Gönderen Konu: Yeni 1.33 corolla kullanıcılarının dikkatine ! vites sorunu !  (Okunma sayısı 9979 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1800
  • Model Yılı: '14
  • 21 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Sayın 1.33 corolla kullanıcıları. bugün kuzenime 1.33 corolla aldık ve aracı sürdüm böyle birşey yok. 4 aydır 1.6 advence kullanıyorum böyle birşey görmedim. aracta vites atarken tak tuk sesler geliyor. ayagımızda bunu hissediyoruz bariz bir sorun var vites geçişlerinde. acaba sizde de bu sorun var mı ?
Corolla 1.6 Advence.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni 1.33 corolla kullanıcılarının dikkatine ! vites sorunu !
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2014, 21:42:52 »
İlk başlarda 1 den 2 ye geçerken yapıyor daha sonra geçiyor, bu konu çok gündeme geldi forumda servise de sordu bazı arkadaşlar problem yok denildi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2014, 21:50:27 »
Aytaç bey teşekkürler. ancak bu ses baya abartılacak bır ses araba rölanti gidince bile yapıyor taktu. mesela düşük hızda 2. viteste giderken şiddetli yapıyor. bunun olması ne derece yerinde sıfır araçta ?
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2014, 21:52:58 »
Aytaç bey teşekkürler. ancak bu ses baya abartılacak bır ses araba rölanti gidince bile yapıyor taktu. mesela düşük hızda 2. viteste giderken şiddetli yapıyor. bunun olması ne derece yerinde sıfır araçta ?

Viteste gidiyor derken? benim dediğim sadece vites geçişlerinde gelen ses o da araç soğuk iken ve 1 den 2 ye geçer iken diğer viteslerde olmuyor, bunun dışında abartılı bir durum varsa servise göstermek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2014, 21:57:00 »
Viteste gidiyor derken? benim dediğim sadece vites geçişlerinde gelen ses o da araç soğuk iken ve 1 den 2 ye geçer iken diğer viteslerde olmuyor, bunun dışında abartılı bir durum varsa servise göstermek lazım.

2. viteste düşük hızda giderkende yapıyor. 3. vitese atarkende yapıyor. 1 den 2 ye kesin yapıyor :) yani sıfır araçta bunlar nasıl olur anlamadım. 1.6 advance de olmadı bizde çok şükür olsa arabayı satardım ya da servisi yıkardım sanırım :) çok rahatsız edici bir durum çunkü
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Başlangıcı olan herşeyin bir de sonu vardır...
    • http://devaimystic.deviantart.com/
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 203000
  • Model Yılı: '05
  • 174 kere teşekkür etti
  • 94 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2014, 22:35:02 »
2. viteste düşük hızda giderkende yapıyor. 3. vitese atarkende yapıyor. 1 den 2 ye kesin yapıyor :) yani sıfır araçta bunlar nasıl olur anlamadım. 1.6 advance de olmadı bizde çok şükür olsa arabayı satardım ya da servisi yıkardım sanırım :) çok rahatsız edici bir durum çunkü

vitesi değiştirdikten sonra halen devam ediyorsa o bir sorun olabilir...bende de soğukken 1 den 2 ye ve hatta bazen 3 e geçerken yapıyor ama ısındıktan sonra ses kalmıyor bunu da belirtmeliyim...

ama yine de ben de kısmetse cumartesi günü servise gitmeyi planlıyorum bunun için...gidersem de bilgi veririm yine buradan...

selamlar...
Başlangıcı olan herşeyin bir de sonu vardır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 25, 2014, 22:39:52 »
Bir ay oldu 1.33 Corollayı alalı ve 1002 km oldum iki gün önce ve ücretsiz bakımı da yaptırdım. İlk 1'den 2'ye geçerken ses vardı. Ve o ses kesildi. Yok o ses şimdi. Vitesler bana göre çok rahat geçiyor. Soğukken bile motor herhangi bir ses gelmedi benden. Sizin araba sorunlu olabilir belki. Bahsettiğiniz 1'den 2 harici sesi ben duymadım. Duysam duyardım mutlaka çünkü hassasımdır bu konuda.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2014, 22:54:37 »
Bir ay oldu 1.33 Corollayı alalı ve 1002 km oldum iki gün önce ve ücretsiz bakımı da yaptırdım. İlk 1'den 2'ye geçerken ses vardı. Ve o ses kesildi. Yok o ses şimdi. Vitesler bana göre çok rahat geçiyor. Soğukken bile motor herhangi bir ses gelmedi benden. Sizin araba sorunlu olabilir belki. Bahsettiğiniz 1'den 2 harici sesi ben duymadım. Duysam duyardım mutlaka çünkü hassasımdır bu konuda.

