Gönderen Konu: Bridgestone&Continental Kararsızlığı  (Okunma sayısı 4009 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Bridgestone&Continental Kararsızlığı
« : Ocak 11, 2015, 00:13:58 »
2012 model Auris aracım var.ARacı sıfır aldım ve aldığımda üzerinde Bridgestone Turanza  lastikler vardı.Merak ettiğim nokta şu; Toyota'nın fabrika çıkışı lastikleri tüm dünyada Bridgestone mu? Lastik değişim zamanım geldi.Turanza'dan çok memnunum ama Continental ContiPremiumContact 5 lastiklerini de tavsiye ediyorlar.Sizce hangisini almalıyım?

Toyota Club Türkiye

Bridgestone&Continental Kararsızlığı
« : Ocak 11, 2015, 00:13:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ynt: Bridgestone&Continental Kararsızlığı
« Yanıtla #1 : Ocak 11, 2015, 00:18:41 »
ikisi arasında kesinlikle Continental ContiPremiumContact 5 alın.Diger seçenekte goodyear E.G Performans tavsiye ederim.  :tamam:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 11, 2015, 00:27:36 »
Turanza'dan kötü lastik sayısı az olduğundan pek sıkıntı çekmezsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2015, 00:29:34 »
Turanzalardan memnun olmanıza şaşırmış durumdayım :blink: Aynı araba aynı lastikler bende de var gram memnun değilim kendilerinden. Belki de daha önce hep yumuşak hamurlu lastik kullandığımdan olabilir. Arabalara sıfırken konan lastik olayı tamamen üretim zamanı ve model olarak değişmekte. Aurislere turanza takarken versoların bazılarına michelin bazılarına bridgestone vardı. E140 corollalara da yokohoma koydular. Ancak isteğe göre de değiştirilebiliyormş müşteri. Çıkan farkı vererek.

Yeni lastik önerim ise michelin energy saver+ olur. yakıt B yol tutuş A ses de 69 db olarak değerleri var. Conti ya da good year da muadil lastiklerin değerleri birkaç sınıf geride kalıyor. Yumuşak hamurlu lastik aurislerimizin biraz serte dönük süspansiyonlarının negatif etkisini de en aza indirir.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 11, 2015, 00:37:02 »
Turanzadan goodyear egp ye gecmis olan biri olarak yazayim. Arac cag atladi. Lafimdan demek istedigimi anlarsiniz :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '94
  • 272 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2015, 00:44:07 »
Bridgestone,Continental arasında tercihim conti olurdu.Goodyear egp yumuşak hamurlu lastik gayet sessiz.yaklaşık 3 aydır kullanıyorum.tek sorun yanak kalınlıkları çok az...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 11, 2015, 01:12:18 »
Bence lastiklerin yol tutuş ses seviyesi ve yakıt tasarrufuna katkısı yönünden bakmalısınız.
Ben 10 senedir aktif araç kullanıyorum.
Tercihim : Michelin den başkası olmaz.
Tabi fiyatı biraz daha yüksek olabilir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2015, 03:14:38 »
Bence lastiklerin yol tutuş ses seviyesi ve yakıt tasarrufuna katkısı yönünden bakmalısınız.
Ben 10 senedir aktif araç kullanıyorum.
Tercihim : Michelin den başkası olmaz.
Tabi fiyatı biraz daha yüksek olabilir.

İnternetten baktım ben lastik fiyatlarına çünkü baharda benim de değiştirmem gerek hatta bi ihtimal şubatta muayene var ordan geçirmeme gibi bi olay yaparlarsa mecburen o zaman değiştiricem. Bahsedilen lastikler arasında siteye göre değişen 5-15 lira fark var. Hiçbirşey denecek seviyede. Kesinlikle mizhelin energy saver. Ses çok az yumuşak hamurlu esneme fazla konfor da fazla yol tutuş ve frenleme zaten A sınıfa girmiş. e daha ne olsun.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '02
  • 463 kere teşekkür etti
  • 674 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 11, 2015, 03:18:57 »
turanza ve conti :o :o

memnnun kalmanıza şahsen ben şaşırdım.oldukça sert gürültülü kuru yolda kötü ıslak yolda başarılı bir lastik.tasarruf özelliği ise hiç yok gibi.yolda tutması sıkıntılı bir lastik zor ısınıyor.

kesinlikle conti derim.

