0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gerekli şartlar bura da da fazlasıyla oluştu diye düşünüyorum hemşehrim, fakat yine de belli olmaz doğa bu
Vayyy plakayı görmemişim Hemşerim bir sürü örnek verebiliriz ama, dedim ya neyin ne şekilde olduğunu hangi şartlar olduğundan bu durum meydana geldi belli olmaz. Sen yaaa burdada kar yağıyor bir şey olmadı diyebilirsin ama burdada kar yağdı mesela okullar tatil oldu Buna ne diyeceksin
Tekin abi video için sağol. Çok aydınlatıcı ve rahatlatıcı oldu. Bas marşa git yapılacak en iyi şey oluyor bu videoya istinaden Adamlar düşünmemiş diyoduk test edip video bile yayınlamışlar
Ben de elegant almadan önce kapıyı açıp giderlerse ne olur, anahtarsız modülün pili dağ başında biterse ne yaparım gibi soruların cevaplarını merak ederdim. Bu bile düşünülmüşse artık fazla söze gerek yok. Doğru tercihin adı toyota.
4 - 5 yıllık pilli anahtarsız kumanda, direksiyon çevresinde iken hala motor çalışmıyorsa,Kumandayı Start düğmesine değecek kadar yakınlaştırıp aynı anda aracı çalıştırın.En kısa zamanda pilini yenileyin.
bazı ağır vasıtalar ön panjuru kapatır acaba bundanmıydı,rahatlatıcı bilgiler vermişsiniz amakaput altına aşırı kar doldugunda zararı olacaktır illaki, bunun motorun yıkanması ile ne farkı kalıyorki
yok o karton olayı özellikle dizel araçlar aşırı soğuklarda daha çabuk ısınsın ve hararetini kaybetmesin diye yapılırdı eskiden.... artık kalmadı pek.
Kabasini temizleyin. Ozellikle aku kismini ve v kayisi, alternator kismini tam olarak temizleyin. Sonra calistirin gerisini sicaklik halleder
Motor yıkandığında Basınçlı su zarar veriyor olabilir.Ben eski arabamda distrübütör ü ve bobinlerin olduğu yerleri poşetleyip tazyikli su ile yıkıyordum bi sorun çıkmıyordu.Zannedersem bu şekilde kar yağdığında sıkıntı olmamasının sebebide bu , elektronik aksamlar yeteri kadar izole edilmiş
Arabanın motorunu asla yıkama demişti eski bir kamyon şoförü bana... Çünkü o yağlar ne kadar kirli olursa olsun motoru besliyor demişti... gerçeklik payı nedir bilmiyorum ama ben de o tavsiyeye uyarım...
Zaten ben yeni aracımda yıkamıyorum ama eskisinde yıkamışlığım var bi problemlede karşılaşmadım Ayrıca bir motorun veya çalışan bir parçanın dışarıya attığı yağın o parçanın çalışmasına hiç bir etkisi olmaz olamaz.