Gönderen Konu: Efsane hararet  (Okunma sayısı 11620 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsane hararet
« Yanıtla #60 : Ocak 25, 2015, 01:20:42 »
%100 antifiriz pek tavsiye edilmez,
Kimyasal hortumların çabuk bozulmasına neden olabiliyormuş.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 25, 2015, 01:20:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 25, 2015, 01:23:57 »
Biraz hava ısınsın akü suyu ilave ediyim  ozaman abi ölçtürmek lazım derecesini..
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 25, 2015, 01:40:49 »
ilk arabamda yaşadığım olay şu şekilde oldu: tabi antifiriz nedir bilmiyoruz. araba demekki hiç antifiriz görmemiş her halde, usta antifiriz koyalım dedi ve koydu, iki gün için de ustaya tekrar koştum, arabanın içi paslanmış antifiriz koyunca devirdaim kaçak vermeye başladı. söküldüğünde pastan gözükmüyordu. bu yüzden yaz kış antifiriz kullanmak gerekir kışa özel değil.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ocak 25, 2015, 05:44:02 »
Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum. Araba fan açtığınını nasıl anlarız ? Bi zararı var mıdır ?
Toyota sıkışık yaz trafiğinde dur kalk olmaz ise kolay kolay fan açmaz araç stop ettikten sonra devreye girmez sistem öyle tasarlanmıştır fan sessiz çalışır pek duyulmaz Lada Tofaş Broadway vs. gibi gürültü yapmaz

Mesaj Birleştirildi: Ocak 25, 2015, 05:58:19
Konu açmadım  buraya yazdım mahsuru yoktur inşallah.Dün motor ısındıktan sonra hararet ortadayken 20-25 km yol yaptım baktım hararet düşüyor. Kontağı kapattım açtım hararet ortada 80-90a öıktım yine düşüyor. Bazen tamda kaloriferi açıyorum soguktan biraz ılık. Formu karıştırdım.  Termostad sorunu diye teşhis koymuslar. Erzurumun toyota prof. Oktay Çelik ustamızın yanına gittim  termostad al takalım dedi. 35tlye japon menşei li (orjinal olabilir) termostad aldık suyu boşaltık pas ve çamur mavi antifiriz demeye şahit ister. Pempe antifiriz koyduk. Oktay abimiz pempeden devam et bu çamuru pası atar korur dedi. İnsallah dedik. Fanı açmaya uğraştık epey. Şükür hararet ortada ok gibi. Kalorifer bir ısıttı araba hamam oldu. 1 yıldır termostad bozukmus ama hararet ortada ok gibi araba ısıtmıyordu. Darısı başına yaşar üstadım.
Teşekkürler Barış hocam motor yapılmadan önce benimde öyle bi ibre sorunu vardı aşağı yukarı oynuyordu aldım alalı kaloriferde sıkıntı yok hamam gibi ısıtıyor ilk aldığım sene yaz ayı idi su vardı 1 litre antifriz ekledim sıkıntı çıkarmasın diye aldığım yıl radyatörü değiştirdim yaz kış saf antifriz var araçta bulunduğum yerde usta yok rölantide çalışırkende yolda gidrekende aynı seviyede bi yerden su atma eksiltmede yok hararet yükselmiyor fakat takıntı yapıyorum bu olayı çözecem inşallah  contada sıkıntı var ise ben kendim burda değiştiririm bütün anahtarlar varda tork anahtarı yok onuda kademeden isterim verirlerse nasıl olsa triyger sentelerini biliyorum sorun yok bugünde termostatı söküp çalıştıracam bakalım hararet gene aynı yere gelecekmi kafamı kurcalayan bişeyde radyatör üst hortum bayağı sıcakken alt hortum soğuk kalıyor  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Ocak 25, 2015, 09:08:21 »
Fan acmamasının sebebi alt hortum en son o hortum ısınıyor ve radyatörden besleniyor bizde epey ısınmasını bekledik. Isınınca fan actı. Normal gibi geldi . Ortanın biraz yukarısında üstündeki çizgisinde aşağıduruyor  bazen ki takılma termostad lazım olursa  burdan yollarım orjinal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ocak 25, 2015, 12:36:00 »
Termostat ve hararet müşürünü değiştirdim geçenlerde arkadaş izinde idi sipariş ettim getirdi termostat Hkt marka müşür Tama marka Japon malı dediğin gibi hararet benimde orta ile ortanın üzerindeki çizginin arasında kalıyor fan fişini çekiyorum fan sürekli devrede yine düşmüyor fanda çok zor açıynor ve 5.6 saniye sonra susuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Ocak 25, 2015, 13:03:43 »
Fanın zor devreye girmesi sadece antifiriz yüklemesi de olabilir. Antifirizin kaynama noktası kaç acaba. Sudan geç kaynayacağı zannederim.Bide enson radyatör suyu ısınıyor bütün hortumlar ısınırken en son radyatör ve radyatöre bağlı hortum ısınıyor o yüzden geç çalışıyor fan. Fan fişi dediğin şey hararet müşürünü bağlı soket değil mi? O fişi çeksende fanla alakası olmaz o hararet gösterge için değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Ocak 26, 2015, 14:00:28 »
Bugün harareti çektim benim hararette uzun zamandır tamla bir çizginin ortasında fazla takılma üstad..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ocak 26, 2015, 20:48:25 »
Komple su doldurup denemiştim geçenlerde fan yine geç açıyor iki kez fan müşürü geldi ikiside yanlış üstekki fan alttaki hararet müşürü hararet müşürü ve termostat yeni memlekette baktırırım teşekkürler hocam  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Şubat 02, 2015, 20:46:00 »
Evet arkadaşlar son durum suçu kapakta buldum çünkü başka bi sebep aklıma gelmiyor dün kendim silindir kapağını  söktüm sabah arkadaş izine gidiyor Kayseri'de amcaoğlu bakacak başka bi markanın özel servisi bakalım ne çıkacak bu kadar basit olduğunu bilseydim motor yapılırken  ustaya bu kadar işçilik parası vermezdim  :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Şubat 02, 2015, 20:49:30 »
Evet arkadaşlar son durum suçu kapakta buldum çünkü başka bi sebep aklıma gelmiyor dün kendim silindir kapağını  söktüm sabah arkadaş izine gidiyor Kayseri'de amcaoğlu bakacak başka bi markanın özel servisi bakalım ne çıkacak bu kadar basit olduğunu bilseydim motor yapılırken  ustaya bu kadar işçilik parası vermezdim  :hoş:

