0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aynı sorunun biraz daha iyimseri vardı 2001 cıvıc te temizlettim gaz kelebeğini düzledi arabanın gaz yiyişi bile değişti.corollalarda subap ayarı yok diye biliyorum bende merak ettim??
supap ayarı vvt-i lerden itibaren ortadan kalktı..recep bey sizin aracınızın devir gezmesi farklı sebebler olabilir gaz kelebek ve hava akış ölçer sistemleri hava filtresinden sonra havanın geciş noktalarıdır burası bir evin mutfağı gibidir,gereklı karışım için hava akış ölcek havanın yogunlugunu sıcaklıgını v.b değerleri saptayarak gerekli sinyali ecuya bildirir ve yakıt miktarı hesaplanır,tabi havann girişi için birde gaz kelebegi gövdesi yani gaz pedal acıklık sinyalini gövde üzerindeki kelebek konum muşiri sayesinde ecuya sinyal ile bildirilir..bu nedenle hava ile temas halindedirler hava içerisinde bulunan mikrokarbonlar ve toz v.b maddelerin bazıları zamanla kurum ve v.b. etkenlere yol acarak gerekli sinyallerin ve ölcümlerin iletilmesinde direnç oluşturur.yakıt sarfiyatı güç düşüklüğü silkeleme tekleme devir gezmesi gibi problemler ortaya cıkabilir bunu için orjinal hava filtresi kullanılması en büyük önlemdir hava filtrsi diyip geçmemek lazım sonuçta motorunuzun akciğeri diyebiliriz...her bakımda mutlaka hava filtrresi hava akış ölcer ve gaz kelebek gövdesi temizliği şart farkı göreceksiniz..sizin aracın problemi büyük ihtimalle bu fakat buji yakıt filtresi ve kullanılan yakıtın kalitesi de önemli..
servisten orijinal aldımda depoyu fullemesek kesinlikle full depomu olması lazım?
Orijinali nasil bir sey Harun? Ne yaziyor uzerinde? Markasi ne?Ben devamli kullaniyorum.Bazen bos depoya bazen dolu depoya ekliyorum, fark etmiyor.