Gönderen Konu: Yeni 1.33 corolla kullanıcılarının dikkatine ! vites sorunu !  (Okunma sayısı 9978 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni 1.33 corolla kullanıcılarının dikkatine ! vites sorunu !
« Yanıtla #20 : Aralık 27, 2014, 22:40:25 »
demek istediğim 1.6 motorlu araçlarda yani yüksek fiyatlı araçlarda bu sorun yok ancak en baz paket olan life donanımların genelinde bu sorun var. yani sanki bu sorun özellikle mi yaratıldı nedendir bilinmez ? aynı araç sonuçta ikiside corolla. farkı sadece donanımı olmalı hatalar fark yaratmamalı. toyota göz göre göre 1.33 araçlarda sıkıntılı üretim yapmış. ne demek şimdi 1000 km sonra o sorun düzelir. ben neden sıfır araç aldım o zaman ? sıfır araç alıyorum ve ilk 1000km de sürekli sorunlar yaşıyorum ayağımın altında.

Gökhan Bey, inanın sizi çok iyi anlıyorum. Arabayı geçen ay aldım ve ilk iki gün resmen uykusuz kaldım bu yüzden. Okumadığım forum ve site kalmadı bu konuda; hani aracı geri vermeyi bile kafama koymuştum. Sonra işi daha da büyütüp Toyota Türkiye ye şikayette bulundum. İsterseniz siz de aynı yolu izleyin, mutlaka aracı inceliyorlar. İçiniz rahat etsin. Ben, benimki haricinde en az 3 tane daha 0 aracı denedim hepsinde var. Ancak dediğim gibi, şu anda ilk güne göre çok azaldı. Ancak size katılıyorum, bu kadar para verip niye böyle bir şey yaşayalım? Doğru, ancak yapılacak bir şey yok. Sorunun bir şekilde ortadan kalktığına inanacağız.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 27, 2014, 22:40:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 27, 2014, 22:44:21 »
Özetle şudur ki Toyota artık 'sorunsuz marka' kavramını çoktan kaybetmiş bir marka izlenimi vermeye başladı.
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Başlangıcı olan herşeyin bir de sonu vardır...
    • http://devaimystic.deviantart.com/
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 203000
  • Model Yılı: '05
  • 174 kere teşekkür etti
  • 94 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 27, 2014, 23:19:12 »
demek istediğim 1.6 motorlu araçlarda yani yüksek fiyatlı araçlarda bu sorun yok ancak en baz paket olan life donanımların genelinde bu sorun var. yani sanki bu sorun özellikle mi yaratıldı nedendir bilinmez ? aynı araç sonuçta ikiside corolla. farkı sadece donanımı olmalı hatalar fark yaratmamalı. toyota göz göre göre 1.33 araçlarda sıkıntılı üretim yapmış. ne demek şimdi 1000 km sonra o sorun düzelir. ben neden sıfır araç aldım o zaman ? sıfır araç alıyorum ve ilk 1000km de sürekli sorunlar yaşıyorum ayağımın altında.
evet Gökhan Bey ben sizi çok iyi anlıyorum...baz/Premium meselesi değil bence...biraz da şans işi diyelim...benim de birkaç arkadaşım araba, elektronik, vs... sebeplerden dolayı ikinci günü iade ettiği/etmek istediği(ki çok can sıkıcı bir durum) durumlar oldu...ki dizel bir araçta yağ yakma sorunu! çok fazla can sıkar...hem söylediğiniz gibi 0 araç almışım 1000-10.000-100.000 km. vs bunlar neyin kriterleridir?katılıyorum size...

ancak durum böyle ise kabullenmekten başka pek de bir yöntem kalmıyor...severek alınan ve beğendiğimiz araçlarımızı satmak taraftarı değilsek eğer...

o yüzden "durum buymuş" diyerek kabullenmek en mantıklı tarafı...ancak şunu da demiyorum kesinlikle:"devam ediyor bu ses, nasılsa geçer deyip servise gitmeyeyim" tabii ki devam ederse giderim...10 kere 20 kere de giderim...  :) garantisi devam ettiği sürece en azından sorun olmayacağını bilelim bu yeter...

