Gaz kelebek boğazı temizliği hakkınd resimli ve detaylı bilgiye nasıl ulaşabilirim acaba ? Konusu açılmışmıydı daha önce bilmiyorum?
usta gözümün önünde temizledi istersen kabaca anlatıyım ama daha iyi bilen abilerimiz var onlar anlatır yaww
4AF-E'lerde subap ayrı varmıymı yani? ben yok diye biliyordum?
Var, ama yaptirmayinca bir sey olmuyor.
usta gözümün önünde temizledi istersen kabaca anlatıyım ama daha iyi bilen abilerimiz var onlar anlatır yaww 
Bildiğin, gördüğün kadarıyla bahsedersen iyi olur kardeşim.
filtre kutusundan çıkan kalın hortumun motorda bağlandığı kısım yani gaz kelebeğinin bulunduğu parça bir kaç tane vidayla yerinden sökülüyor sökerken dikkat istiyor adama temizletirken pazarlık yaptım o fiyata kimse o riske girmez dedi galiba tehlikeli ondan sonra parçayı benzinde biraz bekletti ve fırça ile temizledi özellikle gaz kelebeğini simsiyah olmuştu gaz kelebeğimiz temizledikten sonra bi daha benzin sürdü iyicene sonra kompresörde hava tutttu hem kurutmuş oldu hemde derinlemesine temizlik oldu bu temizliği yaptıktan sonra takmadan önce sökerken çıkan conta yıda değiştiriyoruz.
Yapıldıktan sonra ne gibi değişiklikler oldu ? yada yapmadan önce arabanın çalışmasındaki anormallikler nelerdi ?
kalkış anormaldi hatta stop edebiliyordu kimi zaman. gaza bastığımda geç tepki veriyordu. en önemlisi otomatik jigle tam anlamıyla çalışmıyordu.
Yapıldıktan sonra ne gibi değişiklikler oldu ? yada yapmadan önce arabanın çalışmasındaki anormallikler nelerdi ?
gaz kelebek boğazı temizlendikten sonra özellikle lpg'de iken daha fazla var olan rölanti gezme sorunu kayboldu. araba boşa alınca rölanti 200 kadar düştüğü oluyordu şimdi 800 den aşağı düşmüyor. arabanın çekişi arttı. motordaki var olan istikrarsız çalışma sorunu ortadan kayboldu.
bende 1996 1,3 xe var. aynı sorun bende de var devir saat, arac bosta iken 1000 ile 700 devır arasında geziyor.kelebek bogazını temizletsem düzelirmi.bir de contayı yenilesek.maliyet ne tutar acaba
O zaman bizimki temizmiş
.
senin arabanın nesi var eyup abi ?
Arkadaslar araclariniz enjektorlu ise enjektor/yakit sistemi temizleyicisini deneyin bir.Duzelmezse daha pahali cozum yollarina basvurursunuz.Ben, arabayi almadan once sahipleri garajda birkac ay bekletmis hic calistirmadan.Ilk once ben de benzer sorunu yasadim.Rolanti seviyesi inip cikiyordu.Takometre yok, sesten anlasiliyordu.O kadar hissedilir derecedeydi yani.Enjektor temizleyicisi ekledigim ilk gun duzeldi. Ben Lucas kullandim, ama hepsi guvenilir marka olduktan sonra ayni isi gorur.
bende 1996 1,3 xe var. aynı sorun bende de var devir saat, arac bosta iken 1000 ile 700 devır arasında geziyor.kelebek bogazını temizletsem düzelirmi.bir de contayı yenilesek.maliyet ne tutar acaba
önce gaz kelebek gövdesini temizletmeyi deneyin, eğer verim alamazsanız büyük ihtimalle karbüratör revizyonu gerekli demektir.
senin arabanın nesi var eyup abi ?
bişeyi yok aslında ama, hani belki temizledikten sonra daha iyi verim alınırmı diye sordum. Arabam iyi çalışıyor şükür. Rölanti sabit soğukken 1100 - 1300 sıcak motorda 900 - 800.
benim arabamda rolantide sabit devirde çalışmıyo az bi oynama oluyor.bide gaz pedaline geç tepki veriyor.lpg benzin farketmiyor.arabam 2004 corolla.heralde gaz pedali kelebeğini temizletmek gerek.istanbul avrupa yakasında tavsiye ettiğiniz bi usta varmı.aracı yeni aldım istanbulu da pek bilmiyorum.
arkadaşlar eğer aracınız klimalı ise klimayı açtığınızda deviri yükselten vakumlu bi parça var eğer o parça arızalıysada böyle bi sorun olabilir
filtre kutusundan çıkan kalın hortumun motorda bağlandığı kısım yani gaz kelebeğinin bulunduğu parça bir kaç tane vidayla yerinden sökülüyor sökerken dikkat istiyor adama temizletirken pazarlık yaptım o fiyata kimse o riske girmez dedi galiba tehlikeli ondan sonra parçayı benzinde biraz bekletti ve fırça ile temizledi özellikle gaz kelebeğini simsiyah olmuştu gaz kelebeğimiz temizledikten sonra bi daha benzin sürdü iyicene sonra kompresörde hava tutttu hem kurutmuş oldu hemde derinlemesine temizlik oldu bu temizliği yaptıktan sonra takmadan önce sökerken çıkan conta yıda değiştiriyoruz.
Burada bahsi geçen kalın hortum kapalı hava filtresinden yakıt karışımına kadar giden siyah kalın hortummu ?
benim arabamda rolantide sabit devirde çalışmıyo az bi oynama oluyor.bide gaz pedaline geç tepki veriyor.lpg benzin farketmiyor.arabam 2004 corolla.heralde gaz pedali kelebeğini temizletmek gerek.istanbul avrupa yakasında tavsiye ettiğiniz bi usta varmı.aracı yeni aldım istanbulu da pek bilmiyorum.
merter de toyotronic mithat usta sonkardan ayrılma teknisyendir sadece japon araçlara bakar.(toyota,honda vs.) ben memnun kaldım.
google da toyotronic diye ararsan sitesine ulaşabilirsin.