Yaşar abi, fazla takılma senin aracında bir sorun yok. Bende de ibre o şekilde...
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Şubat 02, 2015, 21:10:50 »
Yaşar abi, fazla takılma senin aracında bir sorun yok. Bende de ibre o şekilde...
Teşekkürler Müjdat kardeşim burdaki arkadaşlarda aynısını dedi hatta bi ustayı aradım motor yeni yapıldı diye izah ettim usta radyatör kapağını orijinal tak dedi arkadaşın radyatör kapağını söktüm benimki ile kıyasladım benimkinde 2 onda 1 conta var bende 1 contayı çıkardım takıp çalıştırdım ilk çalışmada şişen üst  hortum normale döndü söktüm artık bi baksınlar bakalım bide yeni conta takarım hayırlısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Şubat 25, 2015, 17:30:05 »
Evet arkadaşlar kapağı söküp memlekete göndermiştim durumu izah ettim tamam diyerek 2. aradılar gün kapakta bişey yok lpg regülatör diyaframı  yırtık olabilir dediler regülatör 3 yıl olmuştu söktüm bişey bulamadım o vesile ile yeni netten yeni regülatör aldım 80 tl kapak ve conta takımı geldi topladım ibre yine hafif yüksek galiba ibrede kalibrasyon sorunu var daha önce led işıklandırma yaptığım zaman çekilen fotoğraflara baktım bu sorun oluştuğundan beri ibre stop edince tam dibe inmiyor gibiydi başka bi sıkıntı olsa bi yerden problem yaratırdı hepinize yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Şubat 25, 2015, 20:05:05 »
Bir ata sözü var esasında çalışıyorsa elleme diye keşke gösterge panelini söktüğünüzde daha dikkatli olsaydınız.Ben bir kere benzin götergesinin ayarını kaçırdım aynı şekilde yolda kaldığımda tam kalibrasyonu yaptım sonra fulledim işlem tamam biraz pahalı veya acı sonuçlar olabiliyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Şubat 26, 2015, 16:26:16 »
Bir ata sözü var esasında çalışıyorsa elleme diye keşke gösterge panelini söktüğünüzde daha dikkatli olsaydınız.Ben bir kere benzin götergesinin ayarını kaçırdım aynı şekilde yolda kaldığımda tam kalibrasyonu yaptım sonra fulledim işlem tamam biraz pahalı veya acı sonuçlar olabiliyor. :)
Benim benzin göstergeside sapmıştı çeyrekten aşağı inmiyordu onu ayarladım ilk aldığım sene gösterge ışıkları yanmıyordu söktüm elimle km ibresi ile oynadım ampulleri değiştirip taktım kontağı açınca direk 60 km gösteriyordu navigasyon cihazı ile ayarlıyana kadar ne çektim hararet ibresi içini nemle bezle silerken o kadar dikkat etmeme rağmen sapmış demekki dediğiniz gibi pahalı maliyet fakat biraz bişeyler daha öğrendim  :) Dün yanılma olmasın diyerek motor sıcakken kalibrasyon yaptım yolda denedim işlem tamam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Şubat 26, 2015, 17:08:57 »
 :islik:

Geçmiş olsun Yaşar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Şubat 26, 2015, 17:19:25 »
:islik:

Geçmiş olsun Yaşar.
Teşekkürler Hakan abi  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Şubat 26, 2015, 18:00:36 »
 Ben teşekkür ederim, hem sorun hem de herkesin cevapları sayesinde önemli bir konu oldu aslında bu bölüm.