selamlar...
Başlangıcı olan herşeyin bir de sonu vardır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1800
  • 21 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 28, 2014, 09:32:42 »
Aracı servise götürdük. 1.33 motorlu life modelde bu sorun genel anlamda varmış. 1000km ye kadar o ses gittikçe azalır bana güvenin dedi. Sonra aracı servise soktular 20dk kadar kaldı. kulakçıkları sıktık getirdik dedi. sonra araca bindik ses bi nebze azaldı ama devam ediyor. ben yinede sıfır araçta toyota türkiye neden bunu bize yaşatıyor anlam veremedim. beklemekten kabullenmekten başka çaremiz yok dediğiniz gibi.
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 28, 2014, 10:46:16 »
Özetle şudur ki Toyota artık 'sorunsuz marka' kavramını çoktan kaybetmiş bir marka izlenimi vermeye başladı.

maalesef tek olumlu yönü olan sorunsuzluk özelliğini çoktan kaybetti
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 28, 2014, 10:52:21 »
Panik yok, no problem. 1058 km deyim ve o ses (1'den 2'ye geçerken çıkan ses) tamamen kesildi gitti. Diğer vitesler içinde bir ses yok bende. Azcık sabredin. E canım malum, motor küçük ve 1.33, bundan dolayı alışma devresinde bazı sesler çıkması normal olabilir. Arabanızı bu derece dinlemeyin. Ben dinlemiyorum valla bu kadar ki zaten kulaklarım keskin, olası bir sesi anında takarım kafaya. 1000'i geçince fişekleyeceğim demiştim ve bu sabah E-5'de yol boşken 5. vites 140 yapıp, vites uyarısını da dikkate almayıp" yeter ya seni mi dinleyeceğim" deyip uyarı lambasını pas geçip 5. vites ile 140'ı gördüm ve 6'ya attım. 1000 km'ye kadar 6. vites 120 ile çıktığım E-5 Acıbadem rampasında 5. vites'e al diye uyarı lambası yanardı. Ama bu sabah o rampayı 6. vites 150 ile çıktım ve uyarı ışığı çıkmadı ve 165'e kadar çıktım 6. vites ile. Daha fazla basmadım e çünkü yol o kadarına müsaade etti. Parkurum Üsküdar sahili Kız Kulesi idi ve orada durdum, diecast model arabama çekim yaptım ve Moda üzerinden Fenerbahçeye gidip orada durdum. Daha sonra Caddebostana gidip orada durup yürüyüp evime geldim. Dediğim gibi arabayı dinlemiyorum o kadar. SCORPIONS dinleyerek, 5 derece sıcaklığıa karşılık içeri de havalandırmayı 2. kademe de açıp camlara vererek yeni arabamın tadını çıkartıyorum şahsen. Ve şükürler olsun bu günleri gördüm diyorum. Zaten 3 yıl kendiliğinden, 2 yıl da ilaveten 5 yıl garantisi var. KAfam rahat. Önemli bir şey çıksa 4 gün önce ki 1000 km kontrolünde çıkardı. 5 Ocak günü cam filmlerim için yeniden gideceğim. Arka cam hariç ön ve arka yan cam filmleri komple değişecek. Çünkü kabarcıklar var. Sabah bırakacağım akşam alacağım. Yeni film kesilecek ve hiç bir ödeme vs. yapamayacağım.  :DUR:
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla33
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1800
  • 21 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 28, 2014, 21:18:02 »
Sorun sadece bir sesin çıkması değil. Ön tarafın ayak bölgesinde bu geçişler net hissediliyor garç gurc tak tu sesler geliyor arabanın altından. bu sıfır almış bir insanı rahatsız etmez olur mu hiç. servisete dedıgım gıbı bu normal dediler. 1000 km ye kadar ben bunu çekmek zorundamıyım demek ıstıyorsunuz yenı aldıgım ıcın? bence sıfır arabada sıfır sorun olur.
Corolla 1.6 Advence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #27 : Mart 03, 2017, 23:26:41 »
Arkadaşlar merhaba 2016 corolla aldım bahsettiğiniz konuyla ilgili problemi bende yaşamaktayım araç 1 den ikiye geçerken ve geri viteste debriyaj kavrama noktasına geldiğinde tak diye ses geliyor  araç 1500 kmde ancak halen devam ediyor. Servise götürdüm aracın çalışma prensibi diyor. Problem yok diyor ancak çok rahatsızlık duyuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.