Gönderen Konu: Adıma Telefon Hattı Operatör Taşıması Yapılmış.. !!!  (Okunma sayısı 4043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
Evet arkadaşlar, başlıkta da belirttiği gibi, çok ilginç ve korkutucu bir durum başıma geldi. Tesadüfen E-Devlet ' te gezinirken, Mobil hat sorgulama yaptığımda, bir de ne göreyim Turkcell ' de 1 adet hattım bulunuyor, benim Turkcell de hattım yok, olay şu ; Geçen sene Nisan ayında aldığım Avea hat, hiç kullanmadığım bir hat sim kartı telefona bile takmadım faturasızdı, bunu bir köşeye atmıştım, bu numara 29/12/2014 tarihinde Antalya daki bir telefon bayii tarafından Turkcell'e taşınmış, ben Antalya'ya en son 2010 da gittim, araştırdım Turkcell'e gittim bunun kimlik fotokopisiz taşınması imkansız diyor ve imzanız olması gerekli dedi, bende dedim ki bunlardan hiç haberim yok, taşıyan kişiye de ulaştık, oda böyle birşey imkansız araştıracağım dedi, arkadaşlar bu nasıl olur, benim bilgim ve bilgilerim olmadan bunu nasıl yaparlar, Turkcell e dilekçeyle başvurdum, sizce savcılığa da başvurayım mı , fikir verin lütfen, benim kimlik fotokopim birilerinin elinde mi yani, ayrıca açtırmış olduğum Avea hattın simkartını da kaybetmemişim oda evde duruyor ve numara Turkcell'e yine faturasız olarak taşınmış, şaşırdım kaldım...  :o  :o  :o
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Adıma Telefon Hattı Operatör Taşıması Yapılmış.. !!!
« Yanıtla #1 : Ocak 10, 2015, 12:23:54 »
Numaranızı aradığınızda çalıyor mu? Aktif mi şu an?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 10, 2015, 12:26:47 »
Numaranızı aradığınızda çalıyor mu? Aktif mi şu an?

Abi, zaten gidip dün geçiçi olarak kapttırdım, fakat gitmeden önce ilk öğrendiğimde aradım, kapalıydı, ama numara taşınmış, o taşındığına dair başta 2 kez bip bip sesi geliyor ya oda geliyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ocak 10, 2015, 12:31:15 »
Baya baya kapalıydı yani, aradığınız kişiye ulaşılamıyor modunda yani, acaba kendinizi aramış olabilirmisiniz ki? Kötü niyetli düşünmemek adına, mesela birisi gitti yanlış numara verdi yada türkcelldeki adam yanlış numara girdi taşıma yaptı, sonra anlaşıldı ki başka numra ve öylece kaldı misali... Olabilirmiymiş ki? Kötü niyet taşımama adına
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 10, 2015, 12:35:25 »
Benim arkadaşımın üzerine 17 tane hat çıktı. Tamamen gsm bayisinin kötü niyetinden kaynaklanıyor. Defalarca değişik insanlardan duydum bu muhabbeti :(:(
Üzücü bir durum, benim arkadaşım savcılığa verdi ve kendisinin üzerine olduğu için bütün hatları tek tek kapattırdı..
Kimlik fotokopisinin verilmesi çok uygun gelmese de, prosedür böyle diyorlar maalesef.. Ben hep karşı oldum bu kimlik fotokopisi olayına :(:(
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 10, 2015, 12:38:44 »
Geçmiş olsun burası Türkiye demeden edemiyor insan kendini...

Geçen hafta çok yakın arkadaşımın başına bir olay geldi isimleri vermeyeyim zaten yetti yaşananlar :D 

x firmadan ihaleyle arkadaşım daha önce birkaç araç almıştı kayıtları var adanadan da aynı isim soyisim dogum tarihi ve baba adıyla bi vtandaşımız daha gecen hafta şirketten 2012 model 25k km de bir jetta almış... Almş almasınada tüm belgeler bizim arkadaşa geldi yani durup dururken araba sahibi olduk :rofl: Yapılan araştırmalarda bunun düzelme ihtimali çok çok zayıfmış mahkeme vs ugras dur yani arkadaşım araba benim kardeşim dese alıcaz arabayı altından.

