Gönderen Konu: Efsane hararet  (Okunma sayısı 11858 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Ynt: Efsane hararet
« Yanıtla #20 : Ocak 06, 2015, 16:46:10 »
bizim şuanda 3. opel astramız ama hiç hararet görmedim. şuan kullandığımızda termostat bozuk , bu yüzden hararet ortaya gelip fan açıyor.

toyota ayrı bir dünya. toyotada araba 20 km hız yapsa radyatörü soğutmaya yetiyor. üstelik çok ince kullanmışlar. bunların yanında hararet ibresi hiç kımıldamıyor çünkü diğer arabalardaki kadar hassas değil.

mesela normal sıcaklık ile fan sıcaklığı arasında göstergesinde gözle görülür fark yok. opelde ise normali 80 civarında iken 90 a gelince fan açıyor. sürekli 80 de durmuyor...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 06, 2015, 16:46:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 06, 2015, 17:04:12 »
Dokuz sene opel astra g kullandım hiç hararet ibresinin ortadan  yukarıya çıktığını görmedim.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 06, 2015, 17:05:25 »
Yalanci hararet mi?  Yedek su deposu da yalandan patladı zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 06, 2015, 17:09:16 »
Yalanci hararet mi?  Yedek su deposu da yalandan patladı zaten
Ben hiç hararetin ortaya çıktığına şahit olmadım Vectra C'de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 06, 2015, 17:10:41 »
O zaman harareti ben yaptim vectra değil. Sende rahatla. Ben yalan söylüyorum arkadaslar. Vectralar inanilmaz sorunsuz araclar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 06, 2015, 17:11:52 »
O zaman harareti ben yaptim vectra değil. Sende rahatla. Ben yalan söylüyorum arkadaslar. Vectralar inanilmaz sorunsuz araclar
Derdiniz nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 06, 2015, 17:18:09 »
Ne derdim olacak. Sanki tek araba kullanan sensin tek bilen sensin. Forumun amaci paylasmaktir. Paylasim yapiyoruz. Amacin sadece muhalefet yapmak. Ne demek yalanci hararet? Buraya yazana itibar etmiyorsan yazmicaksin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 06, 2015, 17:25:33 »
Ne derdim olacak. Sanki tek araba kullanan sensin tek bilen sensin. Forumun amaci paylasmaktir. Paylasim yapiyoruz. Amacin sadece muhalefet yapmak. Ne demek yalanci hararet? Buraya yazana itibar etmiyorsan yazmicaksin.

Yalancı hararet durumundan bir habersiniz demek ki. Yalancı hararete temel olarak soğutma sisteminin hava yapmasından ötürü hararet göstergesinin en üst seviyeye çıkması denebilir. Aslında hararetin çok yükselmesi diye bir şey yok ama göstergede öyle gözüküyor. Ben forumun amaçlarından biri olan paylaşımı yapmaya çalıştım. Siz ne yapıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40800
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 06, 2015, 17:26:07 »
13 yıl efsaneye binmiş biri olarak bizim araç hep böyle dururdu ben hiç farklı yerde durduğunu görmedim .Ha bunun üstüne çıkıyorsa bir anormallik var demektir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 06, 2015, 17:37:00 »
Yalanci hararetin ne oldugunu biliyorum. Yukarıda da 40 binde alinip 200 bini gecmis sorun yasamamis olanida yazdim. Anlayamadigim ne yapmaya çalıştığın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 06, 2015, 17:41:26 »
Yalanci hararetin ne oldugunu biliyorum. Yukarıda da 40 binde alinip 200 bini gecmis sorun yasamamis olanida yazdim. Anlayamadigim ne yapmaya çalıştığın?
Asıl ben sizin ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım. Sanki ben size "o arabayı siz bozdunuz" demisim gibi tepki verdiniz. Kimse size yalancı muamelesi yapmıyor. Bu tepki niye?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 06, 2015, 17:56:33 »
 Arkadaşlar, yanlış anlaşılmalar olmuş görünüyor ancak herkesin iyi niyetle yazdığı ortada, bu yüzden boşuna kimse kimseyi kırmasın ve konuya devam etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 07, 2015, 07:35:47 »
Yanlis anlasilma yok bilakis yanlis soylem var Hakan Öztürk. Sunu belirteyim.  Opelde yalanci hararet olayi nerdeyse hic gorulmez tikaniklik yoksa. Cunku opel ahtapot sisteme sahiptir ve havayi kendi alir. Kacak dahi olsa opel kolay kolay hava yapmaz. Ayrica opelin conta yaniksa gözle hararetle veya kaynama ile anlasilmayacagida asikardir. Opelin hararet testi kimyasal sıvı ile yapılır.  Fan aktifse kolay kolay yükselme olmaz göstergede. Eger ani yukselisler mevcutsa opelin kronik hastaligi olan sase problemine dikkat etmek gerekir. Ben yaşadım sadece bilgi paylastim. Olumlu olanida yazdim.fakat enes duman sanki tek opel kendindeymis gibi sanki hak yapisiymis gibi iddia ediyor. Yalanci muamelesi yapiyor. Bu yüzden bu forumda toyota konusulsun opelciler varsa kendi forumlarında istedigini yazsinlar. Yönetici de bu duruma müdahale etsin. Efsane hararet denmis opel hararet degil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 07, 2015, 08:59:45 »
 Peki sorun ne Sayın Murat Avaroğlu?
 En kötü ihtimalle, bir yanlış anlama ve yanlış anlaşılma olmuş. Herkes yapıcı olarak devam ederse bu barışçıl ve kolay bir şekilde aşılır.
 Siz de çok güzel bir şekilde bilginizi, tecrübenizi paylaşmışsınız, diğer herkes de bilgisini, tecrübesini paylaşmış. Gözden kaçan, unutulan ya da bilinmeyen şeyler de tüm bu paylaşılanların toplamında nihai bilgiyi oluşturuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 07, 2015, 11:00:09 »
Peki sorun ne Sayın Murat Avaroğlu?
 En kötü ihtimalle, bir yanlış anlama ve yanlış anlaşılma olmuş. Herkes yapıcı olarak devam ederse bu barışçıl ve kolay bir şekilde aşılır.
 Siz de çok güzel bir şekilde bilginizi, tecrübenizi paylaşmışsınız, diğer herkes de bilgisini, tecrübesini paylaşmış. Gözden kaçan, unutulan ya da bilinmeyen şeyler de tüm bu paylaşılanların toplamında nihai bilgiyi oluşturuyor.
Bu sekilde yazarsam hedef sizin yazinizdir. Ben ortaya yazmisim ama cevap direk bana yazilmis. Burda gereksiz muhalefetten başka bise yok. Herkes kendi tecrübesini paylasacak. Ama direk cevaba cevap yazılırsa bu olay forumdan cok kisiye yazmaya döner.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ocak 07, 2015, 11:53:14 »

Yanlis anlasilma yok bilakis yanlis soylem var Hakan Öztürk. Sunu belirteyim.  Opelde yalanci hararet olayi nerdeyse hic gorulmez tikaniklik yoksa. Cunku opel ahtapot sisteme sahiptir ve havayi kendi alir. Kacak dahi olsa opel kolay kolay hava yapmaz. Ayrica opelin conta yaniksa gözle hararetle veya kaynama ile anlasilmayacagida asikardir. Opelin hararet testi kimyasal sıvı ile yapılır.  Fan aktifse kolay kolay yükselme olmaz göstergede. Eger ani yukselisler mevcutsa opelin kronik hastaligi olan sase problemine dikkat etmek gerekir. Ben yaşadım sadece bilgi paylastim. Olumlu olanida yazdim.fakat enes duman sanki tek opel kendindeymis gibi sanki hak yapisiymis gibi iddia ediyor. Yalanci muamelesi yapiyor. Bu yüzden bu forumda toyota konusulsun opelciler varsa kendi forumlarında istedigini yazsinlar. Yönetici de bu duruma müdahale etsin. Efsane hararet denmis opel hararet degil.

Ben size "aracınızda yalancı hararet olabilir mi?" dediğimde yalancı muamelesi görmüş gibi davranmayıp bu açıklamaları yapsaydınız o zaman? Burası ne de olsa bilgi paylaşım platformu. Eğer böyle yapsaydınız olay buraya kadar gelmezdi. Bundan emin olun.

Bu forumda yalancı muamelesi yapılması olayına herhalde binde bir rastlanıyor. Bunu yapanlarda zaten art niyetli, bir nevi spam olarak nitelendirebileceğimiz kişiler. Siz kendi kendinize gelin güvey olmayı bırakıp gerçekleri görmeye çalışsaydınız keşke.

Forumun ana teması dostluk. Bunu kavrayabilseydiniz bu talihsiz yorumu yapmazdınız. Burada Opel'ciler Opel forumuna gitsin demek sizin haddinize değil. İstediğiniz gibi asıp kesemezsiniz. Önce kendinizi sorgulayın, sonra beni sorgularsınız. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 07, 2015, 12:02:43 »
Efsane Hararet olmuş Konu Hararet, boşverin yahu...

Bu arada resimdekine göre hararet falan yok herhalde, o seviyeler normal diye biliyorum :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ocak 07, 2015, 12:08:56 »
Efsane Hararet olmuş Konu Hararet, boşverin yahu...

Bu arada resimdekine göre hararet falan yok herhalde, o seviyeler normal diye biliyorum :saygi:
Her zaman uzlaşı ve barıştan yanayım ama burada benim yalancı muamelesi yaptığım iddia edilince kayıtsız kalamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 07, 2015, 12:11:17 »
Hararetin ne olduğunu bilmiyormusuz gibi yazarsan normal bu sekildr anlasilman. Yukariyi bende okudum herkeste okudu. Diyorum ki opel Sicak motordur hararet sıkıntısı vardir. Kroniktir genelde.  Sen diyorsun yalanci hararet olmasin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 07, 2015, 12:11:59 »
Her zaman uzlaşı ve barıştan yanayım ama burada benim yalancı muamelesi yaptığım iddia edilince kayıtsız kalamadım.

İnsanın her zaman ruh hali aynı olmuyor, herkesi kendine göre sıkıntıları var. Malum yazılarda mimik jest yok, karşı taraf okuyunca haleti ruhiyetine göre o yazıyı seslendiriyor, durum bundan ibaret. Ben mesela bilmiyordum Yalancı Hararet nedir ne değildir, seni bilmesem seslendirme yaparken bende "ulen bana yalancımı diyor" derdim :)

Sıkmayın canlarınızı yahu altı üstü ARAÇ bunlar AMAÇ değil.  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2015, 12:13:59
Hararetin ne olduğunu bilmiyormusuz gibi yazarsan normal bu sekildr anlasilman. Yukariyi bende okudum herkeste okudu. Diyorum ki opel Sicak motordur hararet sıkıntısı vardir. Kroniktir genelde.  Sen diyorsun yalanci hararet olmasin.

Aman be Murat Hocam, ha yalancı ha gerçek ne olacak. Babalarımızın malımı bu arabalar... Hadi helalleşin, hararet yapmasın konular... Zaten memleketin harareti almış başını gitmiş. Birde forum hararetli olmasın  :saygi:
THE END