1.6 advance ile arasında daglar kadar fark vardı hocam. iki farklı arabaya biniyormuşçasına. yani vites geçişleri çok kötüydü topuz da kötüydü. 1. vitese bazen zor takıyorduk. galiba araçta bir sorun var
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #8 : Aralık 25, 2014, 22:58:59 »
1.6 advance ile arasında daglar kadar fark vardı hocam. iki farklı arabaya biniyormuşçasına. yani vites geçişleri çok kötüydü topuz da kötüydü. 1. vitese bazen zor takıyorduk. galiba araçta bir sorun var

Aradaki fiyat farkı da dağlar kadar :) normaldir. Siz aracı bir an önce gösterin o zaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Aralık 25, 2014, 23:00:34 »

1. vitese geçmemezlik de yaşamadım da, geri vitese geçmemezlik bir iki kere yaşadım. Ama o da bende 3 paspas var. En altta pimler ile sabit arabanın kendi bej rengi halı paspasları (kaymıyor) onun üzerinde hediye ettikleri siyah kauçuk paspas ve onun üzerinde de benim aldığım tekli siyah halı paspas. Kauçuk paspas ayak hareketi esnasında kayınca galiba geri vitese geçmemezlik yapıyor. Çünkü ayağımla paspası ittirince geçiyor geri vitese. Bence bir servise gidin siz yarın sıcağı sıcağına.

Ama siz şimdi birde kullandığınız 1.6 ile kıyas yapıyorsunuz. Benim bir önce ki arabam 2005 model Symbol olup ilk sahibiydim ben onunla kıyaslayına vitesler sessiz ve yumuşak. Renault'a özgü 2. vites ile düşük hızla giderken ses gelirdi ve vites atacakmış hissi verirdi. Bunda öyle bir şey yaşamadım  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 26, 2014, 01:52:56 »
1. vitese geçmemezlik de yaşamadım da, geri vitese geçmemezlik bir iki kere yaşadım. Ama o da bende 3 paspas var. En altta pimler ile sabit arabanın kendi bej rengi halı paspasları (kaymıyor) onun üzerinde hediye ettikleri siyah kauçuk paspas ve onun üzerinde de benim aldığım tekli siyah halı paspas. Kauçuk paspas ayak hareketi esnasında kayınca galiba geri vitese geçmemezlik yapıyor. Çünkü ayağımla paspası ittirince geçiyor geri vitese. Bence bir servise gidin siz yarın sıcağı sıcağına.

Ama siz şimdi birde kullandığınız 1.6 ile kıyas yapıyorsunuz. Benim bir önce ki arabam 2005 model Symbol olup ilk sahibiydim ben onunla kıyaslayına vitesler sessiz ve yumuşak. Renault'a özgü 2. vites ile düşük hızla giderken ses gelirdi ve vites atacakmış hissi verirdi. Bunda öyle bir şey yaşamadım  :)

hocam bundan önce profilimde görünen 2002 megane vardı bizde. Onda bile bu kadar kötü vites geçişi yaşamadık. yani neden böyle çözemedim. sıfır araçta sizin de yasadıgınız bu tak tuk ses ve 1.2. vites geçişlerindeki sıkıntı olması çok büyük sorunsal değil mi ? 50.000 tl verdiniz sonuçta. günümüz şartlarında çok büyük meblağ.
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 26, 2014, 07:34:19 »
hocam bundan önce profilimde görünen 2002 megane vardı bizde. Onda bile bu kadar kötü vites geçişi yaşamadık. yani neden böyle çözemedim. sıfır araçta sizin de yasadıgınız bu tak tuk ses ve 1.2. vites geçişlerindeki sıkıntı olması çok büyük sorunsal değil mi ? 50.000 tl verdiniz sonuçta. günümüz şartlarında çok büyük meblağ.

İşte ilk aldığım günün ertesi 1'den 2'ye geçerken çıkan sesi açıp telefon sordum ve bana "araba daha yeni, parçalar birbirine alışma döneminde, zamanla siz yol yaptıkça kesilecek o ses" denildi. Ve geçen haftalar da 800'lü km lere doğru o ses azaldı. Sert kullanınca debriyajı çıkıyordu, ama yumuşak kullanınca çıkmıyordu. Ses azalmıştı. Ve bunların debriyaj pedalı ile gaz pedalı hassas. Ve bu hafta o ses hiç yok. 1005 km deyim ve bu sabah da araba ile geldim işime cam filmlerimde bir iki kabarcık olduğu için servise bırakacağım. O ses yok. Sertte kullansam debriyajı ses yok kesildi. Ve 3. ve 4. vitesleri tekrar dinledim sizin sorun bende yok. 2. vites ile durmanın eşiğine geldim ve ses yine duymadım. Çıksa ses mutlaka duyarım çünkü bende hassas ve titizim bu konularda. Bence servise gidin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 26, 2014, 09:17:36 »
teşekkürler yarın bir servise uğrayacagım
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 27, 2014, 17:33:07 »
ben bugün gittim servise...

yaklaşık 1,5 saat kaldı orada...herhangi bir sorun olmadığını söyledi sağolsun arkadaşlar...muhtemelen görünen akşamlarda da kontrol edip gereken temziliği/yağlamayı yaptılar...şu anda ses yok...  :)

ama sorunun olmadığını defalarca söylüyorlar...mekaniklerin alışma evresi olduğunun üstüne basıyorlar...azalıp kesileceğini de belirttiler...

herhangi bir sorun tespit edilseydi zaten garantiden de değişeceğini de belirtiyorlar...

bence içimiz rahat olsun ben artık sorun olmadığına inandım tamamen  :)

selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 27, 2014, 21:30:41 »
ben bugün gittim servise...

yaklaşık 1,5 saat kaldı orada...herhangi bir sorun olmadığını söyledi sağolsun arkadaşlar...muhtemelen görünen akşamlarda da kontrol edip gereken temziliği/yağlamayı yaptılar...şu anda ses yok...  :)

ama sorunun olmadığını defalarca söylüyorlar...mekaniklerin alışma evresi olduğunun üstüne basıyorlar...azalıp kesileceğini de belirttiler...

herhangi bir sorun tespit edilseydi zaten garantiden de değişeceğini de belirtiyorlar...

bence içimiz rahat olsun ben artık sorun olmadığına inandım tamamen  :)

selamlar...

Erhan Bey, hatırlayacaksınız ben de aracı aldığım gün servise geri götürüp kontrol ettirtmiş, hatta bununla da yetinmeyip Toyota Türkiye den mühendis talep etmiştim. Her iki kontrol sonrasında bana da aynısı söylendi. Aktarma organlarının birbirine alışmasından sonra sesin geçeceği (bazı kullanıcılar 1000 km den bahsediyor yaklaşık olarak) iletildi. Şu anda 430 Km 'deyim henüz ve tam geçmese de azaldığını söyleyebilirim. Tabii biz de arabaya alışıyorum kullandıkça. Bir de şu var, bu durum gerçekten bir arızaya işaret ediyorsa görünen o ki tüm 1.33 lerde var. Toyota, seri üretime yansıyan en küçük problemlerde bile araçları geri çağırıp sorunu giderecek kadar büyük bir marka. Hatırlayın paspasın gaz pedalına olumsuz etkisi için bile bazı modeller geri çağrılmıştı. Ben biraz da buna güveniyorum açıkçası...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 27, 2014, 21:55:17 »
Erhan Bey, hatırlayacaksınız ben de aracı aldığım gün servise geri götürüp kontrol ettirtmiş, hatta bununla da yetinmeyip Toyota Türkiye den mühendis talep etmiştim. Her iki kontrol sonrasında bana da aynısı söylendi. Aktarma organlarının birbirine alışmasından sonra sesin geçeceği (bazı kullanıcılar 1000 km den bahsediyor yaklaşık olarak) iletildi. Şu anda 430 Km 'deyim henüz ve tam geçmese de azaldığını söyleyebilirim. Tabii biz de arabaya alışıyorum kullandıkça. Bir de şu var, bu durum gerçekten bir arızaya işaret ediyorsa görünen o ki tüm 1.33 lerde var. Toyota, seri üretime yansıyan en küçük problemlerde bile araçları geri çağırıp sorunu giderecek kadar büyük bir marka. Hatırlayın paspasın gaz pedalına olumsuz etkisi için bile bazı modeller geri çağrılmıştı. Ben biraz da buna güveniyorum açıkçası...

