıyorum.

Dci motor kullanan biri mjete geçince. Benim söylediklerimin aynısnı söyler.  İsteyen istediği şeye inanabilir...

1.3 mjetler kanser sebebi tartışmasız. Az yakıyor diyorlar neye göre az yakıyor hyundai motoruna göre az yakıyor evet.

Kabul 1.6 mjetler gidiyor. Benim corolla 7.5 lt benzin yakıyor. 7 lt ye yakın hakıt harcayan bir dizeli mantıklı düşününce alırmısın ? Tamam benzin ile dizel arasında lt başına fiyat farkı varda o işkenceye değermi :)

Bu arada 1.3 mjet 95 bg linea fabrika verisi 6.5 lt...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 11, 2015, 22:05:24 »
Anlamadığım nokta Toyataya gelince Japon Mühendisler düşünüyor ama başka markaya karşı bu insiyatif kullanılmıyoruz.
1.3 multijet motor çok kötü olsa heralde ticari taksiler 1.3 multijet dizel kullanmazlar dı ki yaptıkları km ler ortada. (Bu arada ticari taksi şöförü felan değilim) 1.3 dizel 95 beygir  2013 opel astra sedan kullandım 2004 1.4 tdı polodan daha atik ve çevikti. ( Astra abimin polo babamın ) . Bu arada 2.0 Tdı A6 sline da kullandım. Porche cayen den aldığım zevki alamadım. Sanırsam ilk etaptaki beklentilerimizi çok yüksek tutarsak daha sonra hüzün yaşayabiliyoruz.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 11, 2015, 22:08:56 »

Dci motor kullanan biri mjete geçince. Benim söylediklerimin aynısnı söyler.  İsteyen istediği şeye inanabilir...

1.3 mjetler kanser sebebi tartışmasız. Az yakıyor diyorlar neye göre az yakıyor hyundai motoruna göre az yakıyor evet.

Kabul 1.6 mjetler gidiyor. Benim corolla 7.5 lt benzin yakıyor. 7 lt ye yakın hakıt harcayan bir dizeli mantıklı düşününce alırmısın ? Tamam benzin ile dizel arasında lt başına fiyat farkı varda o işkenceye değermi :)

Bu arada 1.3 mjet 95 bg linea fabrika verisi 6.5 lt...

Bu geçiş konusunda hak verebilirim ama daha da objektif bakmanı isterim neden dersen bende fiorino var iken diğer arabam da 2,0 dizel 140 ps Passat'tı. Aslında çok tartışılacak konular değil çünkü her kişinin araçtan farklı beklentileri olabilir...
 Mjet'in yakıtı beni üzmüyordu ama senin söylediğin motorlar 1,5 crdi olsun 1,5 dci olsun evet haklısın özellikle dci, mjet'ten daha az yakıyor.
Amma velakin 1.3 yabana atılacak bir motor değil. Farklı markalar da farklı şekilde bu motorlar kullanılıyor ve seviliyor. Seviliyor ki piyasa da bu kadar çok var ve tutuluyor. Söylediğiniz motorların artısı daha çok olabilir multijet'e göre ama buna şimdilik yapacak bir şey yok. Bunları başka bir konuda yine gündeme getirmiştik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 11, 2015, 22:58:22 »
Bursada taksi ve dolmuşların %80i renault kullanıyor. Geri kalan Fiat linea - hyundai accent era 1.4 benzinli.

Tabiki tek tek oturup saymadım :D Ama 1 tane fiat hyundai geçiyorsa 10 tane renault geçiyor diyebilirim.

Bu arada Dci motorlarında ömürleri çok uzun. Bakımları düzenli yapıldığı adam gibi binildiği sürece sorun çıkarmaz.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 23:08:26

Bu geçiş konusunda hak verebilirim ama daha da objektif bakmanı isterim neden dersen bende fiorino var iken diğer arabam da 2,0 dizel 140 ps Passat'tı. Aslında çok tartışılacak konular değil çünkü her kişinin araçtan farklı beklentileri olabilir...
 Mjet'in yakıtı beni üzmüyordu ama senin söylediğin motorlar 1,5 crdi olsun 1,5 dci olsun evet haklısın özellikle dci, mjet'ten daha az yakıyor.
Amma velakin 1.3 yabana atılacak bir motor değil. Farklı markalar da farklı şekilde bu motorlar kullanılıyor ve seviliyor. Seviliyor ki piyasa da bu kadar çok var ve tutuluyor. Söylediğiniz motorların artısı daha çok olabilir multijet'e göre ama buna şimdilik yapacak bir şey yok. Bunları başka bir konuda yine gündeme getirmiştik :)

Fiatın yaptığı tek mantıklı şey fiorinoyu üretmek. Çünkü o sınıfta orta boyutta bir araç yok.  Ve bu yüzden şirketlerce ve aileler tarafından çok tutuluyor.