Tabi adanadan arkadaş aradı gel yarın satışı al dedik cocuk inanamıyor abi gercekten verecekmisiniz yaparmısınız öyle bir iyilik filan insanların birbirinede güveni kalmadı ertesi gün arkadaş geldi abi araba bugün sizin istediğiniz gibi gezeleim yiyelim içelim bendensiniz diyor garibim :D neyse olmaz öyle sey dedik arkadası bigüzel agırladık satışı verdik gönderdik...

Yani işin özü kimlik vs olmadanda olabiliyor bazı işler malesef...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2015, 12:39:54 »
Baya baya kapalıydı yani, aradığınız kişiye ulaşılamıyor modunda yani, acaba kendinizi aramış olabilirmisiniz ki? Kötü niyetli düşünmemek adına, mesela birisi gitti yanlış numara verdi yada türkcelldeki adam yanlış numara girdi taşıma yaptı, sonra anlaşıldı ki başka numra ve öylece kaldı misali... Olabilirmiymiş ki? Kötü niyet taşımama adına

evet abi kapalıydı telefon, yanlışlık yapılmış olabilir ama bunlar kimlik fotokopisi kontrolü sırasında görmüyorlar mı , ya da bunu koskoca Turkcell nasıl fark etmiyor.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 10, 2015, 12:41:44

Geçen hafta çok yakın arkadaşımın başına bir olay geldi isimleri vermeyeyim zaten yetti yaşananlar :D 

x firmadan ihaleyle arkadaşım daha önce birkaç araç almıştı kayıtları var adanadan da aynı isim soyisim dogum tarihi ve baba adıyla bi vtandaşımız daha gecen hafta şirketten 2012 model 25k km de bir jetta almış... Almş almasınada tüm belgeler bizim arkadaşa geldi yani durup dururken araba sahibi olduk :rofl: Yapılan araştırmalarda bunun düzelme ihtimali çok çok zayıfmış mahkeme vs ugras dur yani arkadaşım araba benim kardeşim dese alıcaz arabayı altından.

Tabi adanadan arkadaş aradı gel yarın satışı al dedik cocuk inanamıyor abi gercekten verecekmisiniz yaparmısınız öyle bir iyilik filan insanların birbirinede güveni kalmadı ertesi gün arkadaş geldi abi araba bugün sizin istediğiniz gibi gezeleim yiyelim içelim bendensiniz diyor garibim :D neyse olmaz öyle sey dedik arkadası bigüzel agırladık satışı verdik gönderdik...

Yani işin özü kimlik vs olmadanda olabiliyor bazı işler malesef...

Bu daha da ilginçmiş gerçekten..  :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 10, 2015, 12:45:58 »

Ahmet Can, bren adamın birisiyle yıllarca GARANTİ BANKASI HESABIMI ortak kullanmışım ya :) Buna ne diyeceksin :) Komedi ya valla hemde nasıl komedi, bide hackerlıkla suçlanmasıda cabası :) Allahtan TELEKOM GREV yapmışta karşı tarafta bende ayıktım...Vay anasını yaaa 7 yıl olmuş
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 10, 2015, 13:05:12 »
Ahmet Can, bren adamın birisiyle yıllarca GARANTİ BANKASI HESABIMI ortak kullanmışım ya :) Buna ne diyeceksin :) Komedi ya valla hemde nasıl komedi, bide hackerlıkla suçlanmasıda cabası :) Allahtan TELEKOM GREV yapmışta karşı tarafta bende ayıktım...Vay anasını yaaa 7 yıl olmuş

Hesap aktif degildi heralde abi :P zengin birine denk gelmez ki adam yatırsın sen cek cek ye :lol:
haha aslında Türkiyede bazı tepkileri ortadan kaldırdılar 'yok artık'  'o kadarda olmaz' gibi ünlemler uzak bize :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ocak 10, 2015, 13:18:16 »

