Gönderen Konu: Efsane hararet  (Okunma sayısı 11618 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsane hararet
« Yanıtla #40 : Ocak 07, 2015, 12:16:02 »
Hararetin ne olduğunu bilmiyormusuz gibi yazarsan normal bu sekildr anlasilman. Yukariyi bende okudum herkeste okudu. Diyorum ki opel Sicak motordur hararet sıkıntısı vardir. Kroniktir genelde.  Sen diyorsun yalanci hararet olmasin.
Nerede size öyle bir yorum yazdım?  Ama aracınızda yalancı hararet olabilir mi diye soru sorduğumda yalancı hararetin tanımını yapabilirdim. Bunu kabul ediyorum ama beni yalancı muamelesi yapmakla suçlamayınız lütfen.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 07, 2015, 12:16:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 07, 2015, 13:21:07 »
 Yanlış anlaşılma olduğu teyit edildiğine göre konunun harareti normale döndü sanırım.

Bu arada eskiden şahinlerde olurdu, araç daha yeni dahi olsa. Sadece radyatör fanının ebatı(debisi yüksek) büyütülerek bu sorunun kolayca önüne geçilirdi. Hatta aracını yeni alanlar ilk bunu yaptırırdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 07, 2015, 15:12:12 »
Termostat antifriz ve hararet müşürünü değiştirdim soğukta rolantide çalıştırdım ibre gene hafif yükseldi fan yerine hararet müşürü getirmiş arkadaş fanda açıyor kısa süre sonra duruyor  göstergede bi problemmi var acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 07, 2015, 17:24:15 »
Yasar Akgün sase problemi olabilir mi?  Benim su an ki aracimda da dusup yukseliyor sürekli hararet göstergesi.  Servis saseyi guclendirdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ocak 07, 2015, 17:41:34 »
Yasar Akgün sase problemi olabilir mi?  Benim su an ki aracimda da dusup yukseliyor sürekli hararet göstergesi.  Servis saseyi guclendirdi
Olabilirde motor yapılmadan önce hararet ibresi yolda giderken hararet ortada iken ara sıra rüzgarda sallanıyormuş gibi aşağı düşüp tekrar yukarı çıkıyordu parçacıya izah ettim ustaya söyledim o sorunu düzeltmiş dedi bende unuttum sormayı fan müşürü Tama marka Japon malı bi ihtimalde fan müşürü olabilir baya gaz vermeme rağmen fan bayağı geç açıyor sistem komple antifrizle dolu hava müsait olsa sadece komple su doldurup kontrol edecem fan kısa sürede devreye girerse suyu boşaltırım  sorunu bi şekilde çözmeye bakacam artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 07, 2015, 23:28:39 »
Gerci bi sorun olmuyor.  Ben yaklaşık 1 yildir biniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 07, 2015, 23:39:23 »
normalden bir milim yukarıda duruyor. resimde eğer fan açtıysa sorun yok ama bu halde fan açılmadıysa bir sıkıntı var.

o ibrenin hareketi kablo veya müşürden olur. hararet müşürü değiştiyse belki farklı ölçüyordur ve sorun yoktur.  ama fan açması şart.

klavuzuna bakın , normal kullanım sıcaklığını göstermiş. suyu yağı varsa , bakımı varsa yola devam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ocak 09, 2015, 14:46:46 »
normalden bir milim yukarıda duruyor. resimde eğer fan açtıysa sorun yok ama bu halde fan açılmadıysa bir sıkıntı var.

o ibrenin hareketi kablo veya müşürden olur. hararet müşürü değiştiyse belki farklı ölçüyordur ve sorun yoktur.  ama fan açması şart.

klavuzuna bakın , normal kullanım sıcaklığını göstermiş. suyu yağı varsa , bakımı varsa yola devam...
Motor yapılırken hararet müşürü değişmemiş geçen termostat ve hararet müşürü geldi taktım yine aynı fan geç açıyor fan rolesini kontrol ettim oda sağlam bu çizginin üzerinede çıkmıyor dün müsaittim aracı çalıştırdım hararet yükseldi termostat açtı fan çalışmadı fan fişini çektim 10 dakika fan çalıştı hararet aynı çizgide aracı stop edip çalıştırdım hararet ibresi ortada durdu üzerindeki orjinal fan müşürü idi keşke geri alsaydım usta eski parçaları verim ne yapayım dedim sadece triyger rulmanlarını aldım köyde bişeye kullanırım diye arabanın bakımlarını ihmal etmem kendim yaparım klavuz yok bende

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150000
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ocak 12, 2015, 03:38:21 »
hararette oynama varsa termostatı değiştir hacım, bendede aynı sorun vardı değiştirdik çözüldü. zaten otuz lira falandı yanlış hatırlamıyosam çok para değil düzelmezse gene bakarız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Ocak 12, 2015, 07:53:25 »
hararette oynama varsa termostatı değiştir hacım, bendede aynı sorun vardı değiştirdik çözüldü. zaten otuz lira falandı yanlış hatırlamıyosam çok para değil düzelmezse gene bakarız :)
Termostat ve hararet müşürünü değiştirdim hatta radyatör üst hortumuda değiştirecektim termostat girişi terletmiş hortumu elimle kontrol ettim kelepçe geriden takılmış onu düzelttim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ocak 21, 2015, 14:35:17 »
Sorun devam ediyor arkadaşlar fan müşürünün fişini çekiyorum fan sürekli çalışıyor hararet yine resimdeki gibi ortanın biraz üzerinde sıkıştırdım biraz ne yukarı çıkıyor nede aşağı iniyor yoldada rolantide çalışırkende aynı stop edip çalıştırınca ibre tam ortaya düşüyor eksozdan su damlıyor fakat su eksiltme yok araçta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '11
  • 43 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 24, 2015, 23:18:45 »
Arkadaşlar bilmediğimden soruyorum. Araba fan açtığınını nasıl anlarız ? Bi zararı var mıdır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 25, 2015, 00:34:32 »
Konu açmadım  buraya yazdım mahsuru yoktur inşallah.Dün motor ısındıktan sonra hararet ortadayken 20-25 km yol yaptım baktım hararet düşüyor. Kontağı kapattım açtım hararet ortada 80-90a öıktım yine düşüyor. Bazen tamda kaloriferi açıyorum soguktan biraz ılık. Formu karıştırdım.  Termostad sorunu diye teşhis koymuslar. Erzurumun toyota prof. Oktay Çelik ustamızın yanına gittim  termostad al takalım dedi. 35tlye japon menşei li (orjinal olabilir) termostad aldık suyu boşaltık pas ve çamur mavi antifiriz demeye şahit ister. Pempe antifiriz koyduk. Oktay abimiz pempeden devam et bu çamuru pası atar korur dedi. İnsallah dedik. Fanı açmaya uğraştık epey. Şükür hararet ortada ok gibi. Kalorifer bir ısıttı araba hamam oldu. 1 yıldır termostad bozukmus ama hararet ortada ok gibi araba ısıtmıyordu. Darısı başına yaşar üstadım.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 111111
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ocak 25, 2015, 00:42:17 »
Konu açmadım  buraya yazdım mahsuru yoktur inşallah.Dün motor ısındıktan sonra hararet ortadayken 20-25 km yol yaptım baktım hararet düşüyor. Kontağı kapattım açtım hararet ortada 80-90a öıktım yine düşüyor. Bazen tamda kaloriferi açıyorum soguktan biraz ılık. Formu karıştırdım.  Termostad sorunu diye teşhis koymuslar. Erzurumun toyota prof. Oktay Çelik ustamızın yanına gittim  termostad al takalım dedi. 35tlye japon menşei li (orjinal olabilir) termostad aldık suyu boşaltık pas ve çamur mavi antifiriz demeye şahit ister. Pempe antifiriz koyduk. Oktay abimiz pempeden devam et bu çamuru pası atar korur dedi. İnsallah dedik. Fanı açmaya uğraştık epey. Şükür hararet ortada ok gibi. Kalorifer bir ısıttı araba hamam oldu. 1 yıldır termostad bozukmus ama hararet ortada ok gibi araba ısıtmıyordu. Darısı başına yaşar üstadım.
Barış pas olayı olduysa,  bundan sonra antifirize geçiş yaptıysan, süprizede hazırlıklı ol . devirdaim sıkıntı çıkarabilir. 10 gün içinde belli olur. suya dikkat et eksiltme yapabilir. sonra hareret yaptırma araca.
(1.3 xl1993) (1.6 xei ac 1996) (1.6xei 1999)

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ocak 25, 2015, 00:47:54 »
@Güven Mayda (27934) pas olayından 1 yıldır çekiyorum aldığımda vardı denedik yol kalmadı. Hararet yapmıyor.efsane de şükürler olsun hareret hastalığı yok. Antifirz suyuna dikkat ediyorm saf antifiriz atıyorum yaz kış su an pempeye gectik. Ustam bir sey etmez ama antifiriz periyodik değiştirelim dedi. Artık ayda 1 antifirz değiştirecez.rabbim korusun diyelim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Ocak 25, 2015, 01:03:02 »
@Güven Mayda (27934) pas olayından 1 yıldır çekiyorum aldığımda vardı denedik yol kalmadı. Hararet yapmıyor.efsane de şükürler olsun hareret hastalığı yok. Antifirz suyuna dikkat ediyorm saf antifiriz atıyorum yaz kış su an pempeye gectik. Ustam bir sey etmez ama antifiriz periyodik değiştirelim dedi. Artık ayda 1 antifirz değiştirecez.rabbim korusun diyelim
bak bu pas olayında; suyu motordan tam boşalmıyorlar, radyatördeki suyu boşaltmak yetmiyor .suyun yarısı motorda kalıyor, bu yüzden koyduğun antifiriz yine pasa karışıyor. tavsiyem şu: motor bloğundan  boşaltmak olur. bu biraz zahmetli bir yer bu nokta. hiç bir usta, olur burdan boşaltalım demez çünkü biraz zahmetli deim ya ondan. iki defa şunu dene, motoru su doldur içine biraz sirke at bir gün kullan. yarın , yine aynı işlemi yap. üçüncü gün antifirizi koy pas filan kalmaz. ama en baştada dedim ya zahmetli biraz  :D

Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ocak 25, 2015, 01:11:32 »
Sirkede asit belki radyatöre zarar verebilir malum çok asidik. Ama2 gün sabunlu su tedavisi uyguladık sıvı sabun doldurduk 3 gün su tertemiz oldu. Sonra tekrar paslı su ortaya çıktı. Sıkıntı bütün metallere pas işlemiş. Ayda 1 pempe antifirz doldurup yineleyecem. malum 2 -3 değişiklikten sonra motor bloğun içindeki paslı suda boşalacak. Japon arabalara pempe antifiriz tavsıye ediyor ilk defa kullanıyorum. Bi hele bunu deneyek sirkeye de devam ederiz. Mafen suyunu söylediler bir şişe onu bile katabilirm. Radyatörü elimize almasak bari:-)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ocak 25, 2015, 01:11:33 »
Araçlar fabrikada su dolumu yaparken sertligi alınmış su ile dolduruluyor,

Sonuçta tek tehlike pas degil, kireçlenme riskide var.
Bu nedenle ben su ekleyecek isem saf akü suyu koyarım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 xei
    • www.toyotaclubtr.com
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Ocak 25, 2015, 01:13:48 »
Barış araç ne zamandır sen de. km orjinalmi? sayaçların durumu bana hiç iç açıcı gelmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Ocak 25, 2015, 01:15:50 »
Araçlar fabrikada su dolumu yaparken sertligi alınmış su ile dolduruluyor,

Sonuçta tek tehlike pas degil, kireçlenme riskide var.
Bu nedenle ben su ekleyecek isem saf akü suyu koyarım.
Evet abi kireçlenmede vardı termostad kireclenmişti. Söylediğin iyi oldu ahmet abi Akü suyunu hiç duymamıştım malum antifirz su ilavesiz kullanıyorum artık düzelirse tavsiyeni uygularım abican

Mesaj Birleştirildi: Ocak 25, 2015, 01:19:26
1 senedir bende araba sayaclar doğru söylemiyır. km oynanmıs. Galeriden düşme olunca böyle oluyor bakımsız oluyor su an sıkıntı yok sayılır artık yaptırmaktan daha duyarsız oldum:-))))