Diğer konuya gelince michelin lastiğini almadan tamamen yorumların okunmasını araştırılmasını şahsen tavsiyeederim.kullananların % kaçı lastik yarmış yada yumurta çıkmış lastikte. tabi bu arada eski kalitesi varmı karşılaştırılmalı. arkasından da goodyear ve diğer lastiklere bakılmalı derim.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 11, 2015, 03:22:50 »
turanza ve conti :o :o

memnnun kalmanıza şahsen ben şaşırdım.oldukça sert gürültülü kuru yolda kötü ıslak yolda başarılı bir lastik.tasarruf özelliği ise hiç yok gibi.yolda tutması sıkıntılı bir lastik zor ısınıyor.

kesinlikle conti derim.

Diğer konuya gelince michelin lastiğini almadan tamamen yorumların okunmasını araştırılmasını şahsen tavsiyeederim.kullananların % kaçı lastik yarmış yada yumurta çıkmış lastikte. tabi bu arada eski kalitesi varmı karşılaştırılmalı. arkasından da goodyear ve diğer lastiklere bakılmalı derim.
Abi michelin hakkında ilk defa duyduğum kötü yorumları sen yaptın. Ben de goodyear istiyorum aslında ama goodyear hiç kullanmadım. Michelindeki konfor ve sessizliği bulamazsam diye korkuyorum açıkçası. 2,5 yıldır turanza kullanıyorum bu lastikler beni bezdirdi.Ondan böyle bi 2,5-3 yıl daha kötü lastikle gitmek karkusuyla micheline yöneliyorum.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 11, 2015, 03:27:47 »
Micheli biz lastikciye sormustuk adam cikardi yanagi eliyle buktu yanaklari cok incedir dedi  cift kat yanak mi ne varmis tam hatirmaliyorum
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 11, 2015, 03:59:55 »
Abi michelin hakkında ilk defa duyduğum kötü yorumları sen yaptın. Ben de goodyear istiyorum aslında ama goodyear hiç kullanmadım. Michelindeki konfor ve sessizliği bulamazsam diye korkuyorum açıkçası. 2,5 yıldır turanza kullanıyorum bu lastikler beni bezdirdi.Ondan böyle bi 2,5-3 yıl daha kötü lastikle gitmek karkusuyla micheline yöneliyorum.

yasin eminmisin :) yani baya oldu ben michelin incelemeyeli ama gerektiğinden çok yumuşak olduğunu ve lastik yaranın çok olduğunu lastikçiler kullanıcılar vs hep söler.asla kalitesini kötü buldugumu sölemiyorum ama türkiye koşullarına göre fazla yumuşak şahsi düşüncem.o kadar para verip lastik yarmakda ayrı bir dert olur diye düşünüyorum.çok çok az daha sert olan goodyear hem satışlarda hem kalitede zaten fazlasıyla rakip olduğunu gösterdiki zaten kalitesinide michelin birazcık türkiyede bozdu açıkcası şahsi düşüncem.

fanatiği çok ama bişey diyemem.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 11, 2015, 04:00:35
Micheli biz lastikciye sormustuk adam cikardi yanagi eliyle buktu yanaklari cok incedir dedi  cift kat yanak mi ne varmis tam hatirmaliyorum

arabayı parkederken kaldırıma sürtüp yumurtlatan çok.
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 11, 2015, 04:07:21 »
yasin eminmisin :) yani baya oldu ben michelin incelemeyeli ama gerektiğinden çok yumuşak olduğunu ve lastik yaranın çok olduğunu lastikçiler kullanıcılar vs hep söler.asla kalitesini kötü buldugumu sölemiyorum ama türkiye koşullarına göre fazla yumuşak şahsi düşüncem.o kadar para verip lastik yarmakda ayrı bir dert olur diye düşünüyorum.çok çok az daha sert olan goodyear hem satışlarda hem kalitede zaten fazlasıyla rakip olduğunu gösterdiki zaten kalitesinide michelin birazcık türkiyede bozdu açıkcası şahsi düşüncem.

fanatiği çok ama bişey diyemem.
Babam bunda önceki arabasında 8 sene 2 takım; ondan önceki arabada da 3 sene yine aynı şekilde dağ tepe köy kasaba kullandı hiç de yarılma vs olmamıştı. Ama her yakıt aldığımızda nerdeyse kontrol ederdi havalarını ne fazla basar ne az bırakırdı. Ben de arabada toz bırakmazdım. Yani lastikler ne olursa olsun çamurda vs kalmadı.

Lastik yarılma olayı nasıl olabiliyor? Biz lastik eskidi ama biraz daha gitsin 10 bin bakımı geldi ama 10 bin 500 olsun 11 bine doğru bakım yaparız düşüncesinde olduğumuz için bir de lastiği balon gibi şişirdik mi oo beton gibi hiçbirşey olmaz deriz. Sonra aniden hızlı çukura girersin zaten lastik zayıflamış bumm :rofl: Ya da ters çevrilmiş rögar kapağında karteri delen tanıdıklarım var benim. Şimdi onun üzerinden  neyle geçsen lastik yarılacaktır. Burda michelin savunuculuğu yapmış gibi oldum ama ilk arabayı saymazsak 8 senelik kullanımda hiç sorun yaşamamamızdan dolayı michelin diyorum. Kritere alacaksak yanına da en fazla goodyear eklerim. Benim için başka lastik yoktur şuanki durumda.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • T SPORT....
  • 463 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 11, 2015, 04:38:50 »
emin ol başka lastiklerde var yasin. :D ben kalitesini asla kötülemedim ki zaten biliyorsun marka kötülemesine karşıyım. evet michelin kullanıpda memnun olan lastiğine birşey olmayanlar var sonuçta doğru.zaten ben bi genelleme yaptım sadece.herkesin yaşadığı sıkıntı değil :) ama okanada örnek vermiştim parkederken lastiği sürttü diye yumurtlatanda var.türkiyede kasisin yolların tümseklerinin vs vs çok olduğunuda düşüncek olursak dediğin vakaların fazlasıyla yaşanmasıda kaçınılmaz oluyor sanırım :) ama hep aynı şeyi sölüyorum saygım sonsuz michel iyi lastik ama herşey goodyear ve michelden ibaret değil şahsi düşüncem tabi :)
2002 corolla sol vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 11, 2015, 04:44:43 »
Tabiki abi Farklı markaları kullanıp görmek lazım. Özelliklerini kontrol etmek lazım. İnternetten bakıyorum da lastik hakkında detaylı bilgi vermiyor. Hamuru nasıl vs gibi. Desibel değerinde anlıyoruz. Yakıt sınıfı yol tutuş sınıfı falan biraz bodoslama biraz ezbere gidiyoruz. Kumho sık duymaya başlar gibiyim son zamanlarda. Bir de beklenti olayı da var. Turanzaladan sonra lastik kelimesi geçtiğinde sessiz olsun yeter demeye başladım resmen. Babamın arkadaşında dizeli var ama o alırken lastikleri michelin olsun demiş. Aynı araba aynı yol diğeri dizel olmasına rağmen daha az ses var arabanın içinde.
R1 35 
  24 6   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 11, 2015, 11:21:15 »
Continental kullanan biri olarak 15-20cm karda patinaj çekmeden rahat rahat cıkıyorum nice kalan araba oldu önünme continental bana mısın demedi. Kış lastığıni de abartmamak lazım yüksek süratle performans bekliyorlar. Ağır Karlı ve buzlu yollarda 40 km yi açınca lastik yalpalıyor bbütün lastikler. Malum frenler kilitleniyor. Makul kullanmak ve patinaj cekmemek için birebir. Lastik karşılaştırmasında continental birinci 14. 15 jant bu arada memnunum...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 11, 2015, 12:49:56 »
Öncelikle İlk Defa Kar Lastiği Kullanan Arkadaşlara Tavsiyem Tekrardan yazlık lastiklere geçtiklerinde 1 -2  gün temkinli olsunlar yoksa kar lastiğinin yol tutuşuna aldanıp normal lastiklerle olmadık ıslak zeminli viraj da Sipin atarsınız. Hızınız 40 - 50 iken bile.

Ayrıca malzemelerin yapısına bakarsak yumuşak lastiklerin esneme payı sert lastiklere göre daha fazladır ki böyle olursa lastiğin yarılma ve balon yapma ihtimali daha da azalıyor.
1 - 2 lastiği balon yapmış olan biri olarak tamamen kullanıcı hatası. Kaldırımın köşesine lastiği hızlı çarparsanız balonda yapar yarılır da.
İkinci olarak dün lastikten ses geliyordu eğildim baktım vida girmiş. Götürdüm lastikciye. Lastik briston. Lastikci nerden buldun bu lastikleri hem sert hemde kağıt gibiler dedi. Bir an utandım abi dedim arabanın orjinal lastiği. Ha tamam dedi. Kullanma bu lastiği ver Taksici kasaplar kullansın dedi. :D
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 11, 2015, 13:52:14 »
Fabrika çıkış lastikleri ülkeye göre değişebilir. Toyota farklı ülkelerde farklı lastik firmaları ile anlaşabilmektedir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 27, 2015, 10:44:22 »
bridgestone  gerçekten çok sağlam bir lastik yanak olsun diş ömrü olsun  başkada bi numarası olduğunu düşünmüyorum
conti ve michelinden aldığınız komforu sessizliği  yakıt performansını alma şansınız kesinlikle yok.tecrübeyle sabit.
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 27, 2015, 10:55:01 »
Continantal...