Hesap aktif degildi heralde abi :P zengin birine denk gelmez ki adam yatırsın sen cek cek ye :lol:
haha aslında Türkiyede bazı tepkileri ortadan kaldırdılar 'yok artık'  'o kadarda olmaz' gibi ünlemler uzak bize :rofl: :rofl:

Kredi kartı ödemesi gelmeden 1 gün önce hesaba borç miktarı kadar para eft yaptığım bir hesaptı :) Çorluda CocaCola fabrikası var herhalde orada çalışan bir MURAT KÖSE daha varmış, oradaki adamın hesabında TC kimlik no yokmuş herhalde, Çorludaki şubedeki bir iş güzarda benim TC numarasını adamın hesabına monte etmiş :) Bir ara Telekom greve girmişti, o zaman ben netten bağlanmaya çalıştım giremedim, aradım şubeyi işte grev var falan sonra deneyin dediler sonra yine denedim giremiyorum, internet hesabınız blokeli falan diyor yine aradım falan, gelin şubemizden bakalım dediler. İşi gücü bırakıp şubeye gittim, neyse oturdum yan tarafa bayan personel bakıyor falan, ben göz ucumlada ekrana bakıyorum, bi baktım Çorlu diye birşey takıldı gözüme, dedim bu hesap ne, sizin değilmi dediler, yok dedim Çorluyu bilmem neresi dedim, kadın şaşırdı, neyse telefon trafiği falan derken olayın iç yüzü anlaşıldı, İnanın herhalde biz 2-3 yıl ortak kulanmışız ama nasıl olmuşta karışmamış hiçbirşeyimiz anlam veremedim. Kadın diyorki siz internet şubesini ne zamandır kullanıyorsunuz, ben hesabım oldu olalı kullanıyorum diyorum inanamıyor. :) Tam komedi idi, Başkası olsa çemkirir falan ben yetmiyormuş gibi gitmişken 2 adet bireysel emeklilik sigortası aldım iyimi :) Sonra yine ne oldu dersiniz , o çorludaki arkadaş hanımına bireysel emeklilik yaptırmış onun dekont bilgileride benim epostama gelmesin mi deli oldum :) Yine bir sürü telefon trafiği falan :) Valla son durum ne halde bende bilmiyorum hala daha o hesaba kredi kartı borcum kadar para yatırıyorum. Garanti bankası bakın bu dandik bankada değil :) Hatta eleman normal kredi çekmiş onun haberi bile bana geliyordu :) :olu: :olu: :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 10, 2015, 13:22:47 »
:rofl: :rofl:

aman abi ödemesi/icrası  gelmesinde kagıttan zarar gelmz :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Ocak 10, 2015, 13:44:42 »
:rofl: :rofl:

aman abi ödemesi/icrası  gelmesinde kagıttan zarar gelmz :lol:

Valla sorma abim, elemanı ve ailesini nüfusuma geçireceğim bu gidişle :) Allah muhafaza yaa, dedin ya artık Türkiyede bazı şeylere şaşırası gelmiyor insanın :) MANKURTluk diz boyu  :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 122000
  • Model Yılı: '08
  • 144 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 13, 2015, 15:54:18 »
Benzer bı durumla ben karşılaştım. Şırnakta Görevdeyken bir hat almıştım. adamlar üstüme hat almişlar operator değiştirmişler otomatik ödeme vermişler daha sonra hattı  mobil data hatta dönüştürmüşler. Edevlet muhabbeti cıkınca farkına vardım vodafona fax yolladım hiç bir sorumluluk kabul etmiyorum diye. hattı kapattılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 24, 2015, 10:33:18 »
Bu konuyla ilgili Turkcell yaptığım şikayet sonucu, geri dönüş sağladı, kendilerine operatör taşıma için gönderilen gerekli evrakların incelendiğini, kendilerine gönderilen kimlik fotokopisinin sahte olduğunu, belirtti, şöyle ki kimlik de ki diğer tüm bilgiler fotoğraf dışında doğruymuş, yani birisi bilgilerimi kullanıp sahte kimlik düzenlemiş anlaşılan, sadece fotoğraf tutmuyormuş, dediğine göre, zaten hat kullanmadığım bir hattı, Turkcell bunu kapattı, fakat asıl korktuğum bilgilerim ellerindeyse bu kişiler bu bilgilerle başka şeyler yapabilir mi? Örneğin bankadan kredi kartı çıkarabilirlermi veya kredi çekmek isteyebilirler mi, ben bu durumu savcılığa beyan edeyim mi gerek varmı? Birde kimliğimin en azından seri no'larının veya önemli bilgilerinin değiştirilmesini isteyebilir miyim?
Teşekkürler.  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ocak 24, 2015, 11:13:55 »
Bence bir gitmekte fayda var, hani sana faydası olmasa bile başkalarına faydalı olur. Bu iş Nitelikli Dolandırıcılığa girer, adamların bir an evvel bulunup cezalandırılması lazım bence.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 24, 2015, 11:15:33 »
Bence bir gitmekte fayda var, hani sana faydası olmasa bile başkalarına faydalı olur. Bu iş Nitelikli Dolandırıcılığa girer, adamların bir an evvel bulunup cezalandırılması lazım bence.

