Gönderen Konu: DİKKAT!! Patlayabilir...  (Okunma sayısı 2865 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
DİKKAT!! Patlayabilir...
« : Ocak 11, 2015, 13:05:05 »
Arkadaşlar haberlerde bazen görüyoruz telefonu patladı, tableti patladı vb vb.... Alın size canlı canlı taze taze patlamış bir Lİ-PO batarya :)

Elektronik şeylere çocukluktan beri merakım vardır, her yerini kurcalarım bozarım vs vs, siz denemeden ben deniyeyim dedim sizler için kendimi feda ettim :)

Eğer ki Li-PO bataryalı bir ürününüz varsa kesinlikle bataryasını eğip bükme çıkarma kesme vb işlemler yapmayınız. Bunları zaten biliyordum ama test etmemiştim, bugün boşta duran tabletin iç organlarını çıkartırken Bataryası düdüklü tencere gibi fısırdamaya başladı, ve anında Allahtan balkona yakındım balkona fırlattım. Valla yangını patlaması vb şeylerinin yanında kesin o çıkan dumandan da zehirlenilebilir.

Dikkatli olun her daim. :tamam:

THE END

Toyota Club Türkiye

DİKKAT!! Patlayabilir...
« : Ocak 11, 2015, 13:05:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Edeb Ya Hu"
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 218000
  • Model Yılı: '02
  • 58 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Ynt: DİKKAT!! Patlayabilir...
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2015, 13:09:14 »
Çok geçmiş olsun. Dikkatli olmak lazım :o
"Bu âlem-i fânîde ne mîr ü ne gedâyız
Âlâlara âlâlanırız pest ile pestiz."
                                                Bağdatlı Ruhi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2015, 13:16:53 »
Kesinlikle güzel bir noktaya değinmişsiniz Murat Bey. Uzaktan kumandalı hobisinde de çok tehlikelidir bu piller. model uçak düştükten sonra pilin yangın çıkardığı durumları gördüm. kendi uçağım düştüğünde akordiyon gibi olan pilin duman çıkarması sonucu yanmasından korktuğum ama şans eseri alev almadığı durumu da bizzat yaşadım. en güzeli elektronik aletlerde li-ion pil ama galiba maliyet yüzünden lipo kullanıyorlar elektronik aletlerde.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2015, 13:28:08 »
Murat bey peki bu iç organları çıkarırken tablet kapalı değil miydi ? Kapalı olduğunu tahmin ediyorum ama kapalı olan aletin bataryasinin patlaması gerçekten garip. Ben genelde dikkat ederim özellikle telefon kullanırken.  Allah korusun üzerimizde kompakt bombalar taşıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2015, 13:30:08 »
Allah razı olsun Arkadaşlar, Elhamdulillah sıkıntılı bir durum oluşmadı çok şükür.

Li-Po pil tercih edilmesinin sebebi, istenilen şekle girebilmesi ve bir kap içinde olmasına gerek olmaması. Bu yüzden tercih ediliyorlar Mutlu Hocam  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 13:32:18
Murat bey peki bu iç organları çıkarırken tablet kapalı değil miydi ? Kapalı olduğunu tahmin ediyorum ama kapalı olan aletin bataryasinin patlaması gerçekten garip. Ben genelde dikkat ederim özellikle telefon kullanırken.  Allah korusun üzerimizde kompakt bombalar taşıyoruz.

Kapalıydı, şarjdan yeni çıkarmıştım. Pili sıkıntılı bir tabletti bu, pilni söküp diğer tabletlerden bir pil monte edebilirmiyim ki diye yerinden çıkarmaya çalışıyordum. Sağolsun Çinli arkadaşlar hiç birşeyi sağlam yapmazlar ama bu bataryayı iyi yapıştırmışlar  :rofl: Eğerken bükerken çekerken birden fısırdamaya başladıOsman hocam , durum bundan ibaret durduk yere patlamadı  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2015, 13:37:46 »
Murat bey yazınızı okuyunca aklıma zırhlı shortland da aydınlatma roketini açan devrem geldi ...Devrem de sizin gibi merak etmiş açmıştı ne mi oldu ? Allahtan yanık üst baş yanık yüz ve saçlar yanık kol ve bacaklarla üç ay hava değişimi aldı ....Bu merakını giderirken de shortland da 3000 adet  mgüç mernisi ,5 aydınlatma,5 taarruz el bımbası ,5 savunma el bımbası ,4 macar bımba ,6 tüfek bımbası , 1 adet law, 1500 adet 5.56 merni ,1 adet 550 makenizma mgüç nakinalı tüfak ,1 adet hk 23 e nakinalı tüfak ....Eğer bu saydıklarım dan biri ateş alsaydı hayat boyu hava artı mekan değişi mi alırdı devrem....Murat bey aman dikkatli olun ihmale gelmez bu işler....saygılarımla. imla hataları bilerek yapılmıştır.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2015, 13:59:07 »
Sağolun Tolga Hocam,

Ben önlemimi almıştım  :islik:

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2015, 14:03:46 »
Sağolun Tolga Hocam,

Ben önlemimi almıştım  :islik:

Eveeettt  en kısa süre de bundan bir tane edinin .. :)
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Ocak 11, 2015, 14:06:48 »
Size ve arkadaşınıza geçmiş olsun hocam, Allah muhafaza. Ben merakımı giderdim bir daha elimi sürmem bu tip şeylere. :saygi:

Çocukken de kız kaçıran füzelerinin bitmiş kutusundaki beyaz tozlar ne ki deyip kibritle yakmıştık arkadaşlarla, o çıkan yoğun dumandaki koku aklıma geldi bugün :) Tecrübemi paylaştım sizlerle, ben ettim siz etmeyin misali  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 11, 2015, 14:14:00 »
Size ve arkadaşınıza geçmiş olsun hocam, Allah muhafaza. Ben merakımı giderdim bir daha elimi sürmem bu tip şeylere. :saygi:

Çocukken de kız kaçıran füzelerinin bitmiş kutusundaki beyaz tozlar ne ki deyip kibritle yakmıştık arkadaşlarla, o çıkan yoğun dumandaki koku aklıma geldi bugün :) Tecrübemi paylaştım sizlerle, ben ettim siz etmeyin misali  :saygi:

sizin koku gelmiş aklınıza ama ben o beyaz tozlar acaba ne işe yarar diye kibrit tutuşumu hatırladığımda genelde aklıma yanan saçlarımın ucu ve kaşlarımın kokusu geliyor ,birde annemden yediğim fırça ve arkamdan uçarak gelen terlikk :rofl: :rofl:

geçmiş olsun bu arada murat bey.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 11, 2015, 14:23:53 »
Allah razı olsun Bekir Bey,  :rofl: :rofl: Ben yanan kaşımızı saçımızı saymamıştım :) Bugün sadece kokusu geldiğinden saça başa zarar gelmediğinden aklıma kokusu gelmişti sadece :)

Ninja Tozu gibiydi mubarek, patlat ve dumanında kaybol :) Hey gidi çocukluklar hey, şimdi nerde böyle çocuklar  :argh:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 11, 2015, 14:27:02 »
Gecmis olsun Murat abi :) Tablet saglam kaldimi aceb ? Valla ben cok severim eleman patlatmayi :D :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 11, 2015, 14:33:33 »

Meraklı bir yapınız var anlaşılan,geçmiş olsun paylaşım için teşekkürler.. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ocak 11, 2015, 14:35:52 »
Gecmis olsun Murat abi :) Tablet saglam kaldimi aceb ? Valla ben cok severim eleman patlatmayi :D :D

Allah razı olsun İlke, Bu konuyu özellikle senin için paylaşmıştım :)

Tablet mefta oldu, pirince giderken eldeki bulgurdan da olduk :) Çöpe attım, ekranı falan parça pinçik olmuş bu arada ekranın içinide öğrenmiş oldum :) Kırıldı gitti, zaten para vermediğim şeyler olunca pek önemsemiyorum  :islik:

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 14:37:22
Meraklı bir yapınız var anlaşılan,geçmiş olsun paylaşım için teşekkürler.. :D

Sormayın :) ÖZDEYİŞ gibi yani :) gerçi atasözümü mani miydi bilemedim :) Ama anlamışınızdır :) Allah muhafaza, teşekkürler
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 11, 2015, 15:52:46 »

Allah razı olsun İlke, Bu konuyu özellikle senin için paylaşmıştım :)

Tablet mefta oldu, pirince giderken eldeki bulgurdan da olduk :) Çöpe attım, ekranı falan parça pinçik olmuş bu arada ekranın içinide öğrenmiş oldum :) Kırıldı gitti, zaten para vermediğim şeyler olunca pek önemsemiyorum  :islik:

:) :) :) Bu islerle ugrasirken en onemli sey dikkat abim :) bende s3 ekrani patlattim meraktan :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 11, 2015, 15:57:57 »
Aman dikkat arabalarıda patlatmayında. :islik: :kötü: Allah korusun.Bu merak bendede var geçen kızımın arkadaının iphone 5 pilini değiştirirken anakartı hasarladım telefon pert oldu.Sağolsun telefon tamiri yapan bir çocuk yaptı gibi sonucu bekliyorum.

Not: bu arada tabiki kızımıza iphone 5s aldık sıfır. :o
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 11, 2015, 16:32:47 »
Abi cok geçmiş olsun allah'tan erken davranmissin kendine zarar vermemissin. Çok dikkat etmek gerekiyor hergün heran yanimizdan ayirmadigimiz tablet telefon bazı zamanlar çok tehlikeli hale geliyor.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 16:34:16
imla hataları bilerek yapılmıştır.
abi neden imla hatalarını bilerek yaptınız ?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Ocak 11, 2015, 17:20:18 »
]abi neden imla hatalarını bilerek yaptınız ?

Google aramada bulunmasın diye olabilir mi ki  :islik:

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 17:21:40
Aman dikkat arabalarıda patlatmayında. :islik: :kötü: Allah korusun.Bu merak bendede var geçen kızımın arkadaının iphone 5 pilini değiştirirken anakartı hasarladım telefon pert oldu.Sağolsun telefon tamiri yapan bir çocuk yaptı gibi sonucu bekliyorum.

Not: bu arada tabiki kızımıza iphone 5s aldık sıfır. :o

Emanetin canı bir yerinde olur derler ya abi, ben pek emanet şeylere dokunmam, dokunursam akıbetim sizinkisi gibi olur :) Geçmiş olsun sizede, inşallah düzelirde bahaneyle ekstradan telefonunuz olur :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 11, 2015, 17:48:10 »
Abi geçmiş olsun  .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 58 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 11, 2015, 19:09:07 »
Abi cok geçmiş olsun allah'tan erken davranmissin kendine zarar vermemissin. Çok dikkat etmek gerekiyor hergün heran yanimizdan ayirmadigimiz tablet telefon bazı zamanlar çok tehlikeli hale geliyor.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 16:34:16
abi neden imla hatalarını bilerek yaptınız ?
Murat bey nedenler den birini yazmış diğeri de karanlık tarafa geçmemek için diyeyim.... :islik: