Gönderen Konu: Bridgestone&Continental Kararsızlığı  (Okunma sayısı 4008 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Bridgestone&Continental Kararsızlığı
« Yanıtla #20 : Şubat 27, 2015, 13:26:16 »
Geçen servise gittim showroomdaki  corolla ve yarislerde briston varken birtek auris te michelin lastik  vardı  :wacko:
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

Ynt: Bridgestone&Continental Kararsızlığı
« Yanıtla #20 : Şubat 27, 2015, 13:26:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
Ynt: Bridgestone&Continental Kararsızlığı
« Yanıtla #21 : Şubat 27, 2015, 14:19:50 »
Bence de kesinlikle Continental, bridgestone nefret ettiğim bir lastik, ayrıca Michelin ve Nokian'a da bakın derim.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 27, 2015, 14:20:48
Turanzalardan memnun olmanıza şaşırmış durumdayım :blink: Aynı araba aynı lastikler bende de var gram memnun değilim kendilerinden. Belki de daha önce hep yumuşak hamurlu lastik kullandığımdan olabilir. Arabalara sıfırken konan lastik olayı tamamen üretim zamanı ve model olarak değişmekte. Aurislere turanza takarken versoların bazılarına michelin bazılarına bridgestone vardı. E140 corollalara da yokohoma koydular. Ancak isteğe göre de değiştirilebiliyormş müşteri. Çıkan farkı vererek.

Yeni lastik önerim ise michelin energy saver+ olur. yakıt B yol tutuş A ses de 69 db olarak değerleri var. Conti ya da good year da muadil lastiklerin değerleri birkaç sınıf geride kalıyor. Yumuşak hamurlu lastik aurislerimizin biraz serte dönük süspansiyonlarının negatif etkisini de en aza indirir.

E15 lerin bazılarında da Dunlop Sport 01 var, kötü bir lastik.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Bridgestone&Continental Kararsızlığı
« Yanıtla #22 : Mart 03, 2015, 00:38:35 »
Bridgestone b330evo 2003 yapım lastik vardı bu seneye kadar aracımızın üstünde bir lastik nasıl olurda 11 sene içinde 4 mm diş olur bunu bana biri açıklasın :lol: acayip sert bir lastikti bütün yol arabanın içindeydi resmen kuruda acil bir frende direk abs açardı arkadaşlarla viraj yaparken en çabuk arkayı salan bendim fakaaat iş yağmur yağınca tamamen avantajlıydım 70le giderken denemek amaçlı frenin üstüne resmen oturdum ama gram abs çalışmadı yol tutuşta denemek amaçlı yağışta kontra vererek salmak istedim aracı gram salmadı böylede saçma bir lastikti :lol: :rofl: bu sene michelin energy saver aldık arabaya bindim ve çevre yoluna çıktım ve 2001 model corollamız aslında sessiz bir araçmış :lol: 45 50 km yol yapıp lastiklerin biraz alışmasını bekledikten sonra sıra geldi frenleme olayına ve yine 2001 model corollamız durabiliyormuş :lol: biraz daha yol yaptıktan sonra 2. Gün 100 kmye tamamladıktan sonra sıra geldi virajlara çıktım her zamanki güzergahımızı tekrarladık ve lastikler yola resmen yapışıyordu ve yine 2001 model corollamız aslında yol tutabiliyormuş :lol: bunları yaşayıp test ettikten sonra bridgestone'u potenza dışında arabama almam diye düşünüyorum :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)