Evet abi pazartesi gideceğim bende inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 24, 2015, 11:48:36 »
Bu konuyla ilgili Turkcell yaptığım şikayet sonucu, geri dönüş sağladı, kendilerine operatör taşıma için gönderilen gerekli evrakların incelendiğini, kendilerine gönderilen kimlik fotokopisinin sahte olduğunu, belirtti, şöyle ki kimlik de ki diğer tüm bilgiler fotoğraf dışında doğruymuş, yani birisi bilgilerimi kullanıp sahte kimlik düzenlemiş anlaşılan, sadece fotoğraf tutmuyormuş, dediğine göre, zaten hat kullanmadığım bir hattı, Turkcell bunu kapattı, fakat asıl korktuğum bilgilerim ellerindeyse bu kişiler bu bilgilerle başka şeyler yapabilir mi? Örneğin bankadan kredi kartı çıkarabilirlermi veya kredi çekmek isteyebilirler mi, ben bu durumu savcılığa beyan edeyim mi gerek varmı? Birde kimliğimin en azından seri no'larının veya önemli bilgilerinin değiştirilmesini isteyebilir miyim?
Teşekkürler.  :(
Baska bir forumda gormustum kimlik bilgileri ile  kredi cekmişler 60 bin tl falan tabi ödemedi şikayet etti bankayla gorustu falan yani bilgileriniz baskasinin elindiyse yapabilirler
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 24, 2015, 12:02:56 »
Baska bir forumda gormustum kimlik bilgileri ile  kredi cekmişler 60 bin tl falan tabi ödemedi şikayet etti bankayla gorustu falan yani bilgileriniz baskasinin elindiyse yapabilirler

:blink: :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Ocak 24, 2015, 12:10:11 »
Evett Eveeettt bende görmüştüm onu hatta adamın kimlik bilgilerini kullanarak IŞID a silah göndermişleeeerrrrr :)

Panik yapma be hemşerim, hangimizin kimlik fotokopileri her yerde dolanmıyor. Her bir işlem için fotokopi isteyen bir sürü yer var. Allah kötülere çattırmasın, Dolandırılan ispat etsin sen olduğuna... o kadar da muz cumhuriyeti değilizdir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 24, 2015, 12:12:44 »
Evett Eveeettt bende görmüştüm onu hatta adamın kimlik bilgilerini kullanarak IŞID a silah göndermişleeeerrrrr :)

Panik yapma be hemşerim, hangimizin kimlik fotokopileri her yerde dolanmıyor. Her bir işlem için fotokopi isteyen bir sürü yer var. Allah kötülere çattırmasın, Dolandırılan ispat etsin sen olduğuna... o kadar da muz cumhuriyeti değilizdir.

Valla bir hayli gözüm korktu, Denizbank la çalıştığım için bana teklif ettikleri birşey vardı kimlik koruma sigortası, onu yaptırmayı düşünüyorum artık.