aynen katılıyorum size Bülent Bey...servisteki arkadaş da öyle söyledi...o yüzden benim de kafam rahat artık...biraz da oyalandı ki 1,33 Corolla başka gelirse onda da sesin olduğunu duymam için  :) ama 1,33 Auris denedik onda da vardı...Ama Corollanın kasa büyük olduğundan dolayı ses biraz da sert olabilir dedi ki bunda da haklı olduğunu düşünüyorum...

Sonuç itibariyle sıkıntı edilecek bir durum değil artık...O konuda rahatım...

selamlar tekrar  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 27, 2014, 22:03:30 »

Bülent bey yanlıs anlamayınız. Toyota bu kadar büyük bir fırmaysa Tüm 1.33 motorlardaki ilk 1000km deki klasık sorun neden sizce. Toyota gıbı bır marka bu hatayı neden yapar? 1.6 motorlu araçlarda bu hatayı neden yapmaz?
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 27, 2014, 22:05:56 »
Bülent bey yanlıs anlamayınız. Toyota bu kadar büyük bir fırmaysa Tüm 1.33 motorlardaki ilk 1000km deki klasık sorun neden sizce. Toyota gıbı bır marka bu hatayı neden yapar? 1.6 motorlu araçlarda bu hatayı neden yapmaz?
Dahası d4d lerdeki yağ yakma problemlerinde neden komple motor degistirmiyorlar, bir mercedes gibi?
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 27, 2014, 22:17:17 »

Benim söylemeye çalıştığım, bu durumun "hata" ya da "ayıplı mal" olup olmadığını ancak belli bir km yapan kullanıcılardan öğrenebileceğimiz. Ben de neticede Toyota nın avukatı değilim ancak marka değeri olan bir firmaya ileriye dönük olarak da güvendiğimi beyan etmek istedim. 1.6 motora gelince; bundan önceki aracım da 1.33 VVTI yaristi dolayısıyla yorum yapamam. Ancak hem o hem de şimdiki corollam aynı motoru kullanıyor. Dolayısıyla bahsettiğimiz bu ses motordan değil, şanzıman odaklı bir ses. Tekrar söylüyorum, ses oldu ki geçmedi; ve hepimiz de aynı sorunu yaşıyoruz o zaman Toyota nın kendisini beklemeden gerekli mercilere başvurumuzu yaparız.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 27, 2014, 22:22:47
Dahası d4d lerdeki yağ yakma problemlerinde neden komple motor degistirmiyorlar, bir mercedes gibi?

Bu konuda da yorum yapamam çünkü yaşamadım ve de D4d bir aracım olmadı. Ancak Mercedes uç bir örnek olmuş; Mercedes in en ucuz modelinden herhalde 2-3- tane corolla alınır.. Ancak şu örneği verebilirim; 2012 yılında 70000 TL verip full VW Golf alan bir arkadaşımda daha 2. gün DSG sorunu çıktı maalesef aracı değiştirme talebini reddettiler, 2 hafta süresince aracı servise alıp onarım yapıldı ve maalesef hala zaman zaman aynı sorunu yaşıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 27, 2014, 22:28:41 »
demek istediğim 1.6 motorlu araçlarda yani yüksek fiyatlı araçlarda bu sorun yok ancak en baz paket olan life donanımların genelinde bu sorun var. yani sanki bu sorun özellikle mi yaratıldı nedendir bilinmez ? aynı araç sonuçta ikiside corolla. farkı sadece donanımı olmalı hatalar fark yaratmamalı. toyota göz göre göre 1.33 araçlarda sıkıntılı üretim yapmış. ne demek şimdi 1000 km sonra o sorun düzelir. ben neden sıfır araç aldım o zaman ? sıfır araç alıyorum ve ilk 1000km de sürekli sorunlar yaşıyorum ayağımın altında.
Corolla 1.6 Advence.