0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mjet motorları berbat. Kimse az yakıyor falan demesin Dizel araç hem gitmeli hem az yakmalı. 1.3 ne gidiyor nede az yakıyor. 1.6 gidiyor mazotu içiyor. Gereksiz bir motor. Şirketler harici alanda olmaz zaten.
Gokhun bey bunları yazarken ki dayanağınız nedir acaba?
Bir sefer 8-10 km lik biyere gittim 1,6 yeni linea ile. Parktan çıktım basıyom basıyom bi türlü 2. vites atma hissi gelmiyor motor 5 bin devire geldi baktım bu ne ya dedim bidaha denedim motor devir yapıyor da araa aynı duruyor sanki neyse attım 2 ye haala gitmiyor. Üçe atma zamanı geldi benimkinin 1. vitesdeki 2 ye atma zamanı gibiydi. Virajda yatıyor, basınca ivme yok sanki, ne biliyim biraz tutuk tu araba. Halbuki aynı arabaya benim avensisi almadan önce de biniyordum çok seriydi o zaman sanki. Bir zaman bir dobloyu kullandım o ne ya sanki traktör şanzımanı var. 4 ten 5 e atarken benim 3. vitesin yarısından daha az ivme hissi vardı. Hele direksiyonu bir çevirdim aklım çıktı devriliyor diye. Lineanın tekerleri de kasıntılı çukurlu yolda falan arabadab ayrılacak gibi his veriyor. Sanki yanlara yatıyor tekerler. İnsan alışınca böyle arabalara başkaları hiç güven vermiyor.Birde 1,6 linea benimkinden fazla yakıyor
Gökhun bu 1.3 dizel konusunda gerçekten abartıyorsun kardeşim. Ben senin bu araçlarla uzunca bi deneyim yaşadığına inanmıyorum. Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 21:41:27 Dci motor kullanan biri mjete geçince. Benim söylediklerimin aynısnı söyler. İsteyen istediği şeye inanabilir...1.3 mjetler kanser sebebi tartışmasız. Az yakıyor diyorlar neye göre az yakıyor hyundai motoruna göre az yakıyor evet. Kabul 1.6 mjetler gidiyor. Benim corolla 7.5 lt benzin yakıyor. 7 lt ye yakın hakıt harcayan bir dizeli mantıklı düşününce alırmısın ? Tamam benzin ile dizel arasında lt başına fiyat farkı varda o işkenceye değermi Bu arada 1.3 mjet 95 bg linea fabrika verisi 6.5 lt...
Bu geçiş konusunda hak verebilirim ama daha da objektif bakmanı isterim neden dersen bende fiorino var iken diğer arabam da 2,0 dizel 140 ps Passat'tı. Aslında çok tartışılacak konular değil çünkü her kişinin araçtan farklı beklentileri olabilir... Mjet'in yakıtı beni üzmüyordu ama senin söylediğin motorlar 1,5 crdi olsun 1,5 dci olsun evet haklısın özellikle dci, mjet'ten daha az yakıyor.Amma velakin 1.3 yabana atılacak bir motor değil. Farklı markalar da farklı şekilde bu motorlar kullanılıyor ve seviliyor. Seviliyor ki piyasa da bu kadar çok var ve tutuluyor. Söylediğiniz motorların artısı daha çok olabilir multijet'e göre ama buna şimdilik yapacak bir şey yok. Bunları başka bir konuda yine gündeme getirmiştik