0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hararetin ne olduğunu bilmiyormusuz gibi yazarsan normal bu sekildr anlasilman. Yukariyi bende okudum herkeste okudu. Diyorum ki opel Sicak motordur hararet sıkıntısı vardir. Kroniktir genelde. Sen diyorsun yalanci hararet olmasin.
Yasar Akgün sase problemi olabilir mi? Benim su an ki aracimda da dusup yukseliyor sürekli hararet göstergesi. Servis saseyi guclendirdi
normalden bir milim yukarıda duruyor. resimde eğer fan açtıysa sorun yok ama bu halde fan açılmadıysa bir sıkıntı var. o ibrenin hareketi kablo veya müşürden olur. hararet müşürü değiştiyse belki farklı ölçüyordur ve sorun yoktur. ama fan açması şart.klavuzuna bakın , normal kullanım sıcaklığını göstermiş. suyu yağı varsa , bakımı varsa yola devam...
hararette oynama varsa termostatı değiştir hacım, bendede aynı sorun vardı değiştirdik çözüldü. zaten otuz lira falandı yanlış hatırlamıyosam çok para değil düzelmezse gene bakarız
Konu açmadım buraya yazdım mahsuru yoktur inşallah.Dün motor ısındıktan sonra hararet ortadayken 20-25 km yol yaptım baktım hararet düşüyor. Kontağı kapattım açtım hararet ortada 80-90a öıktım yine düşüyor. Bazen tamda kaloriferi açıyorum soguktan biraz ılık. Formu karıştırdım. Termostad sorunu diye teşhis koymuslar. Erzurumun toyota prof. Oktay Çelik ustamızın yanına gittim termostad al takalım dedi. 35tlye japon menşei li (orjinal olabilir) termostad aldık suyu boşaltık pas ve çamur mavi antifiriz demeye şahit ister. Pempe antifiriz koyduk. Oktay abimiz pempeden devam et bu çamuru pası atar korur dedi. İnsallah dedik. Fanı açmaya uğraştık epey. Şükür hararet ortada ok gibi. Kalorifer bir ısıttı araba hamam oldu. 1 yıldır termostad bozukmus ama hararet ortada ok gibi araba ısıtmıyordu. Darısı başına yaşar üstadım.
@Güven Mayda (27934) pas olayından 1 yıldır çekiyorum aldığımda vardı denedik yol kalmadı. Hararet yapmıyor.efsane de şükürler olsun hareret hastalığı yok. Antifirz suyuna dikkat ediyorm saf antifiriz atıyorum yaz kış su an pempeye gectik. Ustam bir sey etmez ama antifiriz periyodik değiştirelim dedi. Artık ayda 1 antifirz değiştirecez.rabbim korusun diyelim
Araçlar fabrikada su dolumu yaparken sertligi alınmış su ile dolduruluyor,Sonuçta tek tehlike pas degil, kireçlenme riskide var.Bu nedenle ben su ekleyecek isem saf akü suyu koyarım.