0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum. Araba fan açtığınını nasıl anlarız ? Bi zararı var mıdır ?
Konu açmadım buraya yazdım mahsuru yoktur inşallah.Dün motor ısındıktan sonra hararet ortadayken 20-25 km yol yaptım baktım hararet düşüyor. Kontağı kapattım açtım hararet ortada 80-90a öıktım yine düşüyor. Bazen tamda kaloriferi açıyorum soguktan biraz ılık. Formu karıştırdım. Termostad sorunu diye teşhis koymuslar. Erzurumun toyota prof. Oktay Çelik ustamızın yanına gittim termostad al takalım dedi. 35tlye japon menşei li (orjinal olabilir) termostad aldık suyu boşaltık pas ve çamur mavi antifiriz demeye şahit ister. Pempe antifiriz koyduk. Oktay abimiz pempeden devam et bu çamuru pası atar korur dedi. İnsallah dedik. Fanı açmaya uğraştık epey. Şükür hararet ortada ok gibi. Kalorifer bir ısıttı araba hamam oldu. 1 yıldır termostad bozukmus ama hararet ortada ok gibi araba ısıtmıyordu. Darısı başına yaşar üstadım.
Evet arkadaşlar son durum suçu kapakta buldum çünkü başka bi sebep aklıma gelmiyor dün kendim silindir kapağını söktüm sabah arkadaş izine gidiyor Kayseri'de amcaoğlu bakacak başka bi markanın özel servisi bakalım ne çıkacak bu kadar basit olduğunu bilseydim motor yapılırken ustaya bu kadar işçilik parası vermezdim
Yaşar abi, fazla takılma senin aracında bir sorun yok. Bende de ibre o şekilde...
Bir ata sözü var esasında çalışıyorsa elleme diye keşke gösterge panelini söktüğünüzde daha dikkatli olsaydınız.Ben bir kere benzin götergesinin ayarını kaçırdım aynı şekilde yolda kaldığımda tam kalibrasyonu yaptım sonra fulledim işlem tamam biraz pahalı veya acı sonuçlar olabiliyor.
Geçmiş olsun Yaşar.