Lineada ucuz olduğundan çok tutuluyor. Yoksa farklı bir albenisi yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 254 kere teşekkür etti
  • 720 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 11, 2015, 23:41:18 »
doblodaki 1.3 motor değil mi mutijet ?  o motorun tek özelliği bi anda tork patlaması. yakıt tüketimi ise 2000 i geçmezsen iyi. 

şuan benim gözümde marka model kalmadı. hyundai renault fark etmiyor. hepsi güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 12, 2015, 00:31:01 »
Uzunca bir yazı yazdım ama tabletin şarjı bitince hepsi uçup gitti.Az once yazdıklarıma göre kısa yazacağım.
- Gökhun bey Palio'da bazı sorunlar yasamış ondan Multijet motor hakkında bunca olumsuz şey yazmış.Bu motor Fiat ve GM tarafindan üretilen dunyanin ilk dusuk hacimli motorudur.Daha sonra bu motor Fiat tarafından gelistirilerek GM tarafından da kullanılmaya başlandı.Bastan sona her şeyi aynı olan bu motor her ne hikmetse Opel ile anıldığında iyi ama Fiat soz konusu olunca ise yaramaz bir motor oluyor.
- Çok yakması ise kisinin kullanımı ile ilgili diye ( ekstrem bir durum yoksa) düşünüyorum.2.000 cc'lik 70 LT'lik depoya sahip 1.800 kg ile Ankara Eryaman'dan İzmit Yahyakaptan-İstanbul Haliç -Beylikdüzü güzergahının otoban kısmını 160 km/h (forum kurallarına aykırı bir rakam.basina * koymam gerektiğini biliyorum) ile,İzmit ve İstanbul ici trafik haliyle toplamda 480 km'lik mesafeyi 22,5 km yakıt(bu degerlerin sahibi profil fotografımda  arkada duruyor) ile geldim.Bu acıdan yaptığınız yorumlara bakarsam buna göre mjet,d4d,crdi,cdi motorlar bes para etmez olduguna dair yorum yapmak zorunda kalacağım :D
- Ticari taksilerin yarısından fazlası benzin+lpg'den oluşmaktadır.Geriye kalan sayıyı dizel motor markalarına böle bilirsiniz.Ama cogunluk her zaman benzinli araçta olacaktır.
- İstanbulda taksi dolmuş olarak çalışan araçların buyuk cogunlugu Renault Trafic model.Çunku bu model arabalar  icinde Cdi motor ciddi anlamda dusuk tüketime sahip.Bundan dolayı tercih nedeni.Sahibi oldugum şirkete minibüs almam gerekirse Trafic'iği tek gecerim Renault'yu sevmesemde ;) Sunu da belirtmek isterim 2,0 cdi motor emsallerine göre cok yakıyor.Uzun süreli Latitude deneyimim var
- Fiorino, fikri mülkiyet hakları TOAFŞ'ta (Turkiye ekonomisinde) kalmak suretiyle Türkiye'li mühendisler tarafından,dunya otomotiv sektöründe "mini cargo" adında hem yeni bir segment hem de araç üretildi.Psa grubuna satılanlarda dahil olmak üzere satılan her araçtan hem Tofaş'ın hem de devletin kasasına para girmekte.
- 2013 yılında 4 ay kiralik olarak 1.380 kg ağırlığına ek olarak her gun 600 kg yük ile bir depo yakıt ile tam 960 km yol gidiyordum.Bu 1,3 cc 90 hp'lik aracın cok yaktığını kim söyleyebilir ki? 600 kg yük ile rampalarda kalkışım zor olsada performans olarak gayet başarılı bir aracti.Drag yarislarina katılmadığım icin bana yeterli geliyordu.İlla ki performans isteyen varsa eğer motorun benzinli ya da dizel olduguna bakmaksizin 2,0 cc motorlu araç kullanması gerekecek.Performans  ve mutluluk 2,0'da ;)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 106 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 12, 2015, 02:04:08 »
Bursadaki taksiler, taksi dolmuşlar renault-dacia olanlar dizel. Fiatta ufak bir kısmı linea dizel gerisi lpg ( albealar ) hyundailerin hepsi 1.4 lpg li.

Aynı motora sahip opel hiç kullanmadım fakat aynı motor sonuçta ben hiçbir zaman opel 1.3 cdti güzel dememiştim söz bana ise.

Palioda kullanılan motorun biraz farklılaştırılmışı linealarda fiorinolarda puntolarda kullanılıyor. Bizdeki 70 bg modeldi. Puntolarda fiorinolarda 75 olarak kullanıyorlar

Araçta herhangi bir sorun yoktu. Motoru diri. Aldığımız kişide fiat fabrikasında çalışıyordu yetkili servis bakımlıydı. Aldığımızda tüm bakımları yeni yapılmıştı debriyaj balatası dahil. Uzun yolda yaptık şehir içide kullandık  berbat bir motor.

Megane ile 3. viteste çıktığım bir yeri aynı şartlar altında palio ile deniyorum araba bayılıyordu. Ki düşünün palio 1000 kg megane 1200 küsür kg.

Megane 2 1.5 dci ile 90-110 + ara ara gazlayarak uzun yolda 3.2 lt leri gördük. Şehir içi yazın 3.7 - 3.9 kışın 4.2 4.3 lt trafiğe göre değişiyordu.

Yoğun olarak şehir içi kullanıyorduk 1 depo (55 lt) ile 1300 km den fazla yol yapıyorduk.

Ayrıca 82 hp olmasına rağmen çok çok güzel gidiyor.  100 lüklerden ve son çıkan motorlarından bahsetmiyorum bile onlar canavar. 82 ye göre biraz yakar ama ona değer.

Bilmiyorum hiç kullandınızmı megane 2 3 - symbol yada clio 3 4 modellerini ama inanın onları uzun süre kullandıktan sonra herhangi bir fiat mjet aracına binemezsiniz. Bizede olan buydu.

1.6 dci motorlu modelleri alınca 2.0 dizel araca gerek kalmıyor. Bir çok test videolarındada bunu belirtiyolar zaten. Ben daha çok yeni duyrulan motoru merak ediyorum. 160 lık olan.

atitude ağırlığına göre yakıtı normaldir. Fabrika verisi  şehir içi 7.9

1.3 90 bg mjet 6.5 yakıyorsa 2.0 dci nin hakkı değilmi :) latitüte ün gidişini biliyorsunuzdur... Ki kasası çok ağır bu yüzden 1.5 dci 110 lukta fazla yakar. 2.0 idealidir. Türkiyede yollarda çok görmeyiz çünkü çok pahalı o paraya alınmaz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 111 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 12, 2015, 03:23:03 »
Haklisin ozcan abi. Ama o performans isi benden gecti. Son kazadan sonra performans yerine guvenlik on plana cikti. Multijet e gelecek olursak ben d4d nin kotu olmadigini anladim. Multijet kotu diyemem. Taksici arkadasim albea var yillardir kullaniyor ve cok memnun. Bir kere musteriye gitmistim linea dan daha atikdi. Su an kullandigim Linea da  tahminimce motor da bir sorun var. Turbo actigini hissetemek cok zor. Arac 1. Vitesten 2. Vitese atmak icin hic istekli degil. Su ana kadar yol bilgisayari 6.4 gosteriyor. Cok sakin kullaniyorum kar buz yuzunden ve surekli 40-50 km max. Surekli sehir ici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 12, 2015, 12:11:36 »
 Bu konu böyle ilerleyip gidecek herhalde buna tatlı bir son vermek gerekiyor :)

Şimdi Gökhun senin söylediklerinden yola çıkarsak haklılık payın yüksek. Dci motor mjet'ten daha atak tabir-i caizse çok daha ciğerli bir motor yakıt olarakta yine mjet'ten daha az yakıyor bunda hiç bir sorun yok. Bu motor bu özellikleriyle tabi ki tercih sebebi. Misal eski şirketim de kısa süre kullandığım 1.5 crdi accent yine aynı keza ciğerli ve yakıt az.
 Bunların hepsi tamam da mjet'e gereğinden fazla hakaret ediyorsun berbat bir motor demek çok büyük haksızlık olur berbat kelimesi ayrı bir kavramdır. Hani bana dersin ki; yok ben dci'yı mjet'e değişmem. Dci daha performanslı ve daha az yakıyor. Mjet beni isteklerime karşılamıyor dediğin zaman hiç bişe diyemem ve haklısın da ama berbat konusu haksızlık ve motora ayıp oluyor. Çünkü herkes biliyor ki çok sorunsuz bir motor ve tepkimeleri dci veya crdi'ya göre biraz daha geç. Buna 95 hp'ye sahip Opel'de ki motor da dahil bir megane gibi fırlamıyorlar ama seni üzecek derecede de kötü performanslar sergilemiyorlar. Ben 2,0 dizel Passat'ımı sattıktan sonra yeni kasa 1,6 dizel aldım. Ama onu 1.6 olduğunu bile bile aldım performans 2,0'nin yanında vasat ama ben buna berbat demiyorum çünkü hacmini biliyorum ve yine söylüyorum dizel bir accent veya megane benim PAssat'ımdan daha ciğerli ve daha atak, tabi ağırlık unsurunu da unutmamak lazım...

Yani konunun özeti budur var mı benim söylediklerim de eksi ya da artı bir durum. Bana kalırsa olay